Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Életben tartotta a ZTE a rájátszásbeli reményeit

Az Atomerőműnek továbbra sem megy idegenben.

Zalakerámia ZTE KK - Atomerőmű SE 93-85 (27-14, 22-21, 21-23, 23-27)

Középházi középszakasz, 6. forduló
Zalaegerszeg, Zalaegerszegi Városi Sportcsarnok
V.: Papp P., Györffy P. A., Ádám J. (Forrai S.)

ZTE: Ware 24/9, Thompson 9, Green 19/9, Szabó Zs. 11, Agafonov 14. Csere: Doktor 9/9, Gulyás -, Durázi -, Bagó 8.

ASE: Kovács Ák. 21/9, Ruják 2, Faust 22/9, Eilingsfeld 5, Jevtovics 6. Csere: Norfleet -, Medve 9/3, Horváth K. 8/6, Williams 12.

Húsvétvasárnap hosszú böjt és sikertelen széria után a DEAC ellen nyert újra a Zalakerámia ZTE KK. A szerdai soproni szoros vereség után Szabóék szerettek volna a rájátszás szempontjából sokkal kedvezőbb pozícióban lévő, Dzunics Braniszlav által irányított ASE ellen bizonyítani, s az utolsó szalmaszálba kapaszkodva nem elvérezni a play-offért folytatott küzdelmekben.

Légiósai révén jobban kezdett a ZTE, 10-2-re húztak el a hazaiak, Dzunics mester ki is kérte idejét. Használt a fejmosás, egyenlített a Paks; Medve, majd Kovács is hármast hintett. Green, majd Ware is triplát dobott, Green pedig extra tempókkal 11 pontosra növelte a hazai előnyt. Szabó is hozzászólt a meccshez, így magabiztos hazai vezetést mutatott az eredményjelző az első tíz perc után. Nem találta a ritmust az ASE, jól mutatta ezt a 27-14-es állás.

Green és Ware is jó teljesítményt nyújtott a ZTE-ből; Fotó: Zsu

Faust két triplájával hozta közelebb a vendég csapatot, de Ware is betalált, így a ZTE tartani tudta az előnyt. Sokat faultoltak az atomvárosiak, de egyúttal a támadólepattanókat is jól szedték, a ZTE pedig az asszisztokban járt elől. A 15. percben 49-11 volt a különbség a VAL-értékek között, nem találta az ellenszert sem védekezésben, sem támadásban ekkor a Paks. Tizennyolc ponttal vezetett a ZTE, öt percig gólképtelen volt az ASE, aztán viszont három támadásból is betaláltak a piros-kékek, s a zsinórban szerzett nyolc ponttal máris szorosabb lett a mérkőzés. Ébredezett a Paks, ám időben eszmélt a ZTE és magabiztos előnnyel vonulhattak a nagyszünetre a zalaiak. (49-35)

Faust két büntetőt kihagyott, majd a lepattanót már sikerült feltennie. Doktor triplája, majd Green távolija is pontos volt, aztán Faust is beköszönt kintről. Bagó többször is szép megmozdulással vétette észre magát volt csapata ellen, a hazai publikum legnagyobb örömére. Azt viszont már aggódva figyelték, amikor a remekül védekező Thompsont kellett lecserélni, mert sokáig vérzett az orra. Doktor ismét jól célzott kintről, aztán Horváth Kristóf hármasával zárkózott az ASE. Újra Bagó percei következtek, pontokat szerzett, majd blokkolta a betliző Norfleetet. Faust zsákolt, és kapott sportszerűtlent – több percig állt a játék videózás miatt. A negyed végén Horváth újabb triplájával tizenkettőre jött fel az ASE.

A paksiak ismét alulmaradtak idegenben; Fotó: Zsu

70-58-ról folytatódott a játék, idegesen teltek a percek, inkább a faultok gyűltek mindkét oldalon, semmint a pontok. Kovács hármasával lopózott tíz alá az ASE, a hazaiaknak a legjobbkor jött Ware palánkos trojkája. Szabó kétszer rontott kintről, Williams viszont kétszer is betalált, így már csak hat volt a hazai fór. Sőt, az amerikai szezoncsúcsot állított fel újabb zsákolásával. Aztán viszont egy palánk alatti kakaskodásban meglökte Agafonovot, ezért némi videózás után kiállította a játékvezetői trió. A már eléggé paprikás hangulatot csak fokozta, hogy Williams az öltözőbe menet még kicsit hergelte a hazai szurkolókat… Izgalmas utolsó három perc következett, Ruják betörése után csak kettő volt a ZTE előnye, amikor Ware forintos labdájából Green szerzett triplát. A ZTE irányítója higgadtan büntetőzött, a Paks pedig szigorúan védekezett. A fordulópontot hárompontos hazai előnynél Doktor Péter triplája jelentette, ami után a hazaiak okos játékkal megőrizték előnyüket és végül 93-85-re megnyerték a mérkőzést, így megőrizték esélyüket a legjobb nyolcba jutásra.

Tudósítás, fotó: Bálizs Zsuzsa

HIRDETÉS
42 hozzászólás

42
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
17 Comment threads
25 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
21 Comment authors
red-black01nyolcmegnyolcKinter for presidentMásikVégétFújdMegmissfortune599 Recent comment authors
red-black01
Olvasó

Sokan fanyalognak, hogy minek középszakasz, ebben a kérdésben akár lehetnek jó érvek is. Ha viszont olyan kiegyenlített a bajnokság mint az idei szezon, akkor ez jó. Nem is értem, hogy miért a viszonylagos érdektelenség néhány helyen, nem hogy a 6-8. helyért, de az 1-3. helyért sem lefutott még a történet, de szerintem később sem. Nincsenek akkora különbségek, hogy pl. egy Körmend-ZTE, Szolnok-Sopron, Falco-ASE párharcokban, (+ KTE bárhová vagy cserélgessétek a neveket random) teljes bizonyossággal azt lehessen mondani, hogy az 3:0, vagy akár 3:1. A hazai pályák sokat jelentenek és ha valaki valamelyik párosításban meglepetésszerűen lenyúlja az első meccset, vagy el… Olvass tovább »

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Jók a felvetéseid, szakmaiak és elgondolkodtatóak. Lehetséges válaszok: 1. Túl sok a meccs, a szurkolók belefáradtak, pláne egy szezonban 4x játszani ugyanazon csapatokkal, RÁJÁTSZÁS NÉLKÜL. 2. Hiába igaz, amit írsz, hogy a rájátszással egy új bajnokság indul, új lehetőségekkel, a középház meccsei mégis a “féllúzerek” egymás közti – lesajnált és félidióta – helyezkedéseiről szólnak, ráadásul senki sem lát(hat)ja előre mindezek jelentőségét (tu.i., hogy vajon ki jár jobban: a 7. vagy a 8. helyezett, és így tovább) 3. Fogy a pénz és az idő sem végtelen a legjobb ötből kiszorult csapatok nézőinél. 5. Az egész “középszakaszosdi” egy alapvetően átgondolatlan, szurkoló- és… Olvass tovább »

red-black01
Olvasó

Amit leírtál, az ugye a középszakaszra feleslegességére vonatkozó első mondatom vége kitételre (“akár lehetnek jó érvek is”) válasz.
Idő hiányában nem mennék bele a részletekbe, sok dologban igazad van, néhány dologban úgy gondolom nincs igazad, vagy legalábbis nézőpont kérdése 😉 .

Az utolsó mondatodat inkább nem értékelném 😉 .

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Ez volt az a szezon, amikor fél Magyarország a Pakschon RÖHÖGÖTT. 🙁 🙁 🙁
(a másik fele meg – mint tudjuk – végig az Albakompon RÖHÖGÖTT) 🙁

missfortune599
Olvasó

Mekkora forma ez a Faust, őrült!:D

Portik Tamás
Vendég
Portik Tamás

A jövőkép sok mindenkit jobban érdekel mint egy ilyen hurka győzelem…

Mozdony
Olvasó

Akit érdekel, Faust egyik mutatványa: vimeo /332954373

Atomcity
Olvasó

Sajnálom a srácot, lehetne belőle egy jó kosaras ha egy kicsivel több esze lenne és kevesebbet szívna…

red-black01
Olvasó

Amikor a körmendi “fellépése” után beírtam, hogy a csávó nem százas, mellé meg még az adagját sem nagyon találja el, akkor volt felhördülés 🙂 .
Egyébként itt 28 pontot dobott, aztán Pakson 18-at, de az itteni műsor megfizethetetlen volt úgy, hogy látszólag épp csak picit tolta túl a cuccot.

Basketball 7
Olvasó

Gratulálok a csapatnak! Az ASE most nem játszott jól de ez nem von le semmit a győzelmünkből. A védekezésünk sokkal jobban működött az előző meccsekhez képest. A hiba viszont most is előjött +19 ről megint feljött az ellenfél. Sok ilyen mérkőzésünk volt,csak ezt most behúztuk. A fiatalok közül Durázi bár nem dobott pontot de jól játszott. Viszont Doki és Bagó elött le a kalappal! Pár fiatal hiba de nagyon jól játszottak. Az ellenfél két légiósa finoman szólva sem viselkedett sportemberhez méltóan, nem csoda hogy kivívták a nézők haragját. Nekünk menni kell előre és megpróbálni jó meccseket játszani. Hogy mire lesz… Olvass tovább »

nyolcmegnyolc
Olvasó

Bagó 96-os. Ne nevezzük már fiatalnak. Azok legyenek a 99-esek vagy a később születettek

Tomika2
Vendég
Tomika2

A magyar nb1 A-ról beszélgetünk. Írj olyan játékosokat, akik rendszeres lehetőséget kapnak és nála fiatalabbak! 99-esek vagy később születtek nem jászanak a magyar A csoportban, így ott fiatalnak sem számíthatnak.

nyolcmegnyolc
Olvasó

Egy 24 éves nem a fiatal játékos kategória. Nem számít, hogy “A” csoport foci, kosár, hoki.
Frank Áron mi, ha Bagó a fiatal.

Tomika2
Vendég
Tomika2

Ki az a Frank Áron?

nyolcmegnyolc
Olvasó

A Szolnoki Olaj kezdő irányítója a Körmend ellen.

Tomika2
Vendég
Tomika2

Ő az aki már 3 meccsen is (összesen 25 percre) pályára lépett élete során. Értem. Ő valóban fiatalabb Bagónál. Nyilván evidens volt, hogy nem fogsz tudni példát írni, de értékelem a poénodat. “A Szolnoki Olaj KK fiatal válogatott játékosával, Benke Szilárddal podcastelt a D’vízió” “A fiatalok közül egyre meghatározóbb Perl Zoltán, Váradi Benedek és Benke Szilárd szerepe, akik rengeteget fejlődtek az utóbbi egy-másfél évben.” “A találkozón a fiatal Filipovity Márkó 17 pontig jutott, vele beszélgettünk a mérkőzésről és csapata idei teljesítményéről.” 1 perces keresés eredménye, legfeljebb néhány hónapos cikkekből, csak hogy minden általad említed jatékos említve legyen. Remélem, akkor a… Olvass tovább »

nyolcmegnyolc
Olvasó

Ok! Meggyőztél. Akkor fiatal.
Fiatal. Nekem egy fiatal 18-20 éves. Egy 24 évesnek stabil “A”-snak kellene lenni. Ő azért játszik, mint az általad megszólt Áron. Ott a sok sérült miatt került a csapatba. Itt az erre futja verzió miatt. Áron láthatjuk még a nemzeti csapatban, merz fiatal és tehetséges, Bagót nem pedig fiatal.

Tomika2
Vendég
Tomika2

Igen, ez lenne a normális, de nálunk sajnos ők labdába sem rúgnak. Nem akartam a srácot leszólni, biztos ügyes gyerek. Meg nem láttam játszani. Majd pár év múlva (amikor még mindig fiatal lesz) talán több lehetőséget kap.

nyolcmegnyolc
Olvasó

Senki nem mantrázza azt, hogy a fiatal Benke, Perl, Váradi (95-ösök) vagy Filipovity (96). Ők jók, játszanak nem kell egy megmagyarázó jelző a teljesítményéhez.

szolnokbasket
Olvasó

Na látjátok Egerszegiek?!Nem kell ezt a csapatot temetni!
Ilyen agresszív védekezéssel és a fiatalok hasonló jó teljesítményével bárkit elkaphattok!
Bagó olyan kosarakat dobott, hogy azt hittem rosszul látok!
Én speciál szívesen látnám Szolnokon mind Durázit, Doktort, Bagót.És Őket Ti hoztátok fel erre a szintre ebben a bajnokságban.Ezt egy csapat sem tudja überelni!
Nyilván ettől a kerettől nem várható érem ( ami persze fájdalmas tud lenni )de sztem nincs vész.
Nem szeretek negatív teljesítményük miatt kiemelni játékosokat de Ruják ezúttel kivétel.
Válogatott(!) játékos de lassan az első osztály szintjét nem éri el.És ezt nem csak a mai játéka mondatja velem.

Tomika2
Vendég
Tomika2

Sajnos több egerszegi sem látja, hogy ezek a srácok Bencze keze alatt mennyit fejlődtek és azt sem fogják fel, hogy ez a keret Gregg Popovich irányításával sem jutna többre. Nüanszok döntöttek/döntenek itt az éremért küzdő és a playoffból kieső csapatok között is. A szezon elején világos volt, hogy ezekből a fiatal srácokból nem lesz 1-2 hónap alatt sztár játékos. Bencze is tudta, hogy a 2. évre érhet be a munkája, legalábbis közülük néhány játekos esetében. Ezért is írtak alá 2 évre. Tudom más csapatoknál is voltak gondok, de ha marad Horváth Ákos, ha nem száll ki Papp, ha Harrist nem… Olvass tovább »

Basketball 7
Olvasó

Szerintem látják és ez elismerésre méltó. Ezek a fiatalok az előző csapatuknál nem kaptak lehetőséget. Ha nem is hamar de látszik a fejlődés. Viszont a probléma inkább az hogy más csapatok nem is nagyon akarják játszani a fiatalokat. Van pénzük illetve teljesítmény kényszer. Mi bevállaltuk, szerintem volt benne kényszer is. De ha ezek a fiatalok beérnek, márpedig beérnek törekedni kellene a megtartásukra mert jön egy nagycsapat és viszi. Mi meg maradunk egy szimpatikus játékoskinevelő eredmény nélkül. Ezt senki nem fogja megköszönni. Az évek meg csak mennek. Ákos veszteség volt az biztos. Harris is jó volt de Green is bőven hozza… Olvass tovább »

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Vagy ha nem külditek el – nevetschéges indokkal C.J. Fullert szezon közben… ki tudja…

nyolcmegnyolc
Olvasó

Szolnokra? Minek?
Játszon Rudi, Csák, Taiwo, Áron.
De játszon.

SopronKCfan
Olvasó

Agafonov olvasta a múltkori kommenteket? 😀

Expert
Olvasó

Sok jelentősége nincs, hogy melyik csapat lesz közülük a nyolcadik helyezett. A Körmend ellen sima 3-0, esetleg 3-1.

Kinter for president
Olvasó

Ez nem így működik:) Az Ajax is mondhatta volna, hogy tök mindegy, hogy tovább megy-e a csoportból vagy nem, mert aztán úgyis kiesik. Ehelyett inkább lefocizta a Realt meg a Juventust is. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy lenne reális esélye a ZTE-nek továbbjutni a Körmend ellen, sokkal inkább azt, hogy a sport nem arról szól, hogy tök mindegy, hogy nyerünk-e vagy továbbjutunk, mert aztán úgyis kiesünk. Ennyi erővel játsszon csak negyeddöntőt a Jászberény meg a Pécs, a Körmend, Olaj, Falco hármas meg addig malmozzon otthon, mert úgyis továbbjutnak… Nem is értem, hogy az NBA rájátszás miért nem a főcsoport… Olvass tovább »

Zeg19
Olvasó

Nyertünk de ez még mindig nem volt meggyőző!!!
Mi lett volna ha az ASE jobban játszik megint maccsunk sem lett volna!
Na mindegy!
Hajrá ZTE!!!!!!

csakazete
Olvasó

Egy igazi gigabrutál károgó gyökér vagy!

Zeg19
Olvasó

Az lehet!De minek örüljek hogy a 9-10 helyért harcolunk!!Húú de jó!!!

SopronKCfan
Olvasó

Köszi ZTE ❤️

Megmondo
Olvasó

Hoppá

kinemugral
Olvasó

Faszust ???

kinemugral
Olvasó

Most károgjatok a magyar pontokra!!! Ennyi gyerekek, gyerünk!!!!

Paks II
Olvasó

Hááát akkor azt is lehetne mondani hogy a zalai csürhe is hűek maradtak a sötét zala kifejezésre.

Ben
Olvasó

Ugyan ezt akartam, hogy a szurkolókat senki nem említi. Valószínűnek tartom, hogy Faust sem mutogatná a faszát, ha nem húznák direkt az agyát. Persze, nem profihoz méltó viselkedés ez. De fujjolni az összes megmozdulását? Minden vizsgálat nélkül legalább két zártkapus meccsel büntetném őket, hátha tanulnak belőle.

Kalok Kevin
Vendég
Kalok Kevin

24es Nem kell megvárni a videót beirod youtubra ,hogy zalasport és 1:19:39 től látszik minden.

24es
Vendég
24es

…azért várjuk meg azt a videot… A Faust meg valóban egysejtű, nem is ezért szeretjük

Tomika2
Vendég
Tomika2

Bagó lassan mehet a kezdőbe. Azt a 2 eladott labdát leszámítva jól nyomta, jobban mint az ukrán.
A paksi négerekre ráférne egy pszichológus. Valaki vágja már ki a kiállítást, én csak annyit láttam, hogy Agafonov padlót fogott. Remélem kap pár meccs eltíltást is a marhája. Hóvá tűnt Norfleet egyébként? Nem mintha bánnám, csak úgy kérdezem.

24es
Vendég
24es

Amikor felmerült Norfleet neve az év elején,majd végül nem jött, örömömben pezsgőt bontottam. Aztán sajnos ahelyett, hogy nem szórtuk volna a pénzt, csak ránk sikerült erőltetni. Én amit a Falcoban láttam tőle, azt kapjuk most Pakson is + a sérülés…

Tomika2
Vendég
Tomika2

A sérülés biztos nem tett jót neki, de abból elvileg már felépült. Nálunk teljesen vállalható játékot mutatott.

24es
Vendég
24es

Te biztos többet láttad, a kérdés, hogy ki ellen volt jó. Mert nálunk egyedül a TF ellen alkotott maradandót. Az biztos, hogy én nyugodtabb vagyok, ha a Máté a Ruják vagy a Kristóf van a pályán, ráadásul gyanítom hogy olcsóbbak, és nem utolsó sorban magyarok.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés