Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Együtt a tiszta játékért

MKOSZ.:

:

A Nemzeti Védelmi Szolgálat szervezte 2022. szeptember 20-án az Európai Unió által a Belső Biztonsági Alap keretein belül meghirdetett 2 éves időtartamú projekt soron következő eseményét, mely az „Antikorrupciós képzések kiemelten a nemzetközi vesztegetés tárgyában” nevű szakmai képzéssorozat része – számolt be az eseményről a kormany.hu.

A képzésen a rendőrség száz gazdaságvédelmi szakterületen dolgozó munkatársa vett részt. A rendezvény a sportmanipuláció, és az azzal összefüggésben felmerülő korrupciós bűncselekmények témakörét dolgozta fel, hazai és nemzetközi szakértők közreműködésével.

A képzésen a CSCF Sport Integrity Group Alapítvány, az ügyészség, a portugál bűnügyi rendőrség, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége, valamint a Szerencsejáték Zrt. vezető képviselői, szakemberei adtak tájékoztatást a sportmanipuláció, valamint annak a sportra, az esportra és az ezekhez kötődő fogadásokat érintő kérdésekre gyakorolt hatásairól.

A nemzetközi eseményt megnyitó dr. Váradi Piroska rendőr ezredes, a Nemzeti Védelmi Szolgálat Korrupciómegelőzési Főosztályának vezetője hangsúlyozta, hogy a sportmanipuláció egy viszonylag új jelenség a rendvédelem és az igazságügy világában, a bűnüldöző és igazságügyi szervek az utóbbi fél évtizedben kezdték nemzeti, regionális és nemzetközi szinten felismerni a sport és a szervezett bűnözői csoportok közötti összefonódást.

A külföldi szakértők közül dr. Rubicsek Norbert, a CSCF Sport Integrity Group Alapítvány igazgatója, Alban Zohn, az Alapítvány szakértő munkatársa, továbbá Luis Ribeiro, a portugál bűnügyi rendőrség korrupcióbűnözés elleni szakterületi koordinátora tartott előadást. A sportmanipuláció hazai aktualitásait, a jelenlegi trendeket Berlinger Gábor, a Szerencsejáték Zrt. szakértője, valamint Kovács Péter, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének sportbiztonsági vezetője ismertette.

Az MKOSZ kiemelten fontosnak tartja a sportélet tisztaságának védelmét, ezért a hazai szövetségek közül úttörő módon programot hozott létre a sportélet tisztaságának megőrzéséért IntegriHUNBasket néven, amelyet azért indított, hogy segítséget nyújtson a magyar kosárlabda szereplőinek, kosárlabdázóknak és sportszakembereknek abban, hogy hatékonyan küzdhessenek meg a sportélet tisztaságát érő káros behatásokkal, a sportmanipulációval és a doppinggal. Az IntegriHUNBasket program első előadására, valamint az e-learning platform átadására az év utolsó harmadában kerül sor.

A sportélet tisztasága elleni programot a CSCF Sport Integrity Group készítette el a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége részére.

A hazai program mellett az MKOSZ nemzetközi területen is tett lépéseket a sportélet tisztasága védelmének jegyében: Több embert is delegált a Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) által szervezett SWISH+ programba, amelyen a sportág integritása, illetve az ehhez kapcsolódó képzés voltak a fő témák. Ezt a programot Kovács Péter sportági sportbiztonsági vezető mellett a Sopron Basket legendája, Dénesné Fegyverneky Zsófia is elvégezte.

5 hozzászólás

5
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
Nagy AndrásSzhelYMotorosBobanDobey Recent comment authors
Nagy András
Olvasó

Imádom! Meg a szezon eleji fair play szurkolás stb. beharangozó, a szurkoló a hibás, hogy elmegy egy sporteseményre, ahol a sporik azt hiszik magukról ők a legnagyobb sztárok és miattuk jöttek nem pedig a 24 játékos miatt. Aki ezt belenevelte a bírókba, meg aki elkezdi és hagyja nekik azok hibáztak a legnagyobbat.

SzhelY
Olvasó

akkor nézzenek utána a bírói karnak

Motoros
Olvasó

Akkor kezdjétek a játék elvezetőkkel….
#mrpappout#

Boban
Olvasó

Mr. Papp nem volt ott az előadók között véletlenül? 🙂

Dobey
Olvasó

“A sportélet tisztasága elleni programot a CSCF Sport Integrity Group készítette el a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége részére.”

oké…

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés