Connect with us
Hirdetés

Bajnokok Ligája

Egyedüli magyar csapatként indulhat a Falco a Bajnokok Ligájában, de (még) nem garantált a csoportkör

Ez lesz a sárga-feketék hatodik szezonja a sorozatban.:

:

Hétfőn az MKOSZ hivatalos levélben értesítette a magyar bajnok Falco csapatát, hogy a FIBA döntése alapján egyedüli magyar csapatként indulhatnak a Bajnokok Ligája 2024-25-ös kiírásában – írja a sárga-feketék honlapja.

Jelenleg több európai bajnokság is zajlik, így arra a hivatalos döntésre, hogy automatikusan főtáblán kezdhetnek-e a szombathelyiek még várni kell. A sorsolást a szokott módon Svájcban, a FIBA központjában – előreláthatólag június végén, vagy július elején – tartják. A következő lesz a Falco hatodik szezonja a sorozatban.

HIRDETÉS

36 hozzászólás

36
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
7 Comment threads
29 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
18 Comment authors
JagermanMarillionMendezvoldemortMotoros Recent comment authors
Jagerman
Olvasó

Nem kell csinálni a fesztivált! A Falco az elmúlt 3 év teljesítménye alapján az én számításaim szerint jó eséllyel 2. kalapos lesz a BL-ben, vagyis automatikus résztvevő!

Motoros
Olvasó

Ide vezetett az elmúlt évek pénzügyi ámokfutása….
Elherdálták a rengeteg közpénzt a semmire….
LOL

SárgaPárna
Olvasó

Soha életemben nem hittem volna, hogy te leszel az, aki ilyen tűpontosan összefoglalja a Bebes István körmendi munkáját!

Motoros
Olvasó

Ez nem az a cikk….
LOL

Mendez
Olvasó

Nem is a cikkhez szólt SP, hanem hozzád és a csapatodhoz.

Motoros
Olvasó

Tényleg nem a cikkhez szólt hozzá…

LOL

Marillion
Olvasó

Nem az a cikk,de ràtok jellemzö…jàtékosok jöttek mentek aztàn mégis mentetek az alsóhàzba!

Jon
Olvasó

A többi csapatnak is be kellene segíteni, különben elmegy a nemzetközi szint mellettünk és nem csak a Falcotól kellene várni, hogy a nála többszörös költségvetésű külföldi csapatokon keresztül továbbjusson a BL-ben. Igen, ha a magyar bajnokságban mindent a költségvetésre lehet fogni, akkor itt is kéretik figyelembe venni, különben sima inkorrekt gyűlölködés a költségvetésre való mutogatás.
És a klubkosárlabda lesüllyedéséhez szépen asszisztál a szövetség a fiatalszabállyal (agyrém, marhaság, csak arra jó, hogy a semmit sem érő magyarok is egyre több pénzért menjenek, semmi másra) és a 4 légiósos hülyeséggel.

97MTE00
Olvasó

Tehát 5 légiós lesz. 5 nagyon jó légiós.

B0nyi
Olvasó

5 eddig sem volt 😉

97MTE00
Olvasó

Nem azt írtam, hogy mi volt.
De akkor írom úgy, hogy mindenki számára érthető legyen. 5 légiós kell a sikeres BL szerepléshez.

Jon
Olvasó

5 sztár légiós mindegyik ellenfélnél lesz. Meg hazai válogatottak. A legtöbb a szerencséből kell. 😐

97MTE00
Olvasó

Persze kellene szerencse is. De a szerencséhez kell 5 jó légiós, és szerintem kell egy jó edző is. Az én meglátásom szerint Konakov nem nyert meg egy meccset sem valamilyen zseniális húzással. De könnyű helyzetben volt, mert pályára került P.Z. aki megoldotta a feladatot. A légiósok közül az egy Tiby volt az ideiek közül aki egyenletesen jó teljesítményt nyújtott. Ha csak 4 légiósotok lesz idén, akkor sokkal,de sokkal jobban kell választani. És a szerencse kevés lesz a 25-26-os bajnoksághoz is. Igaz még egy év, de meg kell tartanotok P.Z.-t. Aki gondolom nem lesz olcsóbb, mint mostani 3 éves szerződése.

Jon
Olvasó

A légiósok eltalálása is szerencse kérdése (is). Tavaly azzal nyertük meg a bajnokságot, hogy ez sikerült. Idén talán nem annyira sikerült (szerintem közepesen), nem megy mindig egyformán, de így van ez máshol is.
Konakov amíg magyar bajnokságokat nyer – még ha jó kerettel is – addig elküldeni biztosan nem fogják. Meg amúgy is, ki lenne nála BIZTOSAN jobb? Okorntól sajnos nem volt várható, hogy 10 évig itt maradjon.

Xero
Olvasó

Amúgy is.. lehet itt várni a csodát, de ez a magyar bajnokság.. Mindenkinek van előnye, meg hátránya. Konakov iszonyat stratéga, de gyengébben meccsel. Másnak más az előnye. El lehet küldeni, de 95%, hogy rosszabb jönne helyette..

voldemort
Olvasó

És azt te fogod fizetni, pláne, hogy MKOSZünk kitalálta a 4 légiós szabályt???

97MTE00
Olvasó

Érdekesség, hogy a 2024/25-ös szezontól a férfiaknál négyre csökken a 12-es mérkőzés keretébe nevezhető, nem hazai nevelésű játékosok száma.

Ez az MKOSZ szabály.

Tehát lehet 5 légiós, és akkor esély is lehet BL-ben villantani.

Jon
Olvasó

“Tehát lehet 5 légiós, és akkor esély is lehet BL-ben villantani.”
Elméletileg lehet 5 légiós, de teljesen életszerűtlen, hogy az egyik légiós (akinek a BL-ben húzóembernek kell lennie, tehát komoly játékos) az a bajnokságban a lelátón sörözget. Ha a csereberébe (egyszer egyik, egyszer másik marad ki) bele is mennének, az iszonyat nagy és teljesen felesleges teher a szakvezetésnek. Arról nem is beszélve hogy behozhatatlan hátrány is azokkal a külföldi csapatokkal szemben akik mindig teljes kerettel együtt játszanak.

97MTE00
Olvasó

Leírtam a véleményem normálisan, nem is kell velem egyetérteni. De egy biztos, a szabályzat lehetőséget ad 4-nél több légiósra. Elment tőletek a Benke és Krivacsevics, Barac visszavonult. Még nincs bejelentve új igazolás, magyar sem, és a maradok közül 1 kivétellel a többi nem húzó a BL-ben. Szerintem a BL-ben Perl, Pongó, Keller, Tanoh és 4 légiós kevés lesz.

Jon
Olvasó

De, abban egyetértek hogy valószínűleg kellene 5 légiós a BL-re, ha továbbjutás egyáltalán csak felmerül. Csak ahogy kifejtettem, ez nem túl életszerű, a szövetség nyersen szólva fel…hatja magának a szabályzatát. Aztán más lehetőség híján lehet hogy megpróbálkoznak 5 légióssal, de engem meglepne.

WestChampi
Olvasó

Sajnos számitottam erre.
Az idei szereplés, illetve az azelőtti évadban a bojkott miatt is.
Most csak a szerencsében bízhatunk, ha úgy alakul, vagy pedig kedvező selejtezőkör vár ránk, akkor pedig egy all in, minimum a 16 legjobb csapat közé be kellene jutni.
Máskülönben jövő évtől ennyi volt a BL kaland.

A pontszámok 3 évre visszamenőleg alakulnak ki. Eddig megéltünk a BCL top 16-al, mig Okorn itt volt akkor szakmai tanácsadónak. Eddig.

Kovari Andras
Olvasó

Sajnos ide vezetett a nem eri meg nemzetkozi kupaban indulni felfogas.

Evandro
Olvasó

Sajnos butaságot beszélsz, előtte nem ártana utána nézni. A BL-ben induló csapatok száma a sorozatban induló csapat(ok) elmúlt 3 szezonban mutatott teljesítményétől függ. Az elmúlt 2 szezonotok elég pocsékul sikerült, ezért nem kapunk több helyet. Ne tessék a többiekre mutogatni, ez rajtatok múlik.

WestChampi
Olvasó

Nem csak a Falcoén múlik, a többi nemzetköziben induló csapatok teljesítményét is figyelembe veszik, így válik el hogy hány csapat indulhat a BL-ben, illetve kell-e selejtezni vagy sem. Ez összetett dolog.

Evandro
Olvasó

“The country coefficient is used to rank the basketball leagues of Europe, and thus determine the maximum number of clubs from an association that will participate in the Basketball Champions League. This coefficient is determined by the results of the clubs of the leagues in the Basketball Champions League games over the past three seasons. The number of points awarded each season is divided by the number of clubs that participated for that association in that season.”

Ezt nem én mondom, hanem a FIBA.

B0nyi
Olvasó

Köszi!
Linket dobnál be ide? Elolvasnám 🙂

WestChampi
Olvasó

True, true. Végül mindkettőnknek igaza volt 😀 Köszi.
a blben induló csapatok száma a többi európai kupaszereplés függvénye, a BL főtábla vagy selejtező kérdése pedig a csapat 3 évnyi helytállása alapján.
Mindenképp kéne egyet víritanunk jövőre.

GCkosar
Olvasó

Ez alapján az idézet alapján még jobb is lett volna, ha nem próbálkozik másik csapat a BL-selejtezőben, mert akkor nem kellett volna elosztani kettővel a magyar csapatok által megszerzett pontokat, hanem a Falco csoportkörös pontjai egy az egyben számítottak volna az ország-együtthatóknál.
Nekem az ugrik be erről (a részleteket nem ismerve), hogy ha pár évvel ezelőtt elfogadta volna a Falco az invitálást egy szinttel feljebb az ULEB EuroKupába, akkor gondolom, minden évben indulhatna egy másik magyar csapat a BL-ben.

Jon
Olvasó

“A BL-ben induló csapatok száma a sorozatban induló csapat(ok) elmúlt 3 szezonban mutatott teljesítményétől függ.”
Ha elindultatok volna, amikor ott volt a lehetőség, talán még meccsek is meg lettek volna, akkor lehet hogy most más lenne. Sorry, de ebben másnak is kell felelősséget vállalni.

SárgaPárna
Olvasó

Ide vezetett az, hogy a Szolnok és az Alba sumákolása miatt többször sem töltöttük fel a FIBA által felkínált helyeket…
Mondjuk ezt most épp a Vidin Mágussal világuralomra törő Szolnoki Holaháló Közpénzbányász szívja meg a legjobban!

Nekem Mindegy Kinyer
Olvasó

Te sosem dolgozol, hogy még a saját csapatod hírei alatt is csak másra tudsz fröcsögni? Mert a városod által ajándékozott majdnem 400 millió nem a mi adónkból van?

SárgaPárna
Olvasó

Nem nagyon dolgozok, én inkább már csak pénzt keresek.

Nekem Mindegy Kinyer
Olvasó

Ne idegeskedj ennyit, nem tesz jót a vérnyomásodnak. Szép napot!

pirosf
Olvasó

Ez a duma ismerős az Indexes fórumról. Talán csak nem…?

WSreborn
Olvasó

Tavaly és tavalyelőtt 4-ben sem voltunk, a Fiba EK-ban 2-3 helyezett indulhat.
Amikor legutóbb volt lehetőségünk a 2021/22-es szezon őszén pedig indultunk.
Ezzel a hozzászólàssal az agyhalott mivoltodat bizonyítod ismét.
Abba pedig hogy ki mit mutatott fel nemzetközi szinten az utóbbi 15 évben, inkább ne menjünk bele mert ott is égni fogsz mint anno a német parlament….

szombathelyiasszonykorus
Olvasó

Vagy csak szimplán gagyi volt a csapatod az elmúlt 2 évben:)

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés