Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

A ZTE-nek sem volt esélye az Egis Körmend otthonában

Az első negyed után magasabb fokozatba kapcsoltak a vasiak.

Egis Körmend – Zalakerámia ZTE KK 85-71 (14-21, 28-14, 22-14, 21-22)

Bajnokság, 1. forduló
Körmendi Városi Sportcsarnok
V.: Cziffra Cs., Goda L., Szilágyi B. (Forrai S.)

Körmend: Stokes 11/6, White 11/3, Martinez 2, Szavics 11, Gordon 19. Csere: Ferencz 15/9, Durázi 10/6, Henry 6/3, Takács K. -, Krivacsevics -.

ZTE: Parks 11/3 Guyton 19/6,, Polster 2, Barnett 13/3, Horti 5/3. Csere: Holton 18/12, Wilson 3, Németh Á. -, Révész -, Bonifert -.

Az első fordulóból maradt az év utolsó hetére az Egis Körmend – Zalakerámia ZTE KK mérkőzés.

Körmendi pontos nyitásra zalai válasz érkezett, majd a harmadik perc elején második kosarát szerezte a Körmend, amire a negyedik minutum kezdetén Guyton válaszolt (4-4). Négy hazai pontot hoztak a következő másodpercek, viszont Horti triplája és Guyton duplája villámgyors zalai fordítást eredményezett. Hét perc után egyenlő (13-13) volt az állás, amin Gordon egy jó büntetője módosított. Guyton hármasa volt pontos, átvette a vezetést a ZTE, majd Wilson is betalált. A negyed utolsó három percében megtorpantak a hazaiak, amit kihasznált a Zete: 14-21-gyel zárult az első tíz perc.

Fotó: Bálizs Zsuzsa

Gyors pontváltással kezdődött a második negyed, majd Holton és Stokes is elsüllyesztett egy-egy triplát. Parks két büntetője is talált, de Ferencz két egymást követő hármasa is pontos volt (26-28). Időt kértek a vendégek, de nem segített: hazai dupla, majd Henry-tripla, és már a Körmend vezetett (31-28). Mindkét oldalon rontott támadások következtek, így nem változott az eredmény a negyed közepéhez érve. Most a ZTE ragadt be, 33-28-nál időt is kért a vendég kispad. Guyton csak egy büntetőt dobott be, a tízpontos vezetésért támadhatott a Körmend, ami Ferencz triplájával lett meg (40-29). A félidőt végül 42-35-re nyerte a házigazda.

Újra tíz fölé tornázta a különbséget a Körmend, a második félidő második percének elején időt is kért a ZTE. Parks triplájával közelítettek a vendégek, Guyton kettesét pedig már hazai időkérés követte (48-44). Durázi triplája volt jó, Szavics büntetői is találtak, újra a tízet közelítette a differencia (53-44). Sorozatban öt ZTE-pont következett, de ismét egy Durázi-tripla törte meg a vendégek sorozatát (56-49). Innen már csak a hazaiak dobtak kosarat: Gordon gól jó plusz büntető-akciója visszaállította a tízpontos különbséget, a harmadik negyedet pedig 64-49-nél zárták le a csapatok.

Tartotta a 15 pont körüli előnyét a Körmend, nem tudott közelebb férkőzni a ZTE a záró etap elején sem. Sőt, hat perccel a vége előtt már 21-gyel vezetett a vasi együttes (76-55), ahonnan már nem volt visszaút a vendégeknek: 85-71-re nyert a Körmend.


Kiemelt kép és fotók: Bálizs Zsuzsa

69 hozzászólás

69
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
35 Comment threads
34 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
43 Comment authors
VulcanoMKE181Cibona5CsippaLebronz dzsemsz Recent comment authors
Holló
Olvasó

“egyet látni kell, egy játékos és egy vezető sem akart rosszat klubunknak.” Tavalyi szezon év végi értékelés. Hát öregem,ha te jót akarnál a klubnak elhúznál innen! De olyan messzire amilyen messzire csak lehet. Arra nem vagy méltó,hogy a sportcsarnokba a lábad betedd!! 2-12…izlelgessétek ennyi pénzből micsoda gyalázatot csináltatok! VISZLÁT!!!

MKE181
Olvasó

körmendi buta beltenyészet megint kitett magáért

RicsiVas
Olvasó

Ok te homokos,neked is kellemes unnepeket?

MKE181
Olvasó

mint a mutternak te retek

RicsiVas
Olvasó

Gondolom te is az a kemeny bohoc vagy aki itt megmondja. A profilkepedet meg a vagyaid szerint valasztottad ki te kurva?

SzhelY
Olvasó

és mi vele a bajj

JR.Benitez
Olvasó

Na már fel is kapták ezt a kiirást. Kár érte, a covidos után rövid időn belül ez a második. Komolyan nem értem ilyen komoly tábor hogy engedheti ezt, hogy pár idióta ilyet kivitelezzen.

Cibona5
Olvasó

Sok mindent lehet egy szurkolótábornak. Nem kell, hogy szeressék a riválisokat. Ilyet, amilyet most a körmendiek kiírtak, nem szabad. Ez a bunkóság teteje. Kérdés, hogy az MKOSZ lesz-e olyan tökös, hogy jól megbüntessék a klubot. Amúgy pedig még nem olvastam sehol sem elhatárolódást a körmendi klubvezetés részéről.

JR.Benitez
Olvasó

Covidos kiirás után egyik Csóri gyerek a neten büszkén hirdette hogy ők találták ki…

Vulcano
Olvasó

Most milyen kiírás volt? Erről lemaradtam.

PL
Olvasó

igen, sok mindent lehet. Peldaul azt is, amikor idejön egy rivális tábor, és a hazaiak bemutatásakor hátat fordítva, középső ujjal emelve “tiszteli meg” a hazai csapatot. Pont mint Romániában, ugye. Csak itt MAGYAR mutatta MAGYARnak! Na, nekem ez a legalja toronymagasan!

Nekem se tetszett a tegnapi kiírás, de pont ti ne gyertek itt ilyesmivel, mert a szarvasvadászatkilövéses molinó-szerűségetek a Szolnok ellen se volt épp etikus. Abba is bele lehetett volna magyarázni ezt-azt.

Lebronz dzsemsz
Olvasó

Szerintem nem lesz kieso iden!

Borbély Lajos
Olvasó

Hát akkor tényleg kék az Isten!

Csippa
Olvasó

Miért nem? Honvéd egyértelműen fel és jbereny is vissza akar jutni, de sztem a Vasas, mafc is vállalná, ha véletlenül odáig jutna, sőt a Szigetszentmiklós is, nőiben is vállalták…

Lebronz dzsemsz
Olvasó

Sztem boviteni fogjak a mezonyt, es nem fogjak hagyni, higy egy ilyen kirakatvaros kiessen

Csippa
Olvasó

Az aktuális kieső minden évben ezért lobbizik szezonok óta, eddig mindig elkaszálta ezt a szövetség, furcsállnám, ha most kivételt tennének…

Vulcano
Olvasó

Az pedig egy hatalmas arcul csapása lenne az összes többi csapatnak, akik megküzdöttek a bennmaradásért. Bőven elég a 14 csapatos bajnokság. Nem kivételezünk még egy akkora szunnyadó gigásszal sem, mint a Zte.

tortajanos
Olvasó

Az eredmény alakulása
https://kepkuldes.com/image/JuiGwL

tortajanos
Olvasó
JólnézünkMIKI
Olvasó

Puskás Artúr “Zegről-végről” már szeptemberben megmondta, hogy a kosárlabda nem sprintszám, hanem maraton. Türelem kell hozzá! Meg hogy “Kék az Isten”.
Heinrich Robi már kb 10 éve meséli a régi BP Honvéd sztorijait, cigarettázgat, közben elegánsan mosolyog, mindent és mindenkit túlél. Isten éltesse!
Csizmics sok munkát ígért, meg play-offot, és nem play-outot!
Mutapcsics, a derék bosnyák, Allah áldja meg minden lépését, most azt mondja, hogy “edzés, edzés, edzés”
ZTE Győzelmeket senki sem ígért!?

Redbid
Olvasó

Grat MTE, megdolgozott siker! Nagyon hasznos lesz még nekünk ez az egyre jobban működő 10emberes rotáció, de ettől függetlenül én remélem, hogy ideér Rorie az irányítóposztra! A zete bukdácsolásának legfőbb okait én abban látom, hogy van két küzdeni képtelen langyos légiósuk Guyton és Barnett személyében, és van 3 kosárlabdázni képtelen emberük, Horti, Révész és Németh személyében! Utóbbi küzd hajt kapar rendesen, de a gyűrűre továbbra is teljesen veszélytelen. Parks, aki az első félidőben remekelt, aztán jött White, aki most őt vette le a pályáról a másodikban játékrészben, amivel aztán ki is húztuk a zete méregfogát! Holton még egy nagyon-nagyon hasznos… Olvass tovább »

Kendeffy Botond
Olvasó

White-ot vagy Stokes-ot küldenéd el? Biztos, hogy most kell váltani? Az viszont lehet, hogy vannak más okok a háttérben. Lehet, hogy Nekik van jobb ajánlatuk.

Borbély Lajos
Olvasó

Mitapcic:
“…ha együtt marad ez a gárda, lesznek győztes mérkőzéseink is.”
Hol él ez az ember? Fogalma nincsen a mezőnyhöz. És ha egy-két mérkőzést megnyer a ZTE, akkor mi van? Itt a szezon végéig szinte MINDEN mérkőzést meg kellene ahhoz nyerni, hogy ne play- out helyen végezzen a csapata. Nem akar erről elbeszélgetni a klubvezetéssel??

Hobó Fan
Olvasó

Balaicz!A ZTE KK nem a Stárics fiucskád hobbija!Takarodjon a politika!!!

Borbély Lajos
Olvasó

Túl sok eladott labda, nagyon kevés gólpassz, öncélú játék, vereségek=ZTE.Horti, Révész, Németh ebbe a 12 csapatos bajnokságba egyszerűen nem férnek, be még kiegészítő játékosként sem. A ZTE- nél el kell dönteni, hogy akarja- e a klub még az első osztályt. Ha igen, akkor a fenti játékosokat el kell küldeni, itt teljesen használhatatlanok, ezt be kell látni. Amikor a pályán vannak, minusz egy játékost jelentenek, a többiek csak percekig tudnak négyen, center nélkül játszani- felemésztődik a csapat, s a sok centerbénázás miatt demoralizálódik is. Kérdés, hogy milyen magyar magot lehet ekkor csinálni? Amennyiben nem adja fel a klub az első osztályt,… Olvass tovább »

pirosf
Olvasó

Sajnálom a Zetét,ki ne essenek,hiányoznának az ilyen hőfokú meccsek,az igazi El Classico hangulata!!

Kivétel nélkül B csoportos szintű magyarokkal nehéz lesz,de én a továbbiakban minél több győzelmet kivánok Nektek! Hajrá!

Captain Macko
Olvasó

Nincs elég légiós és edző, igazoljunk még!

Aranyalba
Olvasó

Mi volt a drapin ?

Dobey
Olvasó

Azt sajnos nem írhatjuk le, mert cenzúráznák.

SzhelY
Olvasó

Itt cenzúra ezen az oldalon te viccelsz?

RicsiVas
Olvasó

Kellemes unnepeket kivantunk zalai baratainknak??

MAFCdrukker
Olvasó

A kiíráson? ztenb1 instasztorijában van róla kép.

PL
Olvasó

Szép volt Fiúk!
bár az az első negyed…mindegy, behúztuk.

Zalaegerszegre kívánok teljes megújulást. Kellenek az élvonalba, kellenek a szomszédvári rangadók, kellenek a tradicionális meccsek.

Milenko
Olvasó

Az idei csapatunk summázva:
– teljessen öncélú, emellett rengeteg hibát vétő légiósok
– B csoport-szintű magyarok
– nulla védekezés
– elképzelés nélküli támadás

Ennek csak egy lehet a vége: a kiesés.
Sokan ettől várják a megtisztulást. Ez jó is lenne, csak félő, hogy ez nagyon sokba kerülne nekünk. Azaz egyhamar nem lenne feljutás.
Emlékezzünk csak a ZTE focicsapatára! 7 szűk esztendő kellett ahhoz, hogy ismét a legmagasabb osztályban szerepeljünk.
Én ezt nem akarom a kosárban is átélni.
Pláne nem szeretnék a nagymúltú egyéb kosár csapatok sorsára jutni. (Honvéd, MAFC, Csepel, Baja stb.)
Viszont nem tudom van-e innen kiút…
Az azonban látható, hogy ez a keret és Mutapcic nem megoldás.

SzhelY
Olvasó

teljes mértékben igazat adok neked merta mai világban borzasztó nehéz lenne visszaküzdemi magatokat a top 1 be ráadásul nem lenneszomszédvári rangadó amit sokszor úgy vár az ember mint a karácsonyt !

Minden6ó
Olvasó

Érik á Történelem Stárics!Nehogy LEMONDJ!A pénz mindenek FELETT!

csakakörmend
Olvasó

Kár hogy leszedte a tisztelt BB1 azt a képet amin kellemes ünnepeket kívánva k*rva anyázik hatalmas kiírással a mélyen tisztelt b-közepünk!!!!!!
Bravo skacok remek ötletet valósítottatok meg !!!!!!!!!!!

Notorius Naftalinus
Olvasó

Lényeg,hogy adta a TV ??‍♀️?

PL
Olvasó

ok PolgármesterUr
ok Fjoda
ok 738494 egyéb nicknév

bukott ???

red-black01
Olvasó

Te soha nem voltál körmendi, körmendi szurkoló végképp nem, milyen b-közeped troll-kisgyerek?
Egyik nickneved mögül böfögsz ide és naaaagy-nagy izgalommal nyomkodod a frissítést és várod hogy gerjedj ?
A stílus ismerős ?

CsakazMTE
Olvasó

Nem érdemes vele foglalkozni, sárga kis geci aki álnév mögé bújik hogy itt trollkodjon és erre élvezzen

red-black01
Olvasó

Három nicked minimum van.
Viszont annyi eszed már nincs hogy abból több mínuszt kihozzál.
Tudom-tudom, neked csak egy van, de te is 3 gyerekes vagy (csak a nemük más mindig?) gyakorta több láda sört veszel elméletben hogy a képzelt haverjaiddal megigyátok meccsnézés közben és 50 km-es kerülővel közlekedsz hogy “átutazhass” Körmenden.
Amikor pedig elélvezel, akkor evakuálsz ??
Na meg persze olyan szuperhős vagy, aki egyszerre tud a b-középből, a b-közép alól, meg szemből és oldalról is meccset nézni ?

Red ball
Olvasó

Nem láttam. Ha valóban volt, akkor elnézést kérek minden jobb érzésű kosárlabdát szerető szurkolótól. A szöveg bátor kitalálójának gratulálok (valszeg 45kg-os fagypont körüli IQ-val rendelkező menő csávó). Ne rontsuk már el a rólunk kialakult képet (az ország legjobb szurkoló tábora) egy-két szellemi toprongy miatt.

SzhelY
Olvasó

miért te inkább bejglireceptet vártál?

GCkosar
Olvasó

Ejj, az a “klub”, akik Cizmic leváltását intézték…
Holton pedig kár, hogy nem volt itt már az elejétől.

Milos
Olvasó

Asszony verő Jenő.
Mit szólsz a mai meccshez, te köcsög?

Director
Olvasó

Balaicz,Stárics!Jó edzőt hoztatok!Horti, Révész páros maga gyönyőr!Szakmai igazgató bábnak?!

Holló
Olvasó

Gratulálok a Körmendnek! Az első negyed után esélyünk sem volt,semmi meglepő nem történt. Azt kaptam,amit vártam. A playout már most karácsony után biztos,ahogy az utolsó hely is boritékolható. Jelen formában a mi csapatunk a leggyengébb az NB1-ben felsőházi költségvetésből. Stáricsék és a többi ehhez hozzátevő emberke,aszisztáló tulajdonos lassan már ruhaboltot nyithat ennyi zakó után. Ekkora zakógyűjteménye Brad Pittnek sincs. Mivel a Paks ma is nyert nagyobbra nyílt az a bizonyos olló. Valaki ébressze már fel a városházán azt jó embert,hogy mekkora baj van!!! 2-12…és ezt végignézik…tényleg ez már minden határon túlmegy!! Ennyit jelent egy kosárlabda szerető közeg és egy ilyen… Olvass tovább »

Dobey
Olvasó

Szia! Hova tűntek azok, akik lehurrogtak az elején? Akik védeni próbálták ezt a szart?

Holló
Olvasó

Szia Dobey! Én amikor engem itt anyáztak,károgóztak mindenfélének elmondtak akkor is csak röhögtem rajtuk. Aki szereti ezt a klubot,nem megvezethető hülyeségekkel annak teljesen egyértelmű,hogy mi folyik itt és mi miért van! Egy hosszú folyamat vége ez az egész. Aki még ezt a sz*rt védi az mindent szeret csak ezt a klubot nem…

ZTE ZOLI
Olvasó

Ez így van az elején amikor kiírtam hogy, kezdődik… mindenki lehurrogott, leanyázott! Mi lett?! Sajnos nekünk lett igazunk, bár ne így történt volna!

torma
Olvasó

Néhány beszédes megállapítás:
védekezés : 0
csapat játék:0
öncélú játék:100%
Fugurák játszása: 0
Játék stratégia:0

Szinte teljes a figyelmetlenség.
Megállípítható ,hogy Mutapcic idehozása nem érte el céját. Online nézője a történéseknek.
A légiósok nyomokban sem csinálják a feladataikat,az irányítók a támadó idők felét pumpálással töltik.A mérközésen kisegítések nincsenek,mindenki a saját statját építi.
Valaki már ébredjen fel a klubnál,mert ennek így nem lesz jó vége!!!

Marillion
Olvasó

Bocs hogyha okoskodok és beleugatok Szombathelyről, DE: a tv-n keresztül látottak beszédesek,edzői nyilatkozat Egerszegi részről: (csak 1 mondat csaptam meg a fülemet) “Munka,munka,munka” és lesz majd eredmény! Hát itt csak kurvára az nem mindegy,hogy tudásában,képességekben milyen játékoskeret áll egy edző rendelkezésére az edzésen a munkára és mit akar velük megcsináltatni! Mert ezek a légiósok kék-fehér mezben /az összes/ kurva gyenge minőséget képviselnek! semmi váratlan megoldások,semmi kreativitás,labdabiztonság nagy nulla! Hát Amerikában a nem profi sportoló kosaras aki nap mint nap lemegy a flaszterra azok közül is találhattak volna ezeknél képzettebb és kosár érzékenyebbeket,és még ennyibe sem kerültek volna! Bár azt nem… Olvass tovább »

Kék-Fehér
Olvasó

Változást!

ZTE ZOLI
Olvasó

Milyen jó is volt ilyen rangadókra járni pár évvel ezelőtt, most meg..tv- be nézni ezeket a szarháziakat is undorral teszi az ember! Egyszerűen senkik vagytok! Ki ez a kisöreg, röhögve nyilatkozza hogy kikaptunk, ezeknek a jött-menteknek semmit nem jelent ez a klub, a többi vezetővel együtt! Nagyon nagy csalódás ez mindenkinek, akinek egy kicsit is szívügye a ZTE!

Feffo-ZTE
Olvasó

Nincs elképzelés, hiába van három edző
Nincs fazonszabász irányító, hiába van 3 kisember
Nincs center, hiába van 4 felnőtt magas
Nincs védekezés, hiába tanulható és akarati tényező az
Nincs tűz, hiába élet-halál már minden meccs (nekünk, szurkolóknak)
Nincs szakmai munka, hiába ülnek a vezetőségben is csekély múltú kosarasok nem csekély pénzekért
Nincs jövő, hiába van 500 millió elvert egerszegi adóforint erre az évre
Nincs következménye semminek, hiába a fenti sorok

JR.Benitez
Olvasó

MTE közepes játékkal is simán nyert. Zete meg… nem akarom őket bántani, van elég bajuk, ezért nem is írok rájuk semmit

HajráKörmendHajráVas
Olvasó

Szép volt Fiúk!
Remek játék, így tovább!

Zetének szebb jövőt, mégiscsak egy fellegvár idehaza.

MTE!

zterulez
Olvasó

Fellegvár VOLT… Utolsó 10 idényből 5x (az ideivel együtt) play-out helyen végeztünk. Ideje kivenni a kezünket a biliből, mielőtt ugyanolyanokká válunk, mint apáink, akik a 90-es években még mindig az Aranycsapatról áradoztak.

Sajka
Olvasó

Sajnálom, hogy egy ZTE ilyen szintre küzdötte le magát. Gyakorlatilag 10-15 percig tudtak ellenállni, utána teljesen szétestek.
Azt hiszem, hogy régen volt ennyire aktuális a körmendiek rigmusa: “NBII Nyugati csoport…, NBII Nyugati csoport…”

csakakörmend
Olvasó

Annyira jók vagyunk ezaz gyerekek!!!!!!!!
Jövőre BL!!!!!!!!!!!
EZ KÖRMEND!!!!!!! MTE

Peter Griffin
Olvasó

Nem volt ez rossz meccs. Legalábbis körmendi szempontból.
Rendes dolog tőlünk, hogy minden csapatot hagyunk nyerni

zterulez
Olvasó

Ja ez jó meccs volt. Végig relevánsak tudtunk maradni, csak nüanszokon múlott a győzelem. Ja nem ide.

torma
Olvasó

“Tisztelt” ZTE vezetőség ill.városvezetés!
Most már a szánkig ér a szar és hullámzik is!

lujo
Olvasó

Ez a csapat akkor fog legközelebb győzni, ha az eladott labdák után is kap pontot. Vicc…

Notorius Naftalinus
Olvasó

Ha feleznénk az EL-t az kb +10-12 pontot jelente

SopronKCfan
Olvasó

Jön újabb legiós? Lesz edzőcsere?

Peter Griffin
Olvasó

Persze, DeCosey már itt van egy hete Zegen

Pbask
Olvasó

Gratulálok! Fepu, Krisz, Gordon nagyon tetszett.comment image

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés