Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Eilingsfeld vezérletével nyert az Atomerőmű

Nagyot küzdött az Oroszlány, de jobbak voltak a paksiak.

MVM-OSE Lions - Atomerőmű SE 90-95 (19-23, 20-26, 28-23, 23-23)

Bajnokság, 10. forduló
Krajnyik "Akác" András Sportcsarnok
V.: Papp Péter, Pozsonyi László, Lengyel Ádám József (Bogárdi János)

OSE: Ruják 2, Illés 10/6, Szabadfi -, Calloway 14/12, Krestinin 12. Csere: Barnjak 22/9, Dimitrijevics 19/6, Werner 2, Dorogi 4, Mucza 3/3, Carev 2.

ASE: Edwin 12/3, Frank 7/6, Grubor 15/9, Eilingsfeld 26/3, Atkinson 13. Csere: Kovács Ák. 12/6, Taiwo 5, Pajor 5/3, Karosi -.

Ruják és Eilingsfeld kosárváltásával indult a mérkőzés, majd a paksiaktól Frank talált be távolról. 2-5 után Atkinson és Grubor is eredményes tudott lenni, így 2-12-re léptek meg a paksiak. Illés triplája a legjobbkor jött a hazaiaknak. Továbbra is az Atomerőműnél maradt a kezdeményezés, a hetedik percben már 5-19-t mutatott az eredményjelző. Dimitrijevics hármasa nagyon kellett az oroszlányiaknak, fokozatosan felkapaszkodtak 10-21-re. Ezután azonban a paksi támadások megakadtak, egy 9-2-s rohanással lőtávolságon belülre került az OSE a negyed végére (19-23).

A második negyedet is jobban kezdték a vendégek, Atkinson és Elingsfeld dupláira nem érkezett válasz, sőt Kovács is betalált távolról. Dimitrijevics és Calloway pontjaira építve faragott hátrányából az OSE, azonban így is még biztosan az atomvárosiak vezettek. Tíz pont körül állandósult a különbség, amiből nem sikerült jobban visszajönniük a hazaiaknak – hiába talált be Barnjak és Calloway is újra. A félidőben 39-49 állt az eredményjelzőn.

Eilingsfeld kosaraira többször is válaszoltak az oroszlányiak, majd Barnjak hárompontosa után újra lőtávolságon belül voltak. 49-55 után azonban újra a paksi erőcsatár zsákolt egyet, majd Grubor értékesített két büntetőt. A játékrész feléhez közeledve Eilingsfeld távolról is betalált, amikor muszáj volt időt kérnie Simon Petrovnak. Összekapta magát a negyed hajrájára az OSE, és végül Illés hármasának köszönhetően újra nyílt lett a meccs (67-72).

Több lehetősége is volt az OSE-nak, hogy öt ponton belülre kerüljenek, azonban az első két percben mindkét csapat elrontotta a támadásait. A kosárcsendet Edwin büntetője, majd Atkinson középtávolija törte meg. Barnjak révén próbálta tartani a lépést a hazai csapat, de Eilingsfeld és Grubor is válaszolt. Barnjak mellett Calloway is hármast dobott, ezzel 80-85 állt az eredményjelzőn a 37. percben. Hiába örültek a hazaiak, Kovács az ellentámadásból válaszolt, így újra a paksiaknak állt a zászló. Az utolsó percben még mindent megpróbáltak a hazaiak, azonban innen már nem engedte ki a kezéből a meccset az ASE. Végül izgalmas végjátékban, öt ponttal nyertek a vendégek (90-95).

fotó: ase.hu

 

HIRDETÉS
14 hozzászólás

14
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
10 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
12 Comment authors
JR.BenitezHamva-Kovács KálmánMendezDennisandrás Recent comment authors
JR.Benitez
Olvasó

Jani elképesztő

elfogult vagyok
Olvasó

Nagy a különbség! Eilingsfeld TUD, és teljesít, míg Perl hátszéllel halad!

Mendez
Olvasó

Ahogy nagy a különbség az ASE és a Falco között is.
Falco bajnok és listavezető, ASE nyolcba talán befér.
Nem mindegy a csapat minősége.
Majd ha Janika a hét játékosa lesz a BL-ben akkor beszélhetünk.

andrás
Olvasó

Jani komolyan szorongatja Perlt az MVP ladderen eddig. Hajrá 💪

Tomba01
Olvasó

Grat a csapatnak a győzelemhez, nagyon kellett! Mi van az új légióssal, miért nem játszott?

Hajrá ASE!!!❤💙

Redbleck88
Olvasó

Ez sajnos az a meccs volt amit ha egy hétig játszunk akkor sem nyerünk! Az elején nagyon rosszul kezdtünk amikor még végre feljebb jöttünk akkor vagy a három rigó fújt oltári hülyeségeket vagy mi bénáztunk valamit! Sajnos a négy légiósaból általában csak kettő tud jól teljesíteni a magyar magunk pedig nem a legacélosabb! Ha ez így megy tovább kb a tizedik hely körül végzünk a legjobb esetben is! Tovább kell küzdeni de egy center nagyon kellene!♥️🖤🏀

elfogult vagyok
Olvasó

Megérdemelt Paksi győzelem! Egy jól meccselő Csirkével, egy kiemelkedő teljesítményt nyújtó Eilingsfeld ellen ilyen alacsony szerkezettel esélyünk sem volt! Talán lett volna esélyünk ha lenne egy bevethető centerünk! DEEE… NINCS!!!!
Elismerés a Paksnak, megérdemelték!
A védekezésünk sajnos nem működött, “köszönet” Mr. Pap és csapatának!! Nagyon vigyáztak, hogy ne vádolhassák őket a “hazai pálya” fújásával! Sikerült nekik! Addig amíg fújhatnak addig nem lehet tiszta eredmény! Mind két irányba iszonyú baromságokat fújtak!
Gratulálok Paksra!!!!
Hajrá Ose!

M.oro
Olvasó

A Magyar kosárlabda leggyengébb láncszeme a játékvezetők.
Ez a legjobban a nemzetközi meccseken ütközik ki, amikor az elfogult szar ítéletekhez szokott Magyar játékosok csak pislognak amikor nem fújnak azonnal, ha hozzájuk érnek.
Gratula az ASE szurkolóknak, tényleg jol nyomta a maroknyi tábor…

Rambo
Olvasó

Először is grat a maroknyi paksi szurkolónak jól nyomtátok.
Aztán a cikk szerzője és a többiek is akik ide pénzért írnak egyszer végre leírhatná már a minősíthetetlen játékvezetés is.
Szerintem a magyar kosárlabda játékvezetők gyűlölik a kosárlabdát, vagy csak egyszerűen nem érdekli őket. Minősíthetetlen ezek nem tévedések (ami benne van ) egyszerűen a 3 hülye az öltözőben eldönti ki nyeri a mérkőzést vagy pénzért vagy szimpátia alapján. Szerintem az összes csapatnak van gondja a játékvezetőkkel egyszerűen tűrhetetlen.
Nem játszottunk jól ez biztos de ezt a mérkőzést a 3 győkér miatt vesztettük el.

CsakÉn
Olvasó

Azt nem értem hogy a rigóknak miért kell szerepelni?

Hamva-Kovács Kálmán
Olvasó

…azt, hogy szerepelniük kell, elfogadom,de nem rigók Ők!, kanárik, ha jön a hajnal csipogunk!….sőt még nem is kanárik, egyszerűen “pacsirták”! …….Csipognak, ha kell,- ha nem. Ők nem szereplők, hanem, Főszereplők!!!!, és azok is lehetnek!, így jól érzik!… magukat!….. Biztos ? …..Ennyi “3 hülye!” után, nyugodtan távoznak, főszereplésük helyszínéről ?????. Nem tudom, nem is akarom a bírókra fogni, mai vereségünket.( A Paks, ma jobb volt Nálunk!) … de sajnos a jelenlévő “miliőhöz” képest undorító, elfogathatatlan a mai kosárlabda “Bíróskodás” !!!!! Komolyan mondom ezt, és mégegyszer hangsúlyozom, nem ezért kaptun ki, …. de tragédia a játékvezetés !!!!!! Ui.: Gratulálok a maroknyi, kb,… Olvass tovább »

Vilis79
Olvasó

Hogy a fenébe verte meg, ez a kutyaszar OSE a Szolnokot!?😂

Rambo
Olvasó

Feje a sütőben lába az asztalon ahogy hagytam 😉

Dennis
Olvasó

Apád is ezt mondta anyádnak amikor kiszart téged!

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés