Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Egy félidő alatt kiütötte az ASE a DEAC-ot

Már a félidőben 42 ponttal vezettek a hazaiak.

Atomerőmű SE - DEAC 118-80 (36-12, 36-18, 19-30, 27-20)

Bajnokság, középszakasz, középház, 3. forduló
Paks, ASE Sportcsarnok
V.: Benczur T., Farkas G., Rácz Zs. R. (Hartyáni Zs.)

ASE: Kovács Ák. 14/3, Faust 27/15, Medve 14/9, Eilingsfeld 20/3, Jevtovics 16. Csere: Ruják 6, Williams 12, Pajor 2, Szalai 3/3, Kalmár 4.

DEAC: Dugat 10/6, Polyák 5/3, Kósa 6/6, Borisov 21/12, Amigo 7. Csere: Omenaka 4, Velkey 7/3, Bognár 12, Opre -, Tóth B. 3, Kozák 2.

Foghíjas kerettel érkezett a DEAC Paksra, hiszen két kulcsemberére sem számíthatott Berényi Sándor. Manigatra sérülés miatt, míg Ivosev eltiltását töltötte. A túloldalon is akadt hiányzó, az utóbbi fordulókban húzóemberré előlépett LaDontae Hentonra nem számíthatott a szakmai stáb Julian Norfleet mellett.

Noha a DEAC indította jobban a meccset Borisov és Kósa egy-egy triplájával, a mérkőzés csak az ötödik percig volt szoros. 15-10 után a paksiak állva hagyták a vendégeket. Tetszés szerint dobhatták a kosaraikat, Faust triplákkal gyújtotta be a rakétákat. A vendégek védekezése átjáróház volt, 21-2-es rohammal fejezte be a negyedet a hazai csapat (36-12).

Az már korábban is megszokott volt a hajdúságaiktól, hogy nem a védekezésükkel nyernek meccseket, de most a támadó oldalon sem jeleskedtek, míg az Atomerőműnek megmaradt a lendülete. Faust mellett Kovács, Jevtovics és Eilingsfeld is könnyen érte el a pontjait, így fordulhatott elő az a ritka eset, hogy a félidőben már 72 dobott pontnál járt az ASE, és összességében 42-vel vezetett (72-30).

A nagyszünet után megemberelte magát a DEAC és megnyerte a játékrészt. Már-már megszokott módon Borisov volt a vendégek egyik húzóembere, miközben a társaknak is beakadt egy-egy távoli. Tizeneggyel közelebb került a Debrecen, de csak az eredmény további kozmetikázásában bízhatott az utolsó tíz perc előtt (91-60).

A záró etapban lehetőséghez jutottak a csere játékosok is, öt perccel a vége előtt továbbra is 30 pont volt a paksiak előnye. A hazaiak részéről Faust szállította a csapat századik pontját. A végére már csak a különbség maradt kérdéses, 118-80-ra nyert az Atomerőmű.

Fotó: DEAC Facebook oldal

HIRDETÉS
12 hozzászólás

12
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
10 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
10 Comment authors
derrylSzimbaDbrcngermanSzotyola Recent comment authors
Szimba
Olvasó

És még valami!!!!! Látjuk,hogy egy csapat milyen változásokon megy keresztül,ha kap egy jó edzőt!! pl.:PAKS,KÖRMEND,JÁSZBERÉNY

derryl
Olvasó

Na, azért Zollner vesszőfutása megérne egy misét! A szurkerek 5 meccs után már küldték volna haza mosogatni. Most meg ő az isten!

Szimba
Olvasó

Becsky fontos a debreceni kosárlabdának,mert megteremti a működéshez szükséges feltételeket,de Berényi nem üti azt a színvonalat,ami szükséges az 1.osztályhoz!

Szotyola
Olvasó

Becsky pótolhatatlan-hozza a PÉNZT , biztosítsa a hátteret , nevezzen ki “igazi” sportigazgatót , vezető edzőt…aztán üljön le a sarokba , élvezze a kosárlabdát , és tapsoljon !
Berényi pedig tegye hasznossá magát az utánpótlás nevelésben . Arra abszolút rátermett !
Varázsütésre minden működni fog…

german
Olvasó

Két-két meghatározó játékos hiányzott a csapatokból, így nem lehet debreceni oldalról kifogás a szűkebb rotációs lehetőség.
Kíváncsi leszek mivel magyarázza a szakmai stáb ezt a gyakorlatilag megsemmisítő, megalázó vereséget.
Az ötödik perctől sodródott a csapat, motiválatlanul, elképzelés nélkül várta, hogy minél gyorsabban vége legyen a mérkőzésnek.Nyoma sem érezhető az edző és a csapat közötti szakmai alapokra,bizalomra épülő kapcsolatnak. Talán ezért nem történik beavatkozás edzői oldalról, és válik menthetetlenné egy ilyen meccs mint a mai.
Valami rosszul működik, és ennek egyre súlyosabb vereségek az eredményei.

Szotyola
Olvasó

Debrecenben volt pénz…lehetett volna komoly csapatot csinálni , de ez a két derék ember a fejébe vette , hogy ért a kosárlabdához…
Becsky István és Berényi Sándor !

Dbrcn
Olvasó

Az általad említettek nélkül most a klub piros, vagy zöld csoportban lenne. Ezen lehet elgondolkozhatnál! Ez a meccs amúgy vállalhatatlan volt. Az edző csere gondolom benne van a pakliban. A két ember akiről ilyen jó véleménnyel vagy, újra rárakták a kosártérképre Debrecent, ezt nem nagyon lehet elvenni tőlük.

Megmondo
Olvasó

Már a Deac kezdő ötösét látva tudtam hogy ma oriasi zakoba fog belefutni a Deac…

csocsa
Olvasó

3 meccs:319 pont,nagyon szép,de sztem csalóka.Meglátjuk ,mi lesz idegenben!? HAJRÁ ASE!!!

Pityesz
Olvasó

Én még ilyet élvonalban nem láttam! 72 pont egy félidőben… Parádé volt. A második félidőt már csak kötelező volt lejátszani. Szép volt fiúk, de most jön a kemény menet. Zsinórban 4 idegen (hogy ki a f.szom osztotta ezt így be?), amiből kellene legalább 2-t hozni, akkor nem hiszem, hogy izgulnunk kellene. Azt meg, hogy 6-7-8 helyen ki kit kap, az még bizonytalan.
Hajráááá ASEEEEE!!!!!!!

Koops
Olvasó

Gratulálok a Paksnak! ✌️?

bmdbrcn
Vendég
bmdbrcn

Nincs mit szépíteni, ez úgy, ahogy van borzalmas volt. Se a védekezésre, se a pontatlan játékra nincs magyarázat. Gratula Paksra! Hajrá DEAC!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés