Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Egylabdás meccsen nyert a Kecskemét

Thomas ziccere döntött.

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét - Kaposvári KK 75-74 (18-23, 22-24, 18-11, 17-16)

Play-out 8. forduló
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok
V.: Papp P., Sörlei A., Szilágyi B.

KTE: Wittmann 9/3, Thomas 19, Djeraszimovics 6, Kucsera 5, Karahodzsics 6. Cserék: Lukács -, Jaramaz 13/9, Dramicsanin 8/6, Fazekas 9/6.

KKK: Krnjajski 7, Miliszavljevics 7, Rivers 2, Hendlein 9/3, Allen 31. Cserék: Plézer 3/3, Baki 6/3, Bogdán 9/3.

Beragadt a rajtnál a Kecskemét, míg a Kaposvár sorozatosan kihasználta a lehetőségeit, 8-0 állt az eredményjelzőn három perc után. Fazekas egy büntetővel szerezte meg az első hazai kosarat, de Allen támadólepattanója után tovább nőtt a vendég előny. Érdekesség egyébként, hogy – az okokat nem tudjuk – a KKK centere nem kaposvári, hanem kecskeméti szerelésben lépett pályára, ami sportszerű hazai gesztusra vall. Djeraszivomics is büntetőből tudott csak eredményes lenni, majd kisvártatva megszületett az első mezőnykosara is a KTE-nek, Jaramaz talált be távolról (6-12). Thomas szépen tört be, Krnjajski válaszolt. Fazekas vétett sportszerűtlen hibát, amiből három pontot csinált a vendég együttes, kétszámjegyű lett a különbség a csapatok között (8-18). Váradi Kornél időkérése a legjobbkor jött hazai szempontból, még a negyed vége előtt sikerült felzárkóznia ötre a kecskemétieknek. 18-23.

Fazekas trojkájával indult a második negyed, majd Dramicsanin is betalált, átvette a vezetést KTE (24-23). Felváltva vezettek a felek, majd Bogdán hármasa után négyre nőtt a somogyi előny (27-31). Rivers is hozzátett kettőt, újfent a vendégek voltak lépéselőnyben. Dramicsanin ziccerezett, Allen zsákolt, állandósulni látszott ez a 4-6 pontos differencia ezekben a percekben. Sokáig nem változott a játék képe, aztán a félidő utolsó két percében Jaramaz és Thomas vezérletével kettőre kúszott közelebb a KTE, ám Plézer egy hármassal, Hendlein pedig egy közelivel válaszolt. 40-47.

Bár a fordulás utáni első kosarat Krnjajski szerezte, innen zsinórban csak kecskeméti pontok érkeztek, Fazekas közelije után pedig idő is kért Nikola Lazics, hiszen egyre olvadt a csapata előnye (48-49). Sokáig nem esett kosár, majd Karahodzsics zsákolt, fordított a Kecskemét. Wittmann távolija is beesett, most már a kaposváriak futottak az eredmény után (53-49). Miliszavljevics teljesen üresen ziccerezhetett egy betörés után, majd Allen fejezett be egy gyorsindítást, kiélezetté vált a csata. Másfél perccel a negyed vége előtt Kucsera állhatott oda a vonalhoz, de csak a másodikat dobta be (58-53). Krnjajski vette észre szépen Allent, aki már a huszonharamadik pontját szerezte, majd Karahodzsics követett el egy támadóhibát. Allen újra zsákolt, ráadásul a vendégeknek lehetőségük nyílt fordítani a felvonás vége előtt. Baki végül csak az egyik büntetőjét dobta be, 58-58-ról várhatták a mindent eldöntő tíz percet a csapatok.

Az egyik oldalon Miliszavljevics, a második Dramicsanin szerzett 3-3 pontot, aztán Djeraszimovics és Allen köszönt be (63-63). Felváltva potyogtak a kosarak, egyik együttes sem tudott elmozdulni az egálról. Allen büntetőjével 70-71-re módosult az állás. Két támadást is elhibázott a KTE, de az adódó lehetőségeket nem tudta kihasználni a Kaposvár. Sok volt a hiba, az utolsó másfél percre 71-72-vel fordultak a felek. Thomas robogott végig a pályán, Nikola Lazics pedig időt kért – 54 másodperc volt ekkor vissza. Sikerült kijátszania az akciót a somogyiaknak, Hendlein fejezte be végül (73-74). Fazekas közelije kimaradt, de Rivers eladta a labdát a túloldalon, megint Thomas fordított (75-74). Hat másodperc maradt az órán, Krnjajski tempója kimaradt, egylabdás meccsen nyert a Kecskemét. 75-74.

Fotó: hunbasket.hu

8 hozzászólás

8
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
6 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
BezseHajraKaposOkosKareem Abdul-JabbarKKKfanta Recent comment authors
HajraKapos
Olvasó

Idegenben játszottunk, Curry és Ádám nélkül, egy rossz napot kifogó Milossal és Rivers-szel, és így is majdnem nyertünk. Ráadásul még tétje se volt a meccsnek. Nem mondom, hogy nem örültem volna a győzelemnek, de szerintem ennyi azért belefér. 🙂

Okos
Olvasó

Ez olyan feketés meccs volt!

KKKfanta
Olvasó

Jó azért mert kikaptunk nem kell megkeseredni. Szar napot is fogtak ki meg rohadtul tétje sincs már mit is várunk? Játszák le a srácok sérülés nélkül ezt a pár meccset aztán késsz. Sok sikert (több sikert) a következő szezonra!
Hajrá KKK!

Kareem Abdul-Jabbar
Olvasó

“rohadtul tétje sincs már”
Játszatni kellene a fiatalokat,
itt az alkalom, hogy belőlük is legyen valami.
Az edző már megmutatta mit tud,
most meg építse be a fiatalokat.
Ne hagyjuk őket elkallódni.
A Paár Márkot például már több csapat keresi.

Bezse
Olvasó

Én is írtam hetekkel ezelőtt, hogy jobban jártunk a +10 meccsel , mintha játszanánk 3(4)-et a falko vagy olaj ellen. Lehet sőt kell
játszatni a fiatalokat. És hát igen , egy tehetséges gyereket ( Hunor ) már elbuktunk , aki most a honvédban nyomja.Akit meg akarunk tartani , azoknak jövőképet kell adni. Pl ott az egyetem ! Van együttműködés a klub és az egyetem között???

Zsola81
Olvasó

A tét rányomta a bélyegét.

Player
Olvasó

Ugy latszik, ma ” eltorott a szerencse patko”, ezert kikaptunk! Nyilvan Curry is hianyzott.
Mondjuk Rivers 2 pontja is meger egy miset. Raadasul egy jatekosunk jutott 10 azaz tiz pont fole.
Nyerheto meccset buktunk el. De van ilyen is.
Lazicsotnak ismet bele kell nyulnia a magikus erot tartalmazo zsakjaba, hogy motivalt es a becsuleteert is jatszo csapattal vigye vegig a bajnoksagot.

Cibuláre Bucimbunga
Olvasó

Hát ez több volt, mint borzasztó!Az irányítónk nélkül is simán nyerhető meccset bénáztunk el a végén. Rémálom, felejtsük el, de gyorsan…!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés