Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Egis Körmend – Pécsi VSK-Veolia

Zollner harcos, kemény meccset vár, Csirke tisztában van vele, hogy nehéz lesz, de nem adják fel.

Egis Körmend - Pécsi VSK-Veolia

Elődöntő, 3. mérkőzés
Körmend, Városi Sportcsarnok, péntek, 18:00
V.: Benczur T., Minár L., Nagy V. (dr. Gencsev P., Forrai S.)

Körmend: Bradford - Németh - Price - Ferencz - Hammonds.

PVSK: Pongó - Taylor - Csirics - Antóni - Horti.

Egy lépésre van az alap- és középszakasz-győztes Egis Körmend attól, hogy a negyeddöntő után az elődöntőt is 3-0-val fejezze be. A párharcot péntek este hazai pályán zárhatja le, persze azért vélhetően ehhez a PVSK-nak is lesz egy-két szava, de a vendégek dolgát nehezíti, hogy Veljko Budimir nélkül kell elutazniuk.

Matthias Zollner, az Egis Körmend vezetőedzője: Nagyon fizikális, kemény meccset várok itthon, a pécsi is hasonló volt, illetve már az első elődöntőnk is. A rövidebb rotációnk ellenére is elégedett voltam kedden a lepattanózásunkkal, ez a játékelem kulcsfontosságú lesz holnap is, Delas kiesésével nagy erőbedobásra lesz szükségünk a palánkok alatt. A távoli dobásoknak is nagy jelentősége lesz, a saját pályánkon azért eddig általában jobban dobtunk, ez holnap is elengedhetetlen lesz. A tranzíciós játék az erősségünk, szeretnénk folytatni a gyors játékunkat. Delason kívül mindenkire számíthatok, bár azért a szezon vége felé közeledve túlzás lenne azt állítani, hogy a többiek teljesen egészségesek.

Csirke Ferenc, a Pécsi VSK-Veolia vezetőedzője: Nagyon sajnáljuk, hogy ennyi néző előtt nem sikerült a második mérkőzés, de semmiképpen nem adjuk fel. Elég nehéz szituációba kerültük, ha a továbbjutásról beszélünk, akkor kimondottan. Nem biztos, hogy képes bárki is a jelenlegi mezőnyből arra, hogy ezt a Körmendet zsinórban, egymás után háromszor megverje. Még egyszer mondom, mi megpróbáljuk. Az első meccsen is a negyedik negyedben visszajöttünk, kedden Pécsen is egylabdás meccset játszottunk. Egy-két dolgot átbeszéltünk, de nyilván most már nagy lehetőség nem volt a dolgok javításán. Amivel a Körmend eddig felül tudott kerekedni rajtunk, azok az egyéni képességek, ebben kicsit talán erősebbek náluk, ezekből az egy-egyekből sokkal több kosarat tudnak dobni, mint mi. Megpróbáljuk visszahozni hétfőre Pécsre a Körmendet, de nehéz lesz, Budimir nélkül megyünk, ez is nehezíteni fogja a dolgunkat.

[totalpoll id=”19283″]

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés