Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Eldőlt, ki irányítja a Szegedet ősztől

Két új játékost is bejelentettek. Marad a névadó szponzor.:

:

Kedden sajtótájékoztató keretén belül jelentették be: a következő idényben is Naturtex-SZTE-Szedeák néven szerepel a férfi kosárlabda NB I/A csoportjában a csongrádi együttes. A csapatot továbbra is Andjelko Mandics irányítja, két új magyar játékossal bővült a csapat kerete – derült ki a klub honlapjáról.

Továbbra is névadó szponzorként támogatja a csapatot a Naturtex Kft.: kedden Kardos Péter elnök, valamint Gellért Ákos, a Naturtex Kft. tulajdonosa aláírta az erről szóló megállapodást.

– Nyolcéves kapcsolat a Szedeák második történetében, hogy a Gellért-család mellettünk áll, ez a stabilitás szempontjából fontos számunkra. Bizonyítottuk, hogy kiszámítható működést tudunk felmutatni, bízunk benne, hogy megfelelő reklámértékkel bírunk az egyre sikeresebb Naturtex-termékeknek – fogalmazott Kardos Péter, a Szedeák elnöke.

– Ha a csapat kiesett volna, akkor biztos maradtunk volna, nem lett volna elegáns kiszállni. Az előző szezon nem úgy sikerült, de a csapatot szeretik Szegeden – mondta a döntésről Gellért Ákos, a Naturtex Kft. tulajdonosa.

A Naturtex maradása mellett az is eldőlt, hogy a következő idényben is Andjelko Mandics irányítja a gárdát.

– Örülök, hogy sikerült “Ducával” megegyeztünk. Az előző szezon nem a legjobban sikerült, de sok külső körülmény befolyásolt bennünket. Kiss Zsolt az utánpótlás szakmai vezetőjeként folytatja, Simándi Árpád pedig másodedzőként segíti Andjelko Mandics munkáját – jelentette be Bonifert Domonkos ügyvezető.

Andjelko Mandics örömtelien nyilatkozott azt követően, hogy hivatalossá vált, tovább folytatódik a közös munka.

– Egyértelműen jobb szezont várok, mint az előző, tanulnunk kell a hibáinkból. A magyar magunk már megvan a következő évre, a következő évben az a szabály, hogy mindig egy magyar játékosnak a pályán kell lennie, ez kedvezően érinthet bennünket. Elsősorban olyan játékosokat kell találnunk, akik emberileg is megfelelőek, dolgozunk a kereten – mondta a tréner.

Ante Krapic a BB1.hu-nak korábban már elmondta, hogy marad a 2019/20-as idényre, a többi légiós közül Marko Boltics, Nenad Sulovics és Alekszandar Ponjavics nem a Szedeákban folytatja. Ami a magyar magot illeti, Juhos Leventéről a BB1.hu már megírta, hogy Szolnokra szerződik, Révész Ádámról pedig, hogy Kecskeméten folytatja. Helyükre érkezett Jászberényből Kerpel-Fronius Balázs, valamint Pécsről Olasz Ádám. Szerződést hosszabbított a tavalyi keretből Kerpel-Fronius Gáspár és Mayer Ákos is, akik 2-2 évre írtak alá, valamint marad Vágvölgyi Ákos, illetve Wirth Ádám is a csapatot erősíti a következő idényben.

– Azt szeretnénk elérni, hogy a négy külföldi játékosunk egyforma erősséget képviseljen, akárcsak abban az évben, amikor a Magyar Kupában bronzérmet nyertünk, de így volt ez a play-offos szereplésünk alkalmával – emelte ki a következő idény keretének tervezésével kapcsolatban Kardos Péter.

A Szedeák augusztus 5-én kezdi meg a felkészülést a következő szezonra.

3 hozzászólás

3
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Artur Dokiegyszegediefeli96 Recent comment authors
Artur Doki
Olvasó

Össze kell magukat szedni a szegedieknek…
Szinte teljesen kisöpörték a tábla alatti szekciót és a 4 légiósból is (úgy fest),hogy a leggyengébb láncszem maradt csak
Temetni persze korai lenne őket,várjuk meg a 3 új légióst(meg a riválisok keretét).
Persze azért az elmúlt szezon figyelmeztetőleg ott kell lobogjon a szemük előtt.

egyszegedi
Olvasó

Sejteni lehetett, hogy marad Mandic mester, jóllehet a szakmai munkáját nagyjából semmi sem igazolta az elmúlt szezonban. Ha nem hozunk három kiemelkedő képességű légióst, ebből a tavalyihoz hasonló idény lesz.

efeli96
Olvasó

Nem rosszindulatból írom, de ha az a cél, hogy a másik három légiós is olyan erőt képviseljen, mint az eddig bejelentett (Krapic), akkor jövőre sem számíthat sok jóra a Szeged.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés