Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Egy új szerb szakemberrel lett teljes az NKA Pécs férfikosárlabda-csapatának szakmai stábja

Goran Tadic érkezik.:

:

A vezetőedzői pozícióban nincs változás, a csapatot az élvonalba juttató szerb szakember, Ivica Mavrenski marad az NKA Pécs élén. Az immár az A csoportra készülő együttesnél az állandóságot képviseli Sértő Ádám másodedző, a szakmai stáb új tagja – szintén másodedzőként – pedig az a Goran Tadic lesz, aki a Partizan Belgrádnál végigjárta a ranglétrát.

 

Az NKA Pécs férfikosárlabda-csapata villámgyorsan vette az akadályokat az utóbbi években. Mindössze három szezonra volt szüksége ahhoz, hogy az NB I. B Piros csoportjában az újonc szerepköréből a bajnoki címig küzdje magát – a városi riválissal szemben megnyert döntő pedig azt eredményezte, hogy a 2023/2024-es bajnoki évadot már az élvonalban kezdheti meg.

A legfontosabb kérdés az volt, hogy kinek a vezetésével. Nos, erre már megkaptuk a választ, hiszen a csapatot az A csoportba vezető szakember, Ivica Mavrenski aláírta új szerződését. A szerb tréner immár a tizenkettedik szezonjára készülhet a Rátgéber László által irányított akadémia kötelékében, de ez lesz az első olyan idénye, amely során a legmagasabb osztályban irányíthatja az NKA Pécs együttesét – korábban a PVSK férficsapatánál már dolgozott vezetőedzőként az élvonalban.

A szakmai stábot egy új külföldi edzővel erősítették meg, nem kérdés, az érkező Goran Tadic pedigréje nagyon jól hangzik! A 40 éves szerb szakember az elmúlt három évben a belgrádi BC Dynamic csapatát irányította vezetőedzőként, korábban pedig közel másfél évtizeden át dolgozott a Partizan Belgrádnál, ahol rengeteg tapasztalatot szerzett, és ahol gyakorlatilag végigjárta a ranglétra összes fokát. Foglalkozott a legkisebbekkel (U12), dolgozott az U14-es (bajnok lett), az U16-os, az U17-es (bajnoki címet nyert) és az U19-es együttesnél is vezetőedzőként, így pontos képet kapott arról, hogyan épül fel az utánpótlásképzés az egyik leghíresebb európai műhelyben. 2013 és 2016 között aztán a nemzetközileg elismert szaktekintély, DuskoVujosevic mellett a felnőtt csapat másodedzője volt, ebben a minőségében nagyon értékes nemzetközi tapasztalatokat szerzett az Euroligában, az Európa Kupában és az ABA-ligában is. A már fiatalon igen jelentős rutinnal felvértezett Goran Tadic volt másodedző a szerb U16-os válogatottnál, ugyanezt a pozíciót töltötte be a belarusz felnőtt válogatottnál és a szlovén élcsapatnál, az Olimpija Ljubljanánál, valamint dolgozott vezetőedzőként az U17-es kínai nemzeti együttesnél.

Az NKA Pécs szakmai stábjában az állandóságot képviseli még Sértő Ádám, aki továbbra is másodedzőként segíti Ivica Mavrenski munkáját. A 28 éves szakember jelenleg az U19-es magyar válogatottal készül a debreceni világbajnokságra, tavaly az U20-asoknál dolgozott szintén másodedzőként, az akadémia U20-as csapatát pedig vezetőedzőként a 2021/2022-es szezonban bajnoki címig repítette. Nem kérdés, Ivica Mavrenski minden rezdülését ismeri, hiszen hat éve dolgoznak már együtt.

 

92 hozzászólás

92
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
17 Comment threads
75 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
27 Comment authors
NocommentbakibaHunbasket2021TadamRedbid Recent comment authors
Hunbasket2021
Olvasó

És mindemellett Mr.Mósz nb2 es döntőt vesztett a kritikán aluli játékvezetők miatt. Mr. VICC ERRŐL NEM IRSZ KI VALAMIT VAGY A LACIKA LETILTOTT A POSZTOLÁSRÓL?

Center
Olvasó

Most kérjen mindenki gyorsan elnézést a Prof-tól!!! Tényleg nem csak szerb felnőtt játékosokból fog állni az NB1/A-s keret!

Ma aláírt az akadémiára a 11 éves Réti Ádi, a 10 éves Kis Petike és a 9 éves Nagy Gáborka is! Sok sikert a bajnokságban! 😉

Borgulya
Olvasó

Hmm… Aki nem érti azokat, akiknek nem tetszik az NKA feltűnése az A csoportban: minden forint amit ők használnak, az direkben az államtól jön. Amit amúgy az akadémiára kapnak. És nem, nem a létesítményekről van szó, hanem a működésről. Az állam arra adja a működéshez szükséges pénzt, hogy nemzeti akadémia lévén, a nemzet számára neveljenek kiváló sportolókat. Az NKA-val up szinten, már ami a létét meg a működését illeti, semmi baj az égvilágon. Az NKA felnőtt csapatával annál inkább. Az állam nem Nemanja Djordjevics és Kovács Péter fizetésére adja a pénzt, hanem utánpótlás nevelésre. A többi csapat, amit felhoztok, hogy… Olvass tovább »

Stud351
Olvasó

Rosszul informált vagy sajnos, a felnőtt csapatnak vannak támogatói (cégek, a pécsi egyetem is például).
Az állami támogatás itt sincs felhasználva a felnőtt csapatra, csak az utánpotlásra.

Borgulya
Olvasó

Ezt ugye magad sem gondolod komolyan…..:)
Sokat elárul, ha a meccsek alatt figyeled a ledes reklámtáblát. Sorolom a reklámozott „cégeket”:
Rátgéber Akadémia (gondolom az egyik főtámogató lehet…)
Pécs Aktuál (az NKA sajtósa a lapba ír. Mavrenski szerződéshosszabbítását, jó pár nappal ezeleőtt gyakorlatilag ott jelentették be az nka honlapja helyett…ha azt gondolod, hogy a Pécs Aktuál szponzorálja pénzzel az NKA-t, akkor nem érdemes beszélni semmiről)
PTE (onnan sem pénzt kapnak, hanem ingyen támogatást a sporttudományos részlegükhöz)

Mondjál három céget, amelyik pénzzel támogatja az NKA felnőtt csapatát. Ha már én rosszul informált vagyok 🙂

Stud351
Olvasó

Teljesség igénye nélkül: Exim (mezen is megjelenik), Korber Hungaria, Autocity pecs, Kőház… minden meccsen feltűnik ezen cégek felirata, nyitottabb szemmel járj;)

bakiba
Olvasó

Az exim állami cég. nyilván komoly üzleti megfontolásból van itt és nem azért, mert ide irányították.

Stud351
Olvasó

Látom mindenre van kifogás…hat ilyen végülis ez a szakma, valaki kifogásokat hoz valaki meg eredményeket!

bakiba
Olvasó

A Rátgéber akadémia semmilyen eredményt nem hozott a magyar kosárlabdának. Az nem eredmény, hogy 13 év alatt lett x db up bajnoka. Hol vannak a játékosok. Még úgy sem tudott kinevelni senki, hogy gyakorlatilag bárkit bárhonnan elhozhat magához. Szeretném látni azt a szempontrendszert, ami megindokolja a kb 10 milliárdot, amit eddig kaptak. Ez az egész akadémia cirkusz akkora kamu, olyan önbecsapás, hogy csak na! De majd most a hétvégén meglátjuk, hol tartunk. Ezek a 19 évesek 10 éve az akadémiai rendszerben vannak. Lássuk!

Stud351
Olvasó

Sokan leírták mar sokszor de leírom mégegyszer: az akadémia ilyen formában 4-5 éve működik, előtte nem volt nemzeti akadémia, nem voltak ilyen lehetőségek. Ezt a plussz 10 évet bármennyiszer fellehet hozni, csak nem igaz, hülyeség, ferdítés. Azok a korosztályok akik most elkezdték nyerni az up bajnokságokat az elmúlt években, még közel sem felnőtt korosztályú játékosok. Ezért teljesen hülyeség egy utánpótlás műhelynek felróni azt hogy nem termelt ki elég játékost amikor csak ilyen rövid ideje működik. Ez egy maraton és te olyan mintha az első 10 kilométer után elkezdenéd köpködni a futót hogy miért nem nyerte még meg…

Nocomment
Olvasó

Ha nem Rátgéberesek lennének, közelébe sem férkőznének a válogatottnak Merkl és Árva-File, úgyhogy tőlük ne várjál sokat.Ahogy az U20-nál Rátgéber Tamástól se.

Borgulya
Olvasó

Oké, ez eddig egy. A Korber az Autocity és a Kőház sem ad direkben támogatást, pláne nem a felnőtt csapatnak. Amit tőlük kapnak, úgy hívják, hogy tao 🙂 Az Exim talán az egyetlen, amitől LEHET, hogy csurran-cseppen valami, de ugye az Exim állami cég, szóval klasszikus értelmben vett szponzorként igen nehezen értelmezhető, legalábbis szerintem 🙂

Hunhooperfan
Olvasó

Félre vagy informálva barátom

vasipasi
Olvasó

Ennyi sületlenséget…
Mit kellett volna elérni ennyi idő alatt az Akadémiának?

Vulcano
Olvasó

Mondjuk a 10%-át annak amit a kulbcsapatok utánpótlásia elértek az NKA-hoz képest aprópénzből. Esetleg.

Bobby666
Olvasó

Vulcano! Ne már…. Kitől tanuljunk kosárlabdát ha nem a volt jugóktól? Örülj inkább, hogy van erre pénz az országban valahol. Értelmesebb vagy Te ennél mint, hogy irigykedj… Legyél reális, hogy nálatok a volt jugó edzőkkel minden évben taroltok… és majd nálatok teljesednek ki a BL-ben az NKA-s fiatalok jó fizetésért.. Ez win-win szitu lenne a magyar kosárlabdának. Peace

Kivi
Olvasó

Mondjuk kinevelni néhány játékost az NB1-be 12 év alatt.

Hmafino1
Olvasó

Egy valamire jó volt,hogy felkerült az NKA az első osztályba. Olyat tett- akaratán kívül-ami eddig elképzelhetetlen volt, hogy egy véleményre hangolta az ős ellenfeleket.Legyen az körmendi,szolnoki,fehérvári,szombathelyi. Bocs ha kihagytam valakit.

Laposvár
Olvasó

Tehát ha jól értem itt a felháborodás tárgyát, akkor ne indulhasson olyan csapat az A csoportban akinek az utánpótlása akadémiai rendszerben működik?

Helyes!

Akkor kérem visszalépni a Kecskemét, a Sopron, a Debrecen, a Honvéd (a teljesség igénye nélkül) csapatait az élvonaltól!
A PVSK pedig szűnjön meg, mert szintén NKA, adómilliárdokból épül éppen a sportelep és még feljutni sem tudtak…

Köszönöm!

A saját szemetekben a szálkát sem.
Nem a Rátgéber védelmében, mert én sem szeretem, de egy kicsit túltoljátok a szekeret!

Vulcano
Olvasó

De itt nem az utánpótlás épül akadémiai szinten, hanem az egész egy akadémia. Ráadásul nemzeti. Ahol szerbek képeznek nigériaiakat a spanyol bajnokságba.
Melyik A csoportos csapat kap amúgy milliárdokat utánpótlás nevelésre?
Szerintem sokan fel sem fogjátok hogy a milliárd mekkora pénz. Segítek kicsit.
1 millió másodperc = 12 nap
1 milliárd másodperc = 38 év
És halom számra égetik el ezt a pénzt a közösből bármifajta eredmény nélkül.
Bocs, hogy ez engem mint adófizetőt zavar. Vagy akkor Zoli és Beni kinevelése miatt mi is kopogtassunk a szövetségnél a 2mrd forintos csekkünkért?

Laposvár
Olvasó

Láthatóan nem vagy tisztában ezzel a rendszerrel, csak a saját szemellenzős véleményedet szajkózod. Így kár mélyebbre mennünk a témában. Egyébként egy 100 százalékban önkormányzati tulajdonú egyesület (pl Falco khmm…) vajon nem közpénzt éget? (Költői a kérdés)

Milivoj
Olvasó

Szerintem az nem ugyanaz, ha egy önkormányzat az egyéb feladatai mellett annyit áldoz a sportra, amennyit tud/akar, vagy a 3 fiú nemzeti kosárlabda akadémia azért KAP az államtól évi 1-1,2 MRD forintot, hogy a magyar kosárlabda számára neveljenek ki nemzetközi szintű játékosokat, ehelyett a profdoktorhabilemeritusphd nevét viselő akadémián a szerb sógor/koma/jóbarát az átlagfizetés háromszorosáért nevel szerb/nigériai fiatalokat külföldi bajnokságokba/válogatottakba…

Vulcano
Olvasó

Igen és a Falco támogatása az egy komoly választási stratégia. Annyira népszerű a csapat, hogy a választás kimenetelét képesek a szurkolók megváltoztatni. Pl 2019-ben.
Szóval mondhatjuk, hogy közérdekű igény van arra, hogy a Falco sikeres legyen. És eddig minden forint megérte a ráfordított pénzt.
Bocsánat de a Rátgébernél nem látom az elsöprő népakaratot és eredményeket.
Ezt a pénzt mi pedig nem az államtól hívjuk le, hanem Szombathely költségvetésének egy részét költjük erre.

Laposvár
Olvasó

Talán ennek is köszönhető hogy a város fejlettsége kb. 10 éve egy helyben toporog. A régióban Győr és Sopron régen, de már Zalaegerszeg is pár éve lehagyta. Én pl. simán becseréltem volna a vagonra való kupaezüstöt egy járható Csaba, vagy Hunyadi útért.

Vulcano
Olvasó

Tudod az előző léhűtő önkormányzat után nehéz elkezdeni építekzni. Egyébként azóta megújult a vásárcsarnok, az emlékmű környéke, számtalan út felújítás, jelenleg zajlik a szent mártoni kereszteződés felújítása, lime roller rendszer, új körforgalmak valamint az összes helyijáratos busz vadonatúj lett, korszerű utazástervező blaguss app és e-jegy rendszer. De köszönjük az aggódásodat.
Mondjuk kifejthetnéd hogy az említett városok mitől élhetőbbek, mint Szombathely. De ha ez a 2 út az összes problémád akkor nagyon jól csinálunk valamit.

Laposvár
Olvasó

A piac mondjuk nem rossz. Az emlékmű környékét kigazolták, bravó, közben maga az emlékmű ősszedől.
Két pici körforgalom kopórétegének cseréjén túl melyik az a számtalan megújúlt út? A Szent Márton utca hónapok óta el van kordonozva érdemi munka nélkül.
Az új körforgalmak az konkrétan egy a Bagolyvarnál, az is olyan kicsi hogy más városokban simán csak kerékpárút. A rollerek kultúra híján már most összetörve, szanaszét dobálva a városban.
Az 5 db új buszhoz gratulálok 😀

De szerintem hagyjuk is, ez a dolog most nem arról szól hogy Szombathely alvó kisváros lett-e vagy igen.
Vissza a kosárlabdához

Vulcano
Olvasó

Az emlékműnél teljes parkosítás és térkövezés volt. Nem tudom milyen 5 buszról beszélsz, de az egész buszpark korszerűsítve lett új alacsonypadlós buszokra. Szóval a többi gondolat menetedet is ennyire kell komolyan venni. Nemsokára fel lesz újítva az éhen gyula tér és új elektromos buszok is be lesznek szerezve. Mindezt covidos és háborús időszakban. Úgy, hogy mi nem kapunk milliárdokat az államtól ajándékba, mint a fideszes városok. Ez a vezetés pedig 3 év alatt többet tett mint az előző 9 év alatt. De sorolhatod mik történtek akkor. Félek, hogy az ürességtől kongó haladás stadion után elakadnál. Meg mêg mindig várom, hogy… Olvass tovább »

PL
Olvasó

Nem kaptok milliárdokat? Na ne kamuzz ??? Bandika kiáll, és sír egyet, máris potyog a pénz. Ebben mondjuk a Hendének is van szerepe, ugyebár. A legjobb akkor is az éves rendes sirdogálás advent előtt, hogy nincs pénz ünnepi világításra. Meg erre sincs, meg arra sincs. Aztán amikor kell egy kis kiegészítő, akkor gyuribátty megkapja… ? Magad paródiája vagy vulkánó, főleg amikor kijelented, hogy az előző vezetés nem csinált ennyit. Hát, egyet biztos nem tett: nem ripacskodott ennyit. Mint a mostani, amikor felújíttat egy 3 centis utcát, és rivaldafény egyszerre… hagyjuk már. Szombathely kapott pénzt, eleget, ennek nyilvánosan utána lehet járni,… Olvass tovább »

Vulcano
Olvasó

Igenis?

Mendez
Olvasó

Ne erőlködj Pistavalogavége.
Hamarosan jön a feketeleves a faluba, aztán meglátjuk ki sírdogál majd.
Megint kint lesz a tornaterem bejáratánál az adománygyűjtő urna.
🙂

Mendez
Olvasó

Atyaúristen, és ezt le is írod.
Szerinted azt a 300-400 milliót ha a város nem a Falco-ra fordítja, akkor most egy Győrt, Zeget, Sopront toronymagasan lepipáló európai metropolis alakult volna Szombathelyből???
Eddig se az eszedért szerettünk itt, de most választ adtál minden kérdésre.

Pojaca
Olvasó

Akkor verd a pénzed a fogadhoz te fogtechnikus aztán húzzál ki Ausztriába és nem kell azért sírnod, mert a szaros adódból épül fel a Rátgéber University! Sőt, még neked adnának vissza kiscsikó, nem tőled vennék csak el és az a csúnya nigériai srác, akitől annyira irigyled az eddigi karrierjét nem a te pénzedből eszik többet duplahúsos hambit Barcelona utcáin.

Borbély Lajos
Olvasó

Igen jól érted! Teljesen külön kell választani az akadémiákat az első osztályú csapatoktól (Az akadémiák neveljenek játékosokat az első osztályú csapatoknak és nem maguknak, hogy első osztályban szerpelhessenek!) Mégpedig azért, mert a jelen helyzetben az akadémiáknak juttatott állami irdatlan közpénzek összemosódnak a légiósok hadát foglalkoztató első osztályú csapatok kiadásaival. Ezt pedig semmilyen adminisztratív eszközzel sem lehet megakadályozni. Ha az az ára, akkor igenis a fenti csapatok utánpótlásaitól el kell venni az akadémia titulust és az ehhez társuló állami pénzeket is. Ha pedig egy város támogatja erőn felül a helyi légiósokra épülő élsportot, nem összehasonlítható mérce az állami közpénzekkel ( a… Olvass tovább »

Vulcano
Olvasó

Tökéletesen igazad van.

Borgulya
Olvasó

Az adómilliárdokból épülő létesítmények egy olyan egyesületnek épülnek, amely tucatnál is több szakosztállyal működik. A most épülő, sokmilliárdos állami beruházás egyébként főként a focinak, dzsúdónak, futsalnak és atlétikának épül, csak a tényszerűság kedvéért. A PVSK kosárlabda utánpótlása kapott talán 600 millióból egy csarnokot (a Szamosi) az államtól, kap midnen évben állami támogatást (nyilván közel nem annyit, mint Rátgéberék, de természetsen a méretből is adódik ez, az NKA-nál több a gyerek), és azt az utánpótlásra is költik. Amúgy a felnőtt férfi csapat létezése pár évtizeddel megelőzte a PVSK akadémiájának létezését (a szakosztály jövőre már 80 éves lesz), kap önkormányzati támogatást, hosszú… Olvass tovább »

Born2Ball
Olvasó

Most nem azért, de a PVSK visszajutása kinek volna jó?
Egy totál csődtömeg a csapat vezetőséggel és utánpótlással együtt.
Ugyan az, mint a Nyíregyháza.

Vulcano
Olvasó

Az NKA feljutása kinek jó?
A Pvsk-nak van történelme, legendái és szurkolói.
“Legendát nem lehet venni.”
Ez eredetileg a “Puskás” akadémiának volt egy fricska de az NKA-ra is tökéletesen érvényes.

Born2Ball
Olvasó

A tradíció nem egyenlő a jövőképpel.
Míg az egyik nélkül nagyon is lehet működni, simán sikeres lehet egy csapat, addig a másik nélkül lehetetlen.
Vagy mi a jövőkép a PVSK-nál?
Horti és Halász köré építeni egy csapatot?

Vulcano
Olvasó

(bocsi, hogy nem írok többet de ez is bőven elég, hogy érzékeltessek)

Falco/Alba/Kapos/Körmend neveltjei az
A csoportban:

Váradi Benedek, Perl Zoltán, Kálmán László, Durázi Krisztofer, Szabó Zsolt, Pankár Tibor, Váradi Kornél, Keller Ákos, Hanga Ádám, Dávid Kornél, Filipovity Márkó, Vojvoda Dávid, Benke Szilárd, Ferencz Csaba, Golomán György

“Nemzeti” kosárlabda “akadémia” neveltjei az
A csoportban:

Hunhooperfan
Olvasó

Falco szurkolóként szomorú, hogy nem tudod, hogy az új igazolásotok (Pongó Marci) hol játszott utánpótlás szinten.

Vulcano
Olvasó

Hát ha őt annak lehet venni, mikor valami pár évet töltött ott 15 éves kora körül akkor oké. Fogadjuk el.
Tehát 12 év működés alatt 1 azaz EGY db olyan játékost sikerült nevelni aki válogatott közelébe jutott.
Ráadásul ős i bajai.
Igazad van. Meg is térültek az adómilliárdok?

Hunhooperfan
Olvasó

Minden tiszteletem a Bajaiaké, de azt te se gondolod komolyan, hogy ha 18 éves koráig ott játszik akkor most A csoportos szintű kosárlabdázó lenne. Egyébként vannak még nevek akik pályára léptek A csoportban és NKA neveltek, de az tény, hogy a Pongó a legnagyobb egyelőre

Stud351
Olvasó

Kár erről most beszélni, az utánpótlás mindig egy hosszú távú folyamat. Amikor ezek a játékosok utánpótlás korúak voltak az akadémia még nem is létezett. Hidd el nekem hogy a mostani serdülő bajnok, kadett bajnok, junior bronzérmes csapatból sok NB1A-s játékos lesz!

Vulcano
Olvasó

De basszus nem érthető, hogy belőlük úgy lett játékos, hogy nem milliárdos akadémián nevelődtek hanem a klubcsapatuknál?
Míg a Rátgéber a világ összes pénzével se tud kiizadni épkézláb játékosokat. Ja de igen. Nigériából. A nemzeti akadémia.
Komolyan mintha nem is akarnátok megérteni a problémát.

Stud351
Olvasó

Abszolút értem amit mondasz, csak akkor mi lenne a jobb? Ne legyen kiemelt akadémia az országban, kapjon minden egyesület ugyanannyi pénzt és ragadjon meg a magyar kosárlabda a középszerűségben, ahol eddig is volt? Szerintem ahogy a magasabb kosárlabda kultúrákban is (Spanyol, francia, szerb) vannak kiemelt csapatok/akadémiák úgy Magyarországon is ez egy működő szisztéma lehet. A másik pedig amit szerintem te nem akarsz elfogadni, amit írtam is, hogy ehhez idő kell. Nem lehet azt várni, hogy belerakunk valamibe pénzt és az pikk-pakk oda is érünk a célhoz (felnőtt profi játékosok), de ahogy az utánpótlás eredmények is mutatják, jó úton halad az… Olvass tovább »

Stud351
Olvasó

Ahogy a focinak is sok év kellett ahhoz, hogy elkezdjen fejlődni és lássuk az eredményeket.

Vulcano
Olvasó

Én fociból se vélem látni az eredményeket ne haragudj.
Kijutottunk két eb-re. Igen, de 24 csapat esetén ez kb elvárható eredmény. Illetve korábban is nagyon sokszor ott lettünk volna, ha 24 csapat van. Szóval megérte elkölteni hát úgy cakumpakk mindennel együtt többszáz milliárdot? Szerintem nem. A magyar foci állapotán a feneketlen pénz csak rontott.

Pojaca
Olvasó

Időközben a Puskásban 70ezer ember van, de szerinted semmi nem mozdult meg fociban sem, sőt romlott. Könnyebb a létszám megnövelésére fogni. Korábban (1990-2016) között akkor se lettünk volna ott, ha megnövelik, olyan gyengék voltunk.

Vulcano
Olvasó

A Puskás Stadion az egyetlen amire azt mondom, hogy szükséges volt. Az más kérdés, hogy valszeg a felét ellopták. A többi stadion viszont a kidobott pént kategória. És mindez megint adófizetői pénzből. Míg nyugaton a klubok fizetik a szadionjaikat. Magyarországnak ennyi belefeccölt pénz után az európai élmezőnyben kellene lenni.
Ott vannak példának okán a horvátok.
Ott nem nőnek ki 2m-ként a földből a stadionok mint itt és mégis nemzetek ligája meg világbajnoki döntőt játszanak.

Vulcano
Olvasó

Bocsi, de ez a részedről akkor lenne jogos ha 2 év után már számon kérném az eredményeket. Csakhogy 12 év telt el. Mennyit kellene várni? 30 évet?
Mit tett le az akadémia az asztalra hogy kiérdemelje az ilyen szintű támogatást? Miért pont ők a kiemelt akadémia? Rátgéber Lászlónak mit sikerült a fêrfi mezőnyben maradandót alkotni? A kérdések természetesen költőik. Mind tudjuk miért pont ők azok. Meg mit akar egy akadémia az élvonalban?

Stud351
Olvasó

Fontos hogy ne keverjük össze azért, hogy az akadémia komoly támogatással, ilyen infrastruktúrával, ilyen minőségi edzőkkel 4 éve dolgozik körülbelül ( Akkortól lett nemzeti akadémia), előtte 8 évig közel sem voltak ilyen feltételek. A másik kérdésedre egyszerű a válasz, Rátgéber Lászlóba volt ilyen ambíció, ilyen szaktudás, hogy ezt megvalósítsa, és őt látták a legalkalmasabbnak erre, egyértelműen kellenek hozzá kapcsolatok, diplomácia stb.. de az edzői pályafutás alatt elért eredmények, a szaktekintély sokkal többet nyom a latba mint a politika (mire sok ember fogja). Mit akar egy akadémia az élvonalban? A deac, a honvéd ugyanez az eset, az utánpótlást és a felnőtt… Olvass tovább »

Vulcano
Olvasó

“Nem a felnőtt csapatra kapják a támogatást.”
És ez az ország pont arról híres hogy minden forint után el kell számolni és mindent arra költenek, amire meg van adva.
Az általam említett csapatok pedig soha nem dolgoztak ilyen feltételekkel és mégis kineveltek generációs tehetségeket.

Stud351
Olvasó

Ebben teljesen igazad van, de akkor megelégszünk ennyivel? Teljesen jó a magyar kosárlabda jelenlegi helyzete? Nem akarunk jobbak lenni? Márpedig a fejlődésnek, tetszik vagy nem ez az útja…

Vulcano
Olvasó

A fejlődésnek biztos nem a fejetlen pénzszórás és nigériai játéksok importálása a magyarok kárára az útja.

Stud351
Olvasó

Pontosan mire gondolsz fejetlen pénzszóráson? Nem értünk egyet abban, hogy ez a magyarok kárára lenne, nap mint nap a magyar játékosoknak együtt edzeni ilyen játékosokkal igenis a fejlődését szolgálja.

Hunhooperfan
Olvasó

A nigériaiak többes számot, továbbra se értem, de ha belegondolsz abba, hogy nap mint nap mennyi fejlődést okoz az edzésen csapattársainak egy olyan magas ember mint pl. James akkor talán nem kommentelnél most értetlenül. Mert valljuk be olyan testek vannak a profi kosárlabdában Európa szerte ami nem a magyar center paramétereivel említhető.

Redbid
Olvasó

Éppen azért, majd kérdezd meg az ellene játszó másik csapatok magyar tagjait is, hogy mennyire “felemelő” és “motiváló” is, egy a korosztályához képest három fejjel magasabb és 15-20kilóval nehezebb játékos ellen minden pillanatban a totális esélytelenség érzését megélni! Ebből kiindulva szerintem edzéseken se lehett olyan kellemes! Legtöbb edzőnek is az volt a taktijája, hogy őt valójában feladták annyira esélytelen volt bármit is tenni, legfeljebb volt aki úgy kommunikálta le, hogy lecseszte a játékosát, hogy keményebb legyél, nagyobbat ugorjál stb. legalább szóban megmaradt az úton, és volt aki szóra sem méltatatta az esélytelenség miatt! Persze lehet azt mondani, hogy a kudarcot… Olvass tovább »

Hunhooperfan
Olvasó

Hát ha szerinted az a lényege az edzésnek és a fejlődésnek, hogy “kellemes” legyen a gyereknek vagy annak a tinédzser srácnak aki nap mint nap vele edzett akkor szerintem vakon vagy.

Tadam
Olvasó

“Büszkeségeink:Olayuwi, Nnaji, Omenaka”
Mindhárom nigériai.
Mit nem értesz a többes számon?
(Info az akadémia honlapján)?

Tadam
Olvasó

*Olawuyi
(Az időeltolódás kicsit megzavart)?

Hunhooperfan
Olvasó

Igazad most megfogtál 3 játékos az 1000ből aki megfordult az akadémián, vársz egy 3-4 évet és vissza fognank köszönni az akademias gyerekek a te kedvenc csapatodban is. (Ha nem jövőre)

Vulcano
Olvasó

Mielőbbi kiesést!
Undorító egy csapat, a kosárlabda Felcsútja. Azt hiszem a szokásos Olaj-Alba, Falco-Mte rivarizálások kicsit félre lesznek téve és “Nemzeti” kosárlabda “akadémia” ellen fog szurkolni mindenki, akinek jelent valamit a kosárlabda.
Reméljük eljön az igazság pillanata és jövőre búcsúznak is az élvonaltól.
A helyükre pedig visszatér egy PVSK vagy egy Mafc.

outsider
Olvasó

Bocs, de ki akadályozta meg a PVSK-t, a MAFC-ot, a Vasast, a Jászberényt és a többit, hogy feljussanak az A csoportba?! Honvédnál bejött, hogy kevés légióssal, zömmel magyarokkal bent maradjanak az A-csoportba. Rátgébernél ugyanez nem játszhat?

Vulcano
Olvasó

Na fasza. Ivkovics felszopók után megjelentek a Rátgéber felszopók is.
Nem igazán tudod értelmezni az akadémia fogalmát. Valószínű, hogy csak magyar játékosokkal fognak benn maradni az A csoportban mikor 10 év alatt 1db A csoportos játékost nem neveltek ki. Helyett összevásárolják az országból meg Nigériából a tehetségeket, akiket szerb trénerek ACB ligás játékosnak nevelnek magyar adófizetői milliárdokból. Csak gratulálni tudok, ha ezt a szennyet véded. Ennél undorítóbb bagázs ritkán fordult meg az A csoportban és örömtáncot fog járni mindenki miután kiestek.
Ez a “ki akadályozta meg” mondat is nagyon aranyos amúgy.

Stud351
Olvasó

A nagy igazolásotokat, csapatotok irányítóját, Pongó Marcit, melyik akadémia nevelte ki?:)… Humoros, hogy még a saját játékosaiddal kapcsolatban is ilyen tájékozatlan vagy…

Vulcano
Olvasó

Lásd fenn?

Rouge
Olvasó

Nemzeti Közpénz Akadémia

Vulcano
Olvasó

“Akadémia”…

Pojaca
Olvasó

Napi Rácgéber…!

Milivoj
Olvasó

Remélem, kiesnek a büdös pics@ba és jön helyettük az igazi Pécs

Hunhooperfan
Olvasó

?

Vulcano
Olvasó

Milivoj szerintem eddig semmiben nem értettünk egyet 100%-ig, de ez most ilyen eset.

Born2Ball
Olvasó

Csodás hír ez a magyar kosárlabda számára!
Egy újabb nagynevű szakember szinesíti a világ egyik legjobb akadémiájánk munkáját.
Bele sem merek gondolni, hogy mennyi mindent tanulhatnak a magyar gyerekek tőle.
Jó eséllyel több nemzetközi szinten is elismert játékos fog kikerülni az elkövetkező években!

voldemort
Olvasó

A k…nagymagyar állami pénzen élő NKA nem magyar edzőknek ad munkát. biglike…

kosárbáró
Olvasó

Jól mutat Tadic pedigréje, de a Szövetség helyében kötelezném az akadémiákat, hogy magyar edzőket és magyar játékosokat menedzseljenek a közpénzen.

outsider
Olvasó

Ha figyelmesen elolvasod a cikket, láthatod, hogy ott van mellettük egy 28 éves magyar edző. Tanulni.
Egyébként meg a szerb kosárlabda a világon a 6., a magyar a 39. Szóval szerintem lehet a szerbektől tanulni. És talán nem is szégyen.

Motoros
Olvasó

Azért abban meg1ezhetünk h 1.se 1 Obradovics….
????

Vulcano
Olvasó

Azt levezetnéd légyszi mi értelme van magyar adófizetői milliárdokkal telepumpálni egy olyan akadémiát, ami szerb edzőkkel nigériai játékosokat nevel a spanyol bajnokságba?
Komolyan érdekel. Illetve, hogy érné-e bármi veszteség a magyar kosárlabdát ha ez az “akadémia” varázsütésre megszűnne.

outsider
Olvasó

A Falconál hosszú évek óta szerb és szlovén edzők dolgoznak. (Srecko, Okorn, Konakov – az 5 csillag.) Miért? Jah, mert ők tanítják a kosárlabdát.

Vulcano
Olvasó

Te tényleg ritka hülye vagy, vagy csak valami kegyelt?
A Falco egy felnőtt férfi kosárlabda csapat. Nem akadémia. Nem veszünk fel milliárdokat utánpótlásképzésre és az u-s csapatinkban sem Nigériaiak játszanak szerb edzők alatt.
Ekkora öngólt?
Ehhez képest csak az utóbbi 10 évben kineveltük a válogatott kezdő irányítóját és az utóbbi évek legjobb magyar kosarasát. Az NKA kit nevelt ki csilliárdos költségvetésből??
Várom a listádat.
Amúgy te Rátgéberrel milyen rokoni szállban állsz?

outsider
Olvasó

Nem rémlik hogy én lehülyéztelek volna.

Vulcano
Olvasó

Bocs de aki itt védi a mundér becsületét legyen az a Prof vagy Ivko, arra még finoman fogalmaztam.

Hunhooperfan
Olvasó

Kiragadtad az egyetlen estet (James Barcelona), és többes számba beszélsz róla. Arról szót nem ejtesz, hogy minden korosztályos válogatott csapatban vannak NKA játékosok akik előtte nem nagyon kerültek be a korosztályos válogatottakba.

Vulcano
Olvasó

Több mint 10 éve működik az akadémia.
Hol van a seregnyi válogatott szintű játékos? Miért van az hogy a 10 legjobb játékos jelenleg Falco,Alba,Mte és Kapos nevelés?
Illetve ezeknek a csapatoknak miért nem kellettek milliárdok ezeknek a játékosoknak a kineveléséhez?
Légyszi mond el miért éri meg égetni a közpénzt egy ilyen akadémiára. Veszettül érdekel.

Hunhooperfan
Olvasó

Amikor ezek a játékosok mint pl. Perl, Benke, Váradi stb utánpótlás szinten játszottak az akadémia meg sehol nem volt. Be fog érni ez a munka ezt látja mindenki, de ha ennyi kommentet írsz óriási szaki lehetsz. Végén még fel figyel rád a szövetség és az akadémia igazat neked és megszűnik az NKA 😉

Vulcano
Olvasó

12 éves az akadémia.
Amekkora gittegylet a szövetség én nem nézek ki belőlük ilyen tökösséget.

Hunhooperfan
Olvasó

12 igen, hány éve épült a csarnok 5? Talán 6? Maga az infrastruktúra csábítja majd ide a jobb edzőket és fiatal játékosokat, pár év es nagyon savanyú lesz a szőlő Mr. Vulcano. De persze érthető a fenn akadásod tiszta sor, hogy mi böki a szemed sajnos annyira nem látsz a dolgok mögé utánpótlás szinten.

Vulcano
Olvasó

Igen nagyon savanyú lesz a szőlő ha a belefeccölt adómilliárdok után végre a magyar bajnokságba is sikerül játékost nevelni?

Kendeffy Botond
Olvasó

Meg lesz hozzá gondolom 4 szerb légiós.

Laposvár
Olvasó

Én már nem is bánnám. 10 éve ugyanaz a 8-10 négergyerek haknizik csapatról csapatra. Nem kicsit belterjes a bajnokság.
Lehet hogy jót tenne a vérfrissítés

Center
Olvasó

Mily meglepő…

Center
Olvasó

https://www.ratgeberakademia.hu/tartalmak/A-Nemzeti-Kosarlabda-Akademia-takarito-munkatarsat-keres
Szerb nyelvtudás előny!
Ugyanitt szakácsot felveszünk, a napi menü hétfőtől péntekig: csevapcsicsa, pljeskavica, ajvár.

Készül már az N(S)KA csarnok főbejáratának új felirata: “Nacionalna Srpska Kosarka Akademija u Madarskoj”… 🙂

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés