Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Egy harmincassal küldte haza a DEAC a Nyíregyházát

A hazaiak javítottak, a nyírségiek második meccsüket is simán elveszítették.

DEAC - HÜBNER Nyíregyháza BS 89-59 (23-14, 24-16, 22-19, 20-10)

Bajnokság, 2. forduló
Debrecen, Oláh Gábor utcai sportcsarnok
V.: Tőzsér Dénes Kelemen, Györfy Rúben, Szilágyi Bálint

DEAC: Scott 8/6, Gumbs 8/3, Drenovac 23/3, Gáspár 6, Tóth Á. 14. Csere: Taylor 7, Mócsán 5/3, Kenéz 6, Garamvölgyi 6/3, Polyák 6/6, Neuwirth -, Balázsi -.

Nyíregyháza: Perry 11/6, Kiss B. -, Hillsman 13/6, Williams 12, Henderson 14/6. Csere: Dolezaj 4, Kass 2, Bazsó -, Mokánszki 3/3, Fazekas -.

Keleti rangadóra készültek Debrecenben a bajnokság 2. fordulójában, ahol a bajnokságot egyaránt sima vereséggel kezdő DEAC látta vendégül a HÜBNER Nyíregyháza BS csapatát. A papírforma a hazaiak mellett szólt, ráadásul a felkészülés során is két hajdúsági sikert könyvelhettek el a csapatok ebben a párosításban.

Tóth Ádám büntetője jelentette a találkozó első kosarát, amire Hillsman válaszolt távolról. Tóth ismét sikeresen centerezett, de a nyírségiek amerikai bedobója is remekelt. Tóth aktív maradt, majd a 7. percben, 13-12-nél sikerült átvenniük a hazaiaknak a vezetést. 15-14-ig volt szoros az első negyed – mint később kiderült az egész mérkőzés -, majd az utolsó két percet egy 8-0-s sorozattal zárták a hazaiak, így tisztes távolságot harcoltak ki maguknak (23-14).

A második negyed már egyértelműen a debreceniekről szólt, a Nyíregyháza fokozatosan leszakadt. Ugyan az etap első perceiben főleg pontatlan támadások jellemezték a játékot, de a DEAC-nak sikerült megtörnie a kosárcsendet. A vendégeknél főleg Williams volt aktív, majd Scott bravúros triplájával, Drenovac kosarával, és egy Polyák-hármassal meglépett a DEAC. A nyíregyháziak pontatlanok voltak, Perry több támadást is elrontott, így nem volt meglepő, hogy a félidőre 17 pontos volt a hazaiak előnye (47-30).

Henderson triplája nyitott a második félidőt, de mielőtt tartósan közelebb kerülhettek volna a vendégek, Gáspár és Drenovac is betalált. Utóbbi egész meccsen tarthatatlannak bizonyult a nyíregyházi védők számára. A szerb bedobó kosaraira Henderson válaszolt többször is, de ez is csak arra volt elég, hogy éppen visszajöjjön 20 ponton belülre a HÜBNER. Taylor egy büntetővel visszaállította a korábbi különbséget, majd a negyed végén még Williams és Kenéz is betalált (69-49).

Hiányzott a vendégekből az átütő erő, nem tűnt reálisnak, hogy szorosabb legyen a vége. Csapatuk irányítója, Perry ráadásul pontatlanul játszott, így esélyük sem volt. A 33. percben Gumbs hármasa után már 77-49 állt az eredményjelzőn, így inkább csak az volt a kérdés, hogy sikerül-e akár 30 ponttal nyernie a DEAC-nak. Garamvölgyi hármasával már ezt a határt is átlépték a hajdúságiak. Mokánszki még erre ugyan válaszolt, de a kispadról beszállók nem engedtek a 30-ból (89-59).

Fotó: kosarlabda.deac.hu

5 hozzászólás

5
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
4 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
JessyKiskokasHendersonVadkakasfanaticfantastic Recent comment authors
Jessy
Olvasó

Hát ez elég vérszegény! El kellene gondolkodni a külföldi játékosok cseréjén, mert ha így marad, akkor viszlát NB I. A csoport….

Henderson
Olvasó

Érdekes ez a végeredmény abból a szempontból, hogy a DEAC játékerejét szerintem még elég nehéz megítélni tekintve a soproni nyitómeccsét. A légiósaik nekem nem tűnnek top választásnak egyelőre… Én a jelenlegi helyzetben nem várnám őket előre. A Nyíregyháza viszont baromi gyenge, ellenünk mindenki tündökölni fog, ha nem lesz változtatás. A Kecskemét elleni meccs után nem akartam elhamarkodottan írni bármit is, de legalább két légióst cserélni kell. A Henderson és Perry párosban van fantázia, ha Williams ezt a szintet tudja hozni, akkor ő is oké. De ezt a Dolezajt ki nézte be ennyire? Meg sem közelíti az oroszlányi Ihring szintjét az… Olvass tovább »

Kiskokas
Olvasó

Azta Dolezaj lègiòs nem tudtam. Azt gondoltam valami honosìtott ifista.

Vadkakas
Olvasó

A Tóth Á. – Drenovac duó. Szokás szerint.
Hajrá DEAC!

fanaticfantastic
Olvasó

Jönnek a nagy különbségű meccsek. Mert mi is 33 pont különbséggel nyertünk a Sopron ellen… Érdekes forduló ez..

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés