Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Egis Körmend – Pécsi VSK-VEOLIA

Csirke szerint a holnapi találkozó vízválasztó lesz.

Egis Körmend - Pécsi VSK-VEOLIA

Rájátszás, elődöntő, 1. mérkőzés
Körmend, Városi Sportcsarnok, szombat, 17:30
V.: Földházi T., Farkas G., dr. Mészáros B. (Hartyáni Zs.)

Körmend: Bradford - Price - Ferencz - Hammonds - Delas.

PVSK: Pongó - Taylor - Budimir - Csirics - Horti.

Szombaton délután folytatódnak a férfi bajnokság rájátszásának küzdelmei. Érdekes csaták várhatóak az Egis Körmend és a Pécsi VSK-VEOLIA párharca során, hiszen a baranyaiaknak idén már kétszer is sikerült borsot törniük a vasiak orra alá. Igaz, mindezt hazai pályán tették, így saját csarnokukban a szezon során idáig veretlen körmendiek számítanak a favoritnak.

Matthias Zollner, az Egis Körmend vezetőedzője: Ez itt már az elődöntő, így csakis kiélezett, nehéz mérkőzésekre lehet számítani. Egy kemény párharc előtt állunk, hiszen ellenfelünk bizonyította a negyeddöntő során, hogy komolyan kell velük számolni. Hazai pályán kezdünk, nagyszerű szurkolóink előtt nem lehet más a célunk, mint a győzelem. Veretlenek vagyunk itthon, ebből pedig a folytatásban sem engedhetünk. Támadásban és védekezésben is pontos játékra lesz szükségünk, hogy legyőzzük a pécsieket, akiket már elég jól ismerünk az elmúlt időszakból. Minden egyes labdáért meg kell küzdenünk, valamint a lepattanókat sem engedhetjük át az ellenfelünknek. Németh Ákos bokája javul, de nem tudom, hogy számíthatok-e a játékára. A többiek egészségesek.

Csirke Ferenc, a Pécsi VSK-VEOLIA vezetőedzője: Ismét egy olyan csapattal találkozunk, amelyikkel az elmúlt hetekben játszottunk két mérkőzést. A játékosaim fejében még benne van élénken ez a két találkozó. Az alapszakasz és a középszakasz mérlege 2-2 lett: mind a két csapat viszonylag könnyen tudta nyerni a hazai meccseit. Nagyon remélem, hogy ez most nem így lesz. A két csapat között az minimum különbség, hogy a Körmend kezd hazai pályán. Összességében is sokat számíthat a pályaelőny, emiatt a párharc végkimenete szempontjából is jobb helyzetben van. A héten mind a két csapat pihenhetett egy keveset, készülhetett a meccsre. A holnapi találkozó vízválasztó lesz, mert az utána következő mérkőzéseken már nehezebb lesz sok dolgon változtatni. A Körmendet nagyon szépen segíti a közönsége hazai pályán, de ez most már ránk is igaz. A körmendiek hazai pályájának viszont mégis más az atmoszférája, mint bármelyik másik csarnoknak. Ez meg is mutatkozik az eredményekben, hiszen a Körmend veretlen otthon. Ami a csapatuk erőssége, hogy sikerült egyéni képességekben jó játékosokat igazolniuk, de idén a kémia is működik, alázatosan játszanak. Az egyéni képességeket úgy tudják kamatoztatni, hogy csapatként is tudnak eközben játszani. Ennyi amerikai játékossal nem lehet mindig megcsinálni, hogy negyven percen keresztül letámadást játsszon egy csapat, ha nem alázatosak. Nem tudom, hogy Németh Ákos játszhat-e, így nekik is hét fős rotációjuk van. Nekünk száz százalékot kell nyújtanunk. A körmendi meccseinken eddig volt 2-3 perc rövidzárlatunk, 2-3 eladott labdánk egymás után és rögtön tízpontos hátrányba kerültünk. Jól kell dobnunk, egy bajnoki elődöntőben nehéz lenne rossz dobóformával mérkőzést nyerni. Visszatérhet közénk Antóni Csanád, aki a műtétje után még viccesen megjegyezte, hogy az elődöntőre vissza tud térni. Akkor még nevettünk ezen, de most tényleg segíteni tud nekünk. Lesz még egy olyan játékosom, akit ha csak pár percekre is, de be lehet vetni.

[totalpoll id=”18673″]

A szakértő:

A mérkőzés esélyeit Sitku Ernő, a B-csoportos Nyíregyháza Blue Sharks ügyvezetője, a Honvéd, a Paks, a Szolnok, a Debrecen és az NYKK négyszeres magyar bajnok, 149-szeres magyar válogatott centere elemezte:

– A Körmend az esélyesebb az első találkozón és szerintem az egész párharcban is. A vasiak hazai pályán még veszélyesebbek, mint idegenben, hisz otthon veretlenek. A Körmend magabiztosan, lendületesen kosárlabdázik odahaza, és ha ez csapatjátékkal is párosul, akkor nagyon nehéz őket legyőzni. Képesek arra, hogy gyors indításokból, első szándékból pontosan fejezzék be az akcióikat, és ha ezt megvalósítják, akkor pár perc alatt át tudnak rohanni az ellenfelükön.

Ha a Pécs azt akarja, hogy idegenben legyen esélye, akkor ezeket a gyors rohanásokat meg kell tudnia állítani, és felállt védelem elleni játékra kell kényszerítenie ellenfelét. Ilyen esetben tud akadozni egy kicsit a vasiak gépezete. Ha ezt nem tudja elérni a PVSK, akkor nagyon nehéz dolga lesz. A nyomás egyértelműen nem a vendégeken van, ami kétféleképpen is elsülhet. Az egyik változat az, amikor minden bejön, olyan extrákat is elvállalsz és bedobsz, amit más körülmények között nem tennél. A másik esetben, ha azt érzed, hogy megütnek, akkor sokkal könnyebben fel is adod, mert úgy érzed, már elérted korábban a célodat. Ez kétélű fegyver. Meglátjuk, hogy a Pécsnek esetlegesen ez a tényező mit hoz ki a játékából.

Összességében viszont azt kell mondanom, hogy körmendi győzelemre számítok, akármennyire is csak gratulálni tudok a PVSK egész éves teljesítményéhez. A vasiak továbbjutását is várom ebben a párharcban, de ez nem tűnik egy lefutott, 3-0-s elődöntőnek.

3 hozzászólás

3
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
bimboEmőkevagyokKoops Recent comment authors
Emőkevagyok
Olvasó

Anyukám Pistára szavazott vasárnap, de holnap a körmendi cumimuminak szorítunk, mert Pista nagyon ideges lesz akkor, mi meg tudunk kacagni rajta…
Anyukámnak meg amúgy is voltak jó kis csajos évei Pécsen!!!

bimbo
Vendég
bimbo

Voltak hogyan térden furujázva?

Koops
Olvasó

Nagyon remélem a Pvsk tud kis meglepetést okozni Körmenden! Így mind2 csapat szépen fel lenne tüzelve és nem lehetne megmondani ki meggy tovább! (Nagy eséllyel a Körmend menetel tovább a döntőbe!) Nem véletlen, hogy hazai pályán veretlen “még” a Körmend hiszen egy nagyon jó kerettel rendelkező csapat, ahol nem csak egyénileg jók a játékosok, hanem csapatként is fantasztikusat játszanak együtt! Srácaink, amit idén művelnek azt nem lehet szavakkal el mondani nagy gratuláció jár nekik, hogy idáig el jutottak és a pécsi nézőknek és szurkolóknak sok-sok jó perceket okoztak és fognak még! 3 rigó meg hagyja játszani a srácainkat, hogy egy… Olvass tovább »

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés