Connect with us
Hirdetés

Utánpótlás

Egy dudaszós kosárral nyert a Rátgéber Akadémia ellen a Cibona a döntőben

“Semelyik ellenfelünk nem nyújtott olyan jó csapatjátékot, mint mi.”:

:

Nagyon színvonalas nemzetközi tornán játszhatott döntőt, s végzett végül a második helyen a Rátgéber Akadémia serdülő fiú csapata: kiváló délszláv ellenfelekkel játszhattak, és csak a nagy tradíciókkal bíró Cibona Zagreb bizonyult jobbnak náluk – írja az akadémia honlapja.

A serdülő fiú csapat gyakorlatilag minden percét kihasználta ennek a tornának, és a horvát kisvárosba, Glinába vezető útnak. Már pénteken, menet közben játszottak egy felkészülési meccset: ellenfelük a legjobb bosnyák klub, az Igokea korosztályos együttese volt, amelyet nagyon magabiztosan győztek le.

A hétvégi tornán is nagyon odatették magukat az akadémia növendékei. Bár az ellenfelek kiváló délszláv csapatok voltak, magabiztosan vették az akadályokat: simán nyertek a Drazen Petrovic nevével fémjelzett sibeniki kosársuli és a Rijeka Basket ellen is, majd a negyeddöntőben a Zadart, az elődöntőben pedig a Bosco Zagrebet verték nagy csatában. A torna döntőjében aztán a nagynevű Cibona Zagrebbel találkoztak, de a játékosok abszolút nem ijedtek meg a horvát bajnoktól, igazi ki-ki meccset vívtak, amit egy dudaszós kosár döntött el – sajnos a Cibona javára.

– Nagyon hasznos volt számunkra ez a hétvége, hiszen összesen hat meccset játszottunk remek ellenfelekkel szemben – összegzett a serdülő fiú csapat vezetőedzője, Bolyos Róbert. – Érdemes volt elutazni, hiszen a negyeddöntőben és az elődöntőben is óriási csatákat vívtunk, a Zadar a horvát bajnoki ezüstérmes, a Bosco Zagreb pedig a bronzérmes, a döntőben pedig a horvát bajnok Cibonával nézhettünk farkasszemet. A zágrábi egy nagyon erős csapat, ennek ellenére abszolút egál meccset játszottunk, hol mi, hol ők vezettek. Elégedett vagyok azzal, amit ezen a tornán kaptam a csapatomtól: semelyik ellenfelünk nem nyújtott olyan jó csapatjátékot, mint mi, a fiúk senkitől sem féltek, harcoltak. Jók voltak a gyorsindításaink, és az egy-egy elleni szituációkat is jól oldottuk meg. Tiszta képet kaphattam arról, hogy melyik játékosban mennyi van, kitől mire lehet számítani a folytatásban. Annak pedig külön örülök, hogy úgy látom, nem kell „csinálni” a kémiát, már most megvan a pályán és azon kívül is!

A színvonalas nemzetközi tornát a KK Cibona Zagreb nyerte meg, a Rátgéber Akadémia végzett a második helyen, a bronzérmet pedig a Szarajevó szerezte meg. Az All Star-ötösbe beválogatták a pécsiek játékosát, Gáspár Vincét!

 

A Rátgéber Akadémia eredményei

OKK Drazen Petrovic–NKA Pécs 19-47

NKA Pécs: Gáspár V. 8, Inalegwu 10, Marokházi L., Zöldi 11, Tószegi-Sabath 3/3, Gurzó 6, Riegl 4, Fekete 6, Csóti, Vajas, Teszárik, Zsigmond B., Rácz, Radnóti S.

Rijeka Basket–NKA Pécs 25-51

NKA Pécs: Gáspár V. 11, Gurzó 7, Inalegwu 6, Zöldi 10, Riegl 1, Fekete 12, Vajas 2, Tószegi-Sabath 3, Marokházi, Csóti, Teszárik, Zsigmond B., Radnóti, Rácz.

Zadar–NKA Pécs 26-33

NKA Pécs: Gáspár V. 3, Gurzó 2, Inalegwu 10, Zöldi 9, Fekete 7, Vajas 2, Marokházi L., Csóti, Teszárik, Zsigmond B., Radnóti, Rácz.

NKA Pécs–Bosco Zagreb 53-50

NKA Pécs: Inalegwu 22, Fekete 12, Zöldi 2, Gáspár V. 8, Gurzó 8, Vajas 1, Rácz, Tószegi-Sabath, Teszárik, Marokházi L., Csóti, Zsigmond B., Radnóti, Rácz.

KK Cibona Zagreb–NKA Pécs 64-62

NKA Pécs: Gáspár V. 8, Inalegwu 24, Vajas 4, Gurzó 10, Zöldi 4, Fekete 12, Rácz, Tószegi-Sabath, Teszárik, Marokházi L., Csóti, Zsigmond B., Radnóti, Rácz.

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés