Connect with us
Hirdetés

B-csoport

Egyszerre szakadt meg a MAFC és a Nyíregyháza sorozata

Visszaállt az élre a PVSK, kikapott Cegléden a Vasas.:

:

A PVSK volt a 20. forduló nagy nyertese, még szorosabbá vált a felsőházi rájátszásba jutásért folyó verseny a második vonalban.

A félidőben még hátrányban voltak, mégis kiütötték a Budafokot a Párducok, a Szekulovics-legénység támadójátékán nem érződött Micsovics hiánya, a pécsiek a mérkőzés után, péntek este még nem is sejtették, milyen sokat fog érni nekik ez a siker. Hiába kapaszkodott, nem tudta utolérni a Jászberényt a MEAFC, így a 32 gólpasszig jutó kék-fehérek kerültek közelebb a negyeddöntős szerepléshez, ponterős játékkal mutatkozott be a miskolciaknál a tapasztalt amerikai hátvéd, Maurice Creek, aki Magyarországra érkezése előtt már tizenkét országban játszott, legutóbb Izlandon szerepelt. A Kaszásoknak ellenben sikerült visszajönniük húszpontos hátrányból a Salgótarján ellen, Armaghani triplájával ki is harcolták a hosszabbítást, ám a túlórában ismét ők húzták a rövidebbet, előző négy bajnokijukból a harmadikat nyerték meg, ha így folytatják, akár már az alapszakaszban kiharcolhatják a bennmaradást a beszterceiek. Későn ébredtek, zsinórban ötödik vereségüket szenvedték a Tehetséges Fiatalok a Megyeri Tigrisek ellen, a fótiak legutóbbi kilenc bajnokijukból hetet behúzták, ezúttal ráadásul Luka Markovics nélkül, idegenben tudtak nyerni – ezzel matematikailag is biztossá vált, hogy történetük során először ott lesznek a legjobb nyolc között a Piros-csoportban, jelenlegi 5. helyezésüket sem fenyegeti veszély, de akár pályaelőnyt is szerezhetnek a negyeddöntőre. Nagy meglepetésre megszakadt a MAFC nyerő szériája Debrecenben, a hajdúsági fiataloknak sikerült lelassítani az újbudaiakat, akik a teljes mérkőzésen sok hibával játszottak és a végjátékban is elpuskázták esélyeiket a fordításra – Várszegiék továbbra is harcban a playoffért, a piros-feketék az idei veretlenségük mellett a listavezető helyüket is elbukták a váratlan cívisvárosi botlással. Nem volt esélye a Vasasnak az ihletett formában dobó CKE otthonában, a ceglédiek 28 távoli kísérletéből 16 a gyűrűben kötött ki, a piros-kékek összesen csupán a negyedik vereségüket szenvedték el, más kérdés, hogy az előző négy bajnokijukból hármat elveszítettek. A BKG játékosai ugyancsak remek napot fogtak ki, a mezőnyből és kintről egyaránt 61%-kal tüzeltek, így gyakorlatilag a félidőre eldöntötték a Nyíregyháza elleni rangadót, hat diadalt követően szakadt meg a Kék Cápák 2024-es nyerő szériája a pontvadászatban.

A PVSK pontelőnyre tett szert a MAFC-cal szemben az élen, a 6-9. helyezett csapatok (TF, Nyíregyháza, JKSE, CKE) egyforma, 8-12-es mérleggel állnak – érdemes egy pillantást vetni a tabellára.

A forduló csapata: Halász Ákos (PVSK, 43 VAL, 1. alkalommal került be) – Nagy Botond (BKG, 40 VAL, 8.) – Douglas (SKSE, 47 VAL, 3.) – Völgyi Marcell (Nyíregyháza, 37 VAL, 1.) – Juhos Levente (Fót, 41 VAL, 5.). Hatodik ember: Mokánszki Máté (PVSK, 27 VAL, 4.). Legjobb U20-as: Várszegi Ádám (DEAC, 23 VAL, 1.).

NB I. B, Piros-csoport, alapszakasz, 20. forduló

Pécsi VSK-Veolia – Budafok 110-78 (19-24, 22-20, 35-17, 34-17)

PVSK: Halász 24/3 (+12 gólpassz), Németh -, Plézer 8/3, Bíró 18/6, Horti 3/3. Cs: Mokánszki 20/6, Antóni 15/6, Molnár M. 8/6, Frank 6, Ravasz 5/3, Harka 2, Gróf 1.

Budafok: Moravcsik 9/3, Turics 18/9, Lucey -, Swanson 13, Varga D. 23/6 (+12 lepattanó). Cs: Piukovics 8/6, Siklós 3, Szántó L. 2, Tóth B. 2, Szontagh -.

Szrecsko Szekulovics: Az első félidőt gyorsan el kell felejteni, nem volt energia, nem ezeket beszéltük meg. Szerencsére második félidőre felébredtünk, elkezdtünk a saját ritmusunkban játszani. Köszönöm a közönségnek, hogy végig bíztattak bennünket, akkor is, amikor gödörben voltunk.

Károly Máté: Gratulálok a Pécsnek a győzelemhez, a második félidőben bajnokesélyesként kosárlabdáztak. Mi ezt már nem láthattuk, mert csak első félidőben voltunk itt. Még egyszer gratulálok!

A mérkőzés visszanézhető a PVSK – Pécsi Vasutas Sportkör YouTube-csatornán.

MEAFC-Peka Bau – Jászberényi KSE 97-100 (23-31, 18-24, 25-22, 31-23)

MEAFC: Tóth B. -, Kozák M. 17/3, Creek 27/21, Pintér 6, Gerőcs 12/3. Cs: Lippai 18, Velkey 14/9, Kozák B. 2, Ragályi 1, Sándor -.

JKSE: Dunai 12/6, Santiago 15 (+12 gólpassz), Boka-Magó -, Oroszi 26/12, Meleg 22/6. Cs: Mester 12/3, Rátvay 11, Horváth N. 2, Dékány -.

Dr. Váczi Péter: Úgy gondolom, hogy sérüléseink ellenére mutattunk életjeleket, ami alapvetően pozitívum. A normál kezdő csapatból egy játékosunk hiányzott, egy ugyan vállalta a játékot, de nem sokat tudott hozzátenni. Nyilvánvalóan fáj ez a vereség, mely egyértelműen a gyengébb védekezésünk számlájára írandó. Jó hír azonban, hogy támadásban szinte végig partiban tudtunk lenni. Amerikai légiósunk több, mint biztató módon mutatkozott be. Javítanunk kell védekezésünkön és akkor újra nyerhetünk.

Puskás Artúr: Gratulálok a srácoknak a győzelemhez! Megilleti a gratulációt a miskolci csapat is, hiszen egy pillanatra sem adták fel a küzdelmet. Sok pontos, látványos mérkőzést játszott a két csapat, ahol talán a jobb labdajáratásunk hozta meg a sikert. Ritkán látható 32 gólpasszt osztottak ki egymás között játékosaink. A MEAFC-Peka Bau csapatának további sok sikert kívánok a bajnokság folytatásában.

A mérkőzés visszanézhető a MEAFC TV YouTube-csatornán.

Óbudai Kaszások – Salgótarjáni KSE 93-97 h. u.  (21-21, 15-32, 23-15, 28-19, 6-10)

Kaszások: Boros 27/9, Varsányi -, Supola 14, Balázsi S. -, Armaghani 23/6. Cs: Pollák 13/9, Martinez R. 8/6, Lakosa 6/3, Szabó D. 2, Horváth B. -.

SKSE: Karanfilovszki 21/15, Cserényi Martin 6/6, Douglas 31/3 (+11 lepattanó), Ormai -, Hargitai 10/6. Cs: Váits 13/3, Kalassai 9/9, Vas-Teplán 7/3.

Takács Máté: A gyenge második negyedünknek köszönhetően, a vendégek egy nagyobb előnyt építettek ki a félidőre. Ezt a hátrányt a mérkőzés további szakaszában hősiesen le tudtuk dolgozni, át is tudtuk venni a vezetést. A negyedik negyed végén és a hosszabbításban sajnos rossz döntéseket hoztunk. Több labdát eladtunk, gyakorlatilag a hosszabbítás első percétől asszisztáltunk a vendégcsapat győzelméhez. Ilyen játékképpel ma nem érdemeltük meg a győzelmet. Egy út van, dolgozni tovább, ki kell jönnünk ebből a gödörből.

Dániel Péter: Gratulálok a srácoknak a győzelemhez. Az első félidőben úgy tűnt, hogy ezt a mérkőzést kevesebb izgalommal is meg tudjuk nyerni, ez nem így történt. Én úgy éreztem, hogy a mérkőzés felfogása a második félidőre megváltozott, mintha nem engedték volna ugyanazt a fizikális játékot, nem védték annyira a támadójátékosokat, mint az első félidőben. Számomra furcsa volt, hogy mérkőzés közben történik egy ilyen változás. De ha a jövőt nézzük, ezek azok a győzelmek, amik megerősítenek minket mentálisan a továbbiakban. Az ilyen típusú mérkőzéseknek is két oldala van, természetesen jó lett volna magabiztosan megnyerni ezt a találkozót, de az ilyen győzelmeknek megvannak az értékei. Még egyszer gratulálok a srácoknak!

TF-Budapest – Phoenix-MT Fót 86-89 (19-27,19-22,23-18,25-22)

TF: Szántó 17/6, Dancsecs 31/3, Szanyi 2, Karosi 9/3, Anda 9. Cs: Kelenföldi 14, Farkas D. 4, Gémes 2, Tömösváry -.

Fót: Kinney 28/3, Tichov 13/6, Richter 7/3, Szabó N. 13, Juhos 19/3 (+20 lepattanó). Cs: Kékesi 6/3, Varga B. 3, Tóth Z. -, Udemezue -.

Beák Gábor: Ha így játszottunk volna az első perctől, mint a másodikban, akkor odaértünk volna. Persze, akkor is voltak hibák, de a ritmusunk az teljesen más volt. Megkértem a csapatot, hogy próbáljunk koncentrálni az elejétől, de ugyanaz történt, mint az előző mérkőzésen. Adtunk egy óriási előnyt, de ezt nem tehetjük meg. Koncentráltan, pontosan, ritmusban kell játszani, ez most nem történt meg. Sajnos ez már nem az első.

Surmann Gábor: Az első és legfontosabb, gratulálok a játékosaimnak, gyakorlatilag végig vezetve, teljesen megérdemelten húztuk be ezt az összecsapást. Pedig történt nálunk egy váratlan dolog tegnap, ami az egész mára felépített játéktervet borította. Csapatom azonban kiválóan reagálta le, hogy ma nem tudtunk számítani az egyik legjobbunkra. Külön kiemelném Szabó Norbi mai teljesítményét. Ő és Juhos uralta a festéket, illetve fontos volt, hogy kollektív munkával simán megnyertük a lepattanócsatát is. A végeredmény, azt gondolom, picit csalóka, hiszen 16-17 pontos vezetésünknél már kiengedtünk, amit a végletekig küzdő hazaiak – bizonyítva, hogy ők egy erős gárda – köszöntek szépen és visszazárkóztak. Ebből nekünk majd tanulni kell mindenképp. A győzelmünk azonban a szoros végjáték ellenére nem forgott veszélyben. Kellettek ma is extra teljesítmények a játékosaimtól, a már említettek mellett Kinney is óriásit ment ma is. Szerintem ezzel így a felsőházi rájátszást illetően megleszünk, de célunk, hogy a maradék alapszakaszmeccsekre is fejlődjünk illetve ha lehetőség adódik, akár még egyet feljebb kúszni a tabellán. Most még nagyon örülünk a győzelmünknek. Holnaptól viszont már csakis a Nyíregyháza elleni mérkőzésre fogunk összpontosítani. Köszönjük szurkolóinknak, hogy itt voltak ma is velünk. A sikerben ugyanúgy részük van nekik is.

A mérkőzés visszanézhető a TFBP YouTube-csatornán.

DEAC U23 – Újbuda MAFC 73-70 (21-18, 12-19, 20-16, 20-17)

DEAC: Hőgye 8, Varga S. 15/9, Neuwirth 6/6, Csizmadia 8/3, Czermann 9. Cs: Várszegi 22/12, Fekete-Gál 5, Bankó -.

MAFC: Polgárdy 21/9, Pintér 3/3, Buzás 7/3, Bordács 14 (+13 lepattanó), Pápai 4. Cs: Katona 8/3, Komma 8, Misek 4, Biber 1, Kovács -.

Kádár Tamás: Gratulálok a csapatomnak, szép munkát végeztek, melynek eredményeképp egy remek ellenfelet tudtunk legyőzni.

Lakits András: Minden sorozat megszakad egyszer, azt viszont sajnálom, hogy a miénk most ért véget. Voltak vészjósló jelek az elmúlt hetekben, igyekeztünk is változtatni, de úgy tűnik, nem sikerült. A DEAC összességében megérdemelten győzött, mindent megtettek a győzelemért, míg ez rólunk nem volt elmondható. Fegyelmezetlenek és könnyelműek voltunk, nem a saját játékunkat játszottunk. Összességében viszont nincs semmi veszve, hosszú még az alapszakasz, be tudjuk hozni a Debrecenben elveszített pontokat. Remélem, hogy jókor jött a pofon, és visszatalálunk a helyes útra.

A mérkőzés visszanézhető a DEAC Kosárlabda YouTube-csatornán.

Ceglédi KE – Vasas Akadémia 96-70 (23-19, 32-23, 19-18, 22-10)

CKE: Herendic 6 (+13 gólpassz), Dragasevics 12/9, Kertész 15/9, Csaba 19/6, Csorvási 8 (+10 lepattanó). Cs: Velkey J. 22/15, Horváth M. 12/9, Berkics 2, Fodor -.

Vasas: Takács 10, Cseh 11/3, Fekete V. 18/12, Medve 4, Olasz 1. Cs: Andrássy 14/3, Rosta 6, Filipovic 4, Bérces 2, Pleesz Á. -.

Sértő Ádám: Gratulálok a fiúknak a győzelemhez! Büszke vagyok rájuk, ma este egy nagyon jó csapatot győztünk le! A Vasasnak sok sikert kívánunk a bajnokságra!

Stephen Arigbabu: Gratulálok a Ceglédnek, megérdemelte a sikert. A harmadik negyed elejét kivéve nem tudtuk a győzelemhez szükséges energiákat mozgósítani. Sok szerencsét kívánok a Ceglédnek a szezon további részében!

A mérkőzés visszanézhető a Ceglédi Kosárlabda Egyesület YouTube-csatornán.

BKG PRIMA Akadémia – Hübner Nyíregyháza BS 110-87 (35-25, 30-17, 21-18, 24-27)

BKG: Nagy Be. 17/15 (+12 gólpassz), Nagy Bo. 32/12, Büki 14/12, Newman 16/3, Nshimba 6. Cs: Galambos 7, Szeleczki 6, Edelényi 5, Bartós 3, Csomós 2, Szabó M. 2, Halász -.

Nyíregyháza: Bus 4, Végső 9/6, Ervin 8, Bonifert 12/3, Völgyi 24. Cs: Glatz 14/3, Nagy S. 9/3, Geiger 5/3, Szobi 2, Tarján -.

Dr. Nagy Ágoston: Az elején pontosak voltak a támadásaink és azokból a helyzetekből dobtunk, amikből szerettünk volna. Ritkán fordul elő, hogy ennyi tiszta dobásunk legyen. Illett is bedobni ezeket. Ráadásul a védekezésünk is tudatos volt az első félidőben. A játékvezetés garantálta, hogy a mérkőzés a játékról szóljon. Mindent egybevetve extrán jól játszottunk!

Merim Mehmedovics: Pont ilyen mérkőzést vártunk, de nem ilyen dobószázalékot a BKG-tól. Kivételesen jól dobtak a mai napon. Jól játszottak, mi is megtettünk mindent. Sajnos az első centerünk nélkül kellett játszanunk. A jövőre nézve szerintem jónéhány pozitív szakasza volt a mérkőzésnek, amiből tudunk építkezni a következő meccsekre. Mindkét csapatnak gratulálok, harcoltunk, nem adtuk fel. Sok sikert kívánok a BKG-nak a bajnokság további részére!

A mérkőzés visszanézhető a 24eskörzetTV YouTube-csatornán.

Fotó: hunbasket.hu

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés