Connect with us
Hirdetés

Magyar válogatott

“Egyrészt megtiszteltetés, másrészt nagyon szeretem a csapattársaimat”

Keller Ákos a válogatottba szívesen jön, de a franciaországi szerepkörét még szoknia kell.:

:

A BB1.hu munkatársának a magyar válogatott kecskeméti edzőtáborában adott interjút Keller Ákos. A kiváló center ebben a szezonban állt légiósnak, a francia Lacq-Pau-Orthez színeiben jól teljesít, egyáltalán nem vallott szégyent egy magyarnál erősebb bajnokságban sem. Sőt.

– Jól érzem magam, semmi gond nincs ezzel. A kosárlabda része egy kicsit nehezebb, azt egy kicsit nehezen szokom meg, hogy nem ugyanaz a feladatom, mint az Albában, ahol kezdő center voltam, minden meccsen játszottam majdnem 30 percet. Csere vagyok, meccsenként 10-15 perc jut, ennyi idő alatt kell nagyot alkotni. Kezdek hozzászokni, próbálkozok becsülettel, és mindent elkövetek, hogy több lehetőséghez jussak.

– Mi a cél a csapatnál? Meddig juthatnak el?

– A francia kupában is azt gondoltuk, hogy jó eredményt fogunk elérni, de kiestünk az első körben. Nagyon rossz napot fogtunk ki, az ellenfelünk pedig mindent bedobott. A bajnokságban most a második helyen állunk, igyekszünk a legtöbbet kihozni a csapatból, de nincs konkrét célkitűzés.

Sztojan Ivkovics edzést vezényel a válogatottnak – Fotó: Réti Attila

– Milyen érzésekkel jött haza a válogatotthoz?

– Mindig nagyon szívesen jövök a válogatotthoz. Egyrészt ez megtiszteltetést számomra, másrészt pedig nagyon szeretem a csapattársaimat és örülök, ha találkozhatok velük. Természetesen nehéz helyzetben vagyunk, mert akkor sem biztos, hogy kijutunk a világbajnokságra, ha megnyerjük mindkét meccsünket. Először is az olaszokra koncentrálunk, őket idegenbe kell megverni. Fontosak ezek a mérkőzések a továbbjutás kiharcolásán felül is, mert ez döntően befolyásolja, hogy milyen ellenefeleket kapunk a következő selejtezők sorsolásánál. 

– Nyugtasson meg, nem tettek le a kijutásról sem.

– Szó sincs róla, nagyon szeretnénk ott lenni, nagyon akarjuk a sikert. Ez azonban nem csak rajtunk múlik. Ahhoz, hogy kijussunk nekünk nyerni kell mindkét meccset, az olaszoknak pedig mindkét meccsen ki kellene kapni. Megoldás lehet persze az is, hogy mi mindkettő meccsen nyerünk és a lengyelek kapnak ki kétszer, de erre nem sok esélyt látok. Össze kell szedni magunkat erre az olaszok elleni meccsre, mindent bele kell adni, megpróbálni átmenni rajtuk, mert különben elveszítjük az esélyünket.

Jarrod Jones együtt készül a csapattal – Fotó: Réti Attila

– Mit szól ahhoz, hogy újra egy csapatban szerepelhet Jarrod Jonesszal? Milyen volt újra találkozni?

– Erre még nem igazán tudok válaszolni, mert tegnap érkezett, egy közös edzésünk volt. Természetesen örülök, hogy itt van és remélem eredményesek leszünk együtt.

Fotó, szöveg: Réti Attila

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés