Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Egis Körmend – Zalakerámia ZTE KK

Benczénél az MTE az első számú bajnokesélyes. Zollner: úgy kell játszanunk, hogy sokat kelljen cserélnie ellenfelünknek, mert a mi kispadunk határozottan hosszabb.

Egis Körmend - Zalakerámia ZTE KK

Bajnokság, 26. forduló
Körmend, Városi Sportcsarnok, szombat, 18:00
V.: Cziffra Cs., Ádám J., Balog Gy. A. (Dr. Gencsev P.)

Körmend: Bradford - Price - Németh Á. - Hammonds - Delas.

ZTE: Ware - Thompson - Green - Szabó Zs. - Agafonov.

Idegenben vághatna vissza a bajnokság első körében elszenvedett hazai vereségéért a Zalakerámia ZTE KK az Egis Körmendnek. December végén a vasiak 93-84-re nyertek. Most is ők számítanak a találkozó esélyesének, hiszen övék a legjobb formában lévő csapat a bajnokságban. Motiválhatja őket az alapszakasz első helye is, míg a zalaiaknak élet-halál kérdés lenne egy bravúr, mert legrosszabb esetben még a legjobb tízből is kicsúszhatnak.

Matthias Zollner, az Egis Körmend vezetőedzője: Nagy meccsre van kilátás, egy ilyen párosítás mindig kiemelt jelentőségű a csapat életében. Fontos, hogy felkészültek legyenek a játékosaim. Remélem, hogy mindenki forró testtel, de hideg fejjel fog pályára lépni. A ZTE-nek különösen erős a kezdőötöse. Igazából azt mondhatnám, hogy nincsen benne hiányzó láncszem. Van egy nagyon jó képességű hátvéd párosuk. Ware jól irányítja a csapatot, míg Thompson rendkívül ponterősen kosarazik. Egy olyan centerük van Agafonov személyében a palánk alatt, ami ritka a mezőnyben. Erőcsatár poszton ott van Szabó, aki kintről is életveszélyes. A kulcs az lehet a meccs során, hogy mi diktáljuk a találkozó tempóját.

Úgy kell játszanunk, hogy sokat kelljen cserélnie az ellenfelünknek, mert a mi kispadunk határozottan hosszabb és ez nekünk kedvezhet. Úgy tűnik, hogy mindenkire számíthatok holnap.

Bencze Tamás, a Zalakerámia ZTE KK vezetőedzője: A saját kezünkből már kiengedtük a sorsunkat. Kettőt kellene nyernünk ahhoz, hogy megmaradjon az esélyünk arra, amit szeretnénk. Van egy nem túl optimista forgatókönyv, de akár még az első tízből is ki lehet esni. Nem kérdés, hogy nyerni szeretnénk. Persze, ez más körülmények között sem lenne másképp, hiszen a Körmend lesz az ellenfél. Sokat jelentenek ezek a szomszédvári meccsek mindkét fél számára, és ezeket a körmendiek nagyon jól abszolválták idén, hiszen minket legyőztek hazai pályán, a Falcót pedig oda-vissza. Nagyon jó csapatuk van, jó formában is vannak.

Én azt gondolom, ha most kellene megneveznem az első számú bajnokesélyest, akkor az a Körmend lenne.

Nem lesz könnyű, de amikor egy héttel ezelőtt a fehérvári vendégszereplésünkről volt szó, akkor sem voltunk könnyű helyzetben, és mégis reális esélyünk volt győzni. Változtattunk bizonyos dolgokon, amiken muszáj volt. Bízom benne, hogy ez a fajta fejlődés nem csak egy meccsre szól. A heti munka is azt mutatja, hogy nem, mert talán tudtunk még előrelépni valamiben, de ez holnap fog kiderülni. Nagyon figyelnünk kell, mert nem akarunk egy olyan helyzetbe kerülni, mint amilyenbe a Szolnok került pár hete Körmenden. Annak a meccsnek más pszichés háttere volt, de képesek a vasiak úgy játszani, hogy az egyik legnagyobb riválisukat is harminc ponttal megverjék. Ezt el akarjuk kerülni, egy korrekt meccset akarunk játszani. Egy olyat, ami hozzánk és ehhez a párharchoz méltó, amit a szurkolóink is elvárnak tőlünk. Remélem, ha lesz esélyünk a győzelemre, akkor azt meg is ragadjuk, nem úgy, mint Székesfehérváron. Papp Péteren kívül a többiekre számíthatok.

[totalpoll id=”11945″]

A szakértő:

A mérkőzés esélyeit Sitku Ernő, a B-csoportos Nyíregyháza Blue Sharks ügyvezetője, a Honvéd, a Paks, a Szolnok, a Debrecen és az NYKK négyszeres magyar bajnok, 149-szeres magyar válogatott centere elemezte:

– Mindig nagy rangadó ez a mérkőzés, nagy történelemre nyúlik vissza, jó lenne élőben látni ezt a találkozót bárkinek. Ha tippelnem kell, akkor én körmendi győzelmet várok. Nagyon tisztelem Bencze Tamás munkáját, és külön öröm számomra, ahogy a fiatalokat is beépítik a csapatba, de az a rutin szerintem nincs még meg, hogy Körmenden tudjanak győzni.

A vasiak nagyon jól teljesítenek az utóbbi időben, akár egy Szolnokot is képesek voltak nagy különbséggel legyőzni, vagy Szombathelyről is sikerült győztesen távozniuk. Szerintem ennek a kulcsa az, hogy valamivel szervezettebb kosárlabdát játszanak. Akkor tudnak ilyen eredményt elérni, ha nagyon együtt van a társaság. Ha viszont úgy játszanak, hogy a helyzetekből rögtön eldobálgatják a labdákat, az kétélű lehet. Amikor beesik az egész találkozó során, akkor nincsen vele probléma, de ha nem esik be, akkor meg lehet szenvedni alaposan minden egyes győzelemért. Fontos lenne a zalaegerszegieknek, hogy az elején megállítsák a nagy hazai rohamot, ezen kívül pedig a hárompontosoknak van mindig kiemelt jelentősége abban a csarnokban.

A ZTE képes lehet egyébként arra, hogy megfogja a Körmend ritmusát. Bencze Tamás szépen fel fogja készítenie a csapatát erre, ebben biztos vagyok. Azt kell elérniük, hogy ne tudjanak robogni a hazaiak.

Nehéz lesz ez, mert tele lesz a csarnok, óriási hangzavar lesz. Egy rutintalanabb csapatnak nehezebb olyan körülmények között kosárlabdázni, ahol túl nagy zaj van. Ilyenkor szokták elveszíteni a játékosok az egymás közötti kommunikációt. Mindig azt kérik az edzők, hogy beszéljenek a játékosok a pályán. Egy rutinosabb csapat anélkül, hogy hallaná a másikat, akkor is képes arra, hogy együtt maradjon, képes a kialakított taktikát követni. Viszont egy rutintalanabbnál ez már problémákat okozhat. Ez pedig szerintem a Körmendnek kedvez.

Fotó: hunbasket.hu

11 hozzászólás

11
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
3 Comment threads
8 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
piros710321JokicLeklibajszaMarillionnyolcmegnyolc Recent comment authors
Jokic
Vendég
Jokic

Olyan lehetőség nincsen, hogy egyik se nyerjen? Nehéz eldönteni melyik a nagyobb tuskó szurkolótáborral rendelkező csapat. 🙂

piros710321
Olvasó

A tiéd! Ebben biztos lehetsz!

nyolcmegnyolc
Olvasó

Most az MTE az elsőszámú bajnok esélyes. Februárig az Olaj volt, bajnokot pedig júniusban hirdetnek. Várjunk addig. Az Olajba addig visszatérhet Benke, Kovács és Airington is.

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Kicsit túllihegett meccs ez már, Drágaszágaim. Mostanában a ZTE olyan gyenge, mint Kövér Lászlóban a demokratikus elköteleződés, a Körmend meg már leginkább csak Pistáról meg az ő Emőkével fennálló, bonyolult és visszás kapcsolatáról szól. A táborok meg jócskán-jócskán meggyengültek létszámban, de főleg színvonalban. Igaz ugyan, hogy a Körmend, Olajbányász, Zalaegerszeg trojkának van még most is a legnagyobb létszámú szurkolótábora, de ezek a táborok sajnos nagyon bunkik, nem olyan intelligens szurkolók, mint pl. a Paksch (kis létszámú) tábora. 🙁 🙁
SZERETLEK benneteket!

Kalok Kevin
Vendég
Kalok Kevin

Te melyik csapatnak szurkolsz ha megkérdezhetem?

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Már miért ne kérdezhetnéd meg, kedveském???!!
Egy biztos: mivel én eszem banánt (is), ezért banánevőnek mondom magam.
Jó hétvégét és jó kosárlabda mérkőzéseket neked is!
SZERETLEK téged.

Kalok Kevin
Vendég
Kalok Kevin

Én is téged akárcsak Manigatot 😀

kinemugral
Olvasó

sokat megválaszoltad a kérdést, te gyökér

Marillion
Olvasó

Köszönjük a választ fasza volt….Hajrá Magyar kosárlabda….

Kalok Kevin
Vendég
Kalok Kevin

Minket Fehérváriakat állandóan szid akárcsak a Szombathelyieket most a Körmend,Szolnok,Zalaegerszeg hármast leparasztozta azért szükül a kör…

Leklibajsza
Olvasó

Oroszlány

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés