Connect with us
Hirdetés

Nagyon megéri

Egyre népszerűbbek a Puma új generációs kosárlabdacipői

Mutatjuk a Puma cipő változatos útját!:

:

Már 1973-ban elkezdett speciálisan kosárlabdázóknak kifejlesztett cipőket gyártani a Puma, amely aztán egészen 1998-ig volt jelen a sportágban, majd két hosszú évtizedre pihenőre vonult. Ebből a pihenőből tért vissza a kosárlabda világába 2018-ban: a Jay-Z által felügyelt újgenerációs modellek hamar kedvenccé váltak, világsztárok is ezeket viselik. Mutatjuk a Puma cipő változatos útját!

A múlt

A Puma, mint brand, illetve a Puma cipő múltját rengetegen ismerik. A német cég a Dassler testvérek viszályát követően jött létre, amikor Adolf, illetve Rudolf annyira összekülönbözött, hogy véget vetettek a közös cipőgyártásnak. Hogy mindketten korszakos zsenik voltak, azt jelzi a külön-külön létrehozott két cégük: az egyik az Adidas, a másik a Puma. Utóbbi 1948-ban kezdett önálló működésbe, majd világhódító útra indult. Rudolf Dassler megérezte, hogy a profi sportolók felé kell nyitnia, így az első cipők között már volt speciálisan futballra tervezett modell, majd folyamatosan belekóstoltak új területekbe. A kosárlabda 1973-ben került sorra, amikor megjelent a Clyde nevű cipő, amely kifejezetten Walt „Clyde” Frazier számára készült, az ő nevét viselte, de természetesen tömeggyártásban is kapható volt. Frazier a New York Knicks legendája volt, kétszer nyert bajnoki címet, majd szerepelt a Cleveland Cavaliers csapatában is. A cipője velúrból készült, a nagyközönség imádta, az utcákon is rengetegen viselték. Szintén a Puma neves szponzoráltjai közé tartozott Vince Carter, Isiah Thomas, valamint Ralph Sampson. Az utolsó együttműködés 1998-ban szűnt meg, ezt követően a Puma a kosárlabda világából két évtizedes pihenőre vonult.

A jelen

2018-ban robbant a bomba, amikor a világhírű rapper és üzletember, Jay-Z lett az újrainduló Puma Basketball kreatív igazgatója. Elkezdtek modern, minden igényt kielégítő megoldásokat készíteni, és hamar találtak is neves NBA-sztárokat, akik a lábukra húzták a friss modelleket. Az egyik Deandre Ayton, a Phoenix Suns sztárja, a másik Marvin Bagley III, a Sacramento Kings csillaga – éppen ők keltek el az első két helyen a 2018-as drafton, ami az amatőr játékosok legfontosabb eseménye, kiválasztása a tengerentúlon. Két ilyen húzónév által hamar középpontba kerültek a Puma új kosárcipői, az utcai divatba is beszivárogtak a modellek, a hétköznapi élethez kezdték ezeket sokan hordani. A Puma kosárlabdás cipői Magyarországon is kaphatóak, a CCC kínálatában több modell elérhető. Trendi, modern megjelenés, mindez remek árakon – ezt kínálja a CCC webáruháza a kosaras cipők terén.

A jövő

A cég tengerentúli térhódítása szemmel látható, a kezdeti néhány név után ugyanis már az NBA tucatnyi sztárja hordja a modelleket. Tartsunk egy névsorolvasást: a jelenlegi szezon legponterősebb újonca, LaMelo Ball (Charlotte Hornets), az olimpiai bajnok DeMarcus Cousins (Houston Rockets), a háromszoros bajnok Danny Green (Philadelphia 76ers), RJ Barrett (New York Knicks), Rudy Gay (San Antonio Spurs), Michael Porter Jr. (Denver Nuggets), vagy éppen Kyle Kuzma (Los Angeles Lakers) is ezt viseli. Nem kérdés, hogy a nevek évről évre szaporodnak majd, hiszen a cipők minősége a legnagyobb terhelés esetén is kifogástalan, ez pedig nem csak az élsportolók, hanem az utca embere számára is vonzó.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés