Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

“Egy szóval tudom a mérkőzést jellemezni: túléltük!”

Edzői nyilatkozatok a szombati játéknap után.:

:

Tegnap este hat mérkőzést rendeztek a férfi élvonalban, három hazai siker mellett háromszor örülhettek a vendégek. Íme a találkozók utáni edzői nyilatkozatok a hunbasket.hu és a Nemzeti Sport segítségével:

Pécsi VSK-VEOLIA – DEAC 88-76 (26-15, 21-18, 17-26, 24-17)

Csirke Ferenc, a Pécsi VSK-VEOLIA vezetőedzője: Gratulálok a csapatnak és gratulálok a szurkolóinknak, mert a mai győzelmünkben óriási szerepük volt. Egy szóval tudom a mérkőzést jellemezni: túléltük! A mai meccsen egy nagy problémánk volt, a védőlepattanó megszerzése. Tizenhatot engedélyeztünk a Debrecennek és ebből kaptunk kb. harminc pontot. Ez nagyon nagy gond volt. Amikor a vendégek feljöttek egy pontra, akkor azt az időszakot át tudtuk vészelni két-három jó védekezéssel, labdaszerzésekkel, és az ebből dobott könnyű kosarakkal. A végén ez döntött a javunkra.

Kovács Adrián, a DEAC vezetőedzője: Nagyon nehezen indult számunkra a mérkőzés, rengeteg szituációban hibáztunk és ezt a Pécs nagyon jó százalékban ki is használta. A második félidőben tudtunk változtatni a játékunkon, agresszívabb volt a védekezésünk és ez számunkra könnyű kosarakhoz vezetett. Úgy gondolom, hogy a végén kicsit dekoncentráltak voltunk, nem találtuk azokat a dobásokat amiket szerettünk volna, és ezt a hazaiak a javukra tudták fordítani.


Alba Fehérvár – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 82-95 (15-20, 16-30, 26-18, 25-27)

Jesús Ramírez, az Alba Fehérvár vezetőedzője: Nagyon sajnálom, hogy a szurkolók egy ilyen első félidőt láthattak a csapattól, sajnos nem voltunk azonos szinten ebben a periódusban a Falcóval. Folyamatosan azt vártuk, hogy az ellenfél mit fog lépni és ha ezt csináljuk, akkor felőrölnek bennünket. Túlságosan sokat hibáztunk, gyengén védekeztünk. A szünet utáni játékunk azonban már többé-kevésbé megfelelt, de ahhoz már késő volt, hogy fordítani tudjunk.

Gasper Okorn, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely vezetőedzője: Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, főleg az első félidőben játszottunk kiemelkedően. Elégedett vagyok mind a védekezésben, mind a támadásban nyújtottakkal. A harmadik negyedben volt egy kisebb mélypontunk, de ez elő szokott fordulni akkor, ha egy gárda húsz, vagy annál is több ponttal vezet. Örültem annak, hogy ezt a mélypontot is jól kontrollálta a csapat, és hamar ki tudtunk belőle jönni. Megérdemelt győzelmet arattunk.


JP Auto-Jászberényi KSE – KTE-Duna Aszfalt 78-85 (11-24, 27-18, 18-19, 22-24)

Lo Elhadji Malick, a Jászberényi KSE másodedzője: Tudatosabban, jól játszott a Kecskemét, megérdemelten győzött. A saját palánkunk alatt sok labdát szedtek le és abból pontokat szereztek. Nehéz helyzetben vagyunk, keményen kell dolgozni, és mindenkinek oda kell tennie magát, hogy megszerezzük az első győzelmünket.

Forray Gábor, a KTE-Duna Aszfalt vezetőedzője: A mai mérkőzésen a három rutinos játékosom – Wittmann, Karahodzsics és Djeraszimovics – mellett, akik kitűnő teljesítményt nyújtottak, a többi pályára lépő játékosomat is dicséret illeti. Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz, de mindenki hozzátette a magáét a győzelemhez.


Egis Körmend – Naturtex-SZTE-Szedeák 96-84 (24-26, 23-14, 27-20, 22-24)

Matthias Zollner, az Egis Körmend vezetőedzője: Gratulálok a csapatomnak és a szurkolóinknak az újabb győzelemhez. Nem egyszerű a helyzetünk, három mérkőzést játszunk hat nap alatt, négyet kilenc nap alatt és koncentrálnunk kell minden találkozóra, ráadásul van számos sérülés is, ami miatt rövid a rotációnk. Így pedig nehéz a saját játékunkat játszani, a gyors, pörgős kosárlabdát, agresszív védekezéssel. Tisztában vagyunk ezzel, de ma 10-15 percig megmutattuk, hogy hogyan is tudunk kosarazni, ha koncentráltak és motiváltak vagyunk. Ugyanakkor a kosárlabda mindig kétoldalú. Az egyik ma az volt, hogy a Szeged nagyon jól, felkészülten játszott. Jó darabig sok gondot okoztak nekünk a labdajáratásban. Úgy gondolom, végül a tripladobások jelentették a különbséget.

Andjelko Mandics, a Naturtex-SZTE-Szedeák vezetőedzője: Gratulálok a Körmendnek, jobbak voltak. Az első félidőben még tartottuk a lépést, igaz ott is kihagytunk néhány ziccert. A Körmend ma egyszerűen jobb volt. A második félidőben akadozott a támadás és a védekezés is. Mindig van egy tervünk arra, hogyan fogunk játszani, ez ment 20-25 percig, utána már nem. Nem is néztem igazából a statisztikát, nem is annyira lényeges. Gratulálok a srácoknak, senki ne értse félre, hiszen megpróbáltak mindent. De megérdemelték a körmendiek, készülünk a jövőheti meccsre.


Sopron KC – OSE Lions 61-82 (15-18, 16-27, 21-20, 9-17)

Sabáli Balázs, a Sopron KC vezetőedzője: Nem fogom a mérkőzést elemezni, mindenki látta és van véleménye, nekem is. Ez a mai teljesítmény az én személyem ellen szólt. Le fogunk ülni a vezetőséggel, mert változások kellenek. Vállalom a felelősséget, de sajnálom, hogy így alakult és már az elején elrontottuk az egész szezont. Szerintem a napokban meg fog jelenni egy hivatalos tájékoztatás a továbbiakról.

Sebastjan Krasovec, az OSE Lions vezetőedzője: Gratulálok a csapatomnak, nagy győzelem volt! Köszönöm a szurkolóinknak is, hogy minden mérkőzésre elkísérnek minket, annak ellenére, hogy a hazai mérkőzéseinket elveszítjük. Nagyon örülünk, hogy vannak nekünk. Jól védekeztünk, bár támadólepattanókban felülmúltak minket. Összességében jó mérkőzést játszottunk.


Szolnoki Olajbányász KK – Kaposvári KK 75-69 (19-18, 21-18, 19-18, 16-15)

Dragan Alekszics, a Szolnoki Olajbányász KK vezetőedzője: – Tudtuk, hogy nehéz meccs vár ránk, mert egy jó csapattal mérkőztünk. Arra figyeltünk, hogy végig kemény legyen a védekezésünk, ami nagyrészt sikerült. Támadásban viszont hullámzó volt a játékunk, de közönségünk mindig segített bennünket, amikor szükségünk volt rá.

Fekete Ádám, a Kaposvári KK vezetőedzője: Kemény mérkőzést játszottunk Szolnokon, a védekezésünk megfelelően működött és ennek köszönhetően az utolsó percig tartottuk a lépést a hazai csapattal. Sajnos a hajrában fontos szituációkban hibáztunk, de nagyon küzdöttünk és úgy érzem, jó úton járunk.

Fotó: pvsk-panthers.hu

 

14 hozzászólás

14
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
9 Comment threads
5 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
9 Comment authors
apafibeniCsapajevKasib PowellRougenoilSopronKCfan Recent comment authors
apafibeni
Olvasó

Mindenki tiltakozzon a minősíthetetlen közvetítések miatt! A petíciót az alábbi linken lehet aláírni: https://www.peticiok.com/nem_kerunk_a_mindigo-bol

SopronKCfan
Olvasó
Kasib Powell
Olvasó

#mindigout

Rougenoil
Olvasó

Mindenki menjen a mindigo Facebookra! Elsődleges platform, had érezzék!

SopronKCfan
Olvasó

#mindiGOout

pbask
Vendég
pbask

Márkó is csatlakozott a NERFOS ellen:
comment image

balldontlie
Olvasó

Másik hozzászólásom moderációra vár, így leírás nélkül:

https://www.peticiok.com/nem_kerunk_a_mindigo-bol

pécsidrukker
Olvasó

Aláírtam!

balldontlie
Olvasó

Plusz annyi még, hogy kérlek erősítsétek meg az aláírást a megadott mail címen kapott linkkel!

Tomika778
Olvasó

támogattam…

balldontlie
Olvasó

Vigyétek a csapataitok fórumaira, facebook oldalakra, küldjétek el a barátoknak!

Csapajev
Vendég
Csapajev

Aláírtam én is, sőt a mindigfos ügyfélszolgálatának e-mail címére is küldtem egy “szívhez szóló” üzenetet a befizetett 799 Ft visszatérítését követelve.

balldontlie
Olvasó

https://www.peticiok.com/nem_kerunk_a_mindigo-bol A 21. század elvárásainak megfelelően a több kosárlabda csapat és erre szakosodott kisebb-nagyobb vállalkozás lelkiismeretes munkával, a szurkolók érdekeit szemelőtt tartva, közvetítette a magyar első osztályú kosárlabda mérkőzéseket. Nem telt el forduló, hogy az egyszerű kosárbarát ne kattintott volna a Zalasport, MTE TV, Olaj TV, Hungary Sport (a teljesség igénye nélkül…) videóira, melyek operatőrrel és jól felkészült kommentátorokkal várták a nézőket, jó minőségű kép mellett, olykor több kamerás felvételekkel, visszajátszásokkal, visszapörgetési lehetőséggel. Ezzel szemben ettől a fordulótól kezdve ezek a lehetőségek mind megszűntek. Az egyetlen lehetőségünk az Antenna Hungária által szolgáltatot Mindigo, mely elavult robotkamerákkal, mozgásról lemaradva, kommentátor és… Olvass tovább »

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés