Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Egy héten belül eldől Vojvodáék sorsa

Hanga Ádáméknak még nem biztos, hogy véget ért az Euroliga.

  •   :

:

Az Olasz Kosárlabdaszövetség legkésőbb április 10-ig döntést hoz arról, hogy folytatja-e valamilyen formában a bajnokságot, vagy nem – mondta egy forrás a sportando-nak.

Az újraindítás nagyon valószínűtlen, tekintve, hogy Olaszországban az egyik legsúlyosabb a helyzet. Az egyetlen “járható út” a szezon befejezésére az, hogy május 16-án újra edzésbe állnak a csapatok, és május 31-től, egy tizenhat csapatos rájátszás veszi kezdetét, amiből a legjobb nyolc közötti megmérettetést június 19-e és június 22-e között játszanák le.

Jelenleg a közös tréningek is be vannak tiltva április végéig, az amerikaiak zöme hazautazott – az európai légiósok többnyire maradtak, köztük a magyar válogatott Vojvoda Dávid is – és szinte még június végén is lehetetlen lesz nézők előtt játszani.

A szövetségnél nagy az egyetértés, 99%, hogy törlik az egész idényt. A Virtus Bologna megpróbált javaslatot tenni a szezon júniustól való folytatására, de ezt a többi csapat leszavazta.

Hanga Ádáméknál is zajlik az élet: a spanyol bajnokságot most már határozatlan időre függesztették fel. Eredetileg április 24. volt ez a dátum. Spanyolországban is a hetekben dőlhet el a pontvadászat sorsa.

Még az is lehet, hogy Hanga Ádámot hamarosan újra a pályán láthatjuk. Fotó: Barca Basket Twitter

Ellenben az Euroligával, ahol a magyar játékost foglalkoztató Barcelona is érdekelt. Az Operatív Hivatal egyik vezetője, Ed Scott beszélt a lehetőségekről.

– Az első opció, az természetesen az, hogy minden csapat a saját csarnokában játszik, eredeti kiírás szerint. A második, hogy az összes fennmaradó fordulót lejátsszák, de sűrítve, dupla fordulókkal. A harmadik opció az, hogy ha egészségügyi okokból nem lehet egyes csarnokokban játszani, akkor az összes együttes egyesül egy városban és lejátssza a meccseket egy, vagy két arénában.

Az Euroliga egy kéthetes “előszezont” is szeretne a folytatás előtt. Ha a megmérettetés május végén újraindulhat, akkor július első két hetében már véget is érhet.

Fotó: A Grissin Bon Facebook oldala

  •   
Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés