Connect with us
Hirdetés

Magyar Kupa

Elfogyott a végére a ZTE, a hosszabb rotáció döntött a DVTK javára

Medgyessy: Jó érzés ennek a csapatnak a tagjának lenni. Cziczás László nem csak az eredménnyel, a szervezéssel is elégedett volt.:

:

Az Aluinvent DVTK Miskolc csapata lett a bronzérmes 2019-ben a Killik László Női K&H Magyar Kupán, miután 79-59-re legyőzte a ZTE NKK csapatát. Így látta a meccset a két vezetőedző, illetve egy-egy játékos:

Gáspár Dávid, a ZTE NKK vezetőedzője: Gratulálok a DVTK-nak, az elejétől fogva kontrollálták a meccset, szép előnyt alakítottak ki, amit mi megpróbáltunk faragni, de nagyon érződött rajtunk, hogy nem erre a hárommeccses terhelésre vagyunk kalibrálva. Nem mintha ez bármelyik csapatnak könnyű lenne, nem is azért mondom, mert kifogásokat keresnék. Fejben és fizikálisan a második félidőben már nem volt bennünk tartalék, ez egyenesen arányos volt azzal, hogy egy nagyobb arányú vereségbe szaladtunk bele. Voltak jobb periódusaink a hétvégén, tegnap például reális esélyünk volt arra, hogy döntőbe jussunk. Látszódnak a hibák is, amiket javítani kell, bízom benne, hogy a play offra ezen tudunk csiszolni. Motiváltak vagyunk, próbálunk sikeres idényt zárni idén is.

Cziczás László, az Aluinvent DVTK Miskolc vezetőedzője: Gratulálok a kollégámnak, nagyon szépen felkészítette ezt a csapatot, vért kellett izzadnunk, hogy megnyerjük a meccset. Ahhoz, hogy sikerült ilyen nagy különbséggel lehoznunk ezt a mai találkozót, kellett egy-két extra teljesítmény, az egyik Medgyessy Dóráé volt, aki a kezdeti kicsit nehezebb időszak után extázisba került, fantasztikusan játszott, gyakorlatilag egymaga eldöntötte a meccset. Úgy jöttünk ide Győrbe, hogy szeretnénk megszerezni legalább a bronzérmet, így a minimális célt elértük. Boldog vagyok, de megyünk tovább, a bajnokságban nagyon nehéz periódus előtt állunk, azon dolgozunk, hogy sikerrel abszolváljuk ezt az időszakot. A rendezéssel, a szállással, a stábtagok munkájával, minden körülménnyel meg voltunk elégedve, köszönjük, hogy itt lehettünk.

Horti Dóra, a ZTE NKK játékosa: Gratulálok a Diósgyőrnek, mi is nagyon szerettük volna a bronzérmet megszerezni, de egy kicsit elfogytunk a harmadik meccsre. A DVTK az egész tornán hosszabb rotációval, paddal rendelkezett. Ennek ellenére is voltak jó periódusaink a hétvégén, persze voltak rosszabbak is, ez idén sajnos nem volt elég egy éremre, de bízom benne, hogy tanulunk a dolgokból, és az alapszakasz további meccsein jobban fogunk játszani. Szeretnénk, ha a play offra megint egy olyan ZTE állna össze, amilyen csapt korábban is voltunk.

Medgyessy Dóra, az Aluinvent DVTK Miskolc játékosa: Gratulálok a Zetének is, hiszen amikor mi összekerülünk egymással, akkor sosincs könnyű dolga egyik csapatnak sem, rendre megnehezítjük egymás dolgát. Ma mi annyira motiváltak voltunk, annyira szerettük volna ezt a bronzérmet, hogy már az első perctől kezdve kézben tartottuk a meccset. A harmadik negyedben szoktak lenni rövidzárlataink, de most nem inogtunk meg. Jó érzés, hogy Diósgyőr úgy szerzett bronzérmet a Magyar Kupán, hogy minden játékosunk pályára tudott lépni és hozzá is tudott tenni a sikerhez. Nagyon örülök, hogy ilyen csapatban játszhatok, ilyen szurkolók előtt. Ez egy fontos lépés volt a DVTK-nak, kezdésnek én ezzel elégedett is vagyok.

Fotó: Pókász Endre/MKOSZ

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés