Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Eilingsfeldre még hosszú kihagyás vár

A válogatott erőcsatár a műtétjéről és a várható visszatéréséről is beszélt.:

:

A BB1.hu-n számoltunk be róla először, hogy sérvműtét miatt hosszú időre elveszítette az Atomerőmű SE egyik legjobb játékosát, a magyar válogatott erőcsatárát, Eilingsfeld Jánost.

A kiváló kosaras az ase.hu-nak mondta el, mikor és hogyan kezdődtek a problémák.

– A fájdalmak a háromhetes nyári válogatott felkészülésének a második hetében kezdődtek, augusztus elején. Az első pár napban csak kisebb szurkálásokat éreztem a bal hátsó combomban, mivel elég magas a fájdalomküszöböm, ezért nem is nagyon foglalkoztam vele. Közben elutaztunk Görögországba egy tornára, ahol már egyre erősödtek a fájdalmak, amit leginkább az üléseknél és a nyújtásoknál éreztem nagyon, de edzeni meg játszani tudtam még. A második Irán elleni lejátszott mérkőzés után már szinte minden testhelyzetben éreztem az elég intenzív szurkálásokat a bal lábamban, ezért jeleztem “Donginak”, illetve a szövetségi kapitánynak is. Amint hazaértünk egy MR vizsgálaton vettem részt, ahol kiderült, hogy az ágyéki gerinc szakaszon a 4-5-ös csigolyánál ki van szakadva a porckorong és teljesen ráült az idegre. Mivel a műtét a legvégső megoldás, ezért az orvosok először gyógytornát javasoltak és abban maradtunk, hogy amennyiben nem javul a helyzet, akkor meg kell műteni. Így hát a szövetségi kapitánnyal egyeztetve megbeszéltük, hogy visszatérek Paksra ahol elkezdem a gyógytornát.

Mielőtt Pakson elkezdődött volna az alapozás egy hétig keményen gyógytornáztam, sokkal jobb is lett, ezért részt vettem az első napi edzésen, amit végig is tudtam csinálni fájdalom nélkül, de sajnos másnapra teljes visszaesés következett, a fájdalmak sokkal erősebbek voltak.

Ezután három hétig gyógytornáztam még, amitől sokkal jobb is lett a helyzet, de a negyedik hétre olyan fájdalmaim lettek, amit még soha nem éreztem, így hát az MR felvételt több orvosnak is megmutattuk akik egyöntetűen a műtétet javasolták.

És hogy hogyan sikerült a műtét?

– A műtét nagyon jól sikerült, szerencsére a legkíméletesebb módon szedték ki ezt kiszakadt porcdarabot, mivel izmot nem kellett vágni elég volt csak a tartó izmot eltolni. A műtét másnapján már sétálhattam egy kicsit és a harmadik nap már haza is jöhettem kórházból. Ezután még két kontroll vizsgálatra kellett visszamennem.

Ezt követően a rehabilitációról is beszélt.

– Az orvosok szerint ennek 4-5-6 hónap kell, mire elkezdhetek vele úgy mozogni, mint régen, óvnom kell a rázkódtatásoktól és ha ezeket betartom akkor utána semmilyen problémám nem lesz vele, ugyanúgy tudok majd mindent csinálni a pályán, mint azelőtt. Addig is keményen kell gyógytornáznom, amit már lassan három hete el is kezdtem, illetve a hathetes kontroll után ha engedélyt kapok rá, akkor csinálhatom a konditermi edzéseket is, biciklizhetek, ellipszisezhetek és úszhatok is.

A visszatérése tehát még odébb van, jelenleg ülnie sem szabad többet 10-20 percnél.

– Most a hathetes kontrollig kímélnem kell a derekamat, sokat kell feküdni, sétálni, ülni is csak 10-20 percet lehet, ezekre nagyon oda kell figyelnem. A mindennapjaim sok sétából, fekvésből illetve gyógytornából állnak, sajnos ezért nem is tudtam kimenni a hazai mérkőzésekre sem. November 12-én megyek majd a hathetes kontrollra, ahol ha mindent rendben találnak, akkor egyre több mindent csinálhatok majd.

fotó: ase.hu

HIRDETÉS
4 hozzászólás

4
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
donnarummaArtur DokiJ.R.BenitezMivanmivan Recent comment authors
donnarumma
Olvasó

Kitartást és teljes felépülést kívánok!

Artur Doki
Olvasó

Minden jót Jonesy!
Várunk vissza…
Hajrá ASE!!!

J.R.Benitez
Olvasó

Gyógyulj meg Jani!

Mivanmivan
Olvasó

Mielőbbi teljes felépülést kívánok!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés