Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Egis Körmend – Pécsi VSK-VEOLIA

Horti Bálint kiesett a pécsieknél.

Egis Körmend - Pécsi VSK-VEOLIA

Bajnokság, középszakasz, felsőház, 3. forduló
Körmend, Városi Sportcsarnok, csütörtök, 18:00
V.: Benczur T., Ádám J., Minár L. B. (Dr. Gencsev P.)

Körmend: Bradford - Németh - Price - Hammonds - Delas.

Pécs: Pongó - Taylor - Budimir - Csirics - Wright.

A középszakasz felsőházának 3. fordulójában találkozik egymással a bombaformában lévő, hétfőn az Alpok Adria Kupa-győzelmet is begyűjtő Egis Körmend és a legutóbb a Falco ellen hosszabbítás után alulmaradó Pécsi VSK-VEOLIA. A meccs esélyesének a vasiak számítanak, meglepetés lenne, ha a baranyaiak meg tudnák lepni a hazai együttest.

Matthias Zollner, az Egis Körmend vezetőedzője: Nem lesz egyszerű a Pécs ellen, már csak azért sem, mert ez a harmadik meccsünk lesz hat nap alatt. Különösen fontos, hogy mentálisan és fizikálisan is készen álljunk a találkozóra. A sűrű program ellenére szeretnénk nyerni, hazai pályán pláne nem veszíthetünk. Szeretnénk megőrizni a jó pozíciónkat a folytatásra is, ehhez pedig kellenek az újabb győzelmek. A Pécsnek eléggé kellemetlen a kezdőötöse abból a szempontból, hogy a kettes, hármas és négyes pozícióban is eléggé magas játékos játszik. Majdnem ugyanolyan magasak, emiatt mindenki tud szinte bármelyik poszton játszani. Mi hozzájuk képest alacsonyabb kezdőcsapattal futunk ki a parkettre, ezért nekünk gyorsabbnak kell lennünk. Ez lehet a mi előnyünk ebben a helyzetben. Érdekes lesz látni, hogy vajon melyik csapat fogja meghatározni a találkozó ritmusát. A lepattanók megszerzése is kulcskérdés lesz, emiatt nagy hangsúly lesz a jó helyezkedésen. Szerencsére nincsen sérültünk.

Csirke Ferenc, a Pécsi VSK-VEOLIA vezetőedzője: Elég nehéz volt az első edzés a Falco-meccs után. Négy tizeden múlt a győzelmünk Budimir dobásánál. Eléggé megzuhant emiatt a társaság. A ZTE elleni mérkőzéssel bezárólag három meccset játszottunk nyolc nap alatt. Ez fizikálisan is sokat kivett a társaságból. Az viszont pozitív, hogy a Szolnok és a Falco elleni mérkőzések is bebizonyították, hogy pariban tudunk lenni a topcsapatokkal is. Nyernünk nem sikerült sajnos, amit nagyon sajnálok a játékosok és a szurkolók miatt is. A holnapi lesz a legnehezebb mérkőzésünk a középszakaszban. A legjobb formában lévő csapathoz megyünk idegenbe. Az igaz, hogy a Körmendnek is sűrű volt a programja a napokban, de előtte tudott pihenni egy hetet. A vasiaknak nagyobb is a rotációja, valamint az Alpok Adria Kupának a megnyerése biztosan pozitív lökést ad számukra. Amikor fáradtak a játékosok, de pozitív tölteteket kapnak, az sokat tud lendíteni rajtuk. Sokkal gyorsabban regenerálódna Csirics és Budimir is, ha behúztuk volna a legutóbbi meccsünket. A Körmendnek van egy erős mezőnysora, 4-5-ös poszton is jól használják a játékosaikat. Az lesz a legfontosabb, hogy ne adjunk el labdákat, mert a vasiaké az egyik legagresszívebben, akár egész pályán is védekező csapat. Ezt hazai pályán sokkal hatékonyabban tudják csinálni, mint idegenben. A nagyobb rotáció miatt negyven percig fenn tudják ezt tartani. A letámadásukból próbáltunk felkészülni ezalatt a két nap alatt. Valószínűleg sokat fognak játszani a fiatalok, tőlük bátor játékot várok. A helyzetünket nehezíti, hogy Horti Bálintra nem számíthatok. Már három-négy hete sérülten játszott, mert a könyökében van egy gyulladás. A ZTE elleni meccsen ez tovább rosszabbodott, az elmúlt két találkozón már egy kézzel vállalta a játékot. Az orvosok úgy döntöttek, hogy szüksége van egy 4-5 napos pihenésre és injekcióra. A héten megkapta, így a Körmend ellen biztosan nem játszik.

[totalpoll id=”14288″]

A szakértő:

A mérkőzés esélyeit Drahos Gábor, a Miskolc, a Kecskemét, a Hódmezővásárhely, a Jászberény, a Szeged és a Kaposvár korábbi játékosa, a MEAFC jelenlegi vezetőedzője elemezte:

– Úgy gondolom, hogy a Pécs mindent meg fog tenni azért, hogy utolérje a Jászberényt és pályaelőnyt csikarjon ki a rájátszásra. A Körmend pedig az ölébe hullott lehetőséggel igyekszik megtartani a végső pályaelőnyt is. A viszontagságos nemzetközi kupa megnyerése után csak a honi bajnokságra kell, hogy koncentráljon. Jó szájízzel, jó lendülettel, extra csapat önbizalommal rendelkeznek.

Noha veszélyes a Pécs, de úgy gondolom, hogy a bajnokságnak ebben a szakaszában, ezzel a lehetőségével élni fog a Körmend. Otthon szerintem biztosan nem fog bukni mérkőzést. Egyértelműen a hazaiak győzelmére számítok.

16 hozzászólás

16
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
4 Comment threads
12 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
9 Comment authors
Sypher91bimboGodemperorKendeffy Botondred-black01 Recent comment authors
Godemperor
Olvasó

Meglepődnék ha ezt nem húzná be a Körmend

Kendeffy Botond
Olvasó

3 meccs 6 napon belül…

Itt már csak a győzelem és a sérülések elkerülése fontos.

MTE!

Kalok Kevin
Vendég
Kalok Kevin

Bankivatyúk nem kellet volna gratulálni a Körmend kupagyőzelme miatt??Elvégere egy Magyar csapatról van szó.

Gecse J. Márió
Olvasó

Ne fortyogj, inkább örülj a -9.5es hendinek! 😉

Kalok Kevin
Vendég
Kalok Kevin

Á én maradok a sima Körmend győzelemnél 1,16-ért 5napon belül a harmadik meccsük.:D

Gecse J. Márió
Olvasó

6 napon belül a 3. A Pécsnek 8 napon belül a 3. … ráadásul ott van 3 hiányzó, meg 2 idősebb játékos, akiknek valamikor fáradni/pihenni is kell. Például ma. 🙂

Gecse J. Márió
Olvasó

ugye-ugye… 😉

Emőkevagyok
Olvasó

Hajrá Pécs!

piros710321
Olvasó

Gyáva kis köcsög! Tudnál már végre elhúzni a p…ba!

Gecse J. Márió
Olvasó

Ha nem reagálnál rá minden egyes alkalommal pár társaddal együtt, már rég megtette volna! 😉 Ti tartjátok itt a fórumon…

red-black01
Olvasó

Egyszer már volt egy egyezség-féle, sajnos én is megsértettem párszor.
Hagyjuk már a picsába ezt a retardált lányimitátort, ezt a mentálisan erősen terhelt idiótát.
Én ezennel a magáról készített kedvenc fotójával ünnepélyesen búcsút is veszek tőle.
Rest in Peace “Emőke” drága 😉 .
comment image?v=1498164274

Emőkevagyok
Olvasó

Nem tudom ki ez a néni a fotón, de anya szerint a Körmendi Discóban minden lány így nézett ki rajta kívül, szerinte ezért is vagytok ennyire bunkók velem, mert ez a típus ezt igényli, és ezt szoktátok meg.

Kalok Kevin
Vendég
Kalok Kevin

Te egyébként a való életben nő vagy férfi vagy?Vagyis minek érzed magad?

Kendeffy Botond
Olvasó

It.

bimbo
Vendég
bimbo

Te biztos egy látens homoszexuális vagy emi

Sypher91
Olvasó

Azoknak sincs több agyuk ennél a Conchita Wurst utánzatnál akik likeolják az írásait

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés