Connect with us
Hirdetés

Légiósok

Egy lépésre vannak a bajnoki címtől Hanga Ádámék

Sokat és jól játszott a magyar kosaras.:

:

Péntek este már a harmadik találkozóra került sor a spanyol bajnokság idei döntőjében – ezúttal a Real Madrid fogadta a Barcelonát 1-1-es állásnál – írja a hunbasket.hu.

A találkozó első negyede még szorosan alakult. Hanga Ádám egy szép duplával, majd egy zsákolással elért 2+1-gyel jelentkezett az első negyedben, amely 5 pontos madridi vezetéssel zárult (21-16). A második felvonás első fele a barcelonai alakulaté volt, amely 27-26-ra visszakapaszkodott a szakasz felére, a vezetést viszont nem tudta átvenni. A Real reagált, és bár a katalánok 36-32-nél még látótávolságon belül voltak, a félidő vége egyértelműen a hazaiaké volt. 10 pont is lehetett volna a Madrid fórja a nagyszünetben, de Daviesnek a játékrész legvégén ütöttek oda triplánál, így 7 pont maradt a hazai előnyből (46-39).

A fordulást követően gyorsan 10 pont fölé nőtt a különbség, és úgy tűnt, el is dőlhet az összecsapás sorsa. A Barcában volt még erő egy kapaszkodásra, amivel a 26. percre 55-50-re alakította az állást a vendég gárda. Ezen az estén azonban ennyi volt a gránátvörös-kékekben: Causeur, Porier és Llull kosaraival 13 ponttal lépett meg a Real a negyed végére (66-53), Deck és Yabusele pedig a 34. percre eldöntötte a találkozó kimenetelést (72-53). A Barcelona kozmetikázott még valamit veresége mértékén, de összességében nézve szinte végig az eredmény és ellenfele után futott: végül 81-66-ra győzött a Real Madrid, így 2-1-re vezet a fináléban, és egy lépésre van a bajnoki címtől.

Hanga Ádám 21 perc alatt 7 pontot, 1-1 lepattanót és szerzett labdát, 3 gólpasszt és 2 blokkot jegyzett (12 VAL) – az egyik blokkja gyorsan ki is került a Real Madrid twitter-fiókjára.

A negyedik meccsre vasárnap este 18:00-tól kerül sor, természetesen szintén Madridban.

Fotó és forrás: Hunbasket

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés