Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Eldőlt Karahodzsics sorsa

Döntött a válogatott honosított centere.:

:

Marko Djeraszimovics után újabb alapemberével állapodott meg a KTE-Duna Aszfalt vezetősége. Karahodzsics Kemal a kilencedik szezonját kezdi meg Kecskeméten – adta hírül a lila-fehérek honlapja.

A szerb-magyar kettős állampolgárságú, magyar válogatott center ráadásul egyéni mutatói alapján (Djeraszimovicshoz hasonlóan) kiemelkedő szezonon van túl, sőt, az ő esetében kijelenthető: élete eddigi legjobb évét produkálta. Mind a dobott pontok átlagában (14), mind lepattanóban (9,2), mind VAL-értékben (23,2) felülmúlta minden eddigi szezonját, a VAL-kategóriában az összesített magyarországi listán az 5., a lepattanóban a 3. lett.

„Nagyon boldog vagyok, hogy a kilencedik bajnoki évemet kezdhetem meg Kecskeméten – mondta a mindig mosolygós Karahodzsics Kemal. – Családos emberként a stabilitás számomra kifejezetten fontos. Amikor Ivkovics Sztojan 2012-ben először hozott a városba, még nem sejtettem, hogy ennyire a szívemhez nő majd itt minden, de szerencsére minden úgy alakult, ahogy akkor azt Sztojan mondta. A feleségemmel és gyermekeimmel második otthonunkként tekintünk Kecskemétre, hiszen a stábbal, csapattagokkal családias a kapcsolatunk, és a csodálatos szurkolótáborunkkal is rendkívül szoros kötelék alakult ki a hosszú évek alatt. Forray Gábor távozása ugyan jelenthet némi változást, Gábor jó edző lett Kecskeméten, jól tudtunk együtt dolgozni, remélem, sikeres lesz a pályafutása továbbra is. Úgy gondolom, Váradi Kornél kinevezésével, aki már két éve velünk van, tovább tudjuk folytatni azt a bevált szakmai munkát, amivel sikeresek lehetünk a következő szezonban is.”

Váradi Kornél vezetőedző természetesen nagy örömmel beszélt a formálódó csapatról, amelynek továbbra is egyik meghatározó tagja Karahodzsics Kemal lehet.

„Mind szakmailag, mind emberileg példás Kemal hozzáállása, igazi csapatjátékos, akire bármilyen helyzetben lehet számítani. Az előző szezonban is bizonyította ezt, hiszen kiváló statisztikák kerültek a neve mellé. Alázatos munkája példaértékű az egész csapat számára, nagyon fontos láncszeme a kecskeméti játékrendszernek.”

fotó: KTE Kosárlabda Klub Facebook

19 hozzászólás

19
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
4 Comment threads
15 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
lajaSoros Györgymoldi56KtopiWillie Recent comment authors
Soros György
Olvasó

“magyar válogatott center”

Inkább mondjuk úgy hogy Ivkovics cimborája!

moldi56
Olvasó

Olaj szurkolóként én is jó játékosnak tartom Kemalt.Az 5-ös poszton játszó (de lehet,hogy 4-es)centereknek abban az értelemben fakezük van,hogy kívülről nem dobnak jól,de a festékben elvégzik azt a munkát,amit kell és ők inkább gyűrű közelében veszélyesek.Shaq.O’Neil is fakezű volt,viszont bivalyerős.Nálunk Tóth Ádám fejlesztette ki magát,viszont ő elment Debrecenbe,ahol örömmel alkalmazzák.

redmiller
Olvasó

Igen, Tóth szépen fejlődött! Debrecenben kifejezetten érett, alázatos, higgadt és okos játékot játszott! Valószínűleg ezt hozta volna korábban is, most is válogatott lenne

Ktopi
Olvasó

Szuper hír, nagyon örülök! Majdnem olyan fontos láncszem, mint Marko. Ami a kvalitásait illeti, arról nyilván megoszlanak a vélemények. De mi, akik minden hazai meccsét látjuk, mi meg vagyunk vele elégedve és ez a lényeg!!! Nyilván nem véletlen, hogy a stáb őt marasztalja, rá áldoz és nem hoz helyette hosszú-hosszú ideje másik centert! Az pedig, hogy milyen ellenfelek között kell teljesítenie, az nem rajta múlik. / félszeműek között … /Az viszont tény, hogy az elmúlt csonka szezonban az itt játszó ellenfelek ellen vitán felül kiemelkedően teljesített – ezt nem lehet kétségbe vonni! A számokkal, dobott pontokkal, százalékokkal, lepattanókkal nagyon nehéz… Olvass tovább »

Ball don't lie
Olvasó

Emlékszem, mikor majd egy évtizede megérkezett Kecskemétre, még a másodosztályba, csak mosolyogtunk, hogy ki ez az esetlen, ügyetlen srác. Aztán évről-évre fejlődve, szép csendben kinőtte magát az Nb1 egyik legjobb centerévé…

Sajka
Olvasó

…”szép csendben kinőtte magát az Nb1 egyik legjobb centerévé……”

LOL!!! 🙂
Most is ugyanolyan fakezű, mint volt, csak közben elfogytak a jó magyar centerek, így a “vakok közt a félszemű is császár” esete Karahodzsics.

redmiller
Olvasó

Micsoda sztereotípa… Legalább a statjait nézd meg! Elég objektív!
Melyik center dob közel 35-40% – kal hármast? (18/19-ben a végén ronotta le 42%-ra!) Még a kisembereknek is becsületemére válna!
A félbeszakadt szezonban még gyorsabb, atletikusabb is lett…
Milyen magyar centerek fogytak el? Sorold már fel, hogy Bencze Zoli óta ki vonult vissza közülük!

Sajka
Olvasó

Tipikus, ahogy a kecskeméti szurkolók, főleg a kisdobos, rögtön rárepül a témára.
Igen…biztos igazad van…vajkezű center, aki kurva jól dobálja a trojkát is. 🙂
Megnéztem a statot…tavaly 26 hármas kísérletből betalált nyolcszor(!). Érted….összesen nyolc sikeres trojka egy idényben. Ugyanez volt a 2018/19-es idényben, annyi különbséggel, hogy akkor 19 kísérletből talált be nyolcszor. Valóban kimagasló teljesítmény! 🙂
Én azt írtam, hogy elfogytak a magyar centerek. Érted??? Ebben az is bent van, hogy jó néhány már túljutott a pályafutása csúcsán. Ha nevekre vagy kíváncsi….ott van a google. 🙂

redmiller
Olvasó

Csak te nem láttad, mikor a hármast azért engedte el, mert 1-2 mp volt a támadóidőből…. A triplák 75%-a csont nélkül esik be… Amúgy milyen gyakran dobnak hármast a centerek? Lopatka és Lapov dobott néha, de szerintem ők is kevesebbet… Centerként igenis jó százalékkal dob!
Gulyásra, Dávid, Sitkura, Oroszra gondolsz? Már nem játszottak, mikor Kemal 9 éve ide került…
Tudod mi a baj a magyar focival, hogy elfogytak a jó csatárok… Ja, hogy Kiprich is közel 30 éve visszavonult? Röhej vagy! Nem tudsz olyan jó magyar centert mondani Bencze Zoli kívül, aki Kemal alatt vonult vissza…

laja
Olvasó

Én a helyedben Bádert is megemlíteném. Soha nem cseréltem volna el Karahodzsicsra.

redmiller
Olvasó

Igazad van! Őt elfelejtettem…. Tényleg, ő jó volt, nem is kicsit!

Willie
Olvasó

Mert a bajnoksagban csak magyar centerk vannak…

Sajka
Olvasó

Miután Karahodzsics már magyarnak számít, ezért elsősorban magyar centerekkel próbálom hasonlítani.
Ha a légiósokat is idevesszük, akkor még nagyobb a szakadék…

redmiller
Olvasó

Igen???
Tavalyelőtt Sulovic, Radic, Sejfic volt előtte!
Tavaly Gordon, Agafonov és Pantelic volt jobb nála… A TF dánját felesleges ide venni
Nálunk ráadásul nem is az ő feladata húzni a csapatot…
Idén meg Carter és Bozovic…

Sajka
Olvasó

Elnézést kérek…én tévedtem.
Mindenben neked van igazad…

Willie
Olvasó

Mirol beszelsz ember? a bajnoksag 5. legjobb VAL atlagat hozta (centerek kozott a 3.)

Sajka
Olvasó

Mondtam már….elnézést.
Karadzsics a legjobb kosaras!

Ball don't lie
Olvasó

Nem tudom miért a “fakezűséget” emeled ki egy 210-es, echte center esetében, de lelked rajta… A klasszikus center attribútumokat tekintve igenis a legjobbak között van. Hatékony palánk alatti befejező, a liga egyik legjobb pattanózója (4. tavaly is, idén is), VAL értékeket tekintve is a legjobbak között van. És ha ez nem lenne elég, a passzjátéka is fejlődött. Megértem, hogy semleges nézőként nem sok Kecskemét meccset láttál, de szinte minden meccsen látni tőle legalább 1-2 olyan zsugát, amire nem csak a laikusok, de a kosárlabdához értők is csak csettintenek. Ezek alapján nem tudom mire fel ez a nagybetűs LOL… A bajnokság… Olvass tovább »

Sajka
Olvasó

Mindenben igazad van…elnézést kérek.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés