Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Eldőlt, ki irányítja ősztől a Kaposvárt

A légiósok közül Pustahvar megkapta a szerződésajánlatot a következő idényre is.:

:

Tegnap este újabb szurkolói ankétot tartott a Kaposvári KK csapata, ahol több konkrétum is elhangzott a jövővel kapcsolatban. A delfinek.hu beszámolója:

– Amikor az ügyvezetői megbízást elfogadtam, azt mondtam, hogy rendszeresek lesznek a szurkolói találkozók – kezdte bevezetőjét Puska Zoltán ügyvezető. – Ezt a sort szeretnénk ígéretünkhöz hűen most folytatni, értékelve az elmúlt időszakot, illetve ismertetve a jövővel kapcsolatos terveket. Amikor elfogadtam a felkérést az volt az elsődleges cél, hogy elkerüljük a kiesés elleni harcot. Január után sikeres időszak következett. Még az eredeti célunkat is felülírhattuk volna, azonban ez végül nem jött össze. Ezzel együtt egy olyan hangulatú hónapokat tudhatunk magunk mögött, amely nekünk és a szurkolók számára is egy jó időszak volt. Nem sokon múlott a legjobb tíz közé kerülésünk. Utána az volt a fontos, hogy az első két meccsünk meglegyen és nyugodtan zárhassuk le a bajnokságot. Ez sikerült is, a biztos bent maradás tudatában pedig a fiatalabb játékosok perceit szerettük volna növelni. A csapat számára a szegedi meccs az utolsó, számunkra pedig a legfontosabb időszak következik, hogy soha ne kerüljünk ismét ilyen helyzetbe, mint ebben a szezonban. Olyan csapatot szeretnénk, hogy a Kaposvár Arénát is meg tudjuk tölteni. Emellett a csapat mellett akkor is ott voltak a szurkolók, amikor nem ment, a lehető legjobb, szerethető együttest próbálunk építeni, hogy megszolgáljuk a bizalmat. Amikor megkaptam a felkérést abban maradtunk, hogy a szezon végéig maradok. Az a közeg, amelyben dolgozom, illetve az a jövőkép, amit folyamatosan alakítunk, vállalható viszonyokat, felelősségeket állapít meg. Ennek tükrében, szeretném folytatni a megkezdett munkát a továbbiakban is.

A szezon értékelését Fekete Ádám vezetőedző kezdte.

– Nagyon sok hibát elkövettünk a szezon elején – mondta a vezetőedző. – Nem a megfelelő csapatot alakítottuk ki és ez már a felkészülés során is látszott. Nem sikerült a légiósok kiválasztása és sérülések is közbeszóltak. A csapatra azonban büszke vagyok, ahogy kijöttek a negatív szériából és januártól úgy álltak hozzá, hogy a legjobb nyolc közé kerülnek. Jött két játékos és a szellemiség megváltozott. Ezt mindenki láthatta. Olyan mérkőzéseket nyertünk meg, hogy elmondhatjuk van pozitív élményünk is a gyenge végeredmény ellenére. Hallottam, hogy a szurkolók szerették ezt a csapatot, ennek is köszönhető, hogy az eredménytelenség ellenére is tele volt a csarnok. Az persze óriási csalódás, hogy nem jutottunk be a középszakaszba, de addig is többen sérülésük ellenére is rendre vállalták a játékot. Lássuk be nehéz lett volna ilyen állapotban még pluszban tizenöt-húsz meccset lejátszani, ahol mindig a maximumot kell nyújtani. Természetesen csalódásként érték meg a játékosok is mindezt, de semmilyen szemrehányást érdemelnek. Az alsóházban a legfontosabbnak tartottuk, hogy a fiatalok minél több lehetőséghez jussanak Hock és Bogdán pedig bizonyította, hogy van értéke ezeknek a meccseknek.

– Ádám gyakorlatilag elmondott minden – fűzte hozzá Hendlein Roland csapatkapitány. – Természetesen én is csalódott vagyok a gyengén sikerült szezon miatt, de lássuk be Marko Spica és Luka Markovics nélkül nem túl sok esélyünk lett volna a középszakaszban. Most ebből a helyzetből kell kialakítani a lehető legjobbat. Decemberig lezártuk ennek a klubnak talán a legrosszabb szakaszát. Most pedig valamennyire borítékolható, hogy új korszak kezdődik.

A folytatással kapcsolatban annyit tudhattunk meg, hogy Fekete Ádám és Filipovics Gordan továbbra is a csapat mellett tevékenykedik, a magyar játékosok közül Hendlein, Markovics és Baki a következő szezontól is a somogyiakat erősíti, a többi élő szerződéssel rendelkező játékossal (Halász és Harazin) egyeztet a vezetőség a hogyan továbbról.

A fiataloknak lejár a szerződésük, de a szakmai stáb továbbra is számol velük, és 2+1 éves szerződést ajánl nekik.

A légiósok közül Pustahvar megkapta a szerződésajánlatot a következő idényre is.

A szurkolók részére fontos információ még, hogy a Somogy Bicskások szurkolói csoportnak külön, állandó helyet tartanak fenn az egyik, általuk kiválasztott szektorban. A bérletes szurkolók jövő héten kedden és csütörtökön a Kaposvár Arénában rendezendő nyílt edzéseken foglalhatják le új helyüket a lelátón. Ezt az új bérletek megvásárlásáig tartja fenn számukra a klub.

fotó: hunbasket.hu

8 hozzászólás

8
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
5 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
CsapajevKareem Abdul-JabbarKováts ImreBezseMásikVégétFújdMeg Recent comment authors
Kováts Imre
Olvasó

“a csapatot irányitja” vagy a “csapat mellett tevékenykedik”, nem ugyanazt jelenti.

Bezse
Olvasó

Reggie és Uborka is maradjon . Hozzuk haza Juhost. Halász és Harazin off. Kerítsünk egy jó 5öst , aztán kész.

Kareem Abdul-Jabbar
Olvasó

Ha mód lenne rá, inkább Cabezas mint Halász.

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

“Somogy Bicskások”… 😀 Ezen úgy rázkódom a röhögéstől, hogy majdnem kiesett a kezemből a vadonatúj,méregdrága Iphone-om… 🙂 😀 😀

Csapajev
Vendég
Csapajev

Ez nekem is tetszett. 🙂 😀

Kareem Abdul-Jabbar
Olvasó

Furcsa elnevezés, de ez egy szeretetre méltó gárda. Mit szólnál a szerbeknél lévő Sírásók (Grobari) nevezetű szurkolócsoportnak? Ott szeretik a sírásókat :))

garcia
Olvasó

A foci csapat feljut és minden marad a szürke posványba.

pbask
Vendég
pbask

Hajrá Szása,minél jobb helyezést kívánok Kaposváriaknak jövőre! ♥

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés