Connect with us
Hirdetés

B-csoport

Együttműködési megállapodást kötött a DEAC Kosárlabda Akadémia és a MEAFC

A játékoskiválasztásért Drahos Gábor felel majd.:

:

Hosszútávú megállapodást kötött egymással a DEAC Kosárlabda Akadémia és a MEAFC – számolt be róla a debka.hu. Az egyezség keretein belül a két keleti egyetemváros a 2020-21-es idénytől kezdve szorosabbra fűzi egymással való kapcsolatát, amelynek legfőbb célja a tehetséges fiatalok megfelelő fejlődésének biztosítása. Mi több, 2024-ben Debrecen és Miskolc közösen rendezi meg az Európai Egyetemi Játékokat.

Az együttműködés nem példátlan, hiszen a közelmúltban több alkalommal is volt játékosmozgás a hajdúságiak és a borsodiak között. Két korosztályos válogatott játékos, Kalassai Martin és Tóth Gergő pont Miskolcról érkezett Debrecenbe, míg a Kozák-testvérek a DEAC mezét cserélték sárga-kékre egy évvel ezelőtt. A két város felsőoktatási intézményei között is jó a kapcsolat, ami tovább segíti a tehetséges játékosok előrelépését.

– Célunk, hogy kiemelt akadémiaként megtaláljuk a régió legtehetségesebb játékosait, a MEAFC pedig teljes mértékben partner ezen tervünk végrehajtásában. A 2020-21-es szezontól közös szakmai vonal mentén zajlik majd a fiatalok kiválasztása, valamint az edzők továbbképzése is.  A megállapodás értelmében a nemzetközi tornákon a két klub kosarasai vendégjátékosokként szerepelhetnek egymásnál, de természetesen mindkét együttes megőrzi szuverenitását. Véleményem szerint mi is, és a Miskolc is sokat profitálhatunk az egyezségből, hiszen így a játékosok lépésről lépésre történő fejlődése mindkét oldalról garantált. Tömeges beáramlásról persze egyik oldalról sincs szó, viszont a lehetőségeink egyértelműen bővültek – mondta Berényi Sándor, a DEAC Kosárlabda Akadémia szakmai igazgatója.

A megállapodással kapcsolatban a MEAFC ügyvezető elnöke, Rakaczki Zoltán is nyilatkozott a honlapnak.

– A debreceniek együttműködési megkeresésére – több körös szakmai egyeztetést követően – örömmel mondtunk igent, hiszen számunkra is fontos, hogy tehetséges játékosaink a lehető legjobb körülmények között építhessék karrierjüket. A DEAC és a MEAFC is hosszú ideje meghatározó szerepet játszik a keleti régió kosárlabdaéletében, így kézenfekvő megoldásnak bizonyult a kooperáció. Bár sokat küzdöttünk a Cívisváros csapatai ellen az évek során, a végső célja mindkét klubnak ugyanaz: a sportág fejlesztése, ehhez pedig legjobb, ha egyesítjük erőinket.  Tény, hogy a DEAC jelenleg előrébb tart nálunk, a megállapodásban azonban nincs szó alá-fölé rendeltségi viszonyról, egyenrangú felekként tekintünk egymásra. Úgy gondolom, jó döntést hoztunk, és kíváncsian várom a közös munka gyümölcsét.

A játékoskiválasztást sem bízza a véletlenre a DEAC Kosárlabda Akadémia, a miskolci együttes javaslatára több megyében is a jelentős NBI/A-s rutinnal rendelkező Drahos Gábor felel majd ezért. A 41 éves szakember játékosként 8 szezont húzott le a hazai élvonalban, edzőként pedig legutóbb a MEAFC B-csoportos gárdáját vezette.

Nagyon örülök a lehetőségnek, úgy vélem, tapasztalataimra támaszkodva hasznára válhatok a klubnak. Edzőként több korosztályban is dolgoztam korábban, valamint Miskolcon az utánpótlás szakmai munkáját is én koordináltam. Lelkesen, nagy elánnal vágok bele az új kihívásbanyilatkozta kinevezéséről Drahos.

Ami az Európai Egyetemi Játékokat illeti, 2024-ben a két város közösen rendezi meg a rangos nemzetközi utánpótlásviadalt, ahol körülbelül 6000 sportoló méri össze tudását 13 sportágban. Az 5-5 elleni kosárlabda helyszíne Miskolc, míg a 3-3 elleni játék helyszíne Debrecen lesz.

Fotó: DEAC Kosárlabda Akadémia Facebook

4 hozzászólás

4
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
2 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
lddMAFCdrukker Recent comment authors
ldd
Olvasó

Az ország 2 legnagyobb vidéki városáról van szó…
Debrecen az új Felcsút…
Az jut eszembe :
A piti bűnöző 1.estéje a sitten.
A nagydarab nehézfiú mondja a pitinek, ma azt játszuk, hogy anyuci leszopja apucit.
A piti remeg, A nagydarab látja ezt és nyugtatja. Na jó, választhatsz mi akarsz lenni.
A piti remegve, akkor talán apuci.
Oké, mondja a nagydarab, akkor ma apuci szopja le anyucit!

ldd
Olvasó

Kedves NER szimpatizánsok!
Remélem legalább közületek kevesen voltak akik berohantak, csürhe módra, a kieső focisták meccsén.
Jellemző volt ahogy 10x-es túlerő lerohanta a játékosokat, az 5-öd annyi rendőr elöl meg futatottak…
Gyönyörűűű volt…

MAFCdrukker
Olvasó

Viszont a paksi drapit már nem tudták behúzni, ahhoz nagyobb létszám kell…

MAFCdrukker
Olvasó

Ha jól értem, az együttműködés lényege, hogy a DEAC akadémiájáról azok a fiatalok, akik tehetségesek, de az A csoporthoz nem elég jók/még nem elég jók, könnyen elmehetnek a MEAFC-hoz, és adott esetben, ha ott bizonyítanak, kikövezett útjuk van a debreceni nagycsapatba. Legalábbis én ezt olvasom ki a sorok közül.

HIRDETÉS

Hirdetés
Hirdetés

Legfrissebb

Hirdetés

Hírek

Hirdetés

Facebook