Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Egylabdás meccset húzott be a ZTE – FRISSÍTVE

Pár perccel a vége előtt még a Sopron vezetett.

  •   

Sopron KC - Zalakerámia ZTE KK 73-75 (17-18, 25-19, 15-21, 16-17)

52. Göcsej-kupa
Zalaegerszeg, Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnok

SKC: Supola 7/3, Takács 6/6, Csendes -, Collins 6/3, Schöll 4, Sitku 5, Borisov 14/6, Halász 7/3, Ford 4, Montgomery 8, Werner 2, Myers 10/3.

ZTE: Bonifert 4, Horti 7, Révész 3/3, Csuti 8, Guyton 19/12, Wilson 5, Heron 9, Németh 4, Simó 2, Barnett 14/3, Makkos -.

Foghíjasan kezdte az 52. Göcsej Kupát a Zalakerámia ZTE KK: az új szerzemény, a Zane Knowles helyett hét elején érkező Chris Harris nem léphetett még parkettre, mert orvosi vizsgálatok várnak rá. A korábban sérült Carlton Guyton viszont, bár csak tegnap edzett először, játékra jelentkezett. A Sopron KC nem volt ismeretlen Teo Cizmicék számára, hiszen 5 napja már összecsaptak a felek a Hűség Városában, ahol fölényes zalai sikert hozott az edzőmérkőzés –  ám az azóta két újabb légióssal kiegészült SKC ellen egészen más találkozó várt Zalaegerszegen a ZTE-re.  A vendégeknél is akadt azonban hiányzó: Juhos Levente civilben ült a kispadon.

Fotó: Bálizs Zsuzsa

Első alkalommal lépett pályára közönsége előtt a hazai csapat, közel 500-an voltak kíváncsiak az összecsapásra. Csuti Kornél remeklésével indult a találkozó, az U18-as válogatott kiválósága hat ponttal indított, a ZTE pedig 8-2-re lépett meg. Sokat rotált mindkét edző, az SKC éledezni kezdett, Sitku büntetőivel lett először egyenlő az állás. 18-17-re még a ZTE vezetett tíz perc után, azonban ez kérészéletűnek bizonyult, mert a Sopron, Teo Cizmic időkérése ellenére, tartotta 4-5 pontos előnyét a második negyedben, többek között annak köszönhetően, hogy Milos Boriszov ismét előhúzta védjegyének számító tripláit. Guyton három büntetőjével ötpontos soproni előnnyel zárult az első félidő, Boriszov mellett Myers is jól játszott az első félidőben.

Fotó: Bálizs Zsuzsa

42-37-ről folytatódott a játék, Supola hármasának örülhetett a vendégkispad, ám a ZTE éledezni kezdett  és többször is egyenlített. Sőt, Guyton okos hármasával, majd az egyre jobban belelendülő Barnett révén egy ponttal ismét a hazaiak álltak jobban.

Fotó: Bálizs Zsuzsa

Ki-ki meccs kerekedett az utolsó negyedből is; előbb Bonifert okos ziccerének tapsolhatott a hazai publikum, majd Guyton szerzett szemfüles kettest: alapvonali bedobás után Halász hátára passzolt, majd ziccerezett. Nemcsak Guyton, de Bonifert is nagyon akart, több alkalommal is jól védekezett a fiatal játékos. Az egyenlítés Horti révén sikerült a ZTE-nek, két perccel a vége előtt pedig Guyton negyedik hármasával átvette a vezetést a Zalaegerszeg. Horti maradt üresen, ziccerével hárommal ment a hazai csapat, s bár a Sopron támadott, Barnettnek sikerült labdát szereznie. Heron tehette volna fel az i-re a pontot, ám triplája támadóidőn túl ért célba. A maradék idő azonban már nem volt elég az egyenlítésre az SKC-nak, így 75-73-ra a ZTE nyerte a kiegyenlített, izgalmas találkozót.

Az 52. Göcsej Kupa holnap a Sopron-Körmend találkozóval folytatódik.

Fotók és tudósítás: Bálizs Zsuzsa

  •   
14 hozzászólás

14
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
3 Comment threads
11 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
Peter GriffinTomiMinden6óRedbidDirector Recent comment authors
Director
Olvasó

Jobbak leszünk mint az elmúlt években ez már borítékolható!Jó volt olvasni Puskás Artúr Podcastjét végre valaki beszél a kényes témákról is!Artúr ha 24 órát dolgozol akkor még a 25.ben kérlek sűrítsd be a szurkolók kiszolgálását,informálását!Tele volt a mai program élőképpel tudjunk a játékosok állapotáról.Vésd be magad a Zete történelmében de ez az út a szurkolók kiszolgálásán át vezet!Tedd meg te, mert akinek ez lenne a feladata ő ehhez nem igazán ért!Hajrá ZTE!

SárgaPárna
Olvasó

Artur nagyon csúnya dolog saját magadat dicsérgetni és látom már a Sáricsot elkezdted fúrni. Szégyelld magad!

Minden6ó
Olvasó

Pedig most összeszedte magát!Csinált egy gyászzenével tarkított Mátrix filmbe illő lassítást a Zete jeleneteiről majd kiírta:Mérkőzés összefoglaló…valaki szólhat a, hogy ez minden csak nem a mérkőzés összefoglalója..

Tomi
Olvasó

Szerinted Artúr vagy Kornél csinálta az összefoglalót? 🤔

Minden6ó
Olvasó

Direktornak címeztem.Jelezve,hogy milyen remek munkát végzett a kommunális akarom mondani kommunikációs szekció.Roppant kíváncsi vagyok a véleményedre ha hangal végighallgatod mint”kívülálló”… Ez egy mérkőzés összefoglaló?

Tomi
Olvasó

“(közlés, híradás), amely egy látott, hallott esemény, történet vagy olvasott írásmű lényegét ismerteti.”

Hogy egy kosármeccsből kinek mi a lényeg az lehet változó. Az eredmény rajta van a videón? Mert az biztosan lényeges.

Szerinted mi a helyes kifejezés erre a videóra? Ha már ez számodra ilyen komoly jelentőséggel bír….

Minden6ó
Olvasó

Hát a személyes véleményed nem mondtad el, de szerintem ez egy hatásvadász videó inkább mint mérkőzés összefoglaló.

Tomi
Olvasó

Egy látvány csapatsportról beszélünk. A facebook oldalon mi más céljának kellene lennie egy ilyen videónak a hatásvadászaton kívül?
Értem én, hogy te most nagyon küzdesz a csapat ellen, de ez még tőled is elég kicsinyes.

Peter Griffin
Olvasó

Ez egy edzőmeccs volt, nem a bajnoki döntő. Mit vársz talán, tegye fel youtube-ra, hogy az összes létező ellenfél meg tudja nézni?
Tessék kimenni meccsre (pécsi is nyilvános volt, sopron elleni is és körmendi is) vagy kiküldeni családtagot, barátot stb.

Eddig még egyszer sem álltunk fel teljes kerettel, de 3x nyerünk élvonalbeli csapat ellen. Folytassátok a fikázást, sok értelme van, biztos segíteni fogja a csapatot a jövőben is!

Tomi
Olvasó

Ő nem a csapat érdekeit tartja szem előtt, csak bosszú hadjáratot folytat a klaviatúra mellett.

Minden6ó
Olvasó

Persze és ezért még pénzt is kapok!

SárgaPárna
Olvasó

Puskás Arthuróóó a végén elénekelte az örömódát csak, hogy szerepelhessen! Azt tetszett a legjobban!

Redbid
Olvasó

Jé tényleg nem is te “szerepelsz” ma is 🙂 Csak úgy sorrendben. Belerúgtál a Körmendben, (mondjuk ezt már megszoktuk) aztán rúgtál eggyet a Pakson, majd a Debrecenen, most a Zetén a sor. Szerintem tuti te vagy az “északi fény” aki a filkó fórumon is megint nagyot megy 🙂 Szhelyi ismerősők szóltak, hogy érdemes bekukkantani (na jó nem pont így fogalmaztak:) mert a félnótás megint arat a teljesséválás útján. 🙂 🙂 🙂 Másoknak. “de mi folyik itt Szombathelyen?” Tényleg “érdemes” most bekukkantani, az a fasz konkrétan megmondja, hogy ki köszönhet neki ezután, ki rá se nézhet, kit meg se lásson meccsen,… Olvass tovább »

lujo
Olvasó

Jó volt újra meccsen lenni! Srácok küzdöttek, voltak szép dolgok is. Jó lesz ez! Hajrá ZTE!

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés