Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Egy kiváló kezdeményezés keretében látogatják a helyi iskolákat a Falco játékosai

Az érintettek beszéltek nekünk a programról.:

:

A kezdeményezés nagy sikernek örvend az iskolák és a gyermekek körében, elsőként Tóth Dávid, a Falco kommunikáció és marketing menedzsere nyilatkozott erről.

“Az iskola programunk jelenleg három pillérből épül fel, áll. 2 éve a Covid után hívtuk újra életre a program “legöregebb” részét, a mérkőzés látogatást. Itt az volt a cél, hogy lehetőséget adjunk iskoláknak, diákoknak, pedagógusoknak egyaránt, hogy átélhessék milyen egy hazai Falco mérkőzés. A program elején 1-1 iskola érkezett, de idén már volt, hogy 2-3 iskolát is vendégül tudunk látni. Egyik oldalról tehát itt élményt akarunk adni a szombathelyi, néha megyei iskoláknak. Kapjon kedvet kosarazni, szurkolni, érezze jól magát a diák meccsen, a pedagógus (bár tudjuk, hogy ilyenkor nem egyszerű) de tudjon kikapcsolódni, kapjon Ő is egy kis sárga-fekete élményt.

A másik kettő pillért az idei szezonban, pontosabban 2023-ban kezdtük el. A BL “kiesés” után a heti egy meccses programmal mindenképpen “kezdeni” akartunk valamit, adni a szombathelyi közösségnek, és célszerű volt, az iskola program bővítése. Ez egy rövid folyamat volt, Milossal, Perl Zolival és Ákossal egyeztettünk, hogy mi az ötlet, és hogy lehetne logisztikával ezt a mi oldalunkról megoldani. A program alapján a csütörtök délelőttök szabadok voltak, így csütörtök délelőtt kezdtük el látogatni Szombathely iskoláit. Itt szeretném egyből megköszönni az iskolák rugalmasságát és logisztikáját, mert megszervezték a gyerekeket, órákat “pakoltak át”, tehát a szervezők előtt le a kalappal, az iskolák, a pedagógusok munkája nélkül nem indulhatott volna el ez a program. Szóval csütörtökök délelőtt iskolákba jártunk. Itt az volt a cél, hogy a diákok, akik eddig “csak” a lelátóról meccs szituációban láthatták a játékosokat még jobban megismerjék a srácokat, hogy milyen emberek, is Ők valójában. Itt engedtük az iskoláknak, hogy “engedjék el a fantáziát” és merjenek kérni tőlünk. Itt gondolok arra, hogy nemcsak oda akartunk menni, hanem akár segíteni is szerettünk volna. Így volt, hogy Marko Curovic, két helyszínen is beállt tesi órát tartani, míg az idegenlégiósaink angol órára ültek be, ahol a diákok gyakorlatban tudták alkalmazni az órán tanultakat. (itt igyekeztünk egy egészséges egyensúlyt tartani, tehát kb minden játékos 2-2 alkalommal látogatott iskolát)

A harmadik idei pillér, pedig az edzés látogatás volt, megtekintés volt. Itt is előzetes egyeztetés után a péntek reggeli edzés lett kiválasztva. Itt is hatalmas köszönet az iskoláknak, akik néha 1 órát sétáltak, hogy meglátogassanak Minket. Nagyon köszönjük. A program célja az volt, hogy lássák meg a fiatalok, hogy milyen munka van egy “meccs” előtt. Ez volt az alap ötlet, viszont azt is tudtuk, hogy egy 10-13 éves kisgyereknek nehéz végigülni 1,5 órát, ezért két szakmai gyakorlatosunkkal (Csárdi Csenge, Farkas Márton) többször is összeültünk, hogy egy olyan program sorozatot rakjunk össze, ami értéket, szórakozást nyújt a gyerekeknek. Ez azt jelentette, hogy az első 10-15 percben, egy rövid bemutatása volt a csapatnak, majd utána jött az edzés aktív részének 30-40 perc megtekintése, ami után következett a “csarnok-túra” Itt a fiatalokat körbe vezettük az Aréna Savariában. VIP terem, öltöző és a konditerem volt a sorrend, ahol mindig megszólalt a csapat “odatartozó” személye. Így az öltözőben Tanai Zoli bácsi mesélt sztorikat, illetve volt lehetőség mezpróbára, a konditeremben, Laki Ádám erőnléti edzőnk beszélt, hogy mit, miért csinálnak a srácok a kondiban, míg a VIP teremben fotózásra volt lehetőség. Az utolsó alkalommal pedig a Westside TSE táncosai és a Sólyom is meglátogatta a iskolát. A programok mindig aláírás gyűjtéssel végződtek, illetve selfie vadászattal.

Gráczer György Ügyvezető Igazgatónak is vázoltuk az iskola látogatás tervét, (miután már letiszultak az időpontok) és Ő is zöld lámpát adott, rá azzal a kikötéssel, hogy a játékosok pihenőideje, pihenése ne bánja, de Ő is fontosnak tartja (az Ő kezdeményezése volt az első program a meccslátogatás Covid utáni elindítása) a gyerekek, iskolák bevonását.

Szeretnénk a következő szezonban is folytatni, ha úgy alakul egy szorosabb menetrenddel nehezebb lesz nekünk Iskolába látogatni, de nyitottak leszünk rá, valamint az Aréna kapui nyitva állnak az iskolák előtt, ha edzést, vagy meccset szeretnének látogatni.”

“Mindig elmondjuk nekik, hogy kemény munkával értünk oda ahol vagyunk”

Az érintettek is megszólaltak az üggyel kapcsolatban, elsőként Krivacevic Marko, a Falco játékosa.

“Mindig szeretek iskolát látogatni, mert egy élmény látni a gyerekek mosolyát az arcukon amikor bedobják a kosárba a labdát, ha zsákolok nekik egyet, vagy felemelem őket hogy ők maguk is a gyűrűbe találjanak. Egyben fontos gondolom, hogy inspiráljuk a fiatalokat és jó példát mutassunk. Mindig elmondjuk nekik, hogy kemény munkával értünk oda ahol vagyunk és hogy mennyire fontos az iskola is. Remélem ezzel minél több gyereket tudunk motiválni, nemcsak a sporthoz, hanem az élet bármely területén.”

Külön szektoruk és bejáratuk van

Természetesen nem csak a sportban dolgozók véleménye érdekelt minket, Szabó Tamás, a Szombathelyi Reguly Antal Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola tanára és Hollósy Krisztina, a Szombathely Zrínyi Ilona Általános Iskola tanár állt rendelkezésünkre.

“Az egész azzal kezdődött, hogy a Falco meghirdette a programját, amire lehetett jelentkezni – kezdte Szabó Tamás. Nagy örömmel vettük a lehetőséget, mert azt gondolom a mai mozgásszegény világban a gyerekek számára sokat jelent, hogy hús-vér embereket látnak testközelből, akiket korábban csak az arénában vagy a TV-ben. Az hogy tudnak velük beszélgetni és tőlük kérdezni, az egy akkora lökés a mozgás megszeretésének irányába, ami szerintem nem elhanyagolható, a Falcónak pedig azért is jó, mert ezzel a szurkolói bázisát is növeli. Nálunk két légiós – Zach Brown és Raymond Cowels – és két fiatal játékos – Verasztó Péter és Takács Zsolt – járt. Ezt is nagyon jó ötletnek tartom a csapat részéről, hiszen két olyan embert hoztak, akiket “bálványoznak” a gyerekek, illetve azokat a fiatalokat, akik példát tudnak mutatni abban, hogyan lehet összeegyeztetni a sportot a tanulással. Mi sajátos forgatókönyvvel készültünk nekik, mert mi azt szerettük volna, ha nem csak aláírás gyűjtéssel és fotózkodással teljen az idő, ezért angol órán vettek részt, így a két amerikai játékost tanóra keretében tudták kérdezni a gyerekek. Nagyon jó tapasztalat volt ez, mind a ketten kiemelték, hogy a tanulók fiatal koruk ellenére milyen jól beszélnek angolul, biztos vagyok benne, hogy ez egy lökés a nyelvtanulás felé is. Péter és Zsolt pedig arról beszélt, hogyan lehet összeegyeztetni a tanulásban való részvételt és az élsportot. A gyerekek úgy jöttek ki ezekről a foglalkozásokról, hogy ez óriási élmény volt számukra. Ráadásul mi csinálunk egy úgynevezett, kosárpalánta-programot, így egy sima osztálynak és nekik tartott Curovic mester edzést. Zseniális ötletnek tartom a klub részéről, hogy lehetőséget adnak arra, hogy a gyerekek mérkőzésekre is kilátogassanak. Mi hétvégén pont a DEAC elleni, harmadik mérkőzésen vettünk részt. Ennek köszönhetően nagyon sok gyerek jött már úgy vissza, hogy ők már mennek Falco-meccsre, emellett a csapat mintát és életstílust ad nekik és ehhez hozzájárulnak a játékosok is. A jövő szezonra is fennáll ez a program, hozzátenném még, hogy a klub maximális kiszolgálásban részesített minket a mérkőzésen, a biztonsági őrök nagyon vigyáznak a gyerekekre, külön szektoruk és bejáratuk van nekik, csak pozitív dolgokról tudok beszámolni, le a kalappal a szervezés előtt!”

Hollósy Krisztina pedig három tanuló gondolatait írta meg, miután Falco-edzésen jártak a tanítványok.

Hollósy Krisztina üzenete

Az Arénához érkezve nagy volt bennünk az izgalom, kíváncsiság. Először Tóth Dávid egy kis bevezetőt tartott a Kiscsarnokban. A csoport kettéosztása után megnézhettük a Falco öltözőjét, ahol Dávid, majd Tanai Zoltán mesélt nekünk a berendezési tárgyakról és a játékosokról. Utána átmentünk a Falco edzőtermébe, ahol Laki Ádám előadást tartott a fiúk erőnléti edzéseiről (ki-mennyi súllyal dolgozik), és megnézhettük a sporteszközöket. Ezt követően átmentünk a Kiscsarnokba, ahol megtekinthettük a Falco játékosok edzését. Ákos és Krivi fantasztikus és látványos zsákolásokat mutattak be, a többiek pedig szórták a triplákat. Mi, kosaras lányok próbáltuk ellesni a technikájukat. Az edzés után lehetőségünk volt aláírásokat és közös fényképeket kérni a játékosoktól, a légiósokkal pedig kipróbálhattuk angol nyelvtudásunkat is.  A Falco játékosok mindvégig nagyon kedvesek, vidámak és türelmesen voltak velünk, igazi példaképek!  

Nagyon köszönjük a látogatási lehetőséget a Falco Vulcano Energia KC-nak. 

Hajrá Falco, hajrá sárga-feketék! Julcsi, Emi és Szofi

 

A látogatásról a Zrínyi iskolában itt lehet bővebben olvasni.

A csapat rendkívül aktív a social media felületeken is, erről is Tóth Dávid osztotta meg velünk gondolatait.

“Ha röviden össze akarom foglalni, akkor nemcsak a pályán, hanem a pályán kívül is szeretnénk maradandót alkotni, és “vezérek” lenni. 

Abban tisztában voltunk/vagyunk, hogy a fiúk nap, mint nap komoly munkát tesznek le a parkettre, ezért egyrészt magától értetődő volt, hogy egy bizonyos szintig ezt megmutatjuk a szurkolóinknak. A másik része, hogy a legjobb esetbe is 3 naponta van mérkőzés, tehát “csak” háromnaponta tudnánk megtölteni az Arénát, de mi szerettünk volna a hét minden napján élményt adni a szurkolóinknak. Tehát olyan tartalmakat szerkeszteni, ami érdekes lehet a fanoknak. Voltak “magától értetődő” tartalmak. Például meccs statisztika, mérkőzés összefoglalók, top 5-10 jelenetek. Ezeket láttuk, hogy külföldön csinálják, és aki szereti a sportot, érdekes lehet. Itt szeretném kiemelni, hogy a  videóinkat, Rosta Peti vágja nekünk, aki egy nagyon lelkes, és tehetséges egyetemista, és nagyon sokat tesz a social media felületeink fejlődésért. Hornyák Emőke a fotósunk is állandóan “ugrásra” kész és a képek, galériák mellett a legtöbb grafika alapját is az Ő képeinek köszönhetjük, köszönhetik szurkolóink.

Kezdetben tehát az volt a célunk, hogy a kosárlabdával kapcsolatos posztok ki legyenek maximalizálva. A fejlődés és nagyobb ötletelés akkor kezdődött, amikor ezek a tartalmak rutinszerűen mentek már. Hiszen oké van a meccsnap, van előtte a felvezetés, és utána az értékelés, ezzel 3 nap kész, de akkor mi legyen a többi 4-el? És valóban itt jönnek az európai tartalmak, mert rengeteg ilyen videót nézünk mi is, és azt is tudjuk, hogy ezek a felületek jó lehetőséget adnak arra, hogy a szurkolóinknak lehetőséget adjunk, hogy még jobban megismerjék a fiúkat. Úgy foglalnám össze, hogy lássák az embert a mezben! Ez számunkra kulcs. Igyekszünk adni, talán ez a legjobb összefoglalás. (Ezért vannak vicces videók, vagy éppen meztörténet mesélések, ami többet ad) Nézünk külföldi, de néha hazai tartalmakat is, de ugyanúgy beszélgetünk szurkolókkal, hogy agyaljunk, hiszen kreatívnak kell maradni.

Nagyjából, ez válasz is a jövőbeni tervekre. Fentartani a social media jelenlétet, hogyan, úgy hogy olyat adjunk a szurkolóknak, amire kíváncsiak, ami értéket ad Nekik. És csapatként ezt hogy tudjuk teljesíteni? Állandó tervezéssel és nyitott szemmel járással, sok, állandó munkával, megújulással. (ennek egyik példája a TikTok fiók létrehozása, ahol megint egy másik arcunkat mutatjuk be)

Itt azért ki kell emelnem a fiúk nyitottságát, mert bármilyen őrül ötletünkre nyitottak, és beleteszik Ők is az energiát, az időt.”

Ami a az iskolai videókat illeti, az összes eddig felkerült anyag, itt elérhető.

8 hozzászólás

8
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
6 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
Mivanmivanin_vitroMiloSunsPbask Recent comment authors
Mivanmivan
Olvasó

Ez szerintem egy nagyon jó kezdemènyezès. Jó, hogy gyerekek közvetlen közelről találkozhatnak sportolókkal, akik nem csak “sztárok” a pályan, hanem hús vèr emberek. Ami viszont kimagaslóan tetszik, hogy angol órára is bemennek. Ezzel biztos, hogy lehet dobni az idegennyelv tanulási kedven. Bár nekem lett volna ilyen lehetősègem ? Csak így tovább, legyen ez követendő pèlda minden csapatnak!
Hajrá Olaj!

in_vitro
Olvasó

Nekem is feltűnt már, hogy Dávid rendkívül jó munkát végez. Köszönet érte – csak így tovább!

Milo
Olvasó

Az iskolalátogatás az nem egy újkeletű dolog, 10-15éve, amikor általános iskolás voltam még, már akkor is járt nálunk Trotter, Báder stb. Ez a mai napig megy Szolnokon is, bár nincs ilyen nagy dobra verve. Viszont ami egy tök jó kezdeményezés Falco részről, az a kisiskolások meccsre invitálasa / kihozatala, nem tudom pontosan hogy működik. Ezt nálunk is bőven el lehetne kezdeni, mert egy évben (alapszakaszban) kb 2-3 meccsen van csak teltház (ahogy a Falconál is, csak ott másfélszeres a befogadóképesség), bőven beférnének a csarnokba és később ezekből a gyerekekből lehetnek potenciális (vásárlók) szurkolók. Lényegében a topcsapatok csarnokai is kb 70-75%-os… Olvass tovább »

Suns
Olvasó

Ez egy kitűnő kezdeményezés, le a kalappal mindenki előtt, aki ebben részt vett/részt vesz.
Így kell ezt.

Pbask
Olvasó

Igazából itt a kommentem Dávidnak szólna főleg, ha olvassa: Gratula, amit edddig a Falcoért tettél, marketing szempontból is, az nálam le a kalappal, legyenek a videósorozatok, a nyereményjátékok folyamatosan, a Falco applikáció, ami az új frissítése által még több minden elérhető, mikor megy a meccs (livescore), ott a Chrome bővítmény, és az iskolalátogatások, és kicsik bevonása is nálam hatalmas kalapemelés. Ez a kosárlabda tekintetében bőven a mezőny felett van nálam, ami munka bele van rakva nem csak a pályán, hanem azon kívül is. Profi körülmények. Off téma: Marci, te is tök szimpi voltál, ahogy bevontad a kicsiket egyébként kedden. Tényleg… Olvass tovább »

Xero
Olvasó

Az applikáció annyira up-to-date, hogy a múltkor a Deac elleni második meccsen “lelőtte a poént” mikor küldte a végeredményt (mint ahogy fullcourt szokta). A mindigó kép le volt maradva pár másodperccel és előbb megtudtam, hogy pontot dobtunk az utolsó támadásból az értesítés miatt, mint hogy láttam volna a laptopon.. 😀

Pbask
Olvasó

Na igen..:D Jó, is hogy mondod a videót, mert láthatóan két kamerával dolgoznak, mikor a meccsről készül összefoglaló, mert sokkal jobb minőségű mint az Antenna Hungaria által felszerelt, minőségre, mozgás lekövetésére. Tök szívesen visszanézném az egész meccset a másik által, kár, hogy a silányabb minőségűvel kell szenvednünk. Sajnos nem tudom, mi az akadálya.

Xero
Olvasó

Nagyon európai lett az arculat és a megjelenés! Kíváncsi lennék esetleg valami statisztikára, (bár lehet, hogy ilyen rövid idő alatt ez még nem mutatkozik meg) hogy érdemben nőtt-e a klubnál a kosarazni vágyó gyerekek száma..

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés