Connect with us
Hirdetés

Magyar válogatott

Egy álommal kevesebb, nem jutottunk ki a vb-re

Az olaszok nem ismertek pardont, nem volt esélyünk.

Olaszország – Magyarország 75–41 (15–9, 19–6, 18–18, 23–8)

Vb-selejtező, J-csoport
Varese, Enerxenia Arena, 5300 néző
V.: Conde (spanyol), Calatrava (spanyol), Straube (német)

Olaszország: Della Valle 15/9, Gentile 9, Vitali 4, Brooks 5/3, Biligha 8. Csere: Abass 8/6, Cinciarini 2, Aradori 11/3, Ricci 6/6, Pascolo 4, Filloy 3/3, Flaccadori -.

Magyarország: Váradi -, Vojvoda 15/3, Benke 14/6, Eilingsfeld 4, Keller 1. Csere: Jones 2, Ferencz 3/3, Perl 2, Juhos -, Ruják -, Somogyi -, Filipovity -.

Tudósítónk jelenti Vareséből:

Maroknyi magyar szurkoló fogadta a mieink buszát a csarnok előtt, akik néhány biztató szóval köszöntötték a fiúkat.

A hazaiak számára egy győzelem a mennybe (Kínába) jutást jelentette. Nekünk viszont nem volt elég a sima siker, legalább héttel kellett megvernünk az „Azzurrit”, hogy egy esetleges minitabella nekünk kedvezzen, ugyanis Horvátország hazai pályán 77-69-re kikapott a remek formában lévő lengyelektől.

Zsúfolt telt ház előtt zengett a Fratelli d’Italia, vagyis a helyiek himnusza. Felállt a szőr az ember hátán. Az olaszok semmit nem bíztak a véletlenre, a tegnap este még Euroligában szereplő milánói játékosaikat is bevetették. Nem várt tehát könnyű feladat a magyar válogatottra.

Mindkét csapat rontott az elején, másfél percet kellett várni az első kosárra, amikor is Perl korábbi csapattársa, Gentile zsákolt, majd nem sokkal később ziccerből és középtávolról is eredményes volt. Hiába védekeztünk ekkor még helyenként egészen jól, támadásban mindent mellé dobtunk. Della Valle is beköszönt, így négy perc után Ivkovicsnak időt kellett kérnie, mert már 8-0 volt az állás. Biligha zsákolása után Keller és Gentile szólalkozott össze, mindketten technikait kaptak. Öt és fél perc után Jonesé volt az első magyar kosár, de Della Valle rögtön bevágott egy triplát (13-2). Szerencsére a nagy előny birtokában sokszor kapkodtak a kék mezesek, viszont továbbra sem volt egyszerű dolgunk, mert rendkívül agresszív védekezéssel találtuk szembe magunkat. Az első negyed végére 15-9-ig zárkóztunk.

Pascolról feledkezdtünk meg, teljesen üresen maradt a palánkunk alatt, meg is büntette. Aradori visszaállította a közte tizet, a második negyedet is sok hibával kezdtük támadásban. Aztán villant egyet Vojvda és Benke, a tizenharmadik percben, 19-13-nál Sacchetti időt is kért. Ezt követően 11-0-át repesztettek a hazaiak. Hiába voltak centire magasabbak a centereink, sorra szedték a támadó lepattanókat Brooksék, sok pontot kaptunk második esélyből. 30-13-nál a magyar kispad kért időt. Az olló azonban tovább nyílt, a különbség átlépte a húszat is. 34-15-tel fordultak a csapatok. A második negyedben mindössze hat pontot dobtunk, ebből az utolsó hét percben kettőt. Nem volt triplánk húsz perc alatt.

Vitaliék nagy fölényben játszottak (fotó: fiba.com)

Benke törte meg a rossz szériánkat, de az első hármasunkra Brooks válaszolt is a kontrából. Nem sikerült közelebb jutunk, sőt. Semmi nem jött össze, sokszor még szerencsénk sem volt. Benke és Vojvoda szállította a pontjainkat, az olaszok azonban őrizték magabiztos előnyüket. A harmadik játékrészt viszont legalább egálra hoztuk. 52-33-ról indult az utolsó felvonás. Persze a nagy kérdések addigra már eldőltek.

Amit Brooks nyitott egy duplával. Meglepő módon 59-36-nál Sacchetti kikérte második idejét a meccsen, hét perc volt ekkor hátra. Hiába volt nagy különbség a csapatok között, a hazaiak nem álltak le egy pillanatra sem. A 38. percben már harminccal mentek az olaszok. A végére lehetőséget kapott mindenki, Somogyi tétmeccsen is debütált a nemzeti csapatban. A mieinket ma agyonnyomta a tét, ez nem a mi napunk volt. Egy pillanatra sem volt esélyünk, ilyen arányban is megérdemelten nyertek Abbassék, akik ezzel kijutottak a kínai világbajnokságra. Sacchetti mestert nyakon öntötték a játékosai a lefújás után egy jeges vödörrel, hatalmas fieszta kezdődött hazai oldalról a lefújás után.

Fotó: fiba.com

54 hozzászólás

54
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
33 Comment threads
21 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
41 Comment authors
Kareem Abdul-Jabbarcsocsahead01kinemugralbasketballfan Recent comment authors
head01
Olvasó

Valójában amikor csak 7 ponttal / ugye ott 10 el veszítettünk/ nyertünk itthon a lengyelek ellen / nem is próbálkoztunk a végjátékban / akkor lett vége álmainknak. Onnan minden esélytelen volt onnan minden félrebeszélés. Csak félretájékoztattuk a közvéleményt, de igazán jól egyhangúan. Azok akik félre lettek vezetve / sokak../ azoknak ez sokkoló vereség,akik átlátták a homályosítást azoknak csak egy lélektelen és szakmai hibákkal teli mérkőzés volt. De realitás… ki marad ki nem az lényegtelen, a lényeg őszintén kell beszélni és bátor döntésekkel ( pl légiósok mennyisége ) megváltoztatni állóvizünket

Kareem Abdul-Jabbar
Olvasó

Lengyelországban nyerésre álltunk, de onnan kezdve Ivkó valami bődületes cserélgetésbe kezdett, emiatt el is veszítettük a meccset.

kinemugral
Olvasó

a trollkosár már izzik 🙁

moldi56
Olvasó

Szerintem eljött az ideje,hogy megköszönjék Ivkovicsnak a munkát.Játékosként nagyszerű volt mondom ezt szolnokiként,sok meccsét láttam,de mint tréner sajnos tévúton jár.Betlizett az Olajnál is,vele lettünk 5.-ek.Konfliktusba keveredett olyan játékosokkal akik hasznára lettek volna a válogatottnál,másod-harmadrendű játékosokat hívott meg,akikkel egyszerüen nem lehetett mit kezdeni.A tegnapi meccset szenvedés volt nézni.Nem a vereséggel van bajom,ez várható volt,hanem azzal,hogy az olaszok még ki is gúnyoltak bennünket,elég volt egyszer-kétszer Gentile arcát mutatni,az a gúnyos megalázó mosoly…el is kapcsoltam egy időre,mondom ezt nem nézem.Na ha már ki is kapunk,legalább emelt fővel tegyük.Hajrá Magyarország!

basketballfan
Olvasó

Követeld a kevesebb légióst a saját csapatodba is, és lesz esély jó magyar válogatottra!
A légiósszabály a magyar kosárlabda halálos ellensége.

moldi56
Olvasó

Én követelhetem…de azt hiszem,pont engemet nem fognak megkérdezni.

basketballfan
Olvasó

Ez a baj, pedig állítólag ez a játék is a közönségért van.

atibácsi
Olvasó

Utólag lehet okoskodni. A reménykedés, az optimizmus mindig felülírja a realitást. Pedig a tények szerint egy Perlt, egy Váradit, és még sorolhatnám, a válogatott közelébe sem szabadott volna engedni. Egy Jonest beépíteni pedig … Ezen a szinten már amatőr elképzelés volt. Gondoljunk csak Rowsey akklimatizálódására Szolnokon. Fél év volt, mire beépült. És a bajnokság sztárjai, Juhos, Ferencz, ezen a szinten már nem tudnak fickándozni. Keller csalódás. Jani, Szili, Voja tolták, de nekik sem ment. Nem ez a csapat verte meg a lengyeleket, hollandokat, játszott ki-ki meccset a horvátokkal. Ez összetételében és formájában sem volt tegnap alkalmas a válogatotthoz méltó szerepléshez.… Olvass tovább »

SaaboR
Olvasó

Keller, Jones… Jesszusom
Fájt nézni.. Elképesztően gyengék

Beniben
Olvasó

Hurráoptimista, valóságtól elrugaszkodott átverés!
Csak mint nagyban….de kajálja a sok biresz!

WSreborn
Olvasó

Ez nagyon gyenge, sz@r volt, nem ud nevezném játéknak

makelovenotwar69
Olvasó

Emberek! Ez a realitás! Nincs ezen mit csodálkozni, és kár a játékosokat szidni. Egészen biztos vagyok abban, hogy mindenki küzdött. Ne legyen már elvárás az olaszokat otthon legyőzni!!! Egész egyszerűen ez a tempó, ez a harc a lepattanóért szintekkel a magyar bajnokság fölött van. A szolnokiakon kívül Jones és Jani harcolt támadásban, a többiek – ki kell mondani – be voltak fosva. Ugyanakkor nem bántom Ivko-t sem, mert amennyire lehetett, felkészítette a csapatot az olaszokból. Az a helyzet, hogy lassúak vagyunk. Mozgásban és döntéshozatalban is. Sajnos a légiósainkat (Perl, Keller) is beárazták… Ez ennyi volt, ha a horvátok komolyan veszik… Olvass tovább »

purple
Vendég
purple

Nem tudom mit aggódtok, a 2.negyedben majdnem annyi pontunk volt mint a katicának.
Ez a realitás. Azt azért ne felejtsük el, hogy ez az olasz B-csapat volt, akik közül tegnap(!) még Brooks győztes Euroliga meccsen játszott.
Vojvoda, Hanga, Benke. Ez a magyar kosárlabda jelenleg.

olajoshal
Olvasó

Amit a 3 srácról mondasz, azt nagyon osztom. A többiek meg letudták a műszakot. Tombol a dzsudzsák-szindróma a kosárpályákon is, betli a köbön. Keller pedig egy hatalmas zéró, válogatott szégyene. Menjen inkább fodrászhoz.

Józsipapa
Olvasó

csak álom volt,hogy kijuthatunk…..
(mert valaki komolyan gondolta, hogy van esélyünk odaérni??????)

PumpFakeAndric
Olvasó

Nehéz mindig egy ilyen vereség után értékelni a meccset.. Nem is a vereséggel van baj, egy olasz idegenbeli vereség teljesen vállalható alapesetben, de a körülmények.. Tisztába vagyok Ivkovics meccselésével, csapatösszeállítási rituáléjával, tudom, hogy csak a jó emberek kerülhetnek be oda.. De felvetődik rengeteg kérdés bennem: Miért rotálja szét a mester a csapatot, hogy véletlenül se melegedjen bele senki a játékba? (A dobásmutatóink szerint nem egy nyerő taktika) Miért megyünk ki klasszikus irányító nélkül a parkettre, ezzel is tovább fárasztva Vojvodát akinek így is hatalmas védekezés alatt kellett játszania ? Érdemes volt az úgy ahogy beilleszkedett Govens helyett Jarrod Jonest elvinni,… Olvass tovább »

gulyasszabolcs00
Olvasó

Minden szavad arany (sajnos). Szerintem tökéletesen leírtál mindent, így nem is vetemedek laikusként komolyabb eszmefuttatásba. Köszi! Részemről lájk, nem értem a minuszokat.

PumpFakeAndric
Olvasó

Örülök ha egy véleményen vagyok másokkal, bár lenne ez a vélemény szebb és pozitívabb mint a mostani:D Csak sajnos majdnem minden válogatott meccs után felbosszantja magát az ember a szövetségi kapitány módszerein és a magyar kosárlabda utánpótlásán/jövőjén is.. Bár az előbbire hegyezzük ki a problémák forrását általában, hiszen lassan bohózatba illő ami történik nálunk a taktikát és keretet illetően, a fő probléma mégis nagyobb volumenű és az utánpótlásba kéne keresni a hosszútávú megoldásokat. Emlékszem egy Olaj-Partizan párharcra (most arra a Partiznanra gondolok amely már jóval kisebb költségvetésből gazdálkodott és többnyire fiatal játékosok alkották a csapatot) szó szerint esélyünk sem volt… Olvass tovább »

krapulaksz simon
Olvasó

Át lettünk verve kedves barátaim. Nehéz indulat nélkül beszélni erről a hazug és irritáló siker propagandáról, ami mínusz 40nél is jön Krézi szájából.

redmiller
Olvasó

Szar napunk volt ennyi! Nem biztos, hogy ezelőtt a meccs előtt kellett volna a Magyar Kupát lejátszani… Sőt! Lehet, hogy az évközi válogatott meccsek miatt el kellene felejteni ezt a nyolc csapatos lebonyolítást…. Oké, Jones nem jött be… De Perl mit csinált spanyolban??? Ült… Itthon se találja még magát. Keller sérülés után – szerintem – még nem érte utol magát. Fepunak nem ment a hármas… Eilingsfeldnek meg lehet sok volt a két hét szünet… Juhász sérülésből tért vissza… Váradinak a Falcoban se megy, mióta nincs Szrecskó…. Lóránt hiányzik??? Albában mit csinál most??? Csorvási? Olaszokhoz lassú… Lehet röhögni Ivkovicson, meg “takarodj”-ozni,… Olvass tovább »

jaszberenyikse
Olvasó

Ki az a Juhász?

redmiller
Olvasó

Juhos akart lenni…
Bocs, de más dolgom is van közben, elírtam…

Kováts Imre
Olvasó

Nem a tét nyomta agyon a csapatot, hanem az olasz csapat vert agyon bennünket.

Master1
Olvasó

Reálisan nem volt várható győzelem ezen a meccsen,de muszáj megjegyeznem hogy ivkovic taktikája nem először mondott totális csődöt. Szombathelyiként el kell ismernem,hogy jelenleg Vojvoda és Benke játszik egyedül válogatott szinten,gratulálok a játékukhoz. A szomorú az,hogy rajtuk kívül egyedül Perl Zoliban látom a potenciált a jövőre nézve a csapatból. Jones nevezése hatalamas baki volt a meccsre,szegény Feput pedig nem akarom bántani de nem hiszem hogy az ilyen szintű mentális és fizikai terhelés neki való már,láthatóan nagyon szenvedett és nem hiszem hogy egy hasonló mérkőzés jót tenne az önbizalmának. Végére hagytam a számomra legnagyobb kérdőjelet,Váradi szerepeltetését. Borzasztóan lassú és körülményes,hátvéd poszton olyan… Olvass tovább »

Dudi
Olvasó

Hàt tényleg nem volt esélye a magyar csapatnak..
De a jàték…..
Grat Voja, Benke! A többit ma inkább hagyjuk! Reméljük lesz jobb!
Hajrá magyarok!

donnarumma
Olvasó

Hát ez “kevés volt, mint harmatos fűben a gyík pisi”..:(

ficsi
Vendég
ficsi

Vaja ! Szili ! Szolnokról ! 0 ?????????????????

koborbalint
Olvasó

Az a szerencse, hogy nem ezzel a meccsel búcsúzunk az egyébként jó emlékű selejtező sorozattól. Kellert én nem erőltetném, persze sajnos kevés jobb lehetőség van. Hanga és Allen hiánya azért könnyen végzetes egy ilyen szűk keretű válogatottnál: jöjjenek az SKC-be, mi tényleg elengednénk őket.

gabor77
Olvasó

Ivkovic vigyorogva nyilatkozik, szégyen menjen pi..ába!

Zeg
Olvasó

A “nagy” szombathelyi sztárok….nulla…nulla..nulla

falco2008
Vendég
falco2008

Aztán a zegiek hol vannak sötét?

pbask
Vendég
pbask

nincs is válogatott nevelt játékosuk 😀

Vince.Carter.15
Vendég
Vince.Carter.15

Te nagyon sötét! Tényleg ti vagytok a legalja…

boston_celtics
Olvasó

Hülye gyerek! Azt elfelejtetted, hogyha a Govens, Perl, Váradi, Tóth N., Keller ötös tavaly a szombathelyi meccsen nem verik agyon a lengyeleket – mert akkor az a sor verte meg a lengyeleket -, akkor most játszunk egy tét nélküli meccset! Néha az agyadat is használd, már ha van.

purple
Vendég
purple

Arra a brutális erődemonstrációra gondolsz, amit 7ponttal nyertünk a lengyelek ellen? Váradi 0pont,Keller 1pont,Tóth 1pont?jól agyonvertük őket.

boston_celtics
Olvasó

Igen, a 64-57-es győzelmünkről beszélek, ahol Govens 15, Perl 16, Váradi 3, Tóth 2 pontot szerzett. Az barátok közt is 36 pont a 64-ből. Amelyik meccsen az általad istenített Vojvoda 11, Benke 0 pontot szerzett! Ezek tények, ahogy az is, hogy az addig ki-ki meccsen, a Govens,Perl,Váradi,Tóth,Keller ötös jarcolt ki +10 pontos előnyt!

Lightbringer
Olvasó

Na már itt is Falcozás… te bohóc a csapatod magyar magját is szombathelyiek alkotják + még 1 egy vasi gyerek Körmendről.
Amúgy érdemes megnézni, ha a Falco kikap 1 óra alatt van 100+ hozzászólás, ha a válogatott leég 30 ponttal az meg 36 hozzászólást ér. Na ennyit a nagy bébéegyes kosárbarát közösségről. 😀

jaszberenyikse
Olvasó

Ez siralmas volt… Ment a mellébeszélés,hogy mekkora dolog,hogy volt esélyünk kijutni Kínába a mai napig. Miért lenne ez nagy dolog? Azon kívül,hogy a hollandokat idegenbe vertük nem volt egy jó meccsünk se.Idegenben verni kellett volna a litvánokat Debrecenben meg az olaszokat és minden oké. Ma Voja és Szili hozta magát mindenki más nagy nulla. Eilingsfeld,Fepu nem ez a szint, Jones legalább fizikálisan felvette a versenyt az olaszokkal de könyörgöm azonnal kerítsenek egy hozzáértő sportpszihológust Váradinak meg Kellernek mert nagyon rájuk fér.

Viggiano
Olvasó

Azért az, hogy +30-nál 2 perccel a vége előtt is minden labdáért megszakadnak, mi meg csak nézzük őket, elkeserítő! Ütős lehet a francia bajnokság elnézve Keller és Jones játékát! Nyilván nem a vereséggel van baj, meg azzal, hogy nem jutottunk ki, hanem ezzel a “játékkal”! Nem számoltam mennyit homályt dobtunk, de ennyit régen láttam utoljára egy meccsen! 🙁 Vasárnap remélem szépen búcsúzunk!

falco2008
Vendég
falco2008

Egy nappal a meccs előtt búcsúzunk? :((

Viggiano
Olvasó

Nem tudom miért vasárnapot írtam hétfő helyett…

pbask
Vendég
pbask

Knézy már mínuszol.xD

ZTE ZOLI
Olvasó

Szép volt Voja és Benke!

Megamegmondo
Olvasó

Jó a stat, de ezek a srácok is (a csapat többi tagjával együtt) tevékeny részesei voltak a beragadt rajtnak és annak, hogy nem tudtunk felállni belőle.

J.R.Benitez
Olvasó

Sajnos nem kellett izgulnunk. Ez kilátástalan volt…. Mérkőzés képe alapján reális az eredmény. Hétfőn javitani kell.

patyomkin
Olvasó

IVKOVICCCCCC TAKARODJ !!!!!!!!!!

Csapajev
Vendég
Csapajev

A kijutásra esélyünk sem volt. Csak a nagy fehér főnök Ivko mondta ezt, elhitetve, hogy van sansz.
Igazából a Hollandok elleni idegenbeli meccs volt volt bravúr, a többi papírforma volt.
A horvátokat azért itthon verjük meg!

Vince.Carter.15
Vendég
Vince.Carter.15

+1

csocsa
Olvasó

Igen ,és pont a szöv.kapitány(aki mellesleg délszláv)majd azt kell,hogy mondja meccs előtt:fiúk sanszunk sincs, nem is volt érdemes kiutaznunk.Ezt szeretnék hallani???
NEEEEM!!!

eperke
Olvasó

Úristen!
41 pont egy válogatott meccsen?
Őszintén! Mit akarunk mi???

pbask
Vendég
pbask

Ez egy nagy kalap fos. Dzseród Dzsóóóónsz annyit tett hozzá hogy Kemal is jöhetett volna, többet érne 😀

SopronKCfan
Olvasó

Hát ez kegyetlen égő volt… Rossz volt nézni a meccset. Részvétem minden magyarnak aki képes volt velem együtt végig nézni ezt a borzalmat. Meddig tűrjük Ivkovics semmittevését? Szebb jövőt. Hajrá Magyarok!

falco2008
Vendég
falco2008

Ezt a Jones gyereket jó messzire kell tartani a csapattól!

mte01
Olvasó

Nem érdekel hogy nem jutottunk ki a vb-re…de ennyire szívtelenül nem lehet játszani és ez bosszant a legjobban…

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés