Connect with us
Hirdetés

Utánpótlás

“Egy Barcelonát, és a hozzá hasonló színtű klubokat nagyon nehéz elhozni Magyarországra”

A Rátgéber Akadémiának sikerült.:

:

A Rátgéber Akadémia célja az, hogy a legmagasabb szintet képviselje Európában az utánpótlásnevelés terén. Eredményeiknek, az általuk képviselt szakmai nívónak köszönhetően az utóbbi években eljutottak odáig, hogy rangos nemzetközi tornákra kapnak meghívókat szerte a kontinensről. Rendszeresen találkoznak a legkiválóbb, hatalmas tradíciókkal rendelkező délszláv (szerb, horvát, szlovén, bosnyák) klubok csapataival, eleget tettek a Bayern München invitálásának, valamint idén tavasszal részt vehettek egy olyan olaszországi tornán, a Bassanóban megrendezett #Playforpassion elnevezésű viadalon, amelyen egy mezőnyben voltak többek között a Barcelonával és a Real Madriddal – utóbbival meg is mérkőztek.

Szeptember 15–17. között ezúttal az Akadémia szervez egy olyan nemzetközi tornát, amelyen Európa topcsapatai vesznek részt. A 2022 International Gienger Hungária Preseason Tournamentre elfogadta meghívást és eljön a Barcelona, valamint a Stellazzurra Roma és az Orange1 Bassano is.

Egy Barcelonát, és a hozzá hasonló színtű klubokat nagyon nehéz elhozni Magyarországra egy nemzetközi tornára, mert óriási szelekciót végeznek. Szerencsére a Barcának mi már bizonyítottunk azzal, hogy annak idején tőlünk igazolt hozzájuk James Ugochukwu Nnaji, aki a mi képzésünknek köszönhetően kerülhetett egy spanyol topcsapathoz, ahol Euroliga-szintű játékos vált belőle, s minden bizonnyal meg sem áll majd az NBA-ig! A Barcelona mellett a két olasz klub, a Stellazzurra Roma és az Orange1 Bassano is a legszűkebb elitbe tartozik Európában, igazi topcsapatokat látunk tehát vendégül. Szenzációs, hogy mi ilyen klubok ellen játszhatunk

– fogalmazott Rátgéber László, az Akadémia szakmai és stratégiai igazgatója.

Rátgéber László hozzátette, a most első alkalommal megrendezésre kerülő tornából hagyományt szeretne teremteni: „Az az álmom, hogy egy olyan kosárlabdatornát szervezzünk évről évre, amilyen labdarúgásban a Puskás–Suzuki-kupa, amelyen rendre a világ legjobbjai vesznek részt. Elindultunk egy úton, szenzációs dolgok várnak még ránk!”

Az U16-os torna programja

Szeptember 15., csütörtök: Orange1 Bassano–Barcelona (15.30), NKA Pécs–Stellazzurra Roma (18.00).

Szeptember 16., péntek: Stellazzurra Roma–Orange1 Bassano (15.30), Barcelona–NKA Pécs (18.00).

Szeptember 17., szombat: Orange1 Bassano–NKA Pécs (15.30), Barcelona–Stellazzurra Roma (18.00).

7 hozzászólás

7
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
7 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
SeatGeekmaxxEmőkefanKPSVRKKPbask Recent comment authors
SeatGeek
Olvasó

Érdekes Fehérváron vagy 10 éve minden évben sikerül… 😀

maxx
Olvasó

Clickbait. Én meg azt hittem a felnőtt Barcelona jön bemutató meccsre, vagy ilyesmi. U16 a szülőkön kívül kit érdekel?

Emőkefan
Olvasó
KPSVRKK
Olvasó

Szenzációóóó!
Cirkuszi hoppmester, Rátgéber elszabadult.
Szerintem ezeknek a cikkeknek az írását képtelen mással megcsináltatni, szó szerint ő írja amit az egója diktál.

Pbask
Olvasó

jobb mint az origo

Milivoj
Olvasó

A prof. dr. habilnak ez is sikerült…, csakúgy, mint bárki másnak sikerülne a mi pénzünkből…, de még mindig keresem azt az EGY(!) magyar meghatározó játékost, akit sikerült kinevelniük 10 év alatt 😂

pirosf
Olvasó

Hallelujah…hallelujah…halleluuuujah.

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés