Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Az Egis Körmend állította meg a Szedeákot

Az első negyed után átvette az irányítást a vasi együttes.

Egis Körmend – SZTE-Szedeák 90-73 (26-30, 20-13, 24-14, 20-16)

Bajnokság, 8. forduló
Körmend, Körmend Városi Sportcsarnok
Játékvezetők: Benczur Tamás, Tőzsér Dénes Kelemen, Fodor Attila (Dernei Gábor)

Körmend: Doktor P. 1, Cook 11/9, Takács K. 14/3, Durázi 21, Tolbert III 16. Csere: Morgan 21/15, Ferencz 4, Sylla 2, Kiss M. -.

Szedeák: Woolridge 15, Locke 16/6, Cohill 4, Bognár 18/3, Lake 10. Csere: Zsíros 8/6, Mucza 2.

Sorozatban aratott négy győzelem után érkezett a hetedik helyezett Egis Körmend otthonába a harmadik pozíciót elfoglaló SZTE-Szedeák a férfi élvonal nyolcadik fordulójában.

Rontott dobásokkal indult a találkozó, egy szegedi támadó-lepattanó után Bognár jegyezte az első kosarat – Cook triplával jelentkezett a másik oldalon. Bognár is beleállt egy triplába, sikerrel. Cohill egy gyorsindítás végén talált be, Takács egy hármassal csökkentette a hazai hátrányt, majd egy gyors ellenakció végén egyenlített is a Körmend (11-11). Bognárt nehezen tartották a hazaiak: 11-13-nál már a kilencedik pontját jegyezte. Őrizte előnyét a Szeged, de Takács gól jó plusz egyes akciója egyre csökkentette a különbséget, majd egy újabb kosárváltás végén egyenlített is a hazai együttes (20-20). A negyed hajrája igazi pontesőt hozott: 26-30-nál ért véget az első tíz perc.

Bognár egy kettessel növelte a különbséget, Morgan két triplával hozta közelebb a hazaiakat, majd Durázi a vezetést is visszavette övéinek – időt kértek a vendégek (34-32). Zsíros triplát dobott, de Durázi zsákolása újra a Körmendnek jelentett előnyt, majd ugyanő a saját lepattanóját begyűjtve jegyzett még két egységet (38-35). Öttel is vezetett már a Körmend, Bognár két kettessel egyre csökkentette a különbséget. Locke találatával már a Szeged vezetett, Ferencz találatáig (44-43). Egymás után szedte a támadó-pattanókat a Szedeák, de a Körmendé volt a következő kosár. Woolridge kísérlete lejött, 46-43 az első félidő.

Másfél perc elteltével rákapcsolt a Körmend: Tolbert büntetőit Morgan kettese követte, Lake szépítését pedig Durázi és Tolbert kontrázta meg (54-45). Időt kért a Szedeák, de ismét Tolbert-kosárral folytatódott a meccs – meglett a közte tizenegy. Nyolc szegedi pont volt a válasz, gyorsan kapaszkodtak a vendégek (56-53). Tolbert ismét pontos volt, faulttal együtt is pontot dobott. Doktor révén tízre nőhetett volna a különbség, de az egyik büntető lejött (62-53). Durázi szedett lepattanót a szegedi gyűrű alatt, a dobás is pontos volt. Morgan újabb két triplája talált célba a negyed utolsó percében, így 70-57-nél zárult ez a tíz perc.

Morgant kiállították az utolsó negyed elején, elvesztette legeredményesebb játékosát a Körmend, de Woolridge nagyon pontatlanul büntetőzött. Takács tempójával nőtt a különbség, majd Zsíros triplával hozta tízen belülre a Szegedet (74-65). Támadásban sokat hibázott a Szedeák, így nem tudott közelebb lépni a hazaiakhoz – 75-67-nél gyakorlatilag „bedeszkázták” a gyűrűt. Három pontnélküli perc után Durázi talált be. Az ismét pontos dobásokkal jelentkező Körmend növelte előnyét, és magabiztosan hozta le a hajrát: 90-73-ra nyert.

Kiemelt kép: hunbasket.hu

17 hozzászólás

17
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
8 Comment threads
9 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
12 Comment authors
CsippadavekRedbidred-black01SzhelY Recent comment authors
Csippa
Olvasó

Nem értem, Benczúr miért érezte úgy már az első percben, h muszáj szerepelnie…????

davek
Olvasó

Gratulálok fiúknak! De! Azért ez az új center?? Tudom, várjuk ki a végét…..Szerintem sokat nem kell rá várni! Ebben a játékban is kellene egy minimum iq elvárás, de ránézésre nála senki nem várt el semmit 😀 De ne legyen igazam!

SzhelY
Olvasó

hát a világot nem váltjuk meg vele nem sokat mutatott de még csak egy hete van itt meglátnuk 3 om forduló utám

Red ball
Olvasó

Kedves BB1!
A rettenetes fontos elfoglaltságotok mellett azért hetente frissíthetnétek az aktuális tabellát…a következő mérkőzések listáját már nem is merem kérni.
Tavaly ez korrekt volt.
Mi változott???

SzhelY
Olvasó

grat a fiatal magyar játékosoknak

Redbid
Olvasó

Takács, Durázi nagyot játszott ma, de az egész csapat jól melózott, odatették magukat rendesen!
Három negyeden át élményszámba ment a Durázi-Bognár csata is!
Utóbbi az első negyedben el lőtte a puskaporát, az utolsó negyedre pedig már teljesen elkészült az erejével is, míg Duró végig nagyon harcos és határozott volt!

SzhelY
Olvasó

minden fiatal hasznos volt

SzhelY
Olvasó

pl doki is tette a dolgát jól passzolt védekezett sokat volt fenn ha sikerül egyben tartani a magyar magot talán lessz egy Németh Isti korszakunk megint

Kosaras
Olvasó

Krézi Jenő

Red ball
Olvasó

Jenő aranyos volt: lépés vagy kétszer indulás vagy borítás.

Sajka
Olvasó

Nekem Knézyről sok minden eszembe jut, de az “aranyos” nincs közte. 😀 😀

egyszegedi
Olvasó

Remélem, nem lesz kőbe vésett szabály a szezon során, hogy “fiatal játékost” csak az első félidőben használ Lazic. A látványosan betliző Mucza helyett egyértelműen fel lehetett volna tenni Cohillt. Nem mondanám, hogy mindig szimpatikusan játszott a körmendi csapat, de ma egyértelműen jobb volt. Woolridge valóban a valaha volt egyik legjobb szegedi légiós, de nincs triplája, ez pedig némileg azért sebezhetővé teszi.

Hawk
Olvasó

Úgy hogy nincs triplája, amit mindenki pontosan tud, tarthatatlan. Ma se tudtak vele mit kezdeni. 7/12-es mezőnymutatója volt. Ha ő vállalt volna annyit mint Locke, akkor ma nyer a Szeged.

red-black01
Olvasó

Nem akarok szakmai dolgokba bocsátkozni (pl. mi volt a mai győzelem egyik kulcsa) és Woolridge kvalitásait sem akarom megkérdőjelezni.
Egy kérdésem lenne csak:
te biztos hogy a Körmend-Szeged kapcsán írtad amit írtál?

Hawk
Olvasó

Arra akartam célozni inkább, hogy Locke brutálisan túlvállalta magát, úgy hogy neki egyáltalán nem ment, míg Woolridge-ot azért ma se sikerült limitálni. 23 VAL-on tartani egy játékost, 15 ponton, jó dobószázalékkal, azt nem nevezném limitálásnak. A 7/12 mezőny még mindig elég jó és nem azért nem vállalt többet, mert annyira levédték volna.
Ettől függetlenül gratula a Körmendnek, megérdemelten győztek, ma ők voltak a sokkal jobb csapat.

Csíkosnapernyő
Olvasó

Várható volt,hogy lesz mélypont. Knézy az elején felmagasztalta a csapatunkat,a 2 amerikai hátvédünket,ami túlzás volt,majd a végén jól le is húzta őket,rossz volt hallgatni (bár sosem jó,nem hiszem,hogy nincs nála jobb riporter). Az tény,ma Locke és Mucza nagyot betlizett és a hit is hiányzott,ment a streetball,de továbbra is azt gondolom,szerethető,jó csapatunk van,aminek ilyen rövid kispaddal a reális cél a playoff. Hajrá Szedeák❤

Twin Peaks
Olvasó

Örülök, hogy ezt Te Szegediként írtad le! Elképesztő ez a knézi…
Szerintem ha bárki a Szegedből letolta volna a gatyáját, Jenő tutira letérdelt volna elé!
Amúgy gratula, jó kis csapatotok van!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés