Connect with us
Hirdetés

B-csoport

Egylabdás meccset nyert, ismét döntős a címvédő PVSK

Nagyot hajrázott a Cegléd, de hiába.

A harmadik negyedben fordított a Vasút.

Ceglédi KE - Pécsi VSK-Veolia 87-90 (24-20, 19-16, 12-28, 32-26)

Hepp Kupa, elődöntő
Budapest, BOK Sportcsarnok
Vezette: Horváth Csongor Béla, Utasi Balázs, Dr. Nagy Zsombor (Bogárdi János)

CKE: Herendic 13/3, Dragasevics 6, Kertész 9/3, Csaba 22/3, Csorvási 17. Cs: Velkey J. 13/6, Horváth M. 6/3, Berkics 1.

PVSK: Igrutinovics 17, Németh A. 3/3, Molnár M. 9/9, Bíró 2, Horti 8. Cs: Antóni 16/6, Halász 12/6, Mokánszki 6/3, Frank 6/3, Plézer 6, Harka 3, Radó 2.

A Hepp Kupa második elődöntőjében a 2020-as bronzérmes Cegléd és a címvédő PVSK találkozott.

Molnár Mátyás gyorsan beemelt két hármast, Bíró közelijével 10-5-re vezetett a Pécs a 4. percben. Ekkor azonban nagy fordulat állt be a mérkőzés menetében, hosszú ideig nem találtak a gyűrűbe a vasutasok, míg a sárga-kékek lendületbe jöttek, zsinórban egy tucatnyi pontot szereztek. Különösen Csaba György volt elemében, második 2+1-es akciójával 22-12-nél tízet számolhattak a ceglédi szurkolók a pécsiekre. Halász Ákos és Antóni Csanád révén zárkózni tudott a Szekulovics-legénység, négy egység maradt a CKE előnyéből a kisszünetre (24-20).

Csorvási Milán közelijével indult a második szakasz, Frank Áron és Németh András is betalált kintről, időt kért Sértő Ádám (27-26). Csorvási törte meg a ceglédi gólcsendet, Halász egyenlített egy triplával, Herendic öt pontjával visszavette a vezetést csapatának, de a következő ötöt a pécsiek szerezték (34-34). Plézer Gábor floaterével már a Vasút vezetett, de csak átmenetileg, mert Csaba zsákolásával egy nagy ceglédi roham kezdődött, a baranyaiak pedig be sem találtak már a nagyszünetig (43-36).

A harmadik játékrész első perceiben felváltva estek a kosarak, aztán Igrutinovics két betörésével 47-44-re zárkózott a PVSK, Molnár palánkos hárompontosával már csak egy volt közte, Horti egy ziccerrel kiegyenlített a a 26. percben (51-51). Szekulovics technikait kapott, Antóni hármasával már a fehér-feketéknél volt az előny, egy középtávolit is a helyére küldött a pécsi hátvéd, perekig nem talált be a CKE (53-59). Csorvási szerzett fontos közelit, de ez nem törte meg a pécsiek lendületét, Plézer könnyű ziccerével alakult ki az 55-64-es negyedvégi eredmény.

Bár Csaba betöréséből született a záró szakasz első találata, Molnár 2+1-ével már tízzel ment a Vasút, Velkey két triplájával visszajött a meccsbe a Cegléd (63-67). Halász Ákos öt fontos pontjával ismét viszonylag megnyugtató előnyben voltak a Szekulovics-tanítványok, de nem sokáig, mert Kertész és Dragasevics is ziccert dobott, aztán a fiatal alacsonybedobó egy hármast is beemelt, de azt Antóni visszadobta. A pécsiek büntetőből, a ceglédiek Dragasevics révén növelték pontjaik számát, három perccel a vége előtt 74-80 állt a táblán. Antóni középtávolija után Igrutinovics büntetőivel tízzel lépett meg a Pécs. A Cegléd azonban nem adta fel, Velkey floaterével már csak négy egység volt a differencia,  Frank válaszolt ugyan, de a rutinos hátvéd középtávolról is betalált, ezzel 89-87-re hozta fel övéit bő fél perccel a játékidő vége előtt. Védekezésben technikait kapott a ceglédiek 33-asa, mert egy támadóhibát próbált eljátszani, Antóni nem hibázott a vonalról, Németh triplája viszont lejött, de Franké lett a lepattanó, így nem volt labdája a CKE-nek a hosszabbításhoz, nagy csatában a PVSK jutott a fináléba, melynek másik résztvevője a Phoenix-MT Fót lesz, míg az alföldiek a MAFC-cal játszhatnak holnap a bronzéremért (87-90)

Fotó: MKOSZ/Girgász Péter

2 hozzászólás

2
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
lddPécsiVesztes Recent comment authors
ldd
Olvasó

A mai nap eredményei után…ez szép. De, ez csak a fele.

PécsiVesztes
Olvasó

Gratulálok, igazán nehéz meccs volt, a Cegléd kiválóan játszott.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés