Connect with us
Hirdetés

FIBA Europe Cup

Dudaszós triplával kapott ki az Egis Körmend

Egészen elképesztő hajrában maradt alul a vasi csapat a Sporting ellen.

Egis Körmend – Sporting CP 98-99 (28-31, 31-22, 18-22, 21-24)

FIBA Europe Cup, G-csoport, 2. forduló
Körmend, Körmend Városi Sportcsarnok
V.: V. Velikov (bolgár), N. Perlic (horvát), H. Cavar (bosnyák)

Körmend: Chambers 18/6, Mitchell 10/3, Ferencz 16/15, Moore 21/9, Omenaka 11. Csere: Durázi 11/3, Parrish 8/6, Cakarun 3, Doktor P. -, Kiss M. -.

Sporting: LoVett 21/12, Armwood 5/3, Williams 18/6, Loncovic 3/3, Feranandes 9. Csere: Fenner 12/6, R. Monteiro 9/3, A. Monteiro -, Ventura 12, Radic 10.

Az Egis Körmend a Karhutól, a Sporting CP az Anwiltól szenvedett vereséget a FIBA Europe Cup csoportkörének első fordulójában – a két együttes Körmenden találkozott a második fordulóban.

Fernandes ziccerére Moore remek triplával válaszolt, majd ismét Fernandes villant, amire Ferencz hármasa volt a körmendi válasz. A vendégek egyenlítésére Moore újabb hármasa érkezett – három triplával nyitott a Körmend, majd két újabb akciógóllal már 13-6 volt az állás. Loncovic egy távolival csökkentette ezt a különbséget, majd LoVett is beleállt egy triplába (13-12). Megrázta magát a Körmend, Ferencz engedett el egy újabb pontos távolit, ami ismét lendületet adott a csapatnak: kis idő múlva már 24-14-nél kértek időt a vendégek. A rövid szünet a portugáloknak tett jót: 24-24-nél eszmélt a hazai együttes, de Williams távolijával már a vendégek vezettek (26-27). Egy eladott körmendi labdából indultak meg a portugálok: Radic zsákolásával lett 28-31 az első negyed.

Omenaka zsákolt, de az ellenfél is értékesítette lehetőségeit (30-36). Chambers dobta be ziccerét, és a megítélt plusz egy dobás is jó volt a vonalról. Hiába védekezett jól, eladta a labdát a Körmend, villámgyors triplával büntetett az ellenfél (33-39). Ferencz harmadik hármasa is utat talált a gyűrűbe, kapaszkodott a házigazda, de a vendégeknél is meg-megvillantak a távolról jól célzó emberek – most éppen Armwood (40-44). Durázi mindkét büntetője lejött, a másik oldalon Fernandes egyet bedobott. Megint nem tudta áthozni a félpályán a labdát a Körmend, LoVett büntetett egy ziccerrel. Négy körmendi pontot követően megint egy bosszantó hazai labdavesztés után szerzett könnyű kosarat a vendég együttes. Ferencz-triplával egalizált, majd Durázi ziccerével átvette a vezetést a Körmend. Chambers volt szemfüles, egy megszerzett labdával egészen a gyűrűig robogott (54-49). Egyre tanácstalanabbak voltak a vendégek támadásban, amit ki is használt a Körmend: Durázi is beleállt egy triplába, 59-53-mal ért véget az első félidő.

Büntetőkből szerezte első pontjait a Körmend, a Sporting viszont folyamatosan zárkózott a második félidő elején. A vendégek 62-62-nél érték utol a magyar csapatot, majd Williams triplájával egy rövid időre a vezetést is visszavették – rövid időre, mert Chambers a fordulásból szintén hármast dobott. Minimális előnyt szerzett a Sporting, de Moore egyenlített (69-69). Ismét ellépett a Sporting, de visszakapaszkodott a Körmend, majd Mitchell büntetőivel egyenlített. Sokat hibáztak a csapatok, aztán Moore ziccerével újra a Körmend vezetett. A Sporting nem tudta befejezni a negyed utolsó támadását: 77-75-ről jöhetett az utolsó tízperces etap.

Egyenlítettek a vendégek, azonban Mitchell triplája is talált. Fenner hármasa is a gyűrűben kötött ki, ismét egál volt a meccs (80-80). Durázi két kimaradt büntetőjét ezúttal Monteiro bosszulta meg akcióból (81-84). Parrish lendült bele, két hármasával pillanatok alatt náluk volt az előny. A kimaradt körmendi akciókat 0-6-tal büntette a Sporting, ráadásul Durázinak sajnos továbbra sem ment a büntetőzés. Kapkodóvá vált a hazaiak támadójátéka, Fenner is jól célzott kintről, így már 87-93 volt az állás. Chambers a vonalról volt nagyon pontos, Ferencz a triplavonalon túlról – pillanatok alatt egyre olvadt a körmendi hátrány. Másfél perccel a rendes játékidő vége előtt ismét a Körmend hozhatta a labdát, és Durázi szépen vissza is tett egy támadó-lepattanót (94-93). Letelt a portugálok támadóideje, 53 másodperccel a negyed vége előtt ismét a hazaiak támadtak, de egy eladott labda kisebb riadalmat keltett hazai oldalon – nem éltek a lehetőséggel a vendégek. Omenaka egyik büntetője volt jó, majd lefutotta ellenfelét a Körmend, és Parrish ziccerével úgy tűnt, el is döntötte a meccset (97-93). A vége előtt 12 másodperccel LoVett hármasa ült, Cakarun viszont csak egy büntetőt dobott be a másik oldalon. Alig két másodperce maradt a vendégeknek: Ventura LoVetthez passzolt, aki a dudaszó pillanatában elengedett hármasával megnyerte a meccset a Sportingnak (98-99).Kiemelt kép, fotók: Bálizs Zsuzsa

33 hozzászólás

33
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
16 Comment threads
17 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
28 Comment authors
Keller Ákos CicájapanzerO1GHeindrichMTE1975 Recent comment authors
O1G
Olvasó

Érdekes, hogy a falcosok mennyire ki voltak akadva, hogy hogy szurkolhat egy ország ellenük a nemzetköziben, erre most hogy viselkednek.
Tudom, “de azzal kezdődött, hogy a másik visszaütött”… Óvoda szint ez, ami magyar szurkolói körökben megy minden csapatnál. Emberek vagyunk, akik annyiban térnek el, hogy másik városba születtek. Ez egyáltalán nem lenne ok az utálatra.

Heindrich
Olvasó

Ezt hozni kellett volna a végjátékban 🙁 A végén jól büntetőzőket kell pályán tartani. Ha egy csapatban délszláv és amcsi jétékosok vannak vegyesen akkor nagyon meg kell nézni emberileg kit igazolsz. Az edző elég morcos, rendet tud tenni de valami nem stimmel. Remélem nem esnek szét mentálisan. Csakinak jó számai voltak az OLAJ-ban,de itt kicsit magányos.

MTE1975
Olvasó

Katasztrofális védekezés ennyi ! Mit akarunk olyan emberekkel a kis padon mint a Németh Levente akinek fogalmi sincs a kosárlabdáról !
FEPU elöl hozta amit tud na de védekézésben kaptuk róla egy kazal pontot. A kis Takács miért lett számüzött?

Traktoros
Olvasó

Emmm
Téééé
Jeeee😂😂😂😂
Mé nem mentek meccsre divatok?🦧🦧🦧
Hun voot a legjobb tábor?

panzer
Olvasó

Haladás meccsen kiabálták, hogy Mindenki szombathelyi! Agyhalott bohóc tábor.

Keller Ákos Cicája
Olvasó

gyere oda legközelebb 🙂

Pbask
Olvasó

Pár dolog az én szemszögemből: 1; Kár ezért a meccsért. 2; Ezért(is) hülyeség divatszurkolózni egyes táborokat, ha nincs eredmény, a csarnok fele üres. Respect akik kinn voltak ma. 3; Lehetett egy elbeszélés, mert ma a vereség ellenére jobbik arcát mutatta a csapatotok. Durázi, Fepu jutott labdához, úgy ahogy Stokes-t, Chamberst is be kellett törni, lehet még belőle jó írányító. 4; Cakarun 13 perce beszédes nekem. Ilyen az, mikor a dícsőséges Nagyúr akar mindent jobban tudni a szakmánál, szerintem maximum légiós centercsere lesz, de tavaly Albában is megmutatta Omenaka, azért itt is, hogy lehet rá számítani. Marjan fejben nincs már ott,… Olvass tovább »

moldi56
Olvasó

Azt hittem hogy Cakarun Körmenden megújul,mert nálunk Szolnokon az utolsó szezonban nagyon beleszürkült.Eléggé feszülten játszott volt eset,mikor a magyar játékosok fejét leordította.Úgylátom sajnos itt sem váltsa meg a világot.

CsakazMTE
Olvasó

Remélem szombaton is kikapunk egy 20-30 ponttal és akkor talán észreveszi mindenki hogy valami nagyon nincs rendben.

Traktoros
Olvasó

Mindenki ezt “reméli”😂

KPSVRKK
Olvasó

Sztem Cakarun nem Magyarországon fejezi be ezt a szezont

Milo
Olvasó

Szerintem a Honvédnál fog kikötni, de drága mulatság lesz 2éves szerződést felbontani.

Gézuka
Olvasó

Szar volt már Szolnokon is az utolsó szezonjában. Másból nem állt csak pofázott és reklamált folyamatosan.

Misi
Olvasó

Ez csak egy meccs volt, a szerencse nem volt most velünk. Két másodpercért kár filozofálni! Ilyen a sport, hajrá MTE!

Csippa
Olvasó

0 védekezés, pedig az inkább akarat kérdése, mint tudás, eszetlen hajigálás az utolsó negyedben, a végén amatőr hiba. Ettől még papp beteg…

Milo
Olvasó

Köszönjük a Körmendnek, hogy végre megszabadítottak minket Cakaruntól❤️🖤

fanaticfantastic
Olvasó

Mi? Ne kezdd már.

Laposvár
Olvasó

Ez a szemét Mr. Papp! Hát nem ezt is elfújta…. Mind a 26 néző szeme láttára!

Milos
Olvasó

Ez már picit kezd unalmas lenni..😔
Valami új?

Knézy Ernő
Olvasó

Szerencsétlen MTE,kár a meccsért.

Udig
Olvasó

Ezt szépen elszórakozta a Körmend. Amatőr hibák tömkelege, dekoncentrált játékosok, borzasztóan meccselő edző. Nem rossz csapat ez a Sporting, de a kihagyott büntetők (pl. Durázi 0/6) megbosszulták magukat.
Attól függetlenül azt érdekes itt olvasni, hogy azok a Falco szurkolók divatszurkolóznak akik a mérkőzés vége előtt hazamentek, illetve voltak olyan idők amikor ingyen mehettek meccsre mert az Arena Savaria kongott mérkőzéseken az ürességtől.
Ez a Körmend talán a 8-ra jó lesz, hétvégén az Alba is átgyalogolhat rajtuk.

Hajrá Magyar Kosárlabda, Hajrá Honvéd.

p.borisz
Olvasó

Mr. Papp a hibás 😉

Twin Peaks
Olvasó

Szopd le Pappod faszát!

p.borisz
Olvasó

Fáj az igazság?Semmi baj,majd megszokod😉

Twin Peaks
Olvasó

Mi, hogy a Pappot szopod? Dehogy fáj,a te dolgod!

p.borisz
Olvasó

Te vagy frusztrált kettőnk közül😁
Körmend szopja mindenkiét, ahogy látom…😉

SPARTAN
Olvasó

Hát ilyet b..meg… 🫣

SárgaPárna
Olvasó

Valaki nem tudja, hogy a Körmend miért kapott zártkapus meccset és nem lehettek ma nézők?
Ui: Gratulálok a remek végjátékhoz!

ejjha
Olvasó

Nem értek vissza a földekről a mérkőzésre. Aki meg ott volt a végén idejekorán állva tapsolt, mert hogy megnyerték a mérkőzést. Mondtam is magamban…ez lehet túl korai “álljatok föl”.

Kovacs
Olvasó

Nyitva volt a pálya 😂😂😂

piros710321
Olvasó

Látom elbeszélgetsz magaddal, te büdös köcsög! Tudod a qva anyádat…..!

Redbid
Olvasó

És még fel vannak háborodva, ha becézik őket 🙂

davek
Olvasó

Elmész te a kurva anyádba, vicc vagy te díszmagyar!

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés