Connect with us

Légiósok

Egy teljes oldalt szentelt Filipovitynak a Corrierre dello Sport

Csupa jókat írnak a magyar válogatott kosarasról.:

:

A Corrierre dello Sport olasz nemzeti sportújság egy teljes oldalt szentelt az ottani bajnokságban remeklő Filipovity Márkónak. Érdekességképp nem árt megemlíteni, hogy maga az újság Olaszországban a három legnagyobb sportnapilap egyike, melynek az online részlege is 4.7 millió látogatót hoz naponta.

Azzal a felütéssel kezdik a cikket, hogy Filipovity az egyik legkellemesebb meglepetése az olasz bajnokságnak és viszonylag ismeretlenként robbant be a köztudatba. Viszont nem Jasmin Repesa vezetőedző számára, aki már gyerekkora ismerte Márkót, hiszen még az édesapjával, Filipovics Gordánnal is együtt dolgozott korábban.

Leírják, hogy miután a család Magyarországra költözött, a vezetéknevüket magyarosították. Kiemelik, hogy a 24 éves kosaras sok szláv vonással rendelkezik, hiszen rendkívül atletikus, karcsú, miközben vajkeze van.

A statisztika is előkerült természetesen, Filipovity 13.9 pontot és 7.9 lepattanót átlagol a pontvadászatban, valamint kiemeltek egy esetet, amikor két kézzel zsákolt a kosaras, amely után hatalmasat esett és beverte a fejét. Lett volna olyan, akit hordágyon visznek le az eset után, de Márkó csak pár percet kért a kispadon, majd visszaállt és győzelemhez segítette a csapatát.

A mozdulatsor 0:20-tól látható a videón:

– Apukámat is edzette Repesa, amikor még mindketten nagyon fiatalok voltak (apa most 55 éves) és azóta is tartják a kapcsolatot – mondta az újságnak. – Amikor nyáron eljött a lehetőség, hogy Pesaróba igazoljak, nem izgultam, hogy a kezei alatt játszatok. Apám is azt mondta, hogy ennél nem is kérhetnék jobbat. Az olasz élvonal számomra előrelépés, hiszen az eddigi profi pályafutásom során végig a magyar bajnokságban játszottam.

Kiemelik, hogy Filipovity a szülővárosában, Kaposváron debütált az élvonalban, majd Fehérvárra szerződött, aztán a Falcóban kosárlabdázott.

Egy bekezdést szenteltek Márkó barátnőjének is, akit a vasi megyeszékhelyen ismert meg. Genesis röplabdázik, de úgy döntött, hogy követi a kosárlabdázót Olaszországba, jelenleg egy sérülés után lábadozik Pesaro Serie D-s csapatánál.

Nagyon szeretjük Pesarót, a tenger közelében élünk és a csapat is jól teljesít. Boldogok vagyunk, nem kívánhatnánk ennél többet

– ismerte el a magasember.

A Corrierre dello Sport ezután kiemeli, hogy bár valóban nem erőssége a magyar válogatott játékosnak a palánknak háttal való játék, kimondottan kiemelkedő a labdavezetése, és remekül fejezi be a tranzíciós játékokat, többször zsákolással akár. Emellett félelmetesen jó lepattanózó, amit jól jelez, hogy a bajnokság 7. legjobbja ebben a szegmensben. A listát egyébként csapattársa, Tyler Cain vezeti. Amikor a center a koronavírus miatt nem tudott pályára lépni, akkor pedig Filipovity meg sem állt 17 lecsorgóig…

És hogy mi a cikk aktualitása? Az, hogy Filipovity lett a Brescia elleni mérkőzés legjobbja, miután 24 pontot szórt és 8 lepattanót is megkaparintott.

– Az első két negyedben túl lassan játszottunk, de a félidőben megbeszéltük az öltözőben a dolgokat. Utána sokkal agresszívabban és gyorsabban kosárlabdáztunk, amivel megfordítottuk az eredményt és begyűjtöttük a két pontot. Ami már csak azért is volt fontos, mert ezzel megváltottuk a belépőnket az Olasz Kupába, ami nem kis érdem, hiszen a klubnál erre 9 éve nem volt példa. A saját teljesítményemről pedig: jelenleg nagyon magabiztosnak érzem magam a parkettán, bízom magamban és nem félek elvállalni a dobásokat.

Kiemelt fotó: Pesaro facebook

6 hozzászólás

6
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
6 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
Kendeffy BotondTiszapartlddVadaszskarpskytt Recent comment authors
Kendeffy Botond
Olvasó

Óriási gratula! Reméljük, hogy a válogatottban is jól fog teljesíteni!

Tiszapart
Olvasó

Bravó Márkó, mindig jó magyarról ilyen híreket kapni.
Remélhetőleg egyszer majd itthon pattogtatsz(mindegy, melyik csapatban!) és emeled a bajnokság színvonalát és bízom benne, hogy a mindenkori kapitány is méltó helyen kezel a válogatottban is.
Csak továbbra is ezt a hozzáállást és alázatot e szép sportág iránt!!

ldd
Olvasó

Eddig minden a terv szerint…
Sokat számít a szülői háttér, nem csak édesapja, de édesanyja is kiváló sportló volt.
Karakán “gyerek”, amikor a szülői tanács ellenére hazajött amerikából, volt egy kis tányér csörgés a családban…
Megy a maga útján…
Sok sikert!

Vadasz
Olvasó

1-2 éve hitte volna valaki, hogy Hanga után a legkomolyabb külföldi produkciót ő fogja nyújtani a hazai kosarasok közül?

skarpskytt
Olvasó

Mindent bele Márkó!

KPSVRKK
Olvasó

Nagyon szép karrier várhat, Márkó, gondozd okosan.
Kaposváron sokan büszkék rád.

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés