Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Egylabdás meccsen szakította meg a Kaposvár sorozatát a Debrecen

Price kezében maradt az egyenlítés.

DEAC-Tungsram – Kaposvári KK 82-80 (22-23, 25-17, 19-23, 16-17)

Bajnokság, 20. forduló
Debrecen, Oláh Gábor utcai sportcsarnok
V.: Benczur T., Minár L. B., Fodor A. (Zalai Á. I.)

Debrecen: Thames 14/6, Hagins 12/6, Valerio-Bodon 4, Drenovac 15, Aska 26. Cserék: Kerpel-Fronius -, Polyák 9/9, Kovács 2.

Kaposvár: Hilliard 20/6, Plézer -, Price 7/6, Ford 16, Martin 35. Cserék: Puska -, Diggs 2, Krnjajszki -.

Aska és Martin kosaraival indult a meccs, majd Drenovac dobott be egy középtávolit (4-2). Hilliard is jól vélzott, átvette a vezetést a Kaposvár, Ford büntetőivel pedig növelni is tudta azt (4-7). Hilliard labdaszerzésével és gyorsindításos kosarával újabb két pontot tett hozzá, ráadásul Ford is csinált egy 2+1-es akciót (4-12). Főként Aska vezérletével próbált zárkózni a Debrecen, a negyed derekán 12-16 volt az állás. Kovács duplájával és Thames triplájával már csak egy pont volt a hazaiak hátránya és bár az esély megvolt a fordításra, végül Martin szerzett két kosarat (19-22). A folytatásban érdemi változás már nem történt, ha csak minimálisan is, de előnyben zárta az első negyedet a KKK. 22-23. 

Két gyors hármassal előnybe került a Debrecen, Martin tudott szépíteni a kaposváriaktól (28-25). Felváltva jöttek a pontok, főként Aska és Martin voltak elemükben (33-29). Polyák saroktriplája is beakadt, kezdett elhúzni a DEAC (40-31). Diggs és Martin révén elkezdte ledolgozni a hátrányát a Kaposvár, Jorgosz Vovorasz időt kért. A kis szünet jót is tett a hazaiaknak, Aska rázta meg magát, az ő vezérletével újra elhúzott a csapata (44-35). Martin már tizenhétnél járt ekkor, neki és Hilliardnak köszönhetően nem rogyott meg a somogyi alakulat és lőtávolságon belül maradt a nagyszünetre, de összességében a fehér-mezeseknek állt a zászló. 47-40.

A fordulás után Drenovac köszönt be azonnal, Martin közelről válaszolt, majd Hilliard triplája esett be (49-45). Hagins szépen lépett be az alapvonalon, de megint jött Hilliard a kaposváriaktól, ezúttal 2+1 formában szerzett három pontot (51-48). Thames közelije után elkezdte felpörgetni a ritmust a KKK és többször is labdát szerzett, a gyorsindításokból pedig feljöttek egyre, időt kért Jorgosz Vovorasz (53-52). Martin tarthatatlan volt, az újabb ziccerével már a kaposváriaknál volt az előny (53-54). Drenovac percei következtek, a légiós öt pontot szerzett egymás után, ezzel visszavéve a vezetést (58-54). Továbbra is óriási csata folyt a pályán, folyamatosan fej-fej mellett haladtak a csapatok, az utolsó negyedet hárompontos hazai előnnyel várhatták a felek. 66-63.

Aska négy pontjával indult a záró felvonás, a kezdeti percekben nem talált be a Kaposvár. Ford törte meg a vendég gólcsendet, de Polyák fontos triplát értékesített, időt kért Nikola Lazics (73-65). Drenovac vétett sportszerűtlen hibát, de így sem tudott egyelőre közelebb férkőzni a somogyi alakulat (75-67). Martin közelről, Price a büntetővonalról talált be, öt perccel a vége előtt öttel ment a DEAC (75-70). Aska csinált magának helyet a palánk alatt, majd egy szép belépés után ziccerezhetett is, megint kezdett elhúzni a Debrecen, ám jött Price triplája, ami életben tartotta a vendég reményeket (79-73). Martin tett vissza egy lecsorgó labdát, már csak négy volt közte, majd megint jött Price és egy újabb hármast dobott (79-78). Egy perc volt hátra, amikor a Debrecenhez került a labda, de lejárt a támadóidő, a vezetésért támadhatott a Kaposvár. Martin centerezett, fél perc maradt (79-80). Xavier Thames nagy hármast dobott, tizenhét másodperccel a vége előtt kért időt a KKK (82-80). Price próbálkozása egészen közelről jött le, de a labda a vendégeké lett, igaz, csak 1.3 másodperc maradt. Az alapvonali bedobás nem jött össze a kék-fehéreknek, így a DEAC-Tungsram egy elképesztően szoros találkozón szakította meg a Kaposvári KK jó sorozatát. 82-80.

22 hozzászólás

22
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
10 Comment threads
12 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
15 Comment authors
KKK72MaryAlbaCsávókAnswerSuns Recent comment authors
KKK72
Olvasó

Nem akarok károgni de lehet,hogy T.J. kihagyott “kihagyhatatlan” helyzete a meccs utólsó pillanataiban a csapat nyolcba kerülésébe fog kerülni.

Hagyadmár...
Olvasó

Beszélsz hülyességet! Ha bedobja hosszabítás, nem biztos hogy azt megnyertük volna!

HajraKapos
Olvasó

Nincs okunk szégyenkezni, jól küzdöttek a srácok. Gratulálok a győztes csapatnak. Hajrá Kaposvár!

Mendez
Olvasó

4 játékos szerez pontot Kaposvárban és majdnem nyernek Debrecenben?
Mit akar ez a DEAC?

Alulu
Olvasó

Neked mindenhol,minden cikknél,minden csapatnak vagy szurkoloknak oda kell böfögnöd valamit? És még írtad hogy soha nem te kezded. Barom

Suns
Olvasó

Jó, de ahogy elnézem, nem volt Tóth Ádám és Dzeletovics, ők elég fontos láncszemei a Debrecennek…

KPSVRKK
Olvasó

-Csorvási, Hendlein , Bogdán a másik oldalon

Answer
Olvasó

Igaz.De a hendlein,csorvàsi,bogdàn trio egy kalap szart se èr sajnos

KPSVRKK
Olvasó

Ez igaz, de a rotáció lényege, hogy ha a védekezést tartja és pontot nem is szerez a másik pihen 2-3 percet.

AlbaCsávók
Olvasó

Csorvásinak semmi baja nincs. Ott ült a padon, csak Lazics nem állította be.
Egyébként a 3 ember együtt átlagol 9.5 pontot, míg Tóth Ádi egyedül 11-et…

Mary
Olvasó

Van az 5 is.

Kiskokas
Olvasó

Martint nem bírtuk fogni jò játèkos, de iszonyat ellenszenves. Ezzel a Priceal mi lett körmenden anno az egyik legjobb lègiòs volt. Milyen jò lenne ebbe a Deacba egy olyan vèdkező center, mint az első èvben Dallas Lauderdale volt.

Mary
Olvasó

Mi bajod vele? Örülnétek, ha lenne egy ilyen játékosotok.

Kiskokas
Olvasó

Az, hogy dumál vègig, ìrtam, hogy jò játèkos. Látszott vègig nyerni akar az, hogy ki milyen játèkos meg milyen benyomást kelt az emberben nem feltètlen arányos egymással.

KPSVRKK
Olvasó

Hiperaktív a srác, de jó fej. Nincs benne sunyiság, őszintén játszik.
De nyilván a szimpátia szubjektív

Cibuláre Bucimbunga
Olvasó

Martin kifejezetten szimpi srác, semmi gond vele, rendes figura! Pricenak volt baromi jó meccse is, most ennyire futotta. Bővebb rotációval hozhattuk volna ezt a meccset is. Amúgy mindkét csapatnak jár a gratuláció, akaratban, elszántságban nem volt hiány!

Cibuláre Bucimbunga
Olvasó

A sok buta megoldás, eladott labda, kihagyott büntető megbosszulta magát. Ráadásul a végén T.J. kihagyta a kihagyhatatlant… Kár, mert nyerhető meccs lett volna. Gratulálok a Debrecennek!

KPSVRKK
Olvasó

Ma nagyon rövid volt a rotációnk, teljesen kimerült mindenki aki játszott, Martin 40 perc…végén már alig tudott felmenni támadni.
Még így is majdnem sikerült, gratulálok!
Az első félidőben Puska és Plézer hozzáadott értéke 0. És nem csak a pontjaik miatt, de a védekezésük siralmas. Puska csak faultolni tudott, Plézer azt sem, kettőjük 21 perc alatt 0 lepattanó. Nem akarom őket bántani, de ennél sokkal több kell.
Ha ez majd számít a Debreceni mérlegünk +3.
Gratulálok a DEACnak.

Kaposkosár KKK
Olvasó

A vereség ellenére gratulálok a csapatnak !
Két következő mérközésünket pedig hoznunk kell hazai pályán !
Hajrá KKK !

Hagyadmár...
Olvasó

Szép volt fiúk! 9emberrel 2ponttal kikapni Debrecenbe nem rossz. Csak azt nem tudom miért nem faultunk az utolsó fél percbe mikor a 4.negyedben 2faultunk volt!

Rubik75
Olvasó

Gratulálok a csapatnak.Fájó így kikapni,hogy többen is betliztek a csapatból de így is végig partiban voltunk.

gulyasszabolcs00
Olvasó

Price mit hagyott ki a végén te atya ég… szegény Lazic majdnem kirohant a csarnokból idegességében.

Szórakoztató meccs volt egyébként, rengeteg fordulattal, tele izgalommal. A végén a szerencse döntött, gratula mindkét csapatnak!

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés