Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Egis Körmend – OSE Lions

Drahos Gábor szerint nem is kezdhetne jobb helyen az újonc, amely két negyedet is meg fog nyerni az ezüstérmes otthonában.

Egis Körmend - OSE Lions

Bajnokság, 1. forduló
Körmendi Városi Sportcsarnok
Tőzsér D., Török R., Kulcsár T. (Forrai S.)

Körmend: Turner - Edwards - Kastrati - Varnado - Keller

OSE: Abell - Washington - Mohácsi - Rizvic - Bozsovics

A tavalyi ezüstérmes otthonában kezdi meg bajnoki szereplését a sok év után újra élvonalbeli OSE Lions. A Körmend több játékoscserén is átesett a nyár folyamán, míg az Oroszlány szeretne stabil csapattá válni az élvonalban.

Matthias Zollner, az Egis Körmend vezetőedzője: A felkészülés során mutattunk jó dolgokat, de volt egy-két sérülés is, ami nehezítette a munkát. Én személy szerint sosem vagyok teljesen elégedett, de úgy érzem, hogy a holnapi találkozóra készen állunk. Nem becsülhetjük le az Oroszlányt, mivel nagyon jó eredményeket ért el az edzőmeccsek alatt, remek csapata van. Úgy gondolom, hogy ebben az évben rendkívül sok szoros mérkőzés lesz, több, mint tavaly. Az idei szezonban sokkal kiegyensúlyozottabb a liga, egy csapat sem fog úgy kilógni lefelé, mint tette azt a TF, vagy a Szeged. Éppen ezért holnap is egy nehéz meccsre számítok. Egy-két játékos kisebb sérüléssel bajlódott a héten, de az OSE ellen mindenkire számíthatok. 

Sebastjan Krasovec, az OSE Lions vezetőedzője: Ugyanúgy készültünk erre a találkozóra, ahogy az összes többire is fogunk a szezon során. Feltérképezni csak az előszezon alapján tudtuk a Körmendet, abból pedig messzemenő következtetéseket nem lehet levonni, de igyekeztünk kiismerni őket a támadó és a védőoldalon egyaránt. Őszintén megmondva, nehéz lenne jóslatokba bocsátkozni, hogy mit várhatunk ettől a mérkőzéstől. Ez lesz az első összecsapásunk az első osztályban, ráadásul egyből az egyik legerősebb ellenféllel szemben. Nehéz ütközetre számítok, de van több tapasztaltabb játékosunk is, akik már rendelkeznek a megfelelő rutinnal, szóval tudjuk majd kezelni a nyomást. Jelen pillanatban mindenkire számíthatok a holnapi meccsen, remélem, hogy ez nem változik addig.

[totalpoll id=”28762″]

A szakértő:

A mérkőzés esélyeit Drahos Gábor, a Miskolc, a Kecskemét, a Hódmezővásárhely, a Jászberény, a Szeged és a Kaposvár korábbi játékosa, a MEAFC jelenlegi vezetőedzője elemezte:

– A tavalyi ezüstérmesnél maradt a szakvezető és a már tavaly bejáratott és eredményre vezető elvek. Idén a háttért próbálják még komolyabbá tenni az utánpótlás még profibb felkarolásával. A felnőtt csapat viszont szinte kompletten kicserélődött.

Egyfelől ez érthető, hiszen egyénileg és csapatként is remek szezont zártak a légiósok. Másfelől pedig éppen ezért Csorvási Milán is visszaigazolt Fehérvárra. Ez mind olyan pozíció, ami fontos és a jó eredményhez nélkülözhetetlen, ezért az új külföldi játékosoknak a megmaradó fiatalos magyar maggal mind maguknak, mind a közönségnek bizonyítaniuk kell, hogy egy erős Körmend vár minden ellenfélre.

Szerintem mindenki úgy látja, hogy régen volt ilyen masszívnak ígérkező újonc csapat az élvonalban, hiszen az Oroszlány egyfelől hangoztatja, hogy nem csupán átszállójegyet szeretne váltani, ahogy az többnyire az újonc csapatoknál megvalósul, hanem igenis megalapozott és komoly játékoskiválasztással és háttérrel próbálja azt a szenzációs közönséget évekig “ott ragasztani” a legjobbak között.

Talán nem is véletlen, hogy Fortuna a sorsoláskor pont a Körmendet rendelte melléjük ellenfélül. Jobb helyen, jobb ellenféllel szemben nem is kezdhettek volna. Én egy picit párhuzamot is vonnék a két város közé, mind a fanatikus kosárlabda hangulat terén, mind pedig az egész miliő, profizmus terén, amivel az emberek hozzáállnak ehhez a sportághoz. Külön pikantériája lehet a meccsnek, hogy az oroszlányi szakmai igazgató épp egy korábbi körmendi bajnok. Nagyon könnyű és nagyon nehéz dolga is van egy újonc csapatnak az első fordulóban, hiszen papíron mindig a finalista környékén, az előző bajnokság legelejével találkoznak.

Az erőviszonyokból a felkészülés alapján semmit nem lehet levonni. Úgy gondolom, hogy meg fogja mutatni az OSE a többieknek, hogy nem szabad őket sem egy, sem pedig két kézlegyintéssel elintézni. Szerintem kettő negyedet el is fognak hozni Körmendről. A kérdés, hogy a másik két felvonásban milyen teljesítményt tudnak nyújtani, mert ne felejtsük, hogy az előző évben éppen az az erénye volt a körmendieknek, hogy egy elképesztően erős és egységes csapatuk volt, ami folyamatosan fejlődött fordulóról fordulóra. Nincs kizárva, hogy ez idén is így lesz. Az első körben ezt még senki sem tudhatja…

Azt várom, hogy az eredménytől függetlenül, egy kiegyensúlyozott mérkőzésen két negyedet nyernek a vendégek, de a hazai csapat győz. Talán ez is a jó szó, hogy nem hazai győzelmet érzek, hanem hazai győzelmet tippelek, ami mellett a sokéves rutin szól, a Körmend sok évvel és a meccsek számával is még előrébb jár. Fergeteges hangulatú mérkőzésen ezt a rutint érvényesíteni is fogja Matthias Zollner csapata. 

7 hozzászólás

7
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
3 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
jozsi67Oroszlanyi BanyaszÖRÖKKÉFEHÉRVÁR194111Marillionldd Recent comment authors
Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

Putesz az egyik legnagyobb élő legendája Körmendnek és a magyar kosárlabdának, így nekünk is, de nem politizálunk. Nem miatta, hanem magunk miatt szeretnénk nyerni, bárkivel is játszunk. Hajrá piros-feketék, hajrá magyar kosárlabda!

ÖRÖKKÉFEHÉRVÁR194111
Vendég
ÖRÖKKÉFEHÉRVÁR194111

Mára tippek rovat idén sem marad ám el srácok.Aztán utánna lehet szidni ha nem nyerek meg gratulálni ha nyerek.
Szóval
Berény-Sopron V 1.66 Sok a kérdőjel de Pitts és látva azt ,hogy ezt a tegnapi Albát megvertétek elbilenti a Soproniak felé.
Paks-Kecsó -9,5 1,80 Paks szerintem átrobog ezen a Kecskméten illyen kerettel.
Debrecen-Kaposvár 170,5 alatt 1.80 Feszült meccsre számitok sok hibával nagyon távolinak tűnik az ,hogy mindkét csapat dob legalább 86 pontot.

ldd
Olvasó

Oroszlányok !
Nyerjetek Puteszért !

ldd
Olvasó

Gondolom… ti nem Oroszlányok vagytok !

Marillion
Olvasó

Egy esetleges Oroszlányi győzelem Patonay tanár úr személyét illetően ebben a helyzetben…pikantériás lenne….A kezdőben itt-ott 1-1 Magyar játékos…. sajnos már csak igy lehet fenntartani ezt a sportágat!

jozsi67
Olvasó

Buta hozzászólás volt ez, részedről.

Marillion
Olvasó

Nekem aztán tök mindegy mi lesz az eredmény…egyik csapatot sem bántva gondoltam hozzászólni….sok sikert….

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés