Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Egyenlített a Kecskemét

Öt ponttal maradt alul a Szolnok.

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét - Szolnoki Olajbányász 92-87 (31-17, 18-21, 24-30, 19-19)

Helyosztó, 1. kör, 2. mérkőzés
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok
Játékvezetők: Tóth Cecília, Minár László Balázs, Kovács Nimród János (Páli dr. Kálmán)

KTE: Townes 25/12, Kucsera 2, Klobucar 13/3, Dramicsanin 24/9, Kiss D. 3. Csere: Karahodzsics 18, Tóth B. 1, Wittmann 6, Fazekas M. -.

Szolnok: Durham 15/9, Barnes 4, Lukács 6/3, Williamson 11, Szubotics 20/9. Csere: Pongó Má. 10/6, Gavin 9, Rudner 3/3, Sebők 2, Révész 7.

Két magasember triplaváltásával indult a találkozó, Szubotics a szolnokiakat jutotta előnyhöz, majd Dramicsanin egyenlített. A vendégek magukhoz ragadták a kezdeményezését és Barnes duplája után már 8-3-ra vezettek. Dramicsanin tarthatatlan volt, három és félperc után kilenc pontnál járt, és ezzel 9-8-ra vissza is vették a vezetést a kecskemétiek. Townes kétszer is betalált, miközben az Olajbányász elhibázta a támadásait. A 6. percben már 20-10-re vezetett a Kecskemét, míg Szubotics eladott labdáját kihasználva Kucsera is betalált. A 8. percben Pongó triplája törte meg a nagy kosárcsendet, de sikeresen őrizte tisztes előnyét a kecskeméti csapat (31-17).

Nem sikerült ritmust váltania a Szolnoknak, továbbra is a Kecskemét dominált. Klobucar középtávolijára Lukács válaszolt távolról, de ezt Karahodzics zsákolása, majd Townes hárompontosa követte. Durham talált be távolról, de Dramicsanin továbbra sem tudott hibázni, így megmaradt a különbség a felek között. Két perccel a félidő vége előtt 49-31-re is vezettek a hazaiak, de a hajrá a Tisza-partiaknak jött össze jobban. Williamson duplája egy 7-0-s sorozatot nyitott meg, ezzel az első félidő végére visszajött a meccsbe az Olaj (49-38).

Klobucar hármasával indult a második félidő, amire Szubotics válaszolt gyorsan közelről. A szerb erőcsatár egy triplát is a helyére küldött, így újra tíz ponton belül volt a Szolnok. Karahodzsics ziccerét követően Williamson, Pongó és újra Szubotics talált be, ezzel 54-50-re módosítva az állást. Nagyon kellett a hazaiaknak Klobucar közelije, de sokáig nem örömködhettek, mert Pongó rögtön válaszolt rá. Hiába loholt ott a hazaiak nyakán az Olajbányász, egyenlíteniük nem sikerült. Townes fontos triplát küldött a helyére, majd Révész dupláját Wittman kettese követett. Az eseménydús negyedet a vendégek nyerték meg, de az előny megmaradt a Kecskemétnél (73-68).

A záró játékrészt Forray Gábor csapata kezdte jobban: négy perc alatt 10-3-s sorozatukkal visszaállították a korábbi tíz pont feletti vezetésüket, 83-71-nél kellett Szarvas Gábornak időt kérnie. Nem használt az időkérés, mert Pongó kihagyta helyzetét. Townes viszont újfent bevágott egy triplát, 86-71-nél eldőlni látszott a találkozó öt perccel a vége előtt. A vendégek azonban nem adták fel. Előbb Durham pontjaival zárkóztak, majd két perccel a vége előtt feljöttek öt pontra Szubotics büntetőit követően. Karahodzsics fontos pillanatban volt eredményes a palánk alatt, amivel eldőlt a találkozó. Az utolsó pontokat ugyan Gavin szerezte, de a Kecskemét győzött és ezzel egyenlített a párharcban (92-87).

Fotó: hunbasket.hu

17 hozzászólás

17
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
6 Comment threads
11 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
13 Comment authors
albcRózsabimbóYoWassupFamArtoisGézukaReborn Recent comment authors
Artois
Olvasó

Ezeknek a meccseknek kb. 0 sport-es elvezeti erteke van.
Szurkolo es jatekos is beleszarik mar.
Ahogy elottem is emlitettek, boven eleg lenne 2 gyozelemig tarto parharc…
Nezni is faj ezeket a merkozeseket.

Heindrich
Olvasó

5-8 helyért elég lenne 2 nyert meccs. Nincs tét, színvonal ☹️

Rámen11-12
Olvasó

Poór Péter Szakmai Igazgató felelősségre vonása?

Milivoj
Olvasó

Ő egy felelősség nélküli ember…, de azért legalább meg van fizetve…, kézenfekvő lett volna, hogy ő ül le a kispadra, de nincs motivációja…, pedig őt a nagy többség elfogadná

kekfr@nkos
Olvasó

Ő az ivkovicsi vonal szolnoki képviselője. Minden tekintetben. Ezt mindenki úgy értheti ahogy akarja.

YoWassupFam
Olvasó

Engedelmeddel ez inkább pozitív jelző. Egy maga többet tett a magyar kosárlabdáért mint sok magyar szakember(?) kollégája. Elgondolkodtató. Persze ő is elveszi a jussát de cserébe legalább ad is vmit.

Rózsabimbó
Olvasó

Mit

YoWassupFam
Olvasó

Az összes, a magyar játékosok perceit elősegítő szabályok mögött ami volt/van aktívan ott volt a neve a támogatók/az agytrösztök között lásd a 2010ben behozott légiós szabályzás ami akkor elég szigorúnak számított. Vagy, hogy aktuál is legyen pl az u23-as szabály kiötlői közt is ott volt. A válogatottal elért eredményeket meg se említem már… egyáltalán nem érdemli meg a negatív hangokat a játékos múltja miatt. Az a múlt. Montenegrói és mégis többet tett a magyar kosárlabdáért mint a magyar szakemberek(?) többsége akiknek csak egy szivattyú/natúr megélhetés az egész.

YoWassupFam
Olvasó

Motiváció? Ő is kurva jól tudja, hogy lebőgne. Egy végtelenül egyszerű ember aki még mindig baszott rendesen angolul megtanulni, bàr most már legalàbb eladni nem fogjàk egy doboz sörért kint. Egy tipik káder aki jókor volt jó helyen amúgy meg áramon kívül nem sok mindent engednék neki vezetni. Pick n roll, pick n roll. Persze ez most is menne na de egyéb? Szolnokon nem csak az edzői stábban kéne rendet tenni hanem az ilyen megélhetési alkalmatlanokat, mindenféle effort nélküli embereket kéne a picsába elzavarni a front officeból. Nem baj legalább a klubot és a várost tovább szivattyúzhatja ő IS tapsikoljunk… Olvass tovább »

Milivoj
Olvasó

Lehet szidni, de ő az egyetlen tősgyökeres szolnoki edző, aki egy 8-ba se várt csapattal lett bajnok és kupagyőztes…, lehet, hogy szerencséje volt, de ez legtimálja őt és szakmailag is bármelyik magyar edzővel felveszi a versenyt

GézukaReborn
Olvasó

Legalább a nevét tanulnátok már végre leírni normálisan ti agyhalottak! Pór Péter.

WSreborn
Olvasó

Önmagunk paródiái vagyunk, szégyen.
Ez a klub megcsúfolása.
Esküszöm olyan mint ha a klubvezetés a nyugati országrésznek akarna örömet szerezni….

Pojaca
Olvasó

Megértem a szolnoki szurkolók sztrájkját! Sehol egy hozzászólás. Ezzel a kerettel búcsú és ennyi vereség ez nagyon gáz!

moldi56
Olvasó

Sajnos van benne valami.

redmiller
Olvasó

Oké, a törött, alul nem fedett dob volt az oka, hogy nyertünk, nem az, hogy 18 percig pocsék volt a Szolnok…

moldi56
Olvasó

Ti csak bajnak vagytok.

albc
Olvasó

Te magad vagy a baj szolnoki nyugg geci . 😀

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés