Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Életben maradt a Nyíregyháza

Öt ponttal győzte le a tartalékos Kaposvárt.

Kometa Kaposvári KK - HÜBNER Nyíregyháza BS 75-80 (18-18, 23-16, 16-21, 18-25)

Alsóházi rájátszás, 8. forduló
Kaposvár, Kaposvár Aréna
Játékvezetők: Kapitány Gellért, Kovács Nimród János, Földesi Ádám (Németh Csaba János)

Kaposvár: Halmai 6, Paár 16, Puska 13/3, Gabric 11/3, Hughes 12. Csere: Bogdán 7/3, Antalics 1, Hajduk -, Szőke 9/6.

Nyíregyháza: Perry 27/6, Kass 5/3, Szobi 4, Pipiras 17/6, Copes 19. Csere: Fazekas 3/3, Koné 3, Bazsó 2, Kiss B. -.

Az utolsó szalmaszálba próbált kapaszkodni a Nyíregyháza Kaposváron. A tartalékos somogyiak számára már gyakorlatilag nem bírt téttel a mérkőzés, míg a vendégek az életben maradásért küzdöttek.

Ehhez képest 5-0-val indult a mérkőzés, két percet kellett várni az első nyíregyházi pontokra. A Nyíregyháza kihasználta a kaposváriak pontatlanságait, és Perry révén 5-5-nél előbb utolérte a vendéglátóit, majd az amerikai tripláját követően 5-8 állt az eredményjelzőn. Igaz, ekkor már a negyed fele eltelt. Egészen a 8. percig a vendégek álltak jobban, amikor a Kaposvár Gabric hármasával fordított. A negyedet végül Halmai mentette egálra az utolsó pillanatban (18-18).

A második negyedben már a Kaposvár dominált. Pár ponttal folyamatosan a somogyiak tartottak előrébb. A negyed közepén Bogdán talált be távolról, ekkor már 29-23 vezettek a hazaiak. Hiába válaszolt rá Pipiras, a kaposváriak fokozatosan megléptek és már 35-26-ra is vezettek. Copes kosaraival faragott hátrányából a Nyíregyháza, de a negyed ismét egy hazai kosárral zárult, amikor Hughes talált be (41-34).

Nem kezdte jól a második félidőt a Kaposvár, a nyíregyháziak bő három perc alatt felzárkóztak. Kass hármast dobott, ekkor már csak két pont volt a különbség a felek között. Paár és Gabric dupláival nem engedte ki kezéből a vezetést a Kaposvár, majd 49-45-nél hosszú percekre beragadt az eredmény. Halmai törte meg a kosárcsendet, majd Szőke is betalált. Ennek ellenére a nyírségiek összekapták magukat, és egy perccel a negyed vége előtt már náluk volt az előny. A záró etapot mégis a Kaposvár várta előnnyel, Hughes három büntetőjével fordított (57-55).

Szoros eredményt hozott az utolsó tíz perc is. A Nyíregyháza Copes pontjaira építve átvette a vezetést, öt perccel a vége előtt már hat ponttal tartottak előrébb a nveédgek. Paár és Bogdán kosaraival kapaszkodott a hazai csapat, de Perry ekkor kezébe vette a karmesteri pálcát, és egy betörésből eredményes tudott lenni. A végjátékra hatpontos előnyt harcolt ki magának a vendég együttes, amit már nem adott ki a kezéből a negyed végéig. Győzelmével a Nyíregyháza életben tartotta bennmaradási reményeit (75-80).

Fotó: hunbasket.hu

16 hozzászólás

16
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
8 Comment threads
8 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
12 Comment authors
33goldmedalsArtur DokiTadamCsakÉnOroszlanyi Banyasz Recent comment authors
CsakÉn
Olvasó

Remélem hétvégén leszopatjátok a Honvédot. Nehéz lesz mert mindig akkora hátszelet kapnak hogy az csak na.

33goldmedals
Olvasó

Küldjek zsepit kiscsávó? Vagy anyuci majd megvígasztal??? ???

Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

Szombaton érdekes lesz a Honvéd-Nyíregy meccs. Egy teljesen kilátástalan szezon végére csak összehozta a Nyíregy, hogy saját kezébe vegye a sorsát.

Artur Doki
Olvasó

Hát talán a sors a kezükre játszott,de nagyon gyengék,én még most is azt mondom,hogy jogosan esnek ki…
Tegnap meg tudtak verni egy megerősített u23as kaposvàri csapatot…

Cibuláre Bucimbunga
Olvasó

3negyeden keresztül nagyon is helyt álltak a fiataljaink!! Gabrics maradt adós a kihagyott dobásokkal, büntetőkkel(!). A végére pedig elfáradtunk, kijött a rutinhiány is. Gratulálok a küzdelemért mindkét csapatnak, a Nyír1-nek külön a győzelemért!

ballmeg
Olvasó

Na majd ha U20-as meccset szeretnék nézni, akkor kijövök. Ezt valaki komolyan gondolta, hogy a “fiatalok” győzi fognak a Nyíregyháza ellen??? Itt miért nincs másik épkézláb játékos? De remélem a “nagy kosárlabda család” most boldog és elégedett, mi több büszke… Csak szólok, ez nem NB1 A csoportos szint. Haza lehetne végre ballagni Dombóvárra.

Hunbasket2021
Olvasó

A Dombóvári fiatalok nélkül nem lenne utánpótlás igaz így meg ott nincs. Amúgy van igazság abban amit írtál csak erős a megfogalmazas

Tadam
Olvasó

De frusztrált valaki.
Nem az Ő hibájuk, hogy itt tart a csapat.
Azok a srácok mindent megtettek a győzelemért.
Téged meg egyik kezüket hátrakötve is megvernének egy-egyben.

ballmeg
Olvasó

Tényleg nem ők tehetnek arról, hogy a keretben nincs elég magyar felnőtt játékos. De azért már nehogy hanyatt essünk egy vereségtől és dicsérgessük ,milyen ügyesek voltak. Ez nem edzőmeccs. Ezért a munkáltató munkabér jogcímen fizetést ad, nyilván nem keveset. A kiválasztás, csapatba kerülés folyamata kifejezetten irritáló. Legyünk őszinték: vereség vereség hátán, de a rendszer mégsem változik. Ha piaci alapon működne, már rég elbocsátások történtek volna. Legyőzni nem engem kell, hanem a másik csapatot, és ez nem történt meg – most sem.

Tadam
Olvasó

Igazad van pár dologban.
De, azért abból a dombóvári csikócsapatból 3 srác is eljutott az élvonalba. Nem tudom, hogy a pár évvel ezelőtti U14-es nyolcas döntőbe jutott csapatok között van-e mégegy ilyen.?
Hogy a helyi up. beépítése miért így zajlik nálatok, az kérdés. A vezetőség az illetékes.
A kiesést elkerülte a csapatod, de jövő nem túl biztató egyenlőre.
Ezekre a fiatalokra lehet támaszkodni, szerencsésebb légiós választással akár jobb is lehet a következő évetek. ?

ballmeg
Olvasó

Dombóvár valaha A csoportos volt, az is igaz, hogy az akkori A csoportos színvonal össze sem hasonlítható a maival. A külföldiek sokkal jobban képzettek, a magyarok mehetnek amatőrnek – néhány kivétellel. Ezek a kivételek jelennek meg Kaposváron, mert az “otthoni”, ahol kinevelték őket, nekik nem jó, nyilván a pénz hiánya miatt.
Ezért megint sok lefelé lájkot kapok majd, mert fáj nekik az igazság. Pedig itt erről van szó. A helyi, tényleg itthon nevelt gyerekek pedig mehetnek szurkolni. És végignézhetik, hogy ők hova nem juthatnak el soha az életben.

Vicces fiú vagy, Sully
Olvasó

Őszintén szólva ez most az első 5 percet leszámítva teljesen rendben volt. A Nyíregyháza full kerettel, az életéért kaparva alig tudott nyerni egy kb. gyerekcsapat ellen. Puska, Paár és Szőke (!) kifejezetten tetszett, Halmaiban is benne van, hogy extra lehet. Szóval, ezzel most egyáltalán nem volt baj, a Nyíregynek gratula, igazából most jön nekik egy ki-ki meccs.

ballmeg
Olvasó

Paár Márk oké. De hogy Dani extra, ezt nem mondhatod komolyan.

atom00
Olvasó

Gratulálok a csapatnak, szombaton is ugyanígy!

Arany Alma
Olvasó

Kemény meccs volt!
Gratulálok a nyíregyházi csapatnak, a szombati meccsen biztos sok szurkoló lesz mindkét csapat oldalán, győzzön a jobbik!

Rubik75
Olvasó

Elintéztük azt,hogy legyen tétje a Honvéd-Nyíregyháza meccsnek.Az év végére teljesen elfogyott a csapat sajnos.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés