Connect with us
Hirdetés

Utánpótlás

Együttműködik a Honvéd és Dávid Kornél akadémiája

Hosszútávra terveznek.

  •   :

:

Együttműködési megállapodást kötött a Budapesti Honvéd Sportegyesület államilag akkreditált Kosárlabda Akadémiája és a Dávid Kornél nevével fémjelzett székesfehérvári Kosárlabda Akadémia.

– A szerződés értelmében egymás segítségére leszünk az edzőképzések, szakmai fórumok terén, emellett támogatást nyújtunk egymásnak az edzőtáborozások, tornák szervezése, edzőmérkőzések lebonyolítása terén, sőt igyekszünk a meglévő nemzetközi kapcsolatainkkal egymás hasznára lenni – idézte Báder Mártont, a Honvéd akadémiájának szakmai igazgatóját a BHSE Facebook-oldala.

– Mivel a pályafutásomat a Honvédnál kezdtem, itt is szereztem az első magyar bajnoki címemet, így érzelmileg is fontos volt számomra az új kapcsolódás a régi egyesületemmel. Báder Mártonnal az első pillanattól kezdve egy hullámhosszra kerültünk a szakmai kérdésekben, sok kérdőjel nem volt abban, hogy a közös utat válasszuk. Jelenleg más alapokról indul a két akadémia, mi húsz éve vagyunk már a színen, ami hosszú idő, s ez a két évtized rengeteg tapasztalatot jelent. Arra törekszünk, hogy a tapasztalatainkkal segítsük a BHSE akadémiáját, és a közös munkával mi is továbblépjünk, fejlődjünk az utánpótlás terén. Minden évben értékelni fogjuk a tevékenységünket, s ennek tükrében haladunk majd, de egyértelmű, hogy a két akadémia hosszú távra tervezi ezt a megállapodást – tette hozzá Dávid Kornél.

Gergely István, a BHSE ügyvezető elnöke kiemelte, Dávid Kornél a magyar kosárlabdázásban fontos, hiteles személy, aki megjárta az NBA-t is, rendkívüli tapasztalatokkal rendelkezik.

– Jó érzés, hogy volt honvédosként ilyen formában tér vissza a klubhoz, örömünkre szolgál, hogy akadémiánkban látja a jövőt és a potenciált – mondta Gergely István.

Forrás: MTI
Fotó: Budapesti Honvéd Sportegyesület Facebook

 

  •   
2 hozzászólás

2
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Vilis79ldd Recent comment authors
Vilis79
Olvasó

Megy a mutyi rendesen.😉

ldd
Olvasó

Ez számomra egy “X akta” történet…
Van ugyebár… egy (egyetlen) NBA játékosunk, aki különben máshol elismert.
A “magyar” kosárlabda finoman, de távol tartja a fontos szituációkban.
Hatalmi harc?
Prersztizs harc?
Ki mit tud?

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés