Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Elég kapós volt a DEAC kispadja

A vezetőség csak kapkodta a telefonokat. Becsky István megszállottnak tartja magát, és azt mondja, soha rosszabb szezont.:

:

A DEAC szezonzáró ünnepségén a kosárlabdázókat az „Év legnépszerűbb szakosztály” díjjal tüntették ki, zsinórban második éve. Az együttes ügyvezetője, Becsky István a debsport.com oldalnak elmondta, ez az elismerés is mutatja, jó úton járnak, de van még feladat bőven.

– Egykor játékosként, majd szurkolóként, most pedig vezetőként tevékenykedek a debreceni kosárlabdában, ami 2010 elejétől született újjá, nagyon sok követőnk van, rendre telt ház előtt játsszunk, ami 1200 nézőt jelent. Ezzel viszont nem szeretnénk megelégedni, bár az Oláh Gábor utcai csarnok kapacitása véges, remélem, ha egyszer bővítjük a csarnokot, szintén a telt ház lesz a jellemző. Ami nagyon fontos, sok gyerek kezdett el kosárlabdázni, egyre népszerűbb a fiatalok körében a sportág. Végtelen nagy boldogsággal tölt el minket minden díj, ez is igazolja, jó úton járunk, de nem vagyunk és nem is lehetünk megelégedve, mindig lehet fejlődni, ennek érdekében dolgozunk tovább. A DEAC többi csapatának mérkőzéseire is egyre többen látogatnak ki, mi a többi szakosztályra nem konkurenciaként tekintünk, jó viszonyt ápolunk velük, szurkolunk nekik, tiszta szívből örülünk a sikereiknek, úgy gondolom, ez viszont is így van.

Mi a titka a szakosztálynak?

– Nincs ebben semmi különösebb titok, sok munka van e mögött, én is megszállott vagyok, kollégáimat is erre sarkallom, bízok benne, hogy azt a mentalitást, amit képviselünk, minél több embernek át tudunk adni. Az a nyitja az egésznek, hogy megszállottként szeressük a sportágat, a csapat érdekét helyezzük előtérbe, és mindent tegyünk meg a sikerért.

Az idei bajnoki évben előreléptek, bár kevés hiányzott a még nagyobb durranáshoz.

– A bajnokság elején, ha valaki azt mondja, a Magyar Kupában bronzérmesek leszünk, már akkor elégedett lettem volna, de mindig „evés közben jön meg az étvágy”, nagy sanszunk volt, hogy az alapszakasz után, az első ötben végezzünk, erről rosszabb gólkülönbségünk miatt csúsztunk le. A középszakaszban volt egy hullámvölgyünk, épphogy lemaradtunk a rájátszásról, ezért maradt bennünk egy kis hiányérzet. Nem az örök elégedetlenség szólt belőlünk, senki sem szeret veszíteni egy-két napig szomorúak voltunk, de utána tudunk örülni. Így voltunk a kupabronznál is, előzőleg vereséget szenvedtünk a Szolnoktól, pedig partiban voltunk velük, elkaphattuk volna őket, végül vereséget szenvedtünk, de utána már örültünk a harmadik helynek, ami egy fantasztikus eredmény, egyben a szakosztály legnagyobb sikere. Nagy ugrás lett volna egyből az ötödik helyen zárni a bajnokságot, bár ott voltunk a lehetőség kapujában, rossz volt megélni, hogy nem sikerült.

Kevesen mondhatják el azt magukról, hogy az első négy helyezettet legyőzték hazai pályán…

– Nagyon büszkék vagyunk arra az eredményre, mint ahogy arra is, hogy az első négy helyen végzett csapatokat, a Szolnokot, Pécset, Falcót és a Körmendet hazai pályán le tudtuk győzni. Ez is mutatja, nem nagyon szeretnek Debrecenbe jönni az ellenfelek, soha nem adjuk olcsón a bőrünket, szeretnénk, ha ez a jövőben is így lenne.

Mindent egybevéve, elégedettek Debrecenben.

– Azt mondanám, soha rosszabb szezont, kis lépésekkel haladunk előre. 44 edző dolgozik a szakosztálynál, szeretnénk, ha minél több helyre eljutnának, gazdagítanák a tudásukat, úgy gondolom, e téren sem állunk rosszul. Szeretnénk, ha minél több debreceni érezné, hogy jó dolog a város kosárlabdájáért, kosárlabdájában dolgozni, az a cél, a szakosztálynál minél több debreceni kapjon szerepet, ezen is dolgozni fogunk az elkövetkező években. Egészében nézve az elmúlt időszakot, elégedett vagyok.

A bajnokság végén lemondott Berényi Sándor, helyét a fiatal Kovács Adrián vette át. Becsky István azt is elmondta, milyen szempontok alapján született meg a döntés.

– Három lehetőséget is számításba vettünk, gondolkoztunk tapasztalt magyar, külföldi edzőkben, végül a harmadik mellett döntöttünk. Mint annak idején Berényi Sándor is fiatalon megkapta a lehetőséget, Kovács Adriánnak is megadtuk, azért is döntöttünk így, mert ez áll legközelebb a Debreceni Egyetem és a DEAC szellemiségéhez. Adrián ugyan nem debreceni, de már harmadik szezonját kezdi meg a klubnál, nagyon jó a kapcsolata az edzőkollégákkal, játékosokkal, szurkolókkal, szakmailag képzett, folyamatosan bővíti tudását, megérett arra, hogy kipróbálja magát az élvonalban.

Állítólag elég kapós volt a debreceni kispad…

– Valóban, csak kapkodtuk a telefonokat Sanyi bejelentése után, olyan sokan szerettek volna leülni a DEAC kispadjára. Szinte minden lehetőséget megvizsgáltunk, nem szerettünk volna kapkodni edzőkérdésben, szándékosan lassítottam is a dolgot, nehogy elhamarkodott döntést hozzunk. Úgy gondolom, a legjobb megoldást választottuk Kovács Adrián kinevezésével.

Fotó: dehir.hu

2 hozzászólás

2
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
VadkakasKalok Kevin Recent comment authors
Vadkakas
Olvasó

Szép lenne hosszú távon fontos szerepet betölteni az első osztályban…
Hajrá DEAC!

Kalok Kevin
Vendég
Kalok Kevin

Sok Sikert Isti!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés