Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Egy negyedig bírta a Szeged Debrecenben

Borisov győzelemmel tért vissza, Juhos nem játszott.

DEAC - Naturtex-SZTE-Szedeák 83-71 (17-17, 26-9, 21-19, 19-26)

Bajnokság, 18. forduló
Debrecen, Oláh Gábor utcai Sportcsarnok
V.: Pálla Z., Tőzsér D., Minár L. (Gorka Sz.)

DEAC: Dugat 12, Manigat 13/6, Borisov 6, Ivosev 17/3, Amigo 14. Csere: Bognár 9, Polyák 7/3, Omenaka 2, Tóth B. 3, Kozák -, Velkey -.

Szedeák: Boltics 8/3, Vágvölgyi 3/3, Green 11/6, Ponjavics 11/6, Sulovics 14. Csere: Wirth 5, Bonifert 2, Kerpel-Fronius 12/3, Mike 2, Goldring 3, Varga -, Szatmári -.

Visszatért Borisov, de az első negyedet a Juhos nélküli Szeged uralta. Sok volt a hiba mindkét oldalon, időnként talán feleslegesen kapkodtak a játékosok. Vágvölgyi büntetői előtt, 12-17-nél időt kért a DEAC. Ponjavics ekkor már 10 pontnál járt, úgy, hogy mindössze egy dobást rontott. A büntetők kimaradtak, Manigat triplájával és Dugat közelijével kiegyenlítettek a hazaiak (17-17).

Boltics szerezte meg első kosarát, a kontrából Bognár eresztett el egy homályt távolról, majd Green tett rá egy büntetőt a különbségre. Vérszemet kapott a DEAC, 9-0-val felelt, így a 13. percben, 26-20-nál Mandics kért időt. 28-25-nél Sulovics kapott technikait színészkedésért, 31-25-nél pedig újabb szegedi timeout következett. Hiába, nem tört meg a hazai lendület, pillanatok alatt kétszámjegyűvé vált a differencia. A szünetre alakult ki a legnagyobb különbség (43-26). A második negyedet 26-9-re a fehér mezesek nyerték.

5-0-val folytatta a Berényi-legénység, könnyedén húsz fölé nyílt az olló. Eldőlt a meccs, a Szedeák az első negyed után teljesen elveszítette a fonalat. 64-45-ről várták a csapatok a záró felvonást.

Alig két perc alatt visszajöttek tizenháromra a vendégek, 66-53-nál a nagyon mérges Berényi Sándor kért időt. Tízig tudott faragni a hátrányon a Szeged (38. perc: 78-68), de aztán Mandics felküldte a fiatalokat. A DEAC megérdemelten nyert, és vágott vissza az őszi vereségért.

Fotó: hunbasket.hu/Karnok Csaba

10 hozzászólás

10
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
6 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
andrásTamásVadkakasMásikVégétFújdMegvaino Recent comment authors
Tamás
Olvasó

Kedves Masik végét…!

Kit tisztelhetünk magacskában, aki ekkora magabiztossaggal kijelenti hogy mit es hol kell vagy nem kell erőltetni???Csak pillantson a tabellara, szerintem egy masodik évét az első osztalyban töltő csapattól ez nem rossz, s ahogy az ügyvezető urat hallhattuk, ez az ut eleje..Kéretik nagyobb tisztelettel lenni a sportag irant, legyen szó Debrecenről, Szombathelyről, Kavosvarról, Bivalyröcsögéről, barmiről…

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

A TAPASZTALAT, mókuska, a tapasztalat. Ha majd te is nem 2 éve szenvedsz csak a magyar (és debreceni) kosárlabdától, te is megérted majd mindezeket. Szeretlek, tiszta szívemből.

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Mókuskáim, ez a “színvonal” még ide is nagyon kevés. 🙁 Debrecenben nem kéne erőltetni ezt a kosárlabda nevű játékot, a Szeged pedig addig egy tapodtat sem fol előbbre lépni, amíg nem lesz valami állandóság és valami utánpótlásnevelés. Szörnyű egy meccs volt ez, mókuskáim. 🙁

Vadkakas
Olvasó

akkor miért nézted mókuska?

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Szeretem a szenvedést, büntetem magam. 😉

andrás
Olvasó

Ellentétben más élvonalbeli csapatokkal, Debrecenben VAN utánpótlásnevelés, eredményesen. Miért kéne akkor feladni?

vaino
Olvasó

Gratulálok, szép volt fiúk! Hajrá DEAC! 🙂

Ma közel 2 jó negyed (1. negyed vége, 2. negyed, 3. negyed eleje) elég volt a győzelemhez.

A mérkőzésen a 3 játékvezető kritikán aluli teljesítményt nyújtott, konkrétan egymást múlták alul. Néha el lehetett csípni, ahogy a társuk ítélete után eltorzul az arcuk, és nem tudják, hogy sírjanak vagy nevessenek…
Az ellenőr helyenként a két kezébe temette az arcát, de “természetesen” a feltartott hüvelykujjával jelezte, hogy minden okés…

german
Olvasó

Élvezhetetlen, nagyon gyenge mérkőzés volt, két elképzelés nélküli csapat kínlódásával.

Trombitás_Frédi
Olvasó

Szar meccs volt, majdnem végig néztem.

Juhos utolsó szezonja Szegeden…

csakazete
Olvasó

Szegény Janika már alig kap játék perceket Debrecenben…

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés