Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

“Egy stabil csapatot szeretnék kialakítani, aminek kell lennie identitásának, karakterének, és harcban lesz a Playoffért”

Forray Gábor nyilatkozott a klub oldalán.:

:

Ahogy arról már beszámoltunk, az Egis Körmend a mai nap folyamán bejelentette, hogy Forray Gábor a csapat új vezetőedzője. A szakember az MTE Facebook-oldalán nyilatkozott jövő évi terveiről.

„Amióta a kosárlabdába belecsöppentem, akár gyermek fejjel, akár ellenfélként vagy csak semleges nézőként a TV előtt, mindig elfogott egy különleges érzés. Főleg a helyszínen valami megmagyarázhatatlan különös dolog kerített hatalmába, amikor úgy isten igazából rázendített a tábor. Áradt az egész csarnokból a szenvedély, a fanatizmus, a tűz, ami a lelátóról érkezett. Ez egy nagy tradíciójú klub, háromszoros bajnok, hétszeres kupagyőztes, számtalan legendás, ikonikus edzővel és játékossal. De nem akarok felsorolásba kezdeni, nehogy valakit kifelejtsek és megbántsak.

Fotó: hunbasket.hu

Eddigi pályafutásom során mint vezetőedző közel 300 mérkőzésen vezettem az NB1/A-ban az aktuális csapatomat, tehát sokszor voltam itt ellenfélként, és mondhatom, mindig nagyon nehéz dolgom volt! Például 2022-ben a play-off-ban az elődöntő 5. meccsén, ahol egy labdán múlott, ki jut a fináléba, egyértelműen a hazai pálya előnye, a szurkolók segítsége volt a döntő faktor.

Óriási megtiszteltetésnek érzem, hogy most egy olyan kispadra ülhetek le, ahol előttem tősgyökeres körmendiek, mint Kristóf László, Patonay Imre vagy Fodor Péter értek el felejthetetlen sikereket, hogy csak a legnagyobbakat említsem. Körmenden egy állandó tényező van, az pedig a szurkolótábor. Edzők, légiósok jönnek, mennek, a szurkolók, az ő fanatizmusuk, a csapat iránti rajongásuk marad. Tehát nekem olyan csapatot kell kialakítanom, amely méltó lesz a körmendi tradíciókhoz. Ezért minden nap, hétről-hétre kőkeményen kell dolgozni!

Szeretnénk idén elfeledtetni a tavalyi év sikertelenségét. Körmendre soha nem volt jellemző, hogy komolyan felmerüljön a kiesés lehetősége; nem fordulhat elő még egyszer, hogy az MTE-t megérintse a kiesés szele. Igyekszem a legjobb tudásomat adni, hogy a következő szezonban a csapat előre lépjen. A keret magyar magja nagyjából készen van, a légiósaink is nagy valószínűséggel fiatalok lesznek. Holnap egyikőjüket be is fogjuk jelenteni, úgy érzem, hogy az új szerkezetbe egy jól beilleszthető játékosról van szó.

Talán kevesen tudják, de 10 évig másodedző és egyben utánpótlás-edző voltam, és különböző utánpótlás válogatottakat is vezettem. Ezalatt az idő alatt 6 bajnoki címet nyertünk, és sok későbbi első osztályú játékos került ki a kezeim közül. Mindig is a feladataim közé tartozott a fiatalok fejlesztése és menedzselése. A fiatalokat szeretni kell, fanatizálni, tanítani és bízni bennük, emellett rengeteget dolgozni velük. Itt most sok fiatal van, akik megmutathatják, mit is tudnak. Természetesen ingyen nem jár játékperc: mindenkinek be kell bizonyítania, hogy érdemes a játékpercekre, és ki kell harcolnia, hogy pályára kerüljenek! Azt gondolom, hogy nincs annál felemelőbb érzés, mint hogy az arra érdemes helyi fiatalok közül pályára kerüljenek azok, akik megdolgoztak érte! Egyáltalán nem félek ettől, sőt célul tűztem ki, hogy a fiatalok fejlődjenek.

Szeretnék egy dinamikus, agresszív, gyors kosárlabdát játszani, melynek az alapja a védekezés, a fegyelem és a rend. Nálam a kor nem számít! A keret tagja például a legenda, a kapitány Ferencz Csaba, és jövőre fel fogom hozni Bartik Zalánt, aki U16-os válogatott, és úgy gondolom, hogy ő egy nagyon szép jövő előtt áll.

A jövő évi céljainkról annyit szeretnék előjáróban mondani, hogy a következő szezon egy “tankolási év” lesz egy low-budget-tel. Egy stabil csapatot szeretnék kialakítani, aminek kell lennie identitásának, karakterének, és harcban lesz a play-offért. Ennek eléréséhez is nagy szükségünk lesz a közönségünkre. Mindig is nagy előny volt a hazai pálya. Nem fordulhat elő még egyszer, hogy annyi hazai vereséget szenvedjen el a csapat, mint az előző szezonban! Ismét el kell érni, hogy igazi oroszlánbarlang legyen Körmend, és remegő lábbal lépjen pályára az ellenfél! Mert ebben a pokolban hazai pályán nincs lehetetlen, megtörtént számtalan nagyobbnál nagyobb csoda!

A stáb kialakítása még folyamatban van. Ami biztos, nem lesz nagy stábunk. Én magamat egy dolgos edzőnek tartom, és eddig is sok mindent megcsináltam egymagam. Minden esetben speciális feladatom volt az atlétikai és konditermi munka. A felnőtt válogatottban pedig a scouting munka és a videóvágás volt a feladatom. Korábbi kollégáimmal mindig is több feladatot végeztünk, mint ami megszokott, ez nekem nem újdonság. Ez nyilván többletmunkával jár, de ezt már megszoktam.

A felkészülés augusztus 12-én veszi kezdetét. Klasszikus 8 hét lesz. Az elején nyilván különösen nagy gondot fogok fordítani a fizikai alapokra. Arra a stílusra, amit szeretnénk játszani, ezt enélkül nem lehet. 8-10 edzőmérkőzést tervezek. A konkrét program kialakítása szervezés alatt áll. Nem áll szándékomban zártkapus edzőmeccseket játszani! A filozófiám szerint mi a nézőkért, a szurkolókért vagyunk, azért dolgozunk, hogy kiszolgáljuk őket!

Szeretnék tiszta kommunikációt folytatni. Én helytelen iránynak gondolom a titkolózást a csapat szurkolóival szemben, hiszen ők azok, akiknek mindenről tudniuk kell, ami a csapatot illeti. Az ellenfél elől sem lehet eltitkolni semmit, hiszen a magyar kosárlabda világában gyorsan eljut az eltitkolt hír oda is, ahova nem is igazán szeretnénk.

Szívesen állok rendelkezésére a továbbiakban minden olyan szurkolónak, aki kérdését, véleményét, kritikáját – legyen az negatív, vagy pozitív – emberi hangnemben fogalmazza meg. A nyár folyamán még van időnk kiötletelni erre egy megfelelő koncepciót, de akár ankét, akár videók, akár egyéb formában rendelkezésére állok mindenkinek.” – zárta szavait a tréner.

Forrás: Egis Körmend

42 hozzászólás

42
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
6 Comment threads
36 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
17 Comment authors
ZvonkoHoppácskaDrazsen Petrovicsmoldi56Mendez Recent comment authors
WestChampi
Olvasó

Ez így, elsőre nagyon korrekt.
Kíváncsi leszek!

albc
Olvasó

Szegény falu. 🙁

kormendinekjo
Olvasó

A”falu” tízezres kisvárosként ötven éve az NB1-ben van, nincs még egy ilyen csapat a magyar labdajátékokban.
Csak a Körmend! Csak az MTE!

albc
Olvasó

Attól még a nóta így szól. Ki vigyáz a falura. 🙂

kormendinekjo
Olvasó

Egy ember jellemét, tisztessége nem azon múlik, hogy hol él, hol nőtt fel. Erre jó példa az, ha csak végignézzük a hozzászólásaidat.
Csak a Körmend!

albc
Olvasó

Személyeskedés nem érdekel falusi.

davek
Olvasó

Irdatlan buta paraszt vagy 😀 te panel patkány

albc
Olvasó

Nem panelben lakom, mellé. 🙂

Zvonko
Olvasó

Nem hát toronyi c- vagy ! :-))))

PL
Olvasó

Panelproli.

albc
Olvasó

Nem panelben lakom. 🙂

PL
Olvasó

Tudod 2 tábor ügyefogyott tagjai faluznak csak. Zalaegerszegen, és Silverhelyen.
Zalaegerszegen maximum páran, őket ki is húznám, szóval marad…

Hiába adod el magad mindennek, csak sárga villamosnak nem….semmi közöd Fehérvárhoz sem.

A faluzós dalolászás csak egy helyen szokás…

Jatszd a szerepet továbbra is, de őszintén remélem, hogy akik akarnak, megtalálnak…nagy eséllyel a városukat sem kell elhagyniuk.

Buborka
Olvasó

Beleállt már itt a fórumon szinte az összes csapatba. Ez a viselkedés egy sértődött, megkeseredett emberre emlékeztet.

albc
Olvasó

Ne magadból indulj ki.

Buborka
Olvasó

Nem én kötözködöm itt mindenkivel.

albc
Olvasó

Véleményem írom le.

moldi56
Olvasó

Hülye Lencsés!

albc
Olvasó

Sóok István a nevem nyugg moldi papa.

PL
Olvasó

Ez is a szerep része. Csak ezt most elrontotta…

Ha csepp esze lenne, nem így csinálná…de hát buta szegényem.

albc
Olvasó

Ne magadból indulj ki polandi.

albc
Olvasó

Székesfehérvári lakos vagyok. Címem nyilvános. Senki se akar megtalálni, rengeteg a gyáva. 🙁

PL
Olvasó

Persze-persze. Hahahahaa….

albc
Olvasó

A tényen röhögsz. 😉

Mendez
Olvasó

Kedves PL, te meg leszokhatnál már arról, hogy bárki aki a Körmenddel kapcsolatban negatív véleményt ír az csakis szombathelyi lehet.
Megint meg vagy sértődve, hogy falusiznak (nem is szhelyi), de a válaszodban már silverhelyezel.
Ha még lenne létjogosultsága azt mondom ok, de egy körmendi szájából nem kicsit kontraproduktív a dolog.

Laposvár
Olvasó

Valójában nem az a “paraszt”, aki a falun lakik……

albc
Olvasó

De a legnagyobb parasztok tirpákházán laknak.

Jamchi
Olvasó

Tisztelt albc nick téged láthatóan nem érdekel a kosárlabda, hozzászólásaid minősítőek, megosztók, gyalázkodók,nem értem, hogy mire jó az állandó gyűlölködésed, leszólásod, dehonesztálásod. Beszélj a játékról, a kosárlabdáról és hagyd abba mások bántását.
Hajrá Körmend! Hajrá MTE! Hajrá magyar kosárlabda ????!

albc
Olvasó

A kosárlabdáról írtam. Sajnálom a körmENDet, hogy ilyen balfasz edzőjük lett.

PL
Olvasó

körmEND ….istenem, felvonultatod az összes szilverhelyi örökzöldet?

Még van pár, abba ne hagyd..

….és megint lebuktál. Sajnálatos, na. Azt hitted, ez lesz a tuti profil, de annyira buta vagy, hogy nem vigyázol, miket írsz.

Buborka
Olvasó

Szerintem meg szándékosan csinálja, hogy kirobbantson megint egy vitát a két csapat szurkolói között. Ne ülj fel neki!

albc
Olvasó

Hát elég gáz, hogy egy falusi meg egy silverhelyi jóban van.

Buborka
Olvasó

Ha rám célzol, akkor mellélőttél, mert nem vagyok Vas vármegyei. Az én csapatom már régen megszűnt.
Egyébként pedig miért kellene rosszban lennie két embernek, akik rivális csapatoknak szurkoltak?

albc
Olvasó

Nem rosszban kell lenni, de ez az egymás felszopása , ez undorító.

albc
Olvasó

Nem érdekel a silverhely se. vas vármegye az ország egyik alja.

Hoppácska
Olvasó

Az ócska a helyesírás, az lesz az ország legalja. 😀

albc
Olvasó

Hibátlanul írok.

Drazsen Petrovics
Olvasó

Egyetlenegy építő, sportra vonatkozó mondatod sincs, a másik gyalázásán kívül. albc, sárga párna hosszászólásai nem szurkolói hozzászólások, nettó bántások, tiszted önmagad és tiszteld a másikat is, csak az MTE!

albc
Olvasó

Sajnálom a körmENDet. Mit nem értesz?

ejjha
Olvasó

Ha a csapat a 8-9. helyen lesz a vége felé, senki ne dobjon rá követ, mert ő csak annyit ígért, harcban akar lenni a play-offért.
Szimpatikus nyilatkozat, közben pedig szépen futtatja magát.
15 év múlva már kevés lesz az utánpótlásban elért eredmények. Videót vágni meg már a 12 évesek is tudnak. na jó, ez csak trollkodás.:)

YoWassupFam
Olvasó

Fofonak a semmiből való vár építés megy, ezt többször megmutatta ahogy azt is ha adott minden akkor meg valahogy nem megy a kocsi. Szerintem jó vásárt csináltak a Rába partján.

gondnok
Olvasó

Nagyon szimpatikus nyilatkozat, adjuk meg neki az esélyt!
MTE

efeli96
Olvasó

Személyétől és eddigi eredményeitől függetlenül ez egy rendkívül korrekt és egyenes nyilatkozat.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés