Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Egis Körmend – Sopron KC

Németh Ákosra továbbra sem számíthat Matthias Zollner.

Egis Körmend - Sopron KC

Rájátszás, negyeddöntő, 1. mérkőzés
Körmend, Városi Sportcsarnok, szombat, 18:00
V.: Földházi T., Goda L., Pozsonyi L. (Dr. Gencsev P.)

Körmend: Bradford - Price - Ferencz - Hammonds - Delas.

Sopron: Warner - Lemar - Supola - Wiggins - Gordon.

Papíron a rájátszás legsimább párharcának az Egis Körmend – Sopron KC párharca tűnik a negyeddöntőben, hiszen az első helyezett játszik a nyolcadikkal. Érdekesnek ígérkezik, hogy a hazai pályán veretlen vasiak ellen milyen teljesítményre lesz képes a középházban szárnyakat kapó soproni csapat.

Matthias Zollner, az Egis Körmend vezetőedzője: Nehéz ez a mostani helyzet, hiszen elég rég volt már az utolsó alkalom, amikor a Sopron ellen játszottunk. Nem vagyunk olyan ritmusban ellenük, mint a felsőházi csapatok ellen, akikkel az elmúlt hetekben sűrűn játszottunk. Ilyen szempontból mondhatjuk, hogy a Sopron most egy teljesen új ellenfél lesz számunkra. A szerdai meccs óta sok időnk nincsen a felkészülésre, de ez a legtöbb csapatra igaz. Ilyen meccsritmusban nagy hangsúlyt helyez mindenki a regenerációra, hogy a játékosok készen álljanak az újabb összecsapásra. Úgy gondolom, hogy sikerült megfelelően feltérképezni az ellenfelünket, és készen állunk a szombati mérkőzésre. Németh Ákos még mindig nincsen bevethető állapotban, de a többiekre számíthatok.

Sabáli Balázs, a Sopron KC vezetőedzője: Távoliak már az emlékek a Körmendről. Míg a középházban közel azonos képességű csapatok találkoztak, addig a tabella első három helyén álló csapat kiemelkedik a mezőnyből, és mi a jelenlegi legjobbat kaptuk. A Körmendnél egy nagyon jó keret állt össze. Az ország egyik legjobb atmoszférájában fogunk játszani. Bízom benne, hogy nemcsak epizódszereplők leszünk ebben a párharcban, hanem sikerül magunkból kihozni még azon felüli pluszt is, mint amit eddig tettünk. Kevés a felkészülési idő mindkét csapat számára. Szerintem a körmendiek is a regenerációra szánják a legtöbb időt. Alap dolgokat kell átbeszélnünk mind támadásban, mind védekezésben. Akkor lehet esélyünk, ha ezzel a maradék csapattal egészségesen tudunk kiállni. A hazaiak egyértelműen az esélyesebbek, de mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy egy jó párharcot lássanak a szurkolók. A legutóbbi keret áll a rendelkezésünkre. Remélem, ha már a középszakaszt valahogy átvészeltük ilyen körülmények között is, akkor most mindenkitől az a minimum, hogy maximumot hozzon minden mérkőzésen.

A szakértő:

A mérkőzés esélyeit a Falco KC legendája, magyar bajnok irányítója és korábbi vezetőedzője, a 78-szoros magyar válogatott Kálmán László latolgatta:

– Aki az első helyről kezdheti a rájátszást, az általában bejut a legjobb négy közé. De volt például a Falcóval is olyan, amikor az élről indulhatott, és végül kínkeservesen, 3-2-vel jutott be a legjobb négy közé. Emiatt nem esélytelen az sem, aki a nyolcadik helyen végzett. Ez egy teljesen más műfaj innentől. Ha valaki ezen a három meccsen tud extrát nyújtani, és átérzi, hogy csak három mérkőzésre kell teljes erővel koncentrálni, akkor történhetnek meglepetések. Általában egy párharcban szokott is meglepetés történni.

Ebben a párharcban a Soprontól valami nagyon extra kellene, hogy meglepetést tudjon okozni. Ettől függetlenül nem írnám le őket egy percre sem, mert egy masszív, nagyon tudatos, jól betörő, jól mozgó csapatról beszélünk. Nemcsak a kinti dobásokat keresik, hanem a benti területeken is jól egy-egyeznek Gordon és Wiggins révén. Wiggins egy olyan játékos, aki négy-öt méterről is jól tud egy-egyezni, és szépen kiosztogatni a labdákat. Látható, hogy Supola és Dénes is jól illeszkedik a csapatba.

Egy nagy eredményt szerintem azzal már elértek, hogy bejutottak a legjobb nyolcba. Innentől kezdve nincs vesztenivalójuk, és mindent egy lapra feltéve nem esélytelenek ebben a párharcban sem. Pláne, hogy idegenben sincsenek megilletődve.

Az más kérdés, hogy a Körmend még nem kapott ki idén hazai pályán, és hazai környezetben mindig a szebbik arcát mutatja a csapat. Ilyenkor magabiztosan teljesítenek a szurkolóik támogatása mellett. Az első meccs nagyon fontos dolog, pszichés szempontból is. Aki az elsőt megnyeri, onnantól könnyebben játszik a második mérkőzésen. Ha el tudná venni a pályaelőnyt a Sopron, még akkor sem lenne olyan könnyű dolga, mert a vasiak hosszabb kispaddal, minőségibb játékosokkal rendelkeznek. Az is megadja a pikantériáját a meccsnek, hogy Sabáli Balázs személyében egy körmendi edző ül a soproni kispadon, aki nagyon jól feltérképezi mindig az ellenfelet. Tudja, hogy ki ellen mi a célravezető. Nagyon bő taktikai repertoárral rendelkezik.

Érdekes, jó mérkőzésre számítok. Arra tippelek, hogy a Körmend egy tízpontos különbségen belül fogja megnyerni az első találkozót.

21 hozzászólás

21
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
7 Comment threads
14 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
12 Comment authors
Kovács GáborTorpedómte7GáborMarillion Recent comment authors
Torpedó
Olvasó

Hajrá Sopron! Minden jó sorozat egyszer megszakad.MTE itt csak nektek lehet izgulni,mi elértük célunkat.Többi már csak ráadás és örömjáték.Meleg pillanatok várnak rátok mától és rengeteg Sopron drukker…….Hajrá,hajrá SKC!

mte7
Olvasó

……..
Hajrá Körmend!!!!

Marillion
Olvasó

És akkor még a Falco szurkolói a legnagyképűbbek undorítóbbak,a kommentekben meg a csarnokokban….? Mi csak Silver Szombathelyiek…ez még el is megy mint piszka…de hogy Soprongy legyen Sopronból azért ez gusztustalan megnyilvánulás velük szemben…Mire föl ez a lekezelő stílus amikor még el sem kezdődött a páros csata! Én Szombathelyiként szeretem Sopront még Falco szurkolóként is…és elfogadom ahogy szeretgetik negatíve Vas megyét….Mert ahogy szokták mondani az egyik 19 a másik 1 híján 20….
Mind a 8 csapatnak sok sikert kívánok….HAJRÁ FALCO…

Kovács Gábor
Olvasó

Azt mvfm írta. (Csak mondom…)

Kalok Kevin
Vendég
Kalok Kevin

Mi a szarra vár már a bet??Egyébként szerintem reálisan elviszi a Körmend viszonylag simán.A második meccsen lehet esélye otthon a Sopronnak aztán utána meglátjuk 1-1 nél szerintem más vissza menni a Sopronnak Körmendre mint 0-0 nál.Én azt a harmadikat érzem valamennyire foghatónak és akkor utána Sopronban meglátjuk….

Gecse J. Márió
Olvasó

Kinn vannak… Ahogy mondtam, 13-14 pont a Falconál és az MTE-nél a határ, a Pécsre is csak 1.26. Mik a tippjeid és milyen szorzókon?

Kalok Kevin
Vendég
Kalok Kevin

Én beválaltam nagyon érzem:Falco 21+al nyer 2.80,Körmend 21+-al nyer 3.00,Pécs nyer 1.26,Paks nyer 5.75.4950 forintra jönne 302 ezer.Te hogy érzed a meccseket?

SopronKCfan
Olvasó

Nem fog nyerni +21el a Körmend…

Gecse J. Márió
Olvasó

1. Ne játssz kombiban, hosszú távon nem kifizetődő, én is azóta vagyok stabilan nyerőben! 2. Az MTE-tipp merész, sőt, továbbmegyek: ennyiért nem value. Ha esetleg el is érné ezt a különbséget a meccs folyamán a Körmend, a végén az ifink jó eséllyel le fog adni 6-7 pontot. 3. Hol vannak a beígért 4-5ös szorzók!? 😉 Én csak a Paks +12.5-et raktam, ha nem agyhalott üzemmódban játszik a vendégeknél Henton és Faust és Williams, akkor ez jó lehet. A többi meccsben nem láttam semmi értéket.

Kalok Kevin
Vendég
Kalok Kevin

Te meg azt mondtad nem éri el a 180 ezret a tippsorom lehetséges nyereménye erre 300 na mind1 ezt hagyjuk is 😀 . Nekem bankot kéne robbantani persze külön külön is megrakom ha 2 bejön már biztos plussz.A Paksi tippednek simán ülni kell.Sok Sikert Neked!

Gecse J. Márió
Olvasó

Paks hendit írtál, nem vendéggyőzelmet! 🙂 Másrészt félreérthetően fogalmaztál: “Egy Ötöst teszek mind a 4 meccsre kb olyan 180-200 jönne.” Ha mind a 4 meccsre 1-1 ötöst raknál, kb. 30-at nyerhetnél, ha mind jönne. Amúgy sok sikert neked is, én nagyon tudnék örülni egy nagy arányú MTE-győzelemnek! 🙂

Kalok Kevin
Vendég
Kalok Kevin

Jólvan az a lényeg ,hogy nyerjünk mindketten!! 😀

SopronKCfan
Olvasó

Hajrá Sopron! Benne vagytok egy meglepetésben? 🙂

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Kiderül holnap estére, hogy át tud-e lépni az árnyékán a vendégcsapat, vagy maradnak szimplán Soprongy, ahogyan mostanában rengetegen nevezik őket, és bizony nem véletlenül. 🙁 🙁 Sok múlik azon, hogy lesz-e szurkolója a vendégcsapatnak, és ha igen, akkor azok valóban a szurkolással fognak-e foglalkozni… Az első meccsen lehetne elcsípni a Drágaszágaimat, egy nagyarányú Körmend-győzelem esetén ez 3-nyusz lesz, kedveskéim… 🙁 Jelenleg a Drágaszágaimnak van 5 jó légiósa, két egész jó magyar játékosa (Ferencz, Csorvási), míg a Soprongy 4 igazán jó légióssal, és két tűrhető magyarral (Dénes G., Supola) rendelkezik. Ez utóbbi eléggé zsenge, ebből is látszik, hogy vagy a legelején… Olvass tovább »

red-black01
Olvasó

Gondolom az eddigi csak mínuszok istenigazából a stílusnak és a be- és kiszólogatásoknak köszönhetőek 🙂 . Ezt azért mondom, mert azon ritka alkalmak egyike van, amikor a SZAKMAI résszel és az azzal konkrétan összefüggő meglátásokkal teljesen egyetértek és ez így van Kálmán Laci latolgatásával is. Ha könnyelműen, vagy olyan Pécs-Falco elleni módra futunk ki (majd a hazain meglesz…) akkor nagyon megszívhatjuk. A Sopron kifejezetten az a csapat, aki képes rövid idő alatt igen elkapni a fonalat. Az egy másik kérdés, hogy képesek ezt k-va gyorsan el is veszíteni. 🙂 De mi van ha a lehetőség majd fegyelmezettebbé teszi a légiósaikat?… Olvass tovább »

MoBamba
Olvasó

Fizetett bohóc vagy!!! Egy senki!! Nem Soprongy hanem SOPRON!!! A hűség városa, akik 4 légióssal és 2 magyarral nyolcba vannak!! Lehet utánuk csinálni…

Kalok Kevin
Vendég
Kalok Kevin

HAJRÁ VESZPRÉM GYERÜNK!!!!!

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Nem nyolcba,hanem nyolcbaN,te kis butus ! 🙁 SZERETLEK. 😉

Gábor
Olvasó

Csorvási jó játékos???? ??? te aztán érted ezt a játékot!?

Torpedó
Olvasó

Tuti nem az eszedért szeretnek……és fújd is meg azt a végét mire neved utal!

Böcskey Attila
Olvasó

Nagy gratula a bb1-nek. Németh Ákos kezdőnek jelölték, annak ellenére, hogy az edző lenyilatkozta, hogy még nem tud játszani. Aztán szarvashibát sikerült javítani!!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés