Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Egylabdás meccsen győzte le az Atomerőmű SE-t a Honvéd

Paksi oldalon csak négy játékos szerzett pontot.

Budapesti Honvéd SE - Paksi Atomerőmű SE 73-69 (17-20, 17-14, 20-17, 19-18)

Bajnokság, 15. forduló
Budapest, Ludovika Aréna
Győrffy Pál Attila, Goda László, Pozsonyi László (Bognár Tibor)

Honvéd: Mijovics 12/3, Tanoh 12/6, Simon 13/3, Demeter 10, Peringer -. Cs: Kopácsi 9/9, Völgyi 2, Hajdu -.

ASE:: Edwin 21, Pajor -, Buckingham 14/6, Eilingsfeld 12, Atkinson 22. Cs: Grubor -, Taiwo -, Karosi -.

A két győzelemmel a 13. helyen álló Honvéd a 8-6-tal 6. ASE-t fogadta az alapszakasz 15., az új esztendő első bajnoki fordulójában. Rontott támadások után Eilingsfeld középtávolija nyitotta a pontok sorát, támadásban mindkét oldalon sok volt a pontatlanság, bő három perc játék után Atkinson növelte a vendégelőnyt a vonalról (0-4). Tanoh révén tripla volt a hazaiak első kosara, válaszul Atkinson zsákolt, Buckingham pedig a sarokból talált be (3-9). Simon volt eredményes faulttal együtt, a ráadás büntető kimaradt, de a lepattanóból Demeter csökkentette a differenciát, ám betörését Bucskingham annulálta (7-11). Kopácsi hármasával egy pontra zárkóztak a fővárosiak, Sherman révén pedig a vezetést is átvették 12-11-nél. Eilingsfeld ziccert dobott, a hazaiak amerikaija válaszolt erre, de a magyar válogatott magasember egy középtávolit is a helyére küldött (14-15). Edwin tett vissza egy lecsorgó labdát, Sherman egyenlített távolról, a negyedet Edwin három egypontosa zárta (17-20).

Az atomvárosiak kezdték jobban a második negyedet, Eilingsfeld centergólját Edwin egyéni akciója követte (17-24). Tanoh középtávolijával szépített a BHSE, Edwin 2+1-es akciója után Demeter duplája következett. Felpörögtek a csapatok, Atkinson közelről talált be, Demeter rossz triplakísérletéből Simonnak köszönhetően gólpassz lett (23-29). Grubor sportszerűtlen hibát vétett, de csak egy pontot szerzett belőle a Honvéd, Eilingsfeld tizedik pontjával 24-31-nél a mérkőzés addigi legnagyobb különbsége alakult ki. Hazai időkérés után Kopácsi vert be egy saroktriplát, Sherman büntetőivel ismét egy labdányira zárkóztak a piros-fehérek, időt is kért Csirke Ferenc (29-31). Egy-egy elhibázott támadás után Buckingham tette fel a labdát faulttal együtt, a plusz egy is pontos volt, 1:11-el a félidő vége előtt, 29-34-nél Baksa Szabolcs ismét magához szólította övéit. Hatott az eligazítás, Kopácsi megszerezte harmadik hárompontosát, Simon pedig végigszáguldott a pályán, majd ziccert dobott, így egállal vonulhattak pihenőre a csapatok (34-34).

A nagyszünet után Mijovics fejezett be jól egy gyorsindítást, Atkinson válaszolt az ellentámadásból, de újabb könnyű kosarat szereztek a hazaiak Simon révén (38-36). Eilingsfeld volt szemfüles a hazai palánk alatt, kicsivel később technikait kapott, de a büntető kimaradt, Edwin egy 2+1-gyel visszavette a vezetést csapatának (38-41). Tanoh fejezett be kosárral egy gyors hazai támadást, Atkinson kettőből egy büntetőt dobott be. Simon távolijával már a budapestiek álltak jobban, a csapatkapitány egy újabb ponttal növelte a hazai fórt egy, a vendégek által erősen vitatott Edwin-fault után, majd Völgyi is feliratkozott a pontszerzők közé, 46-42-nél időt kért az ASE-pad. Atkinson szerzett fontos kosarat második esélyből, Mijovics révén volt válaszuk a hazaiaknak (48-44). A paksi magasember újabb támadólepattanót tett vissza, mire a hazaiak szerb irányítója egy trojkát küldött a helyére (51-48). Demeter és Buckingham is kettőből egy szabaddobást értékesített, Edwin mindkettőt a helyére küldte (52-51). A játékrész vége a büntetőzésről szólt, Simon higgadt maradt a vonalnál, majd újra Edwin következett, de ezúttal nem talált be, így 54-51-es hazai vezetéssel fordultak a felek az utolsó tíz percre.

Atkinson zsákolása vezette fel a zárónegyedet, az amerikai center büntetőjével egyenlített az ASE (54-54). Edwin faulttal együtt dobott kosarat, de a plusz egy kimaradt, így Demeter ziccere után ismét döntetlen állt a táblán. Atkinson is kihagyott egy büntetőt, de egy másikat értékesített, kevesebb, mint három perc alatt összeszedte a negyedbeli négy csapathibát a Honvéd. A túloldalon Mijovics hibátlanul büntetőzött, Atkinson visszavette a vezetést a paksiaknak (58-59). Tanoh jelentkezett egy nagy hármassal, Demeter pedig zsákolt egy eladott labdából, bő hat perccel a vége előtt Csirke-időkérés következett (63-59). Tanoh betörésével már hattal mentek a hazaiak, ráadásul a labdát is megszerezték öt perccel a vége előtt. Nem tudtak élni az eséllyel, fiatal játékosuk egy támadóhibával kipontozódott, ám Buckingham csak egyik büntetőjét váltotta pontra (65-60). Elrontotta alapvonali bedobását az ASE, Sherman büntetett, amire Buckingham válaszolt ugyancsak a vonalról. Edwin dobott be egy kulcsfontosságú tempót, három perccel a vége előtt Baksa kért időt (67-63). Rontott támadások után Atkinson gyötörte a gyűrűbe a labdát, Buckingham triplájával pedig már a vendégek álltak jobban egy 8-0-s sorozatnak köszönhetően (67-68). 1:37 maradt az órán, egy újabb hazai időkérés után mindkét csapat rontott, majd Sherman vágott be egy clutch triplát, 39 másodperc maradt az órán (70-68). Csirke Ferenc kihasználta utolsó idejét is, 24 másodperccel a vége előtt Atkinson állhatott a vonalra, de csak az egyik büntetőjét értékesítette. Szabálytalankodniuk kellett a vendégeknek, Sherman is bedobta első, ám kihagyta második egypontosát. Atkinson leszedte a lepattanót, Edwin vállalta el a mindent eldöntő triplát, de hibázott, így Mijovics üres ziccerével és 73-69-es Honvéd-sikerrel zárult a találkozó. A záró dudaszó után állva tapsolta csapatát a hazai közönség, a fővárosiak harmadik győzelmüket aratták a bajnokságban, paksi oldalon mindössze négy játékos szerzett pontot.

HIRDETÉS
17 hozzászólás

17
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
8 Comment threads
9 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
11 Comment authors
MiosnyolcmegnyolcArtur Dokicsocsa4.negyed Recent comment authors
Mios
Olvasó

minden meccs egylabdás

csocsa
Olvasó

Én nem értem mi van Tolna megyében.
Egy férfi, és egy női nb-es csapat nem tud kiállítani összesen 12 játékost???!!!

4.negyed
Olvasó

Bárcsak egy ilyen fiatalunk lenne mint a Kopácsi… Pajor 30 percet a pályán de reszket ha palánkra kell néznie. Ha 30 perc alatt kacsa nélkül nem képes hozzátenni akkor szerintem el kellene engedni ezt az nb1-es dolgot… de gondolom ha 24 éves lesz ez meg is történik… akkor már nem lesz elég a beállok a sarokba támadásban

Artur Doki
Olvasó

2 éve elengedtük/elkótyavetyéltük Bodont…jött helyette a világhíres Frank-Karosi-Orgona-Csizmadia négyes
Nagy biznisz volt…
Ha az említett sorhoz hozzátesszük a Pajor-Taiwo duot akkor elmondhatjuk,hogy Pakson van a palánkra legveszélytelenebb fiatalok gyülekezete( javarészük a B csoportban is elvérezne)

4.negyed
Olvasó

Taiwo nekem amugy kellemes meglepetés. Használhatobb mint gondoltam. És benne jobban benne van a veszély h pontokat dob mint a többi fiatalban. De amugy teljesen egyetértek veled.

Artur Doki
Olvasó

Taiwo oké, arra pont jó,amire használjuk,néha akár több szerepet is kaphatna.
Mondjuk a tegnapi meccs előtt azt gondoltam,hogy a Honvéd ellen akár ” meg is szórhatja magát”
Hát nem szórta.

4.negyed
Olvasó

Nem értettem miért csak 5 percet kapott… na de én is így voltam a Pajorral ? ha most nem akkor mikor?

pepperpower
Olvasó

Pedig milyen kar, hogy most van ez a helyzet. Hosszu evek utan vegre vannak hasznalhato legiosaink, Akos es Jani jobb formaban vannak, mint valaha, de, amig a pad ennyire nem tesz hozza es 1-2 serult is akadhat, addig max az lehet a celunk, hogy valahogy bepreselodjunk a nyolcba, pedig lehetne tobb is benne..

Pojaca
Olvasó

Gumi megmondta! Egy mágus.

Kaposkosár KKK
Olvasó

Nyerni megyünk Paksra!!!!

donnarumma
Olvasó

Megint eltalálták a Paksot….sok volt a tinta?

BPeti
Olvasó

Végre nem rontottuk el a végén pedig már a 4. negyed előtt azt hittem kikapunk. Szerencsénk volt hogy amikor Grubor fent volt emberelőnybe játszottunk. Kopácsi nagyott jászott v amig nem volt 4 faultja. Taz is egyre jobb csak többet kéne passzolnia.
Csak a Honvéd!

nyolcmegnyolc
Olvasó

A Honvédnál az első megnyert negyedik negyed a szezonban.

tormentor
Olvasó

Vajon Robi meglépi-e azt a tök logikus lépést, hogy Grubor helyett vagy mellé igazol még egy légióst. Volt 2 (max. 3) jó meccse, de minimum ennyi el is ment rajta pl. a múltkori és ez a mai. E nélkül lehet álom marad a 8.

pepperpower
Olvasó

Reszben. De elsosorban azert kaptunk ki, mert szarul jatszottunk..
Masodsorban azert, mert a harom hulye kritikan alul teljesitett ma. Az utolso percben a ket egyertelmu faultbol az egyiket befujjak, akkor a masik csapat nyer..

tormentor
Olvasó

17 eladott labda, 2 dobott tripla
, 11 kihagyott büntető
Ez nem a bírókon múlt.

pepperpower
Olvasó

Ja, jogos sajnos..

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés