Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

“Egyelőre még utánpótlás játékosnak tekintem magam”

Frank Áron elmondta, a Cegléd elleni győzelmük volt eddig a legnagyobb a Zöld csoportban.:

:

Frank Áron, a Szolnoki Olajbányász KK fiatal játékosa egyszerre két fronton is helytáll, ugyanis a felnőtt csapat mellett szerepel a szolnoki együttes U23-as együttesével az NB I/B Zöld-csoportjában is. A 2000-es születésű kosaras a sok edzésben és a kemény munkában hisz.

– Az U23-as bajnokságban jelenleg 4 vereséggel – ebből 2 nagyon szoros – és két győzelemmel állnak. Melyik meccs volt eddig a legemlékezetesebb számára? 

– A Cegléd elleni győzelmünk volt eddig a legnagyobb, mert őket az elmúlt három évben nem sikerült megverni. Nagy öröm volt mindenki számára és külön jó volt látni, hogy végig megfelelő koncentrációval tudtunk szerepelni. Sajnos van 4-5 olyan játékosunk is, aki hozzá tudna tenni a meccseken, de sérüléssel bajlódnak, így azért nyilván nehezebb, hogy nem teljes a keret.

– Egy olyan játékosnak, aki egyszerre két fronton is helytáll, hány edzése van egy héten? 

– Változó, mert az A-csoportos edzések mindegyikén részt veszünk, ami már alapból általában heti nyolc. Ezen felül egy-két utánpótlás felkészítésen is részt veszünk, illetve most Szarvas Gáborral megbeszélve, minden délelőtti egyéni képzésen is ott vagyunk az U23-as csapattal. Ez segíti a fejlődésünket. Összesen nagyjából heti tíz edzés az, ami mindig meg szokott lenni, de nyilván ez kell ahhoz, hogy minél jobbak és ügyesebbek legyünk.

– Miben más a felnőtt kerettel edzeni? 

– Mindkét helyen helyt kell állni, többen is vagyunk, akik folyamatosan a felnőttekkel edzünk. Szinte heti egyszer tudunk csak az U23-as csapattal közösen gyakorolni, de az élvonalbeli tréningek nagyon hasznosak. Az erő, a gyorsaság, a játéktudás, játékintelligencia sokkal magasabb. Nekünk, utánpótlás korú kosárlabdázóknak, ez nagyon jó fejlődési lehetőség. Elsősorban védekezésben kell a maximumot kihoznunk magunkból, hogy azokat a játékosokat, akik nagyobb szerephez jutnak a találkozókon, megfelelően felkészítsük.

– Ezek szerint ön még nem tartja magát felnőtt játékosnak? 

– Egyelőre még utánpótlás játékosnak tekintem magam. Ott vagyok már az első számú keretben, de még sok mindent kell tennem azért, hogy felnőtt játékosnak mondhassam magam. Megteszek mindent, hogy odakerüljek, ahol most ők vannak és játszhassak. Alázat, megfelelő munkamorál, rengeteg edzés és elszántság kell ehhez.

fotó: olajofficial.hu

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés