Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Egis Körmend – Zalakerámia ZTE KK

Mindkét tréner nagy rangadót vár.

Egis Körmend - Zalakerámia ZTE KK

Bajnokság, 1. forduló
Körmendi Városi Sportcsarnok, hétfő, 18:00
V.: Cziffra Cs., Goda L., Szilágyi B. (Forrai S.)

Körmend: Stokes - White - Martinez - Szavics - Gordon.

Zalaegerszeg: Parks - Guyton - Polster - Barnett - Holton.

Nagy presztízsű rangadót vív egymással a jó formában levő Körmend és az idáig két győzelemmel rendelkező Zalaegerszeg csapata.

Antonisz Konsztantinidesz, Egis Körmend: A Kaposvár elleni meccsünk óta gyakorlatilag két napunk volt felkészülni a soron következő találkozónkra. A ZTE elleni meccs mindig különleges, ilyenkor nem számít, hogy éppen valaki első, vagy utolsó-e, ahogy az sem, hogy jó formában van-e az egyik együttes, vagy nincs. Ez a magyar liga egyik nagy rangadója. Felkészültünk mentálisan és taktikailag is. Nem követjük el azt a hibát, hogy a tabellán elfoglalt helyezéseket nézzük, hiszen igaz, hogy a Zalaegerszeg jelenleg az utolsó, de a játék képét tekintve ez nem a valóság, hiszen ellenfelünk a legtöbb találkozóját mindössze egy kosárral veszítette el. Tudjuk, hogy egy nagyon jó csapattal állunk szemben, amelyet egy új edző irányít, aki néhány változtatást már véghez is vitt a támadást és a védekezést tekintve egyaránt. Készen állunk a harcra, hogy folytassuk a jó szériánkat. Szükségünk lesz a szurkolóink biztatására, hiszen kemény összecsapás vár ránk. Mindenki egészséges és játékra kész.

Emir Mutapcic, Zalakerámia ZTE KK: Egy nagyon fontos meccs vár ránk holnap. A felkészülés során először kielemeztük a Sopron elleni mérkőzésünket és próbáltuk megtalálni az okokat arra, hogy miért volt ekkora különbség a játékunkban az első félidő és a harmadik negyed között. Ez egy olyan dolog, amit nagyon nehéz megmagyarázni, mivel az első két negyedben szerintem jók voltunk, védekezésben különösen, míg a fordulás után visszaestünk. Ennek leginkább mentális okai lehetnek, ezen dolgoztunk az elmúlt három napban, hogy megoldjuk ezt a problémát, mert holnap egy nagy riválissal, a Körmenddel mérkőzünk meg. Ez egy különleges találkozó, amit szeretnénk megnyerni. Ehhez elsősorban 40 percnyi koncentrációra lesz szükségünk, főként védekezésben. Nem lesz elég csak húsz másodpercig odafigyelnünk hátul, a lepattanóig fókuszáltnak kell maradnunk, mert a soproniak ellen nagyon rosszul zártunk ki, sok támadólepattanót engedélyeztünk nekik. Ebben sokat kell fejlődnünk, és az eladott labdáink számát is csökkentenünk kell, olyan meccseket szeretnénk játszani, ahol kevesebb, mint tízszer szórjuk csak el a játékszert. A piros-feketék nagyon agresszívan védekeznek, ezért kíméletlenül ki kell használnunk a lehetőségeinket támadásban. Ez azt jelenti, hogy jobban kell dobnunk és kevesebbszer eladnunk a labdát. Ez a pár dolog nagyon fontos lesz a számunkra. Quenton DeCosey szerepeltetését a mai nap fogjuk eldönteni.

31 hozzászólás

31
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
16 Comment threads
15 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
18 Comment authors
Peter GriffinheraklithMinden6ónyolcmegnyolcStockalone Recent comment authors
Pojaca
Olvasó

Ígérgetések, szakmai feladatok véghez nem vitele, vereségek sorozata, kifogások, balszerencse emlegetése. Eközben elment mellettünk a mezőny. Szezon elején nagy volt az arc, szerintem 4.-8. Hely közé várták a csapatot. Azóta mély hallgatás a szurkolók felé is, nyoma veszett a podcasteknek. Egy-két váratlan bejelentés, de az is Arturo tudta nélkül, pedig az ő döntési köre érdekelt bennük. Bohózcat. Tragikomédia.

heraklith
Olvasó

“már az aláírásom előtt megfogadtam, vesszen a struccpolitika! Nem azért vállaltam el a szakmai igazgatói posztot, hogy bólogatójánosként, mint egy báb, sodródjak az eseményekkel.” “ebben a pozícióban nem vagyok hajlandó nem beleállni a dolgokba, legyen szó akár nagyon kényesekről is. Ha nem így tennék, szembe köpném magam és a tulajdonosokat, akik megbíztak ezzel a megtisztelő munkával.” “Én nem olyan vezető vagyok, aki elbújik, hárítja a felelősséget. Ha valaki főnök, akkor a nehéz szitukban is legyen az, és ha kell, vállaljon fel húzós ügyeket, pláne, ha úgy látja, hogy az nem segíti a csapatát!” Most nincsenek kényes dolgok, nehéz szituk ugye,… Olvass tovább »

heraklith
Olvasó

Artúr, súlyos milliókat fizetünk a blogjaidért, “podkesztjeidért”! Hol vannak? Nem öntesz lelket belénk a nagy rangadó előtt? Nem tudjuk meg hogy mit csináltál a héten, mennyit dolgoztál a kék istenért?

Peter Griffin
Olvasó

Szezon előtt Artúr sokat írt vagy podcast-t csinált. Majd nem jöttek az eredmények. Majd játékoscserék sora. Majd vezetőedző leváltása a tudta és beleszólása nélkül.
Ezek után Rád bízom, hogy eldöntsd, hogy önként hagyta-e abba az írás vagy esetleg valaki(k) megkérte rá.

heraklith
Olvasó

Akkor el kell dönteni hogy olyan vezető vagyok, aki nem bújik el, vagy nem vagyok vezető… Illetve ha már az írást is abbahagyta, akkor miért fizetünk?

Peter Griffin
Olvasó

Nem hiszem, hogy a podcast és blog írása a munkaköri kötelessége lenne

heraklith
Olvasó

“a feladataim harmadik pillére (a felnőtt csapat és az utánpótlás mellett) a kommunikáció javítása. Kell a kapcsolattartás a szurkolókkal, a közösségi oldalak használata, a friss hírek, információk megosztása és a hiteles, őszinte tájékoztatás is. Ezen felül készülünk extra tartalmakkal is, de ezekről egyelőre nem mondanék többet – hamarosan kiderül, de annyit megígérhetek, hogy a ZTE-szurkolók a friss, korrekt tájékoztatás mellett extra betekintést is kaphatnak a klubnál zajló munkába.”

heraklith
Olvasó

Az a rengetegszer hangoztatott hiteles, őszinte tájékoztatás gondolom csak akkor lenne munkaköri kötelezettség,ha fényezni kellene magunkat, meg a húzós ügyeket is csak akkor kell felvállalni, ha az nem a vezetésre nézve kellemetlen. 3 feladata volt/van Puskásnak: 1. Csapat összeállítás: megvolt, csúnyán leszerepeltek benne. 2. Fergeteges, egyedülálló, őszinte kommunikáció: Amíg nem jöttek sorban a zakók, vagy mást kellett felelősségre vonni addig ment az önfényezés, azóta mély hallgatás. 3. Utánpótlás terelgetése: Amennyire én tudom ott sem történt/történik semmilyen említésre méltó változás. Szóval miért fizetünk? Mi az a munkaköri kötelezettség, aminek eleget tesz? Lehetne itt bőven folytatni a sort még vagy 10 emberrel,… Olvass tovább »

Minden6ó
Olvasó

Balaicz Úr és az Önkormányzati kosárlabda Minden6ói új klubmodell je kártya várként omlott össze 3 hónap alatt!Az ügyvezető:Stárics Kornél még mindig… Igazi túlélő!Szerintem Don kanyarból is haza jönne úgy, hogy körülötte mindenki odavész…..

nyolcmegnyolc
Olvasó

Igazolt valakit a Zte?

Beniben
Olvasó

Felesleges szakmázni, ez már nem erről szól…legalábbis egerszegi oldalon!
Okádék az egész!

Beniben
Olvasó

Hallod mínuszegyezős? :))))

Pojaca
Olvasó

Tél van, bár jön a felmelegedés. Stárics dobd le az öltönyöd, mert holnap megint zakót akasztanak rád. Bár jobban tennéd ha munkaruhára cserélnéd aztán januártól elmennél valami gyárba. Amint említettem jön a meleg front, +15 és nem a mi javunkra. Átmegy rajtunk ez az mte mint kés a vajon.

Zetesziv
Olvasó

Mai nap fogjuk eldönteni. 1 nappal a meccs elött. Idióták. Nincs erre más szó. Szánalmas Gusztustalan egy banda. TAKARODJATOK edzöstől vezetöstől. Meddig kell még ezt türnünk fasz kalapok??

Miska
Olvasó

próbáltuk megtalálni az okokat arra, hogy miért volt ekkora különbség a játékunkban az első félidő és a harmadik negyed között. Ez egy olyan dolog, amit nagyon nehéz megmagyarázni, mivel az első két negyedben szerintem jók voltunk,
Nyilatkozta a nagy Mutapcic mester.
Valami nagy baj lehet a memóriájával, ugyanis 9 kemény pontot dobtunk a 2. negyedben.
Ha ez neki jó akkor még nagyobb a baj.
Megy a ködösítés az új légióssal kapcsolatban is, hogy miért nem játszik.
A vezetőség meg lapul, mint szar a fűben.
Nagyon nem korrekt a tájékoztatás a részükről.
Ez minden csak nem profizmus.
Érik a kiesés.

Beniben
Olvasó

Már csak emlék…
Ez is olyan lett, mint a 6:3!
Köszönjünk, de a Jóisten ikszre játszik ezt ne feledjétek!

Holló
Olvasó

Sajnos ez már a rangadótól nagyon messze van! Évek óta! Igaz ez nem a Körmend miatt van,hanem a mi nálunk tevékenykedő sok szakember,haverok,pártkatonák,komák miatt. Döbbenet hova züllesztették a klubot! Meddig lehet még ezt ebben a formában csinálni??? Meddig lehet Stáricsot a helyén tartani?? Ami ennyire nem működik miért kell ennyire szánalmasan,bohózatba illően erőltetni?? Szeressétek már csak egy picit ezt a klubot és lépjen már a polgármester!! Mérje már fel a mekkora a baj!!!

Director
Olvasó

Múlt héten Parks nyilatkozott(semmit nem láttunk belőle vissza a pályán)most Németh Ákos.Vajon Balaicz Úr mikor nyilatkozik vagy Stárics Úr esetleg a Klubnak becézett ismeretlen az elmúlt 2 szezonról?Nincs értelme a holnapi meccsnek ha nyerünk akkor is csutka play out lesz a vége.

red-black01
Olvasó

A sebzett vad mindig veszélyes.
Ha arra játszunk hogy majd bedaráljuk a ZTE-t, arra könnyen rá lehet fázni.
Láttunk már olyant ugye hogy az első 10 dobásukból vagy 9 beesett és onnan csak a pislogás volt.
Észnél kell lenni, annyira nem rossz csapat a ZTE, vagy inkább pontosabb ha azt mondom, annyira nem rossz játékosokból áll ez a ZTE
(és a két megfogalmazásban talán benn is van a jelenlegi helyzetük)

PL
Olvasó

+1

Stockalone
Olvasó

Ezektől függetlenül ti most nagyon összeálltatok, nem hiszem hogy félnetek kell…

red-black01
Olvasó

Ez igaz.
De jobb félni egy picit, mint aztán megijedni?

JólnézünkMIKI
Olvasó

Legyen igazi rangadó újra, ahogy az mindig is volt!
Hajrá Körmend-Hajrá ZTE!

Pbask
Olvasó

1: Az ilyen edzői lózungoknak semmi, de semmi értelme. Jó csapattal állnak szembe a körmendi edző szerint, a valóság pedig az hogy már csapatkémia sem működik.
2:Quenton DeCosey szerepeltetését a mai nap fogjuk eldönteni. –> Tekintve hogy az első meccs bepótlása, az új légiósok az elmaradás miatt nem játszhatnak. Azt hiszem pont Szolnok futott bele egy ilyen esetbe, ahol Rogic el lett küldve, Solanot pedig nem lehetett játszatni.
Vagy rosszul tudom?
Sok sikert Körmendre (nádszál legény agyirokkant bordennek nem), Egerszegen talán észbe kapnak a felsőbb vezetésnél ezután már!

PL
Olvasó

köszi!
A 2.pontra én is kiváncsi lennék, szóval aki tudja: ossza meg a közönséggel ?

hullahopp
Olvasó

Talán, de csak nagyon talán lehet, hogy itt annyival másabb a helyzet, hogy – igaz, hogy az mkosz oldalán 1. forduló van feltüntetve – nem fordulócsere, csak pályaválasztói jogcsere volt “anno”. Akkor viszont semmi akadálya, hogy pályára lépjen. De ez tényleg csak egy tipp. Azt meg ugye ki tudja, hogy ott fent mi jár a fejekben 😀

Senki
Olvasó

Hát ha csak pályaválasztói csere volt akkor miért ez számítana bele a kupába az első meccs helyett?

nr11
Olvasó

Azért lenni “ciki” ha ezt az első fordulónak számolnák, mert akkor Parks és Holton se játszhatna (mivel ők is később kerültek ide). Inkább arról lehet szó, hogy még mindig nincs (?) eldöntve, ki megy ki marad, ezért várnak ki az utolsó percig

Pbask
Olvasó

Ha pályaválasztó jog cseréjéről van szó, ahogy hullahopp írta, akkor a kérdésem sztornó, játszhat mindenki, csak a ZTE töketlenkedése vagy stratégiai húzása lehet a háttérben meglapulva.
Ebben helyzetben a BB1 jelzi rosszul,dezinformál, mert 1.fordulóként aposztrofál a mérkőzésre, ott viszont az eredeti keret a mérvadó abban az időpontban.

hullahopp
Olvasó

Nem védeni akarom a BB1-et, de az mkosz honlapján is 1. forduló van feltüntetve, azért mégiscsak az a hivatalos. Ettől még lehet, hogy nem az, csak ott így maradt.

red-black01
Olvasó

Szerintem ez nem halasztott, félbeszakadt vagy újrajátszásra kijelölt meccs, hanem a pályaválasztói jog felcserélése.
Az a kupa szempontjából jogos, hogy ezt a meccset veszik figyelembe, gondolom azért, ne lehessen szórakozni azzal hogy valaki például a 6:7 (vagy 7:6) arányban otthon-idegenben játszott meccsekből mások kárára csinál egy 9:4-et.
Egyébként ha mégis abba a kategóriába tartozna (de szerintem nem) akkor meg csak azt a csapatot érintené, aki kezdeményezte a történetet.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés