Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Egy negyedig bírta a ZTE tempóját a Szeged

Továbbra is szárnyal a ZTE és gödörben a Szedeák.

Naturtex-SZTE-Szedeák - Zalakerámia ZTE KK 76-92 (22-25, 14-21, 15-14, 25-32)

Bajnokság, 14. forduló
Szeged, Pick Edzőcsarnok
Játékvezetők: Győrffy Pál Attila, Fodor Attila, Rácz Zsolt Róbert (Bodrogváry Iván József)

Szeged: Washington 19/9, Person 17/6, Polányi -, Kovács 8, Bognár 7 Cserék: Kerpel-Fronius -, Balogh -, Filipovic 21, Mayer 4.

Zalaegerszeg: Trice 6/6, O'Reilly 11/3, Polster 10/6, Smith 18/3, Osztojics 13. Csere: Rakicsevics 9/9, Keller I. 14/12, Zsíros 6, Csuti 2, Simó 3/3, Szalay, Makkos -.

A nehéz helyzetben lévő, 2-11-es mérleggel álló Szeged, az előző évhez képest nagy átalakuláson és javuláson átmenő Zalaegerszeget fogadta a 2022-es év utolsó bajnoki mérkőzésén. A hazaiak problémáit tetézte, hogy Tyler Roberson sem tudta vállalni a játékot.

Washington kosárral indult el a mérkőzés, O’Reilly találta meg Polstert, aki 45 fokból bedobta a hármast. A zalaegerszegiek játékosa a túloldalon szabálytalankodott, Person pedig mindkét büntetőt a helyére küldte (4-3). Smith iratkozott fel az eredményjelzőre O’Reilly gólpasszából egy közelivel, ráadásul Kovács faultja után a büntetőt is bedobta. Ostojics támadólepattanója után megint Smith köszönt be, Bognár oldalról szórt be egy középtávolit (6-10). Kovács a túloldalról tette meg ugyanezt, majd újra ő köszönt be, Person asszisztját kihasználva. Smith 5 perc 19 másodperc után már el is érte a tíz pontot, ezúttal kintről célzott pontosan, sőt labdát szerzett amit behúzott, Washington lopta közelebb a hazaiakat egy betöréssel. A hazaiak irányítóra egy távoli hármast is értékesített, Trice a sarokból visszadobta ezt a túloldalon. Filipovic dobott egy tempót büntetőmagasságból, Osztojics dobott két büntetőt, Washington középről is bedobott egy triplát (20-20). Az amerikai tarthatatlan volt az első negyedben és újabb két pontot szerzett, Csuti egalizált egy ziccerrel, Rakicsevics hármasával pedig újra a vendégeknél volt az előny. 22-25

A második negyed első támadását Filipovic váltotta két pontra, majd a magyar játékos át is vette csapatának a vezetést, ami tiszavirág életű volt köszönhetően Zsíros és O’Reilly két-két pontjának, Simándi Árpád időt is kért. Osztojics még két büntetőt hozzátett a különbséghez, Bognár ziccerére Smith zsákolt, aztán Polster dobott egy könnyű kosarat, majd egy nehezebbet, így a hazaiak mestere ismét arra kényszerült, hogy időt kérjen (28-37). Person hármasa úgy kellett a Szegednek, mint egy falat kenyér, pechére Polster visszadobta, a légiós lelkesedését ez nem törte meg és középtávolról is elsüllyesztett egy jó kísérletet. Smith maradt üresen a palánk alatt egy zsákolásra, Washington harmadik tripláját verte be az első félidőben már. Osztokics két büntetőt dobott be, majd egy középtávolit, ami lezárta az első félidőt, a vendégek 10 pontos előnnyel vonultak szünetre. 36-46

Person hármasa kezdte meg a második félidőt, Trice rögtön válaszolt a túloldalon, majd ismét a hazaiak 2-ese hozta be 10 alá a hazaiakat. O’Reilly törte fel a szegedi védelmet, ennek ellenére mindkét csapat szenvedett. 5 perc után 5-5 volt a negyed állása, a két csapat együtt 4/15-tel állt mezőnyből. A hosszú kosárcsendet Osztojics törte meg közelről. Filipovic két büntetőt értékesített, majd egy középtávolit, Zsíros dobott egy könnyű ziccert, aztán oldalról egy tempót, Bognár 2/2-vel dolgozott a vonalról. A negyed utolsó perce Rakicevic triplával indult, Filipovic fejezett be szépen a gyűrűnél, ahogy Washington is. 51-60

Keller egy triplával szerezte meg első pontjait, Filipovic 2+1-es akciót mutatott be, O’Reilly és Kovács váltott kosarat, Filipovic újabb kosara után pedig érkezett a vendég időkérés (58-65). Keller újabb hármasával ismért 10 volt a differencia, Bognár egy pontot a vonalon hagyott. Kovács szerzett labdájából Filipovic szerzett két könnyű pontot, Keller viszont továbbra sem hűlt ki távolról (61-71). Trice csente el a labdát Bognártól, O’Reilly használta ki a lehetőséget, Simándi Árpád időt kért. Person duplájával folytatódott az összecsapás, O’Reilly hármasával nagy lépést tett a ZTE a győzelemért. Keller negyedik utolsó negyedes hármasa végleg lezárta a lényegi kérdéseket, a Szeged sorozatban hetedszer kapott ki, míg a ZTE tapad a Sopronra és az Albára. 76-92

Fotó: Bálizs Zsuzsa

19 hozzászólás

19
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
10 Comment threads
9 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
16 Comment authors
BogyóGCkosarheraklith*Z*T*E*Ellenív Recent comment authors
Bobby666
Olvasó

Szép volt ZTE! Eddig parádésnak bizonyult a Török Robi, Bencze Tamás, Krasovec trió kinevezése!

zterulez
Olvasó

A kommentátor halk volt és hülyeségeket beszélt. Gratulálok a Zetének az őszi szezonhoz! Sűrű a mezőny, de ha mindenki egészséges marad, akkor van esély a top 4-re. A Szeged nem fog kiesni, emiatt nem aggódok, viszont nem véletlenül vannak ott, ahol… Túl sok a hiba. Január 7.-én kiváncsi vagyok az átalakuló félben lévő MTE ellen mire leszünk képesek. Jó lenne revansot venni rajtuk, már Körmenden se érdemeltek győzelmet.

egyszegedi
Olvasó

Jó kis csapat ez a ZTE, remek légiósokkal! Simó azért remélem, kellőképpen rosszul érzi magát az utolsó másodpercben bedobott triplája miatt. Filipovics tényleg bizonyította, hogy ha nem szed össze félpercenként egy faultot, hasznos tagja lehet egy teljes rotációnak is. Az is világosan megmutatkozott viszont sajnos, hogy a fiatalszabály miatt pályára kerülő játékosaink szinte semmit nem tudnak hozzátenni a játékhoz. Fogalmam sincs, összeveszett-e valaki valakivel, de kissé kellemetlen, hogy a szegedi nevelésű, 2000-es születésű Varga Ákos vásárhelyi játékosként mindeközben vezeti az NB1/B Zöld csoport VAL-listáját (nyilván nagyon nem ugyanaz a szint, de azért egy próbát talán megérne / megért volna).

Ellenív
Olvasó

Nem a kis Simó volt a Szeged problémája hanem Washington!!! Mérkőzések óta.

egyszegedi
Olvasó

Oké, de azért arra őszintén kíváncsi lennék, hogyan reagált volna a ZTE-tábor otthon, ha ez a szituáció fordítva történik, vagyis biztos szegedi győzelemnél egy szegedi játékos engedi el a triplát a dudaszó előtt. Sportszerűtlen, ezt mindenki tudja. Washingtonnal meg nyilvánvalóan nagyon sok probléma van, de nélküle alig néznénk ki A csoportos csapatnak, egy erősebb letámadás ellen még a labdát is nehezen hoznánk fel.

*Z*T*E*
Olvasó

Így is lehet nézni és van benne igazság de én inkább úgy fogalmaznék hogy egy fiatalnak minden másodpercet meg kell ragadnia arra hogy bizonyítson…
Véleményem szerint az a 3-as teljesen jelentéktelen volt… Egyedül Simónak számított… Egy fiatal önbizalmának minden kosár fontos! Én úgy gondolom (magamból kiindulva) hogy ez fordított esetben se lett volna probléma ( a két csapat jelenleg nem azonos célokért küzd nem lesz ennek jelentősége szegedi szempontból…)

heraklith
Olvasó

Így van. Simónak (és általában a fiatal jatékosoknak) abban a fél-egy percben kell bizonyítania, amikor pályára kerül. Ilyenkor teljes erőbedobással játszanak (Simó főleg fel van pörögve). Másrészt ha jelzett is az edző, hogy nem kell támadni (a videó alapján nem) akkor is háttal álltak már neki. A vedőkön sem volt egyértelmű hogy most akkor még védekeznek vagy nem. Ilyenkor nem szokás már támadni, de az adott körülmények között semmi olyan nem történt, ami miatt bárkinek is szégyenkeznie kellene. Aki egy ilyet kiemel egy ilyen meccs után, abból nyilvánvalóan csak a csalódottság, irigység beszél… A világon semmi jelentősége nem volt. Nem… Olvass tovább »

egyszegedi
Olvasó

Irigység semmiképp, csalódottság sokkal inkább. Ettől függetlenül továbbra is tartom, hogy a srác megmozdulása sportszerűtlen volt. Mindenesetre sok sikert neki, mindig jó magyar fiatalokat a pályán látni. Polster játéka nagyon meggyőző volt pl. tegnap.

GCkosar
Olvasó

Egyáltalán nem tartom jogosnak ezt a kritikát Simóval szemben. Az utolsó percben, kb. +19-nél az edzőnk felküldte az utánpótlás-sorunkat, ezután a Szeged kb. fél perc alatt 6 ponttal zárkózott légiósokkal együtt. Ez nem az a szituáció, amikor a meccsen 50 másodpercet kapó fiataljainknak meg kellene állni és hagyni lepörögni az órát…
Búék mindenkinek!
Hajrá ZTE!

Bogyó
Olvasó

Figyú! Meddig tart egy mérközés? Irható bármi, de amig nincs vége a mérközésnek! Kutya köteles lett volna odaállni a játékosnak, hogy ne dobhasson rá! Ennyi, nem több?

PajtiBá
Olvasó

Sajnos ebben a szezonban már nem lehetnek vérmes reményeink, viszont a mai teljesítmény alapján hatalmas dicséret Filipovity Stefan remek játékához.
Külön tisztelet a közel 20 főnyi ZTE-drukker különítménynek, akik ilyen messzire elutaztak és rendkívül sportszerűen biztatták övéiket. Hajrá ZTE, Hajrá Szedeák!
Szerencsében és sportsikerekben gazdag új esztendőt kívánok minden “kosárkedvelő” honfitársamnak!

Pojaca
Olvasó

Erősen elgondolkodtató, hogy egy fiatal magyar is tudja hozni adott esetben egy drága légiós teljesítményét. Jó példa erre Filipovic vagy Keller mai játéka. Grat ZTE, előre a top4be, Szegedre szebb jövőt! Smith extra, felső polcos légiós.

YoWassupFam
Olvasó

Szépen összekapták a Zegi kosárlabdát. Tavalyi év után egyből egy 4 re esélyes csapat. Skc, Zte, Mte trioból fog kikerülni szerintem. Ja és még szerethető is a banda. Ideje volt ennyi év után, örülök nektek.

Köszi a fordulós mixet?

ZTE ZOLI
Olvasó

Van Csapatunk! B.U.É.K! ?

Csippa
Olvasó

Amit a Szeged az elmúlt években felépített, sikerült pár hónap alatt tönkre tenni…. A mai meccstől függetlenül nem értem, még mire várnak, amatőrizmusra váll, h Simàndit “elnézegetik” a padon, ennél azt hittem, nagyobb a tét…

kentin
Olvasó

Még így is bízhattok a Nyíregyben és a Honvédban.

bbzte
Olvasó

Gratulalok Srácok! Sima győzelem volt ez, okos játékkal. BUEK Mindenkinek!

gabor77
Olvasó

Csak a ZTE! B.Ú.É.K.!

kentin
Olvasó

Washington megint nem bírt az arcával ?

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés