Connect with us

Bajnokság

Egylabdás meccsen nyert a Paks Körmenden

Kis Raul utolsó másodperces kosara döntött.:

:

Az Egis Körmend és az Atomerőmű SE és összecsapott egymással ma. A vendég paksiak végül két ponttal győztek.

A kosarlabda.ase.hu beszámolója a találkozóról:

Kovács Ákos szerezte az első pontjainkat, majd egy gyorsindításból Justin Jackson is eredményes volt. Jól védekeztünk, az első körmendi pontokat két triplából Durázi Krisztofer szerezte, az 5-0-ás előnyünkből pillanatok alatt két pontos hátrány lett. Valerio-Bodon Vincent két büntetőjével ismét egál volt az állás, de egy pontatlan passz után ismét a hazaiak támadhattak. Szoros mérkőzés kezdett kibontakozni, a hazaiak Ireland, Simmons és Mócsán kosaraival 13 pontra meg tudtak lépni a negyed végén. (30-17)

Lóránt Peti gyors kettese nyitotta a második etapot, majd Jaysean Paige zsákolt egy gyorsindítást követően. Folytatta a triplagyártást a Körmend, az első negyedben 7/9-es volt a hazaiak triplamutatója, a mi oldalunkon ugyanez 0/4 volt. Takács Kristóf triplája is csont nélkül hullott a gyűrűbe, nem tudtunk mit kezdeni a Körmend kinti dobásaival. A negyed feléhez közeledve Paige és Gulyás pontjaival 7 pontra zárkóztunk fel, ez azt jelentette, hogy 5 perc alatt egy 6-12-es rohamot tudtunk mérni Mócsánékra. (36-29) Jó játékot mutattunk ebben a negyedben, Kovács Ákos büntetője után már csak négy pontra voltunk a hazai együttestől négy perccel a negyed vége előtt, ekkor Lóránt Peti szerzett labdát, de a fault utána büntetőket nem tudta értékesíteni. Körmendi kosár az egyik oldalon, Kis Raul és Kevin Capers kettes a másikon, az MTE időkérése előtt már csak három pont volt a különbség. (40-37) Végül a félidőre 48-42-es állással mehettünk.

Labdaszerzéssel indult a harmadik felvonás, Kovács Ákos hajtotta Irelandet, aki a félpálya vonalán túl lépett. Sajnos ezt négy eladott labda követte, csak a szerencsén múlt, hogy a hazaiak egy pontot sem tudtak ezekből a hibákból dobni. Remek iramban folytatódott a mérkőzés, sokat hibáztak a hazaiak, 6 perc után Kovács Ákos pontjainak köszönhetően mindössze egy pont volt a különbség. Rákapcsolt a Körmend és pillanatok alatt visszaállította a 10 pontos előnyüket.

65-57-es állásról indulhatott az utolsó 10 perc, Tóth Norbert volt először eredményes, majd Takács Kristóf is betalált, ezzel ismét 12 pont volt a hazaiak előnye. Dzunic mester időkérése után Jackson szerzett pontokat, egy kettes után egy tripla is beesett az amerikai játékosunknak, majd Pajor Dávid értékesített egy hármast, ezzel 4 pontra jöttünk fel. (69-65) Egy tripla a mi oldalunkon, egy a körmendieknél, majd Justin Jackson zsákolt egyet. Kis Raul technikai hibája után büntetőkből voltak a hazaiak eredményesek, ezzel ismét 5 pont volt a hátrányunk. Ekkor érkezett meg Kovács Ákos a sarokból, három pontot jegyezhettünk a neve mellé. (77-73) Egy perccel a meccs vége előtt Kis Raul volt eredményes egy kinti dobásból, majd Kovács Ákos szerzett két rendkívül értékes pontot, amivel a meccsen először ki tudtunk egyenlíteni. 4 másodperccel a találkozó vége előtt mi támadhattunk, a labda Kis Raul kezébe került, aki az utolsó másodpercben bedobta a ziccert, ezzel megnyertük a mérkőzést.

Egis Körmend – Atomerőmű SE 81-83 (30-17, 18-25, 17-15, 16-26) 

Fotó: Egis Körmend Facebook

12 hozzászólás

12
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
4 Comment threads
8 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
10 Comment authors
Kendeffy BotondMendezbaltazaregismte1SzhelY Recent comment authors
Artur Doki
Olvasó

Örülünk a sikernek,kár hogy bajnoki pontokat nem adnak érte.
A tudósítást olvasva nívós kis meccs lehetett egy negyed alatt kapott 7 illetve bedobott 0(!!!) darab triplával
Meg,hogy a hazaiak képesek voltak a végén 12 pontos előnyről kikapni.
Kár,hogy az uccsó 5 meccsből nincs körmendi meccsünk…)))

garcia
Olvasó

Az utolsó kosaratok időn túl volt, csak megadtuk, hogy legyen egy kis sikerélményetek.

Artur Doki
Olvasó

Ennek úgyis hagyománya van PaksKörmend viszonylatban…)))
Köszi

agyas
Olvasó

Legalább a címet olvassátok el amit kirakatok!

kormendinekjo
Olvasó

Gúnyolódás, gyűlőletkeltés= sp hozzászólás. A sporthoz nincs köze. Fejezd be a saját magad âltal gerjesztett álügyet és megosztást. Nincs köze a mondataidnak se a kosárlabdához, se a szurkoláshoz, csak magadhoz.

Hajrá KDMTE!

SárgaPárna
Olvasó

Kikapott a Mócsánnal felálló Körmend??????? Nem létezik!!!!!

SzhelY
Olvasó

Tisztelt szerkesztők szoljatok már a kollégátoknak hogy az annya p… val foglalkozzon ne a körmendel

baltazar
Olvasó

Nem fognak szólni neki, mert ezért fizetik. A feszültségkeltésért + hozzászólásokért, mert abból jön a lóvé a hirdetőktől. Meg lehet nézni, hogy a “cikkek” megjelenése után kié az első böfi? Egyébként néha Mendez, néha Falcoparádé néven trollkodik, de ő Aramis és Emőke is. Szívesen. 🙂

Mendez
Olvasó

Sőt néha személyiséget vált és akkor motoros lesz belőle. 😂😂

Kendeffy Botond
Olvasó

Mondjuk a pénzéért megdolgozik. A gazdi is megsimogatja prémiumként…

SzhelY
Olvasó

A kopasz szerint mindig is féreg voltál

egismte1
Olvasó

Írd már le, hogy ki ez a nyomi!

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés