Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

“El kell gondolkozni és mindenképpen változásokra van szükség”

Edzői nyilatkozatok szombatról.:

:

MVM-OSE Lions – HÜBNER Nyíregyháza BS 81-66 (14-22, 24-15, 26-18, 17-11)

Simon Petrov, MVM-OSE Lions: Igen, azt hiszem mindig nyomást jelent, ha bármi áron nyerni kell, különösen a mi fiatal csapatunknak. Nyilvánvalóan kínlódtunk egy kicsit az elején, aztán persze a szurkolóink vállukra vettek minket, és hozzátették, bármi is hiányzott az elején. Ezután keményen védekeztünk, okos faltokat használtunk, és jól is kezdtünk dobni. Talán a végére úgy tűnhetett, hogy könnyű meccs volt, de mindig nehéz ebben a ligában bármelyik csapat ellen játszani.

Pethő Ákos, Nyíregyháza: Valóban nagyon jól kezdtünk, megcsináltuk azokat, amire készültünk, jó ritmusban is voltunk. Sajnos, illetve nem sajnos, az Oroszlány egy jó csapat, várható volt, hogy vissza fog jönni a mérkőzésbe, én úgy gondolom, hogy lélektanilag fontos volt, hogy a második negyed végén átvették a vezetést, és adott nekik egy olyan pluszt, amit végig tudtak vinni az egész második félidőben, mi pedig, ahogyan Csabi is elmondta, rossz helyzeteket választottunk, illetve egyénieskedtünk. Sokan, illetve mindenki egyedül akarta megoldani és ha nem jött össze akkor jött a következő, és nyilván ebből tudjuk, hogy mi következik. Ez természetesen semmit nem von le az Oroszlány érdemeiből, hiszen megérdemelten nyertek, nekünk pedig el kell gondolkozni, és mindenképpen változásokra van szükség.

Budapesti Honvéd SE – Egis Körmend 66-74 (17-20, 16-21, 14-24, 19-9)

Baksa Szabolcs, Honvéd: Köszönjük a kedves szavakat a körmendi oldalról, én is először nekik szeretnék gratulálni, megérdemelten húzták be a mérkőzést. Próbáltunk készülni, és próbáltuk a srácokat felkészíteni a Körmend fizikai fölényére, de testközelből megtapasztalva ez sok problémát okozott nekünk. Széttördelték a támadójátékunkat egy nagyon komoly védekezéssel. Ezzel leginkább a harmadik negyedben nem tudtunk mit kezdeni, de ezt követően volt szívünk, visszajöttünk a meccsbe. Be kell vallani, hogy a végjátékra megint elfáradtunk, lehetett volna ez szorosabb is. Ennyi forduló után most már látszik, hogy a támadójátékban kell fejlődnünk, több pontot kell dobnunk. Ezt a nagyon jó körmendi csapatot tudtuk 74 ponton tartani 45 százalékos mezőnymutatóval. Csak sajnos nem sikerült nekünk 75 pontot dobni… Most itt van ez a három hét szünet, ezen fogunk dolgozni gőzerővel, és újult erővel vetjük majd bele magunkat a következő kihívásba!

Kocsis Tamás, Egis Körmend: Először is szeretnék gratulálni a Honvédnak, nagyon kemény ellenfél volt. Egy percre sem adták fel, nagyon kemény küzdelemre kényszerítettek minket. Hiába vezettünk húsz ponttal is, végig nyílt volt a meccs. Gratulálok a saját csapatomnak is, ezen a mérkőzésen már léptünk előre, leginkább védekezésben. Szeretném, ha a továbbiakban is ezt látnánk a csapaton, hogy meccsről meccsre javulunk bizonyos dolgokban. Még egyszer gratulálok a Honvédnak, mert nagyon szépen játszottak, és további sok sikert kívánok nekik!

Zalakerámia ZTE KK – Soproni KC 94-87 (24-26, 21-17, 29-21, 20-23)

Sebastjan Krasovec, ZTE: Kemény mérkőzést játszottunk, gratulálok játékosaimnak, hogy ezt megnyertük. A Sopron nagyon jó kvalitású játékosokkal rendelkezik, amit jól használtak ki a mérkőzésen, hiszen jó százalékkal dobott az ellenfél. Nagyon fontos volt, hogy győzelemmel vonuljunk a válogatott szünetre és az elkövetkező három hét során ki tudjuk azokat a hibáinkat javítani, amik még benne vannak a játékunkban.

Kosztasz Flevarakisz, Sopron: Gratulálok csapatom tagjainak, hiszen nagyot küzdöttek., mindent beleadtak ebben a mérkőzésbe. Csak hat eladott labdánk volt, és vagy harminc asszisztunk. Durham ma nem tudott játszani, viszont Molnár Márton remekül helyettesítette. Gratulálok az ellenfélnek, de a két tábornak is, hiszen egy nagyon remek hangulatú mérkőzésen jutottunk túl. A játékvezetőkkel kapcsolatban mondhatnék pár dolgot, de nem teszem, viszont jó lenne, ha egy nap rendet tennének ezen a téren azok, akikre ez tartozik. Mi a pályán minden t megpróbáltunk, kockáztattunk, de már

Atomerőmű SE – DEAC 62-69 (20-12, 10-20, 19-15, 13-22)

Csirke Ferenc, ASE: Gratulálok a Debrecennek. Tulajdonképpen eladtunk egy egylabdás mérkőzést. 69 kapott pontnál hazai pályán illik nyernie a csapatnak. Semmit nem tudtunk megvalósítani abból, amit hétközben beszéltünk, a támadásaink “one man show-k” voltak, kevés passzal dolgoztunk. Természetesen közrejátszott az is, hogy Eilingsfeld nem tudta vállalni a játékot, ezáltal nem volt szerkezete a játékunknak, kényszermegoldásokat kellett alkalmaznunk főleg négyes poszton. Öncélú játékkal nem fogunk tudni érvényesülni, változtatnunk kell, hiszen ez így ebben a formában nem mehet tovább. Reméljük Eilinsgfeld sérülése nem súlyos és nem kell hosszú időt kihagynia. Most egy kisebb szünet jön a bajnokságban, újra kezdhetjük felépíteni a rendszerünket.

David Dedek, DEAC: Gratulálok a csapatomnak. Köszönjük a szurkolóknak, hogy elkísértek minket ilyen messzi bajnokira is, az ő buzdításuk is kellett a mai sikerhez. Az elmúlt mérkőzéseken nem játszottunk jól, rossz megoldásokat választottunk. Ez a mostani találkozó elején is így volt, viszont utána belejöttünk, keményebben kezdtük el játszani, összezártunk és csapatként dolgoztunk.

Arconic-Alba Fehérvár – Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét 101-73 (29-17, 27-19, 26-17, 19-20)

Matthias Zollner, Alba: Az idei szezonban nem tudunk közepesen játszani, vagy nagyon jól, vagy nagyon rosszul teljesítünk. Most arra kellett figyelnünk, hogy tartsuk azt a sebességet, amit szerettünk volna végig és ezúttal is az volt a lényeg, hogy magabiztos győzelmet arassunk. Örülök ennek a sikernek, különösen a körmendi mérkőzés után.

Forray Gábor, Kecskemét: Ezen az estén jobban játszott az Alba, megérdemelten nyerte meg a találkozót, sajnos az első félidőben a tíz eladott labdánk megpecsételte a sorsunkat, valamint ez párosult a fehérváriak dobó formájával. Kialakult egy olyan különbség, amely után már nem volt bennünk annyi erő, hogy ezt megfordítsuk.

HIRDETÉS
1 Hozzászólás

1
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
hubnernybs Recent comment authors
hubnernybs
Olvasó

0-6 után kell ismét gondolkodni, és változtatni?
Már az edzőmeccseken lehetett látni, hogy kiesés ellen fogunk harcolni, már akkor fel kellett volna mérni, mennyire gyengék vagyunk.

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés