Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Egylabdás meccsen nyert a Sopron

Borisov triplája döntött.

Atomerőmű SE - Sopron KC 88-90 (19-25, 22-12, 30-27, 17-26)

Bajnokság, 22. forduló
Paks, Atomerőmű Sportegyesület Sportcsarnok
V.: Benczur T., Tóth C., Fodor A. (Fekete L.)

ASE: Capers 6, Shepard 15, Valerio-Bodon 8, Eilingsfeld 11/3, Jackson 8/6. Cserék: Kovács 5, Paige 11/3, Velkey 3/3, Gulyás -, Kis -, Lóránt 21/9.

SKC: Elmore 8, Thompson 17/9, Borisov 40/24, Werner -, Padgett 3. Cserék: Supola -, Halász 2, Sitku 2, Takács 3/3, Jogéla 15/3, Bagó -.

Mindkét csapat a javítás reményében lépett pályára, míg a Sopron a Debrecentől kapott ki otthon, addig az ASE a Falco ellen veszítette el a hazai veretlenségét az előző körben.

Sokáig nem találtak a gyűrűbe a csapatok, majd egy Thompson hármassal és egy Borisov kettessel ellépett a Sopron. Valerio-Bodon Vincent és Eilingsfeld kosaraival ideig-óráig tudta magát tartani a Paks, de rajtuk kívül senki más nem tudott pontot szerezni, 8-15-nél kért időt Braniszlav Dzunics. Borisov remek dobóformát mutatott, nem sokkal később a tíz is meg lett közte, ám innen még tudott faragni a hátrányából az ASE a negyed végéig. 19-25.

Elkapták a fonalat kintről a hazaiak, három triplával fordítottak is a második felvonás elején (28-27). Megmaradt a lendület, Lóránt már a tizedik pontját szerezte a padról beszállva, amikor időt kért Kosztasz Flevarakisz. Kiegyenlítetté vált a találkozó, de egy kicsivel végig a paksiak jártak előrébb (33-31). Továbbra is sok pont érkezett a hazai kispadról, amit elsősorban Borisov és Thompson próbált ellensúlyozni, négypontos paksi előnnyel mentek nagyszünetre a csapatok. 41-37.

A fordulás után Lóránt középtávolijára Elmore közelije érkezett válaszként, majd Padgett tett hozzá egy büntetőt a vendégek pontjaihoz (43-40). Próbáltak ellépni a hazaiak, de sokáig mindenre válaszolt a Sopron, ezzel közel tartva magához az ellenfelét (54-49). Kezdtek egyre jobban lemaradni a vendégek, nagy ritmust diktált ebben a periódusban az ASE, aminek köszönhetően a tízet is átlépte a különbség (63-52). Egy SKC időkérést követően 7-0-át mentek a vendégek, gyorsan visszajöttek a meccsbe (63-59). Újra a kezébe vette az irányítást a Paks, amely hétpontos előnyről várhatta az utolsó negyedet. 71-64.

A záró felvonás elején is visszavert minden felzárkózási kísérletet az ASE, egészen addig, amíg Borisov és Thompson be nem vert egy-egy triplát (78-77). Borisov ellenállhatatlanul játszott ezekben a percekben, öt és fél perccel a vége előtt egyenlített a Sopron (80-80). Ezután sok hiba csúszott mindkét csapat játékába, egy kicsivel pontosabbak voltak a befejezéseknél a paksiak, így megint náluk volt az előny (84-80). Sikerült egyenlítenie a soproniaknak, két perc volt már csak vissza (84-84). Megvolt a lehetősége a vendégeknek arra is, hogy megszerezzék a vezetést, de eladták a labdát, Lóránt pedig büntetőből büntetett. Borisov csak az egyik büntetőjét dobta be, de a kivédekezte a paksi támadást a Sopron, Jogéla pedig higgadt maradt a vonalról, 86-87-nél, 46 másodperccel a vége előtt kért időt Braniszlav Dzunics. Megint nagyot ment hátul a soproni együttes, de elszórták a játékszert, ezúttal Capers próbálkozhatott a vonal mögül. Az elsőt kihagyta, a másodikat bedobta, huszonegy másodperce maradt az SKC-nak (87-87). Borisov kapta meg a labdát egy kettő-kettő után, aki kötélidegekkel célzott a triplavonalon túlról, ezzel pedig megnyerve csapatának a mérkőzést. 88-90.

Fotó: Sopron KC Facebook/Wölfinger Béla

HIRDETÉS
33 hozzászólás

33
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
25 Comment threads
8 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
26 Comment authors
MegamegmondoSajkaVilis79Atomic44.negyed Recent comment authors
Megamegmondo
Olvasó

Dzunics tényleg lefőtt a kávé, ideje menned.

Gratulálok a Sopronnak!

Vilis79
Olvasó

Jackson biztosan nem fog játszani, hányszor eljátszotta ezt már. Miért kell hazudozni dzunics? Borisov nagyon jó játékos, lehet nem olyan stabil mint régen, de még mindig klasszis. Ez különbözteti meg az átlagos játékost a klasszistól, elvállalja és be is veri.

4.negyed
Olvasó

Dzunic takarodj!!! És megint csak az van mint a Falco ellen csak egy!!! Egyetlen egy!! Normális legiosunk lenne ez a meccs meg van…. helyette nézhetjük ahogy a capers kezében sír a labda és a shepard rigókat dobál ?? köszönjük szépen ??

Atomic4
Olvasó

De most legalább az a szerencsétlen Capers nem emelt rá 1 triplát se, ennek örülhetünk 😀

tormentor
Olvasó

Shepard 8 mezőnykísérletéből 2 betalált. Jogosan tartja magát a legjobb légiósnak(a bajnokságban!)

Atomic4
Olvasó

Ha a legjobb légiósnak tartja magát, akkor feltételezem a legjobb játékosnak is az egész bajnokságban. Csak az a probléma, hogy csapaton belül sincs a legjobb 3 játékos között se 😀

andrás
Olvasó

Borisovot soha nem lehet leírni, imádtuk Debrecenben is ✌️
Nagy munka! ?

José "Gyilkos" Mendez
Olvasó

Hol lesz előbb edzőváltás?
avagy
Kiben van gerinc?

zetomee
Olvasó

Padgett remélem forintban kapja az utalást, mert a dollárt nem érdemli meg. Azért majd kb 4-5 meccsenként lesz egy zsákolása és akkor nem lesz annyi kapott blokkja. Jogi jobban támadja a gyűrűt mint a centernek nevezett fószer. Használhatatlan pont úgy mint Werner, de ő nem légiós.

elfogult vagyok
Olvasó

Már máshol írtam! A bajnokságban van PÉNZ és szív! Felső ház = PÉNZ, alsó régió a szívről!!! szól! Középen vannak a pénzes szív nélküli csapatok! A bajnokság 8 – 13 között zajlik!
Gratula minden mai győztesnek! (IS)

Sajka
Olvasó

Jól mondod… az alsóház sokszor szív, ezért vannak ott. Megesik, hogy olykor a pénzes csapat is szív…. 🙂
De azt mondjuk el, hogy az alsóházban is komoly pénzért szív a játékos. 🙂

G.
Olvasó

SKC. GRATULÁLOK.jó az öreg a háznál Miiiilos! De sajna centerünk irányítónk nagyon gyenge.

G.
Olvasó

SKC.Gratula a csapatnak Milos extra.Center nélkül…??

nemKalman
Olvasó

Óriás győzelem? MILOS, te állat! ?
Viszont borzasztó nagy szükség lenne egy centerre, mert ez a Padgett legény a 23 perc alatti 7 VAL értékkel kurva gyenge, pedig ez ma nem is a leggyengébb meccse volt??‍♂️

csocsa
Olvasó

Egy valamire való csapatnak nemhogy Borisov,de senki nem dobhat 40 pontot,hacsak a többieket nem védekezzük le nullára.? Nagy gondok vannak nálunk sztem.
HAJRÁ ASE!!!

Lakers in 4
Olvasó

Dzunic es a legiosvalasztas beerett megint. Playoutba sok sikert!

Csakegyfan
Olvasó

Jajj szegény ASE, nem sikerült ma se

Artur Doki
Olvasó

SZÉGYEN
Szégyen,ami itt folyik hetek óta kosárlabda címén
Ezek szerint nem voltunk elég motíváltak ma sem,pedig a beharangozóban ilyesmiről volt szó.
Lassan 8ban sem leszünk,és ez tűnt a legkönnyebb meccsnek.
Erre egy 36 felé totyogó már sokszor leirt montenegroi nyugdíjas szét szivat minket,hazai pályán(Minden elisnerésem: 40/24…12 pattanó…10 kiharcolt fault)
Fel kéne ébredni,emberek!!!
Nem muszáj itt lötyögni,jó fizetésért és szégyent hozni,egy egykoron szép napokat megérő Klubra…el lehet húzni innen.
Elég volt!!!

Hajrá ASE,Csak a piroskék…

pepperpower
Olvasó

Meg a vegen kijatszuk magunkat a nyolcbol is. Elnezve a sorsolast, sajnos erre minden esely megvan.

Artur Doki
Olvasó

Szeged,Pécs,Falco idegenben
Alba otthon
Jók az esélyeink
Főleg,ha nem találunk elég motívációt…
Hosszú,nyári szabi

Artur Doki
Olvasó

+1
Kaposvár,otthon

Cibuláre Bucimbunga
Olvasó

Gratula a Sopronnak!

SopronKCfan
Olvasó

Gratu Nektek is!

2lee14
Olvasó

Ooooooo Milos Borisov!??

Székely Gergely
Olvasó

Van kakaó az öregben! Óriási gratula, izgalmas jó meccs volt!

zetomee
Olvasó

Miloš! Miloš!

Leonidasz
Olvasó

Báne kuka.

Csippa
Olvasó

Már mondtam, sztem Báne kiégett

crazybasket
Olvasó

Pakson is lefőtt a kávé azthiszem! Dzunics menni vissza Fehérvár?!??#csakaszokásos

SopronKCfan
Olvasó

Borisov te állat! Ha ez a győzelem nem ad erőt, akkor semmi! Szép volt fiúk! Megküzdöttünk ezért, de sok volt a hiba. Javítani kell ezeket, de a győzelmet nem kell megmagyarázni.
Jó utat haza!
SKC!

whowhowho
Olvasó

Dzunic, kérlek menj már el a p…ba!

tormentor
Olvasó

Báne, a lelketlen idióta légiósaiddal azt hiszem ideje továbbállni. Az Albának edzőre lesz hamarosan szüksége.

Pbask
Olvasó

Borisov… ??
Az igen.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés